200 שנה אחרי מותו, הקרנבל הקופצני של אומן מסחרר גם את אהרן וישראל, הרחק מעיני הרבנים שלהם. "שם יש התעלות מסוג אחר", אמרו במבוכה על החג במחיצת האדמו"ר שלהם בירושלים, וישראל הוסיף, אחרי הרהור ממושך: "ככה הייתי רוצה לראות את החיים שלי בארץ, בקרית גור ביישוב שלי. קצת יותר פתיחות. זו סיבה מספיק טובה כדי לוותר על החג אצל הרעבע שלי. פה יש דברים שיש לי צמא מאוד גדול אליהם. זו לא רק השמחה, אלא תחושת ה'ביחד', התחושה שאין גבולות בין אחד לשני. איפה בארץ היה ניגש אלי חילוני ומבקש מטען לסלולרי? הבוקר זה קרה לי, ואני חייב להגיד לך שזה ממש ריגש אותי".
זו לא אותה אחת (למרבה השמחה יש יותר מאישה אחת בעולם שמתעניינת בלימודי תלמוד, ויותר מאדם אחד בעולם שמבקש/ת להשתמש בחומרים תלמודיים לצרכי יצירה) - האחת היא תלמידת תיכון והשניה אישה בוגרת.
נשלח ב-11/10/2006 08:37
רק בימים אלה הופנתי לקישור הבא העוסק באהבה אוניברסלית לעומת הלאומית . מעניין מאד וראוי לדיון .
כעשרת אלפים הינדים בני דאליט, בני הקסטה הנמוכה ביותר בהודו שכונו בעבר "המנודים" (untouchables), המירו אתמול את דתם לבודהיזם ולנצרות בטקס שנחשב לאחד מאירועי המרת הדת הגדולים מזה שנים. בני הדאליט מחו על חוקים חדשים בכמה מדינות מחוז בהודו, המקשים על המרת דת. עבור רבים מהם, המרת הדת היא האמצעי היחיד להילחם בדיכוי שהוא מנת חלקם, כבני המדרגה החברתית הנמוכה ביותר בתרבות ההינדית.
נשלח ב-17/10/2006 11:46
ילדה בת 14 אנגליה שביקשה מהמורה להעביר אותה מקבוצת העבודה שלה לקבוצה
אחרת, בטענה שהיא לא מבינה מה הם אומרים (ארבעה מהילדים היו מהגרים שדיברו רק אורדו,
והחמישית ידעה קצת אנגלית ותירגמה להם את דברי המורה), הואשמה בגזענות,
ונעצרה על ידי המשטרה. על פי טענת המשפחה, היא נאלצה למסור את שרוכי הנעליים והתכשיטים שלה, לקחו את טביעות האצבעות שלה, צילמו אותה, וכלאו אותה בתא ריק לגמרי
לשלוש וחצי שעות. המשטרה מכחישה את עניין התא, אך לא את שאר הפרטים. השופט
שלפניו המקרה אמר שהמקרה מראה "כמה מטופשת הופכת להיות כל המערכת". הוא בוקר בחריפות על ידי ארגון המורים האנגלי, שטען שהוא "מזין אג'נדה הרסנית"