|
|
| נשלח ב-16/2/2010 16:49 |
|
| |
אמשלום על מה בדיוק יסוב הדיון? על עובדות? האם יש למישהו עובדות בלתי מעוררות? ומה התועלת בטריבונל הצמא לרכילות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 17:02 |
|
| |
[ירוחם,
אני לא מדברת על המקרה הספציפי, שאיני יודעת עליו דבר, אלא על כמה וכמה עניינים עקרוניים שעולים בקשר אליו - למשל, איסור לשון הרע מול חובת תוכחה מחד והגנה מאידך (אולי זה קשור גם לעיקרון של "דין רודף").]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 17:28 |
|
| |
אמשלום,
הבוקר שמעתי את הנימוק הזה מפיה של הכתבת שרה בק : חילול השם שנעשה בפרסום החשד נגד הרב אילון וכנגדו את חילול השם שיעשה אם הדבר לא יפורסם ויגרום לכך שיהיו נפגעים נוספים - והדבר הזה שכנע אותי להביא אותי לתת קישור לידיעה.
ספרן,
מעשה פזיזות היה לפרסם את הדברים לפני שלוש שנים כשהיו בגדר שמועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 18:03 |
|
| |
[ריב,
אני שמחה שכיוונתי לדעת גדולות (אבהיר - למרות חיבתי לשרה בק, אני מתכוונת אליך...)]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 18:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 22:55 |
|
| |
ריב,
ויהודי צריך להתאפק עוד כמה ימים עד להבהרת הענין לכל צדדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 07:12 |
|
| |
ספרן,
נו טוב, אני עושה מאמצים רבים משתדלת להצדיק את התואר הנכבד הזה, מודה, לא תמיד עומדת בדרישה. האמת שבחשבון הכולל מה הם כמה ימים... אז נחכה שלוש שנים ועוד כמה ימים. רק דבר אחד אני לא מבינה הרי לפי התורה צריכים רק שני עדים כדי להרשיע - ופה יש לך כמה עשרות של אנשים 'גדויילים' שמעידים עליו - זה כבר בגדר חשד סביר, ועם כל הצער שבדבר (ואני מתכוונת לזה) הרב אילון אינו שונה מכל אדם אחר שמטיחים בו כאן בפורום הנכבד הזה, ואף אחד לא חושב פעמיים לפני שהוא שופט אותו על פי הבנתו הדלה ומטיח האשמות כבדים על אותו חף מפשע - מה גם לאחר שמתבררת האמת, הם לא מצליחים להביא את עצמם להודות עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 07:13 |
|
| |
[ספרן,
אני בטוחה שריב תהיה הראשונה להביא לינק לכתבה המנקה את הרב אלון מכל החשדות ובה עדויות חד-משמעיות על עלילת-דם מצוצה מן האצבע. גם אז, כמו עכשיו, יהיו הרבה עניינים לדון עליהם, בלי קשר לסיפוריהם הספציפיים של המעורבים.
(הערת אגב - הדרישה ל"המתנה" היא לא מעט פעמים דרך (לשוב ו)להשתיק טענות, והמילה "יהודי" שבדבריך מריחה מהתנשאות. לולא הכרתי את הניק "ספרן" כשקול ונבון הייתי יכולה לחשוד שהודעתך היא סוג של אלימות.)]
תוקן על ידי אמשלום ב- 17/02/2010 07:15:40
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 07:18 |
|
| |
ברוך שכיוונתי לדעת גדולות ..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:18 |
|
| |
אמשלום: 'לולא הכרתי את הניק "ספרן" כשקול ונבון הייתי יכולה לחשוד שהודעתך היא סוג של אלימות'. מה זה אומר לגבי המניפולציה הממהרת להתחזות לקרבן?
ריב: "רק דבר אחד אני לא מבינה הרי לפי התורה צריכים רק שני עדים כדי להרשיע - ופה יש לך כמה עשרות של אנשים 'גדויילים' שמעידים עליו - זה כבר בגדר חשד סביר". אם באמת לא הבנת אני מוכן להסביר: עדים הם אנשים שראו את המעשה. ה'גדויילים' שאת מזכירה הם דיינים או שופטים או סתם רכלנים, הם אינם מתיימרים לענות על תקן 'עדים' לפני כל קנה מידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:27 |
|
| |
יש"כ כבוד הרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 13:35 |
|
| |
הרב גורן ,
אני לא הבנתי את התקוממתו של ספרן כנגד הפרסום, ונראה לי שבנושא רגיש כמו הטרדות מיניות, ובמיוחד במקרים בהם המשטרה מגלה אוזלת יד כפי שקרה במקרה הזה,(להבנתי ומעדויות של אנשי 'פורום תקנה' הוגשה תלונה במשטרה) ואין דרך להגן על קורבנות פוטנציאליים מספיקים עשרות 'גדויילים' כדי שהדבר יהיה בגדר חשד סביר - ואין שום רע בזה שהם מתיימרים לשמש פה לעדויות שנשמעו באזניהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 13:52 |
|
| |
חברים יקרים, תרדו מהעצים. אין שום אפשרות סבירה להטיל ספק בדברים. אם הוזכרה למעלה 'המתנה', הימים שכבר עברו ושעוברים לא ממש מחזקים את האפשרות הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 14:12 |
|
| |
הרב גורן
כתבת לאמשלום: 'לולא הכרתי את הניק "ספרן" כשקול ונבון הייתי יכולה לחשוד שהודעתך היא סוג של אלימות'. מה זה אומר לגבי המניפולציה הממהרת להתחזות לקרבן?
ואני שואלת אותך האם בתגובתי למעלה בהקשר למילה "יהודי" אין סוג של "התגוננות"?
הנה לך ההוכחה שאין כאן לא מניפולציה ולא בן בנה של מניפולציה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 14:17 |
|
| |
[הרב גורן,
בד"כ מי שמתחזה לקרבן הוא זה שנוהג באלימות, ואלה שמגינים עליו מרבים קרבנות אחרים. איני חושדת ב"ספרן" באלימות כי אני מכירה את כתיבתו כאן כבר שנים רבות. לו היה ניק חדש ובלתי מוכר לי, היתה הודעתו ההיא פנס אזהרה. אני כותבת את הדברים רק כדי להבהיר את כוונתי, ואיני רואה צורך לדוש בכך עוד.]
ירוחם (והרב גורן),
חכמים הזהרו בדבריכם. לא רק מפני המבוכה העתידית שעלולה לתקוף אתכם (אם במקרה טעיתם בשיפוט), אלא בעיקר בגלל השותפות (שוב, אם במקרה...) שאתם לוקחים על עצמכם במעשים רעים מאוד, בכך שאתם מגינים על התוקף ומתקיפים את הקורבן. לכן, כל אמירה נחרצת ע"י מי שאין לפניו העובדות (ויש לפניו הרבה אג'נדה פרטית או משוא פנים או הנחות יסוד וכו'), אינה במקום במקרים כאלה. והכל לענ"ד.
|
|
|
|
|