| נשלח ב-5/8/2007 16:20 |
|
| |
מייציץ,
דוד אסף טוען להיותו היסטוריון אובייקטיבי חף מפניות העוסק בחברה החסידית וכותב על ליקויים שגילה בה.
מתנגדיו החסידים טוענים שהוא מתנכל לחסידים וחסידות.
דוד אסף פתח אשכול ובו דברים שמוציאים את החסידים לא טוב, על בסיס דיווח של הצד השני (העיתון הפולני והתלמיד שלו - שאני מתקשה להאמין שהוא שייך למחנה החסידים).
בה בעת, הוא לא ניסה לבדוק אם יש גירסה אחרת לסיפור של אלו שהיו בו, או אם התייחסו אליו בעיתונות החרדית (ואכן התייחסו, כאמור).
יכול להיות שבמלחמת הגרסאות: גרסת אסף (שלא היה שם) מול גרסת החסידים (שכן היו שם) גרסתו של אסף נכונה עובדתית.
זה עדין לא מכסה על כך ש'מלאכת החוקר' כאן הייתה לקויה כיון שהוא הביא רק גרסה אחת בתור עובדה (הגרסה שמוציאה את החסידים רע), הכתיר את התנהגותם כדוחה ואלימה ואף הוסיף לכך את עמדתו שהחסידים נהנים מהגנה של התקשורת הישראלית, בניגוד לתיכוניסטים ישראלים המתהוללים בחצרות המוות או אלפי בוזזי מלונות באיה נאפה.
איני שייך למתנגדיו החסידיים של אסף, אך גם איני תלמידו ואין לי דעה ביחס לטיעוניו במחקריו.
האופן בו גלגל לפתחנו את האשכול הזה גורמת לי להרים גבה ביחס לטיעוניו כהיסטוריון.
אילו הייתי מחזיר בתשובה מצוי הייתי רואה במעידה כזו כיד ההשגחה העליונה שהביאה את דוד אסף לפתוח אשכול ללא כל דיון או תכלית, ולו בכדי לחשוף את מניעיו....
אני אמתין לתגובת דוד אסף ו/או מגונניו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 16:32 |
|
| |
ממללא
קטונתי מלהביע דעה באשר לשאלות האתיות הנכבדות שאתה מעלה , אני הרגשתי רק שקצב הסקת המסקנות כאן חפוזה במקצת , בהתחלה הסיקו הלבן ובר בי רב על חוסר הערך של מחקריו של אסף , אבל זה לא הספיק לקוגיטו , הוא מסיק מכאן על חוסר היכולת של "אקדמאים בכירים" בכלל, ואם לא די בכך הוא כבר הפליג בתהיות פילוסופיות על כשלונו של השכל (ואז חזר לכדור הארץ עם מסקנה מעשית: עצכ"ח הוא אשליה). מה התחנה הבאה? מציאות השם? אמנם כבר הובא מעשה בראשית חכמה בשם ר"י דמן עכו שאפילו מהתבוננות ביופיה של אישה ניתן להגיע להכרת הבורא , אז מן הסתם גם האשכול הזה יכול לשמש לכך .
תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 05/08/2007 16:32:47
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 16:41 |
|
| |
אם כך הוא, אולי הגיע הזמן שאמליך תחתיך אדמו"ר חדש, וברבות הימים יכתבו באחד מספרי האקדמאים המשוחדים פרק שלם על סיפור הדחתו המכוערת של כ"ק האדמו"ר מיעשאראן בידי עסקנים אפורים של החסידות בגלל שהלה סרב להיכנע לתכתיביהם בגדלות הרוח שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 17:01 |
|
| |
ממללא, היתכן שאדם כמוך ישלח ידו אל הקודש ויהין לפגוע בכבוד מרן אדמו"ר רשכבה"ג שאם הוא כמלאך אנחנו בקושי כחמורים, שעליו נאמר "ויהי בישורון מלך", מאן מלכי - רבנן? איך מלאך לבך?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 17:18 |
|
| |
כאשר ר' שניאור זלמן מליאדי רצה ללמד סנגוריה על ר' ברוך ממז'יבוז' הוא תלה את שגעונו בכך 'שאירע לו כמה פעמים בחמימות הקיץ טירוף גמור' (אג"ק, עמ' קיז). יכול להיות שכל אלה שקפצו עלי כנשוכי נחש וכמוצאי שלל רב סובלים מאותה בעיה?
חיפשתם נושא לדון בו באשכול הזה ומצאתם אותי. שכחתם את פראי האדם, שבסך הכל "התגברו על המנעול ופתחו את הדלת" (מוזר שהפולנים האנטישמים האלה לא הבינו שזה סתם ככה, מין משחק ילדים תמים ומשעשע), ומתוך גילויי "סולידאריות" לא "הסגירו" את "הבחור הצעיר"... אין ספק שחוקרי סמיוטיקה ימצאו עניין רב בטרמינולוגיה ובסב-טקסט של בר-בי-רב!
אז מי אמר שאין נושא לאשכול? הנה נמצאה בקעה גדולה להתגדר בה ונושא חשוב מאין כמוהו: דוד אסף. אכן נושא מרתק שכמה מיושבי קרנות הפורום התמכרו אליו בצורה אובססיבית. האם אסף שונא חסידים או לא? האם הוא היסטוריון רציני או שמא הוא "אחרון העיתונאים הקטנים" (שלא לומר ילד מפגר מכיתה גימ"ל)? , ומה הן נטיות לבו, אהבותיו ושנאותיו... וכך, כל בר-בי-רב דחד יומא, וכל דוב לבן, קוגיטו ואינקוגניטו, מחלק לי ציונים בנדיבות לבו משל הייתי דרדק בחדר ערבוביה שלו. ובין השאר הם מסתמכים על המקור האובייקטיבי הידוע לתהילה באמינותו וקרוי עיתון 'בקהילה'. וכל השומע יצחק...
רבותי, שתו מים צוננים והירגעו! בסך הכול הבאתי לידיעת הקוראים המעוניינים מה שנכתב בעיתון פולני בשבוע שעבר, ואת הדברים ציטטתי ממכתב ששלח לי אחד מתלמידי. חשבתי שאנשי הפורום ימצאו בזה עניין, ואולי טעיתי. לא מעניין אתכם? לא חושבים שזה חשוב? עברו הלאה, סגרו את האשכול. רוצים להשמיץ אותי? בבקשה! בשביל זה יש אשכול מיוחד הנושא את שמי ושם מטיחים בי בליסטראות חופשי-חופשי, ושם כל היסטוריון חובב וכל פסיכולוג בגרוש רשאי לחוות את דעתו על מומחיותי, מקצועיותי ואמינותי, ולהסיק מסקנות כאוות נפשו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 03:30 |
|
| |
The Guardian: אוסף תקליטים שהתגלה חושף: בשעה שהגלה והחרים מוזיקאים רוסים ויהודים, נהג הצורר הנאצי להאזין בסתר ליצירותיהם
תרגום (לא נאמן למקור) לעברית
תוקן על ידי טיפוס ב- 08/08/2007 3:40:33
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 16:00 |
|
| |
מבחינה היסטורית היהדות אף פעם לא הייתה דת, אלא היה עם יהודי, היתה לו תרבות שהתאימה לעם, והיתה לו גם דת שהתאימה לעם. מי שיבדוק בספרי ההיסטוריה ימצא שרבים מישראל היו דתיים של עבודה זרה, בהתאם לתרבות ששלטה בעולם אז, וכשתרבות הע"ז עברה מן העולם ותפשה את מקומה החילוניות ועזיבת המצוות - נהו יהודים רבים אחר החילוניות. למשל בגמרא שאחד האמוראים שאל למה המשיח לו מגיע וענו לו - עכשיו ביום הכיפורים ונבעלו כמה בתולות בעירך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 19:05 |
|
| |
מיכה, השאלה אם גם כשנהו אחר החילוניות, ניסו ליצור זהות יהודית חדשה נבדלת מהדת כפי שעורכי האנציק' עסוקים בכך באובססיביות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 06:56 |
|
| |
ספרן,
ממה שראיתי במאמר על ליבוביץ' (ולא בספר בעריכת רביצקי שלא קראתי), חושפים הכותבים שם בעיקר את התפתחות מחשבתו של ליבוביץ' ואת השינויים בעמדותיו במשך השנים. על כך אמר הפילוסוף הידוע משה דיין שרק חמור אינו משנה את דעתו.
|
| נשלח ב-13/8/2007 07:03 |
|
| |
אבהו ,
[ הכוונה בעיקר למאמרה של נעמי כשר , שלייבוביץ עצמו העיד על הבנתה המדויקת של הגותו . בהרצאתה במכון ואן ליר , הצביעה על נקודת תורפה בסיסית שגילתה בשיטתו . הרצאה זו מופיעה בספר . חזרתו של לייבוביץ עצמו מן האפשרות הראלית להקמתה של מדינת ההלכה כאן ועכשיו , ישנה ומפורסמת ]
תוקן על ידי ספרן ב- 13/08/2007 7:07:07
|
|
|
|
|