|
|
| נשלח ב-21/11/2007 11:07 |
|
| |
שאלת תם:
הריפורמים מאמינים בגיהנום?
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 11:55 |
|
| |
שמעתי פעם מריפורמי, שהם מאמינים בני מאמינים בגהינום בעולם הזה...ועל זה יאמר: גם זו לטובה - סוף סוף גם הם מאמינים בגיהנום, וגם שמעתי במו אזני אחד מהם אומר שהרשעים מתים בחייהם, נכון שזה תלוי איך מבינים "אדם מת בחייו" ואם זה מקביל למושג גיהנום - בכל אופן בשורה התחתונה יוצא שהם מאמינים בשכר ועונש.
|
| נשלח ב-21/11/2007 11:57 |
|
| |
גדולתו של הרב אליהו או של הגאון הרב עובדיה, לא נפגמה , זו צורת דיבורם לקהל מעריציהם הקרובה. הם נהנים מהאמירות הסטנדאפיות הומורסטיות, כך המסר נקלט טוב יותר.
מה שאנחנו כאן בעצכ"ח או במקומות אחרים אומרים על זה, מענין אותם כשלג דאשתקד, וטוב שכך, רב לא צריך להתחשב בכל מיני יפי נפש ,ואסטניסטים למיניהם, אלא באמת שלו.
ולכן כל טענות הקוסנפירציה, לא במקומה, לא מוכחש שהוא אמר את זה, הבעיה היא שפרסמו את זה??
אם זה מפריע למישהו הפרסום??? אז שיפנה אל הרבנים המכובדים ויראו להם את המשנה:חכמים הזהרו בדבריכם,,,,,
הם לא הרבנים שלי- כלומר מורי הדרך שלי בחיים- גדולתם בתורה זה ענין אחר לגמרי, הערצתי אליהם היא רק על גדולתם בתורה, ולא על הדיבורים המקוממים אותי ואת האחרים.
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 13:33 |
|
| |
ממללא,
בהמשך להודעתי הקודמת...
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=12&topic_id=994047
[הודעת ספרן]
.הרב עובדיה יוסף על רפורמים:
[לתשומת לב אחיותינו בפורום]
http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/053/830.html
[הודעת ווטו]
ספרן,
מובא שם בשמו של הר"ע: "כדי להמחיש מהו דינם של הרפורמים, הוא הוסיף כי במקרה שאחרי אדם רודף מישהו כדי להרוג אותו, או נחש כדי להכיש אותו, עדיף שייכנס לבית שבו עובדים עבודה זרה מאשר לבית של רפורמים."
הכוונה לבית שדר בו ריפורמי או לבית של הקהילה, ממסד הרפורמי?
למה יהיה הבדל בין נחש מכיש למישהו הורג שהיה צורך לר"ע להוסיף את הנחש? אך יש לפרש את דברי מרן ע"פ קבלה שהרי נחש כידוע ליודעי ח-ן הוא נחש הסקרנות לעץ הדעת וגם אם הכישו נחש זה והוא סקרן גם ללמוד ענייני ע"ז וגם ענייני רפורמה, עדיף שילמד ענייני ע"ז.
יש לציין כי תגובת הרב הרפורמי בכתבה, היא פלגנית בהרבה מדברי ר"ע. ר"ע התחנך בדרכו לשמירת היהדות מחדירת כל רוח זרה וגם רפורמי יכול להבין שגם אם הצדק עמו, הרי הוא מביא רוח זרה המאיימת על דרך המסורה ולכן מה לו להלין על ר"ע. אך הוא הנאור היה לו ללמד את הר"ע איך מגיב אדם שאינו פלגן ונכשל.
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 15:07 |
|
| |
מצאתי את המקור שלדעתי עליו מבוססים דבריהם, לקוח מתוך פירוש הרמב"ם למסכת אבות פרק ב' יז:
- "ואוהב אדם זה (ר' טרפון) היה שונא תכלית שנאה את המינים המדיחים והמציקים והיה נשבע ואומר: אקפח את בני, שאם יבואו לידי ספריהם שאני אשרוף אותם ואת האזכרות שבהם. שאפילו אדם רודף להורגו, ונחש רץ אחריו להכישו - נכנס לבית ע"ז ואינו נכנס לבתיהם של אלו" (שבת קטז)
|
| נשלח ב-21/11/2007 15:18 |
|
| |
ריב
האם הרמב"ם האמין בגיהנום? האם האמונה בגיהנום זה אחד מעיקרי האמונה? ומה המקור לזה?
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 23:45 |
|
| |
אוקיי שכנעתם אותי. כנראה שזה מה שקרה:
הרב אליהו אמר מה שאמר בשיעורו, וחולל 'סערה בעולם היהודי' שממשיכה להרעיד את אמות הסיפים של עולם זה.
כתב nrg החליט להביא תגובה של דמויות בעלות שם, חשב לרגע, והגה את שמותיהם של שני הדוברים בכתבה (שבעוונותי איני זוכר את שמם, ועמם הסליחה).
כיוצא בזה, כל אימת שיש ידיעה שלילית על משהו שקשור במישהו ששומר על ההלכה, בדרך נס והשגחה פרטית מכל הרבנים בעולם, לרבות נושאי/ות משרה רפורמיים וקונסרבטיביים, עולה בראש הכתב תמיד אותו שם.
אותו אדם, שהוא כאמור איש תקשורת לא-חרדי, כנראה פשוט לא יודע מה שהוא מדבר, ונוטה להגות תיאוריות מתוך יראת כבו לאלו שמשלמים לו משכורת.
אגב, אני גם מתחיל להשתכנע שאבישי רביב היה סוכן של הימין הקיצוני בתוך השב"כ וזו הסיבה שבגינה במקום להסגיר את יגאל עמיר בזמן הוא המשיך להפציר בו לבצע את זממו.
כנראה שגם כלי התקשורת שמדווחים על כל רעיון שעולה בראשה של גאולה עמיר, לרבות מתכון חדש לג'חנון שיאכל במסיבת האירוסין של בנה הקטן עם הבת של לריסה (הם כבר בדייט שלישי), עושים את חובתם למען יראו וייראו, ואין בכך בכדי להפוך את יגאל עמיר לאייקון, כביכול ע"י מחאה כנגדו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2007 00:55 |
|
| |
זוהר,
מה הקשר לעיכוב מכונית בשבת? הרי נהג המכונית הוא היוזם של חילול השבת, ואני רק הולך לתומי ברחוב, ואומרים שאין חובה להתעכב כדי שהוא לא יצטרך לעצור. מותר ללכת כדרכי. ואילו כאן מדובר על מעשה שהוא אסור בעליל, שבו מכריחים יהודי לחלל שבת. אפילו אני, כמי שמצדד בהיתר להרוג כדי להגן על רכוש (ראו אשכולי על שי דרומי), חושב שכאן לא היתה כל הצדקה לכך.
שלמה,
אילו רבנים דת"ל שמעת שמתירים זאת? ובפרט במקרה שבו כבר תפסת את הגנב ואין סכנה ממנו, לא לממון ולא לנפש (אולי הם עשו זאת כדי להימנע מאיסור צידה, אם ימשיכו להחזיק בו כל השבת, והעדיפו להכשיל את המשטרה בנסיעה בשבת ובצידה של הגנב. והרי לכם עוד הכשלה של יהודים בחילול שבת, והפעם יותר חמורה כי השוטרים יכולים להיות יהודים כשרים ולא מחללי שבת אלא לצורך).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2007 11:44 |
|
| |
ממללא,
עשית סלט, שיהיה לך לבריאות..רק לא הבנתי במה השתכנעת אם אתה עדיין קורא לידיעה, ידיעה שלילית.
זאת עמדת היהדות האורטודוכסית כלפי המדיחים הקוראים לביטול מצוות, נקודה.
כבר הערתי את תשומת ליבך בעבר, כי השפה הבוטה והמוקצנת בה משתמשים כל אותם שומרי ההלכה, היא בכוונה תחילה ובתגובה לסחף ולכוח שהתנועה ליהדות מתקדמת צוברת -
כלומר: אותם שומרי הלכה מעוניינים לחולל סערה בעולם היהודי. אם כבר פרובוקציה, אז היא לא מצד אנשי התקשורת חילונים או חרדים. מבחינת היהדות (או לפחות הרמב"ם) התגובה הקיצונית במקרה זה היא היא התרופה למחלה שפוקדת את העם !
תוקן על ידי riv ב- 22/11/2007 12:05:40
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2007 19:38 |
|
| |
הרב מיכי,
אני לא טוען שהמעשה הוא מקביל בדיוק אך יש דמיון רב. פוק חזי:
א. אותו אדם שיצא לגנוב היה צריך לחוש שמא תחולל השבת עקב כך שיתפס (נהג המכונית צריך לחוש שמא הוא יצטרך לבצע פעולות של חילול שבת בגלל עוברים ושבים).
ב. האם הליכה בכביש אינה הכרחה פיזית לנהג להאט ולבלום? הרי אם לא יבלום הוא יודע שיענש על כך ויקנס/יכלא וכו' על שדרס.
ג. מטעם 'הלעיטהו לרשע וימות' אפשר להלעיטו גם באיסורים אחרים, הוא עובר על איסור גניבה ואנחנו ממיתים אותו ע"י הלעטה באיסור שבת שנובע בעצם מהגניבה.
אמנם דין הלעיטהו אינו ע"י הכרחה אלא ע"י אותו המעשה שעושה - אם עובר באיסור אחד לא איכפת לנו אם באותו האיסור לא נמנע ממנו איסור נוסף (כמו בגזל ונטע רבעי). לכן נראה לי שזה דומה לדין נוהג בשבת שגם שם אין זה דומה לגמרי להלעיטהו קלאסי, הרי העובר בכביש פועל אקטיבית להכשיל את הנהג. הנוהג אינו בהכרח עובר עבירה כל רגע ורגע ורק בגלל שהוא מוכרח ע"י ההולך להאט הוא עובר עבירה חדשה, כנ"ל ההכרחה לגנב לטלפן.
תוקן על ידי mzohar ב- 22/11/2007 19:41:36
מ. זוהר
|
|
|
|
|