בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2010 18:56 לינק ישיר 

בעל וספרן:
יש משפחה (ידוע וגדולה) ירושלמית שהסבתא שלהם לבשה טלית קטן, והתפללה שלוש פעמים ביום במנין, היא הייתה אישה חשובה מאוד בקהילת בביאלה בירושלים ואדמו"ר הקודם מביאלה מאוד החזיק ממנה,

מה שמעניין שבעלה היה חסיד סאטמר המקורי באירופה, ובארץ השתייך לאדמו"ר הקודם מבעלז, הוא היה מחבורת שמואל דייטש הידוע, שהם הלבישו את אברכי ונשי תולדות אהרן בלבוש המוכר שלהם,
בקיצער: בעלה היה מהפרומער'ס, והנה היא לבשה טלית קטן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 19:28 לינק ישיר 

מקסי
קראתי פעם שגם סוניה, אשתו של המהרי"ל דיסקין, לבשה טלית קטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 04:07 לינק ישיר 

יצחק מאיר יעבץ
היה שיעור מחלקתי על רועי קליין, גיבור מלחמת לבנון השניה, שנפל בבינת גבייל כשזינק על רימון ומנע פגיעה בחייליו. הוקרנה על הלוח מצגת כתובה, והמפקד פנה לחיילים שיקראו קטע אחרי קטע. את הקטע המצמרר על מעשה הגבורה, קרא המפקד:
"קליין כרע ברך לפני מרחביה הפצוע. האש שוב הפכה חזקה יותר, כמעט 270 מעלות של אש מכל הבתים מסביב. והכול התרכז למטע שמתחת לחומה שהיה אזור פתוח. המחבלים זרקו רימונים מקרוב וירו ירי צלפים מרחוק וגם ירי פשוט . למרות האש הכבדה שנורתה לעברם, כשהגיע קליין לחבריו הפצועים הוא החל מיד לטפל בהם. קליין מצליח להשכיב את מרחביה כבר חצי גוף על האלונקה, לפתוח לו את החולצה. לפתע נזרק רימון סמוך לחיילים. קליין שראה את הרימון מתגלגל לכיוון חייליו, זינק על הרימון והגן בגופו על חייליו תוך שהוא קורא: "שמע ישראל ה אלוקינו ה אחד".

את השקט ששרר בכיתה היה אפשר לנסר. היה חשמל באוויר. אחר כך נפתח דיון קצר, שהמשיך בינינו בדקות הבאות, אחרי שכבר יצאנו מהכיתה.
חבר אחד טען בתוקף, שהמעשה אסור על פי ההלכה. אסור לאדם למסור את נפשו להצלת חברו. התחיל משא ומתן בדברים, הנתונים אמנם בויכוח סוער בין פוסקי ההלכה. אמרתי לו שזה לא המישור המתאים לדיון כזה. המעשה מההיבט ההלכתי הוא אפור, לא מוגדר עד הסוף. כאן בא לידי ביטוי השיקול החוץ הלכתי, הצו הפנימי של נפש האדם האינסופית. ההלכה היא ניסוח משפט התורה, אבל דילמות כאלו הן על-משפטיות. שם מסתיים כוח הפלפול. אי אפשר לפרוט מעשה כזה לסעיפים כתובים בשולחן ערוך. הוא התקשה לקבל את זה, כמו שאני מתקשה לנסח את זה. הן ההלכה מקיפה את הכל ולפוסק אמורה להיות תשובה לכל מצב ולכל דילמה, קשה ככל שתהיה. ולמרות זאת, אין התורה מכבה את רוח הגבורה המפעמת באדם בעל שאר רוח. התורה, במובן ההלכתי,  היא תורת חיים, הגבורה היא מעל החיים.
http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=889

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 10:32 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 10:38 לינק ישיר 

"מנהרות ברברה"

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1168719.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 10:51 לינק ישיר 

כפי הידוע לי, סבתא של אבי לבשה טלית קטן (דומני שגם היא מפאפא, או סאטמר). אגב, אני לא בטוח שזה לא סתם מבורות. אני לא חושב שהיה מדובר במשפחה שמפורסמת בחסידותה וכדו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 11:01 לינק ישיר 

ידוע שאצל חבדניקים של פעם הנשים אמרו "שלא עשני אישה" כי בעל התניא שכח להוסיף את האופציה של "שעשני כרצונו" לסידור שלו 

[זה אמנם נשמע כמו בדיחה אבל אימתתי את זה אצל כמה מקורות יודעי דבר וזה באמת נכון]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 12:36 לינק ישיר 

הבעל התניא לא "שכח"  !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 13:36 לינק ישיר 

[מיכי,

עכשיו הכל ברור... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 15:16 לינק ישיר 

על דברי הרי"מ יעבץ הנ"ל בדף זה נתקבל בתיבה האישית:

"בשעתו שמעתי את אמו של רועי קליין ברדיו שקבלה: "אני מבינה שהוא חשב על הפקודים שלו, אבל אני לא מבינה למה הוא לא חשב עלי, על אשתו ועל ילדיו", למה כתבתי זאת, להראות שכפי שבמובן ההלכתי יש צדדים לכאן ולכאן כך גם במובן הרגשי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 17:40 לינק ישיר 

פוסטליבובץ -

מה יש לחכמים יודעי העיתים להגיב על הכתבה דלהלן

http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/13955/88/

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2010 14:28 לינק ישיר 

החרדים מצפים שמישהו יפתח להם את השער?
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=/ibo/repositories/stories/m1_2000/skira20100517_1169212.xml&from=haaretz

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2010 14:41 לינק ישיר 

בשלב זה עוד מחכים שיפתחו להם
עוד מעט יפתחו לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 14:32 לינק ישיר 

לרב קוק זצ"ל הייתה תכנית לפרסם מורה נבוכים חדש המותאם לדורו. הרב הנזיר מזכיר בכמה מקומות דברים מהכתב יד, ועד היום הרבה שאלו מדוע זה לא פורסם. בשנה שעברה עבדו על הכתב יד, אך כשבאו להדפיס אותו, הייתה התנגדות נחרצת ועיקשת מ"נאמניו" של הרב קוק בדור הזה. בכ"ז הדליפו במיילים את הספר בPDF -   וכך זכיתי לקבלו . שמעתי שיש שם דברים מרעישים שמבהירים היטב את ההתנגדות, וזה רק הופך את הספר למעניין יותר. אני לא יכול ליהנות לבד, אז אני שולח גם לך.

הערה חשובה: גם אם דבר מסוים לא מצא חן בעינכם אל תאבדו את הסבלנות, המשיכו לקרוא אולי בהמשך תשמחו מאוד שהמשכתם. מה שהופך את הספר לקשור לפורום, הוא הניסיון של הרב קוק להתמודד עם מחשבות החושב ולא לברוח מהם. ובעיקר ע"י שילוב ולא התנגדות.

http://www.UpFile4u.Net/Files/5s2d5m.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 14:39 לינק ישיר 

שומר: היקר תודה תודה עשיתה לי את החג

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 108 109 110 ... 116 117 118 לדף הבא סך הכל 118 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.