|
|
| נשלח ב-7/2/2007 08:20 |
|
| |
גוונא,
זו לא "כתבה", זה קטע סאטירי (והרמז הוא השם "אפעס" למעלה...).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 09:13 |
|
| |
אופס, אני מתנצל,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 22:39 |
|
| |
שוטאנג,
אינני מכיר את הספר, אבל מהמאמר בעתון זה נראה רע. האם הוא יכול להביא עדויות ממשיות למה שהוא טוען?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 23:09 |
|
| |
האם המצות גם נאפו בשבת ועורב בהן שומן חזיר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 23:15 |
|
| |
שנרב_נ:
אני באמצע לברר נושא זה. בינתיים המקורות הם הודאות של יהודים תחת עינויים, ומקורות קבליים כל שהם. המקור היחיד בספרות חז"ל שאני יכול לחשוב שאולי תומך בדיעה זו, זה המדרש שפרעה וושתי טבלו בדמם של ילדים. לפי זה יוצא שהמדרש סובר שפרעה וושתי סברו שיש משהו בריאותי לטבול בדם ילד. מעבר לזה אני לא יודע שום מקור על סגולותיו הבריאותיות או הדתיות של דם ילד.
Shlomo_L:
אני לא בטוח שאני אוהב את הטון הציני של ההודעה שלך. אם המחקר המדעי הבלתי תלוי מגלה שיהודים השתמשו בדם נוצרים, טוב יהיה לנו לקבל את זה. בפרט בפורום זה, שהמחקר והחשיבה המדעית הם נר לרגלינו, עלינו להיות נאמנים לאידאלים שלנו ולקבל את המסקנות אפילו אם הם קשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 23:41 |
|
| |
שוטאנג,
לא הייתי מתרשם יותר מדי מ"מחקר מדעי בלתי תלוי" (במה הוא לא תלוי?) אלא מנסה להתרשם מן הראיות.
אם אני מנסה לדמיין כיצד ניתן יהיה להוכיח שיהודים אכן ערכו שימוש פולחני בדם נוצרים שהרגו, זה יכול להיות על בסיס כתבים עתיקים של יהודים המתעדים את הפרקטיקה הזו - אם יש כאלו, מדובר על סנסציה אמיתית. לחילופין אם יש למישהו את פרוטוקולי החקירות של האינקויזיציה או השד יודע מי שערך את החקירה, הוא יכול אולי להראות התאמה בין הודאות או משהו כזה, ולהניח שזה לא חלק מזיוף החקירה. האם על ראיות כאלו מדובר? תמהני.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 23:56 |
|
| |
שנרב_נ:
אני מנסה לברר יותר. אני בטוח שבמשך הימים הבאים הסערה תפרוץ במלוא עוזה, ואז נזכה ליותר פרטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 02:11 |
|
| |
צ'אוטנג, ההודעה שלי מאוד מדעית. אני שואל איך יתכן שהיהודים הללו עברו עבירה, עכ"פ מדרבנן, של אכילת דם?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 09:13 |
|
| |
שנרב: מה הסנסציה? כמעט כל אגדה נסמכת על איזשהיא אמיתה, ואולי היתה איזו קבוצה פונדמנטליסטית שנקמה בנוצרים והרגו ילדים ואיכשהוא השתרבב העניין עם מצות. נניח שיימצא כתבים שמוכיחים זאת, מה בדיוק אפשר להסיק מזה? זה יאיר לך פתאום באור אחר את השואה? את האנטישמיות? את הפוגורומים?
תוקן על ידי טיפוס ב- 09/02/2007 9:14:06
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 13:46 |
|
| |
נראה לי, שהיה יותר זהיר לומר שהמחקר טוען ולא מגלה. המחקר טוען שהוא גילה, אבל כאשר אנו מסתמכים רק על העובדה שמישהו טוען שהוא עשה מחקר (שאגב, אינני יודע עד כמה המילה "מחקר" אכן מתארת את מהימנותו של המידע שהוא גילה), ולא על ראיותיו - מבחינתנו המחקר לא גילה דבר, אלא רק טען טענה. ייתכן שהטענה נכונה, ואפשר לבדוק זאת בזהירות, אבל אין לקבע טענות אפשריות לודאיות ולהצהיר בהסתמכות עליהם ש(כביכול) היהודים נחשפו בקלונם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 15:46 |
|
| |
נניח שהיו כאלה מטורפים, אז מה? מה זה בדיוק אומר לנו?
|
|
|
|
|