|
|
| נשלח ב-1/5/2008 09:30 |
|
| |
עד היום לא היו לנו (כמעט) אשכולות כלכליים, אבל כאן מדובר בנושא מחקרי לעילא (האם גישה תאצ'ריסטית מועילה או לא ושמא זה תלוי נסיבות) וכן יש היבט מוסרי. וכמובן, האם לתורה יש איזושהי דעה בענין.
לדעתי ראוי לפתוח אשכול בנושא "מדיניות הרווחה". להגדיר מהי. להביא טיעונים בעד ונגד. ולחפש האם יש מקורות בתורה או בדברי חכמים שנוגעים לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2008 09:33 |
|
| |
שחרית: ולרגע חשבתי שאתה מתכוון לחרדים ב"עצור"...
mzohar: נישטאיך,
אתה בטוח?
סמים, מה רע?!
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2061244&forum_id=1364
אתה בטח היית כותב אותו הדבר לו הם היו מלבינים הון או לא משלמים מכס..
mdabraham:
נישט,
אתה כותב כאילו שאתה יודע שהם אשמים ומרושעים גמורים. מנין לך זאת? יש לך איזה מידע פנימי? אתה מלגלג על אנשים שבהחלט ייתכן שהתנהגו בטיפשות או תמימות, אבל אתה מתייחס אליהם כרשעים. אני ממש לא מבין את העניין, ובכלל לא מבין את נושא האשכול המוזר הזה. מה הנושא לדיון כאן, מעבר לאוסף ההשמצות הלא מבוססות כרגיל?
נישטאיך:
מיכי
<"אתה כותב כאילו שאתה יודע שהם אשמים ומרושעים גמורים">
היכן ראית זאת?
אילו הייתי מהם ומהמונם הייתי חושב:
למה אסור לי להבריח סמים?
אני לא מבריח לספק ליהודים, בס"ה אני מבריח לגויים, ואם הם יהרגו את עצמם, הבעיה היא שלהם, והמצווה היא שלי, בפרט שאתן מעשר לצדקה.
<"מנין לך זאת? יש לך איזה מידע פנימי?">
לא. אך בטוחני שתוכל לקבלו בסטמאר.
בארץ שבה אני גר היו האשימו מורה "חסידה" שהיא מתעללת מינית בתלמידותיה, הרב סירב להאמין להאשמות מפני שהמתלוננות היו נשים שאינן נאמנות להעיד, ולשון הרע היא עבירה חמורה.
גם לו לא היו עדויות.
אל דאגה! אני בטוח שהם יצאו זכאים.
יש להם הגנת עורכי דין טובים, האחד הגן על אוקומוטו והשני?
http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=35431
<"אתה מלגלג על אנשים שבהחלט ייתכן שהתנהגו בטיפשות או תמימות, אבל אתה מתייחס אליהם כרשעים">
כל אדם (יהיה צבע עורו ודתו אשר תהיה) כל מבריח סמים הוא טיפש, ובפרט אם הם ילדים מסולסלי פאות עם פרצופים חיוורים, המגיעים ליפן כשברשותם עתיקות.
מה הם חשבו שהיפנים הם חסידי סטמאר?
<"אני ממש לא מבין את העניין, ובכלל לא מבין את נושא האשכול המוזר הזה. מה הנושא לדיון כאן">
הרי לך נושאים לדיון:
האם הרבנים הבוכים יכולים לומר בכנות, ידינו לא שפכו את הדם הזה?
האם יש "פדיון שבויים" בהצלתם?
האם "טפשות" היא סיבה להצדקה.
מה בין טפשותם לטפשות מבריח סמים חילוני?
למה לא ראיתי מי שכתב:
כנראה ששני פצצות אטום לא הספיקו ליפנים!
כשתגמור לענות על שאלות אלו, אשאל אחרות.
mdabraham:
נישט,
דבריך הם לכל היותר כתבה עיתונאית (ארסית ומשוללת חשיבות עובדתית). את השאלות אפילו לא טרחת לשאול. אני יכול להעלות לכאן כל כתבה בעיתון ולומר שעולות ממנה לא מעט שאלות. במובן זה כל ידיעה עיתונאית יכולה להיות מוצגת כאן בפורום, ולהותיר לקוראים את הבמה להעלות שאלות.
אבל מה לעשות, בפורום כאן נהוג שכשמעלים נושא לדיון יש להציג את הצדדים השונים/עמדה מנומקת, ולשאול שאלה קונקרטית. דומני שזה גם מעוגן בחוקת הפורום.
אז אם יש לך שאלה כלשהי, אנא היכבד והעמד אותה לדיון הציבור. לגבי ה'קושיות' (שהן תירוצים) שהצגת כאן אני לא רואה טעם להתייחס.
נישטאיך:
<"דבריך הם לכל היותר כתבה עיתונאית>
לא ראיתי מי שטען שהבחורים הם בחופשת "בין הזמנים"
.
<"את השאלות אפילו לא טרחת לשאול">
כי אני יודע את התשובות.
<"אני יכול להעלות לכאן כל כתבה בעיתון ולומר שעולות ממנה לא מעט שאלות">
אדרבא.
<"בפורום כאן נהוג שכשמעלים נושא לדיון יש להציג את הצדדים השונים/עמדה מנומקת">
הצגתי את עמדת עורך דינם: הם חשבו שעליהם להבריח עתיקות.
והצגתי את עמדת היפנים:הם היו בלדרים של רשת מבריחי סמים.
<"ולשאול שאלה קונקרטית. אז אם יש לך שאלה כלשהי, אנא היכבד והעמד אותה לדיון הציבור">
למה אינך מבין שיש כאן יותר מבעיה?
<"לגבי ה'קושיות' (שהן תירוצים) שהצגת כאן אני לא רואה טעם להתייחס">
אני מבין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2008 10:16 |
|
| |
מיכי אתה צודק וזו מאושיות הפורום, להתיחס לדברים ולא לדוברים.
אולם לא יכולתי להתאפק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2008 10:58 |
|
| |
בעל, לא הבנתי את ההערה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2008 17:50 |
|
| |
".כשיש מיליון אנשים שאין להם מה לעשות בפסח, ואתה כעורך דין נוסע במכונית הדורה או לובש חליפה של אלפי דולרים, אני בז לו ולמה שהוא מייצג. יש בינינו הרבה מדי אנשים כאלה".
אינני מבין מה ההבדל בין צבירת עושר בסתר לבין החצנה לראווה של העושר הזה, מדוע להראות את העושר הזה זה מהווה בעיה בגלל המוני הרעבים ולעומת זאת לצבור אותו בחשבון הבנק זה סביר.
"מן הרגע שהחברה המאורגנת מעמידה אדם לדין, מסמנת אותו ומתייגת אותו ומכניסה אותו לתוך הכלא המרודד של מושגי המשפט, חייב להיות שם אדם אחד שיעמוד לימינו ויהיה הגלדיאטור שלו. זה הדבר היחיד שמאזן את החברה שמסתערת עליו כדי לתת להמונים את התחושה של צדק וסדר".
ניסוח מזעזע, ערבוב של כמה טיעונים וטיעוני טיעונים ללא כל סדר.
העובדה שלכל אדם מגיע ייצוג. הרמז לטענה שהחברה שופטת מהר מידי. והענקת תחושת הצדק והסדר להמונים (הנבערים מדעת כפי הנראה מיחסו אליהם לאורך כל הכתבה).
ומישהו יכול להסביר מה הקטע שלו עם ש"ס?!
הייתי מצפה ממשפטן פרקטיקן כמוהו שבמקום להתייחס למימד הסוציולוגי ולתהליכי העומק שעוברים על תנועת ש"ס שיביט ישר בעיניים ויודה שמשהו דפוק בדרך ההתנהלות של התנועה הזו רק בגלל שהיא חרדית.
"ישנאו את החרדים בין אם ישרתו בצבא ובין אם לא ישרתו בצבא".
לך תעבוד על מישהו אחר.
אדון וויינרוט אתה לא מאמין שרעידות אדמה יכולות לנבוע מהומוסקסואליות?!
כמדומני שבתורה יש פעמיים התייחסות לעונשים פיזיים על עבירות ובפרט חמורות כאלה.
"אין יותר ליטיגטורים אמיתיים. ליטיגטור אמיתי זה לא אדם שטוען בבית משפט, זה אדם שמסוגל לספוג כל לקוח, להתקרב אליו עד מרחק של עור ולהביע אותו. וזה תהליך שמעט מאוד אנשים עושים אותו היום. אנשים הולכים היום לעריכת דין משום שהם רוצים לעשות כסף. כשאני מעביר קורס על פירוק חברות, נניח, או קורס פרקטי, תמצא שם המונים, אבל בקורס בפילוסופיה אתה רואה מתי מעט. אני רוצה שסטודנט ישמע לפחות פעם את משל המערה של אפלטון".
מופת לבלבול שני טיעונים שונים לגמרי שכנראה נובעים מתסכולים מהבטן או לא יודע מה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2008 08:40 |
|
| |
ואפרופו ויינרוט צעד ראשון בתשובה הוא עזיבת החטא? הלא כן? איך יתכן לגדף את החברה הישראלית וליהנות מכל המנעמים שמספקים אותם אנשים שהוא מייצג אותם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2008 09:25 |
|
| |
צעג,
אכן צעג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2008 19:47 |
|
| |
מיהו אשר מעוז?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2008 23:57 |
|
| |
בע"ב,
אשר מעוז הוא ד"ר או פרופ' בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א (ייתכן שכבר במיל. איני יודע). חילוני גמור מחד, אבל חובב משפט עברי ותלמוד מאידך (בעבר התפלמס 'מאמרית' עם פרופ' ויילר שהתבטא בחריפות נגד 'פרימיטיביותה' של המורשת התלמודית כאשר עמדת מעוז הייתה שגם 'לנו' - יהודים חילונים, אתאיסטים - יש הרבה מה ללמוד משם, מה גם שזו מורשתנו).
השתתפתי בסמינריון שהעביר בבר-אילן ועסק במשפט חוקתי, ואחד התחביבים שלו היה להתקיל כל מיני ביינישים בסוגיות תלמודיות משפטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 02:24 |
|
| |
מה זאת אומרת מה סופרים? סופרים את הימים.
והפשט הפשוט של ספירת הימים, הוא לספור את החג"ת נהי"מ, וכו' וכו'.
יש כאלה שאומרים כל מיני רמזים, שבימים האלו גם סופרים משהו לאיזה יום
שהקריבו בו עומר, לקראת איזה יום שמקריבים בו שני לחם. אבל זה רמזים
נסתרים. לנו אין לנו אלא הנגלות והפשוטות, כל יום הספירה שלו. במו אזני
שמעתי היום בביהכ"נ את כולם סופרים בשאגות, ומתקנים את חסד שבגבורה.
וראיתי יהודים פשוטים שבפשוטים, שאין להם כל עסק בנסתרות, מביטים בסידור
ומעיינים חזק בצירוף המילים 'לדעת' 'קבל', שמרכיבים את ספירת היום. זה
הפשט. כל השאר זה נסתר.
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2401364&whichpage=&forum_id=771#R_2
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 14:43 |
|
| |
'אין מקום לנערה משיחית בחידון התנ"ך'
ראשי ישיבות ואולפנות פנו לשרת החינוך בבקשה לפעול למניעת השתתפותה של הנערה המשתייכת המשיחית בחידון התנ"ך העולמי שייערך מחר.
אורנית עצר
ראש ישיבות בני עקיבא, הרב חיים דרוקמן, ראש מוסדות צביה, הרב איתן איזנמן וראש אולפנת בהר"ן, הרב משה נוימן, פנו לשרת החינוך, יולי תמיר ולרב הצבאי הראשי הרב אביחי רונצקי בבקשה לפעול למניעת השתתפותה של הנערה המשתייכת לכת המתנצרים בחידון התנ"ך העולמי שייערך מחר בירושלים.
בעקבות הגילויים של ארגון 'יד לאחים' על השתתפותה בחידון התנ"ך של הנערה בת אל לוי, בת למשפחה של כת מתנצרים, כתבו הרבנים כי אין הם יכולים לקבל את שילובה של הנערה בחידון התנ"ך לנוער המיועד לנוער יהודי המאמין רק בתנ"ך בלבד כספר הקודש היחיד מן השמיים.
*******>sZones+=",17";sIDs+=",InContentAd";sPA='INC'>
"לא ייתכן שלאותה דת המאמינה ''באותו האיש'', ושלחמה מלחמת חורמה ביהדות וביהודים במשך מאות שנים, תהיה נציגה באירוע המבטא יותר מכל את שייכות העם היהודי לתנ"ך ואת שייכות התנ"ך רק לעם היהודי. כיצד ייתכן שהמתכחשים לדברי התורה בהמצאת ''ברית אחרת'' חדשה יבקשו להיות עמנו בתורתנו הקדושה?", כתבו.
במכתב ביקשו הרבנים לפעול להוצאתה המיידית של הנערה מהשתתפות בחידון. וחתמו את המכתב בבקשה להתערבות מיידית של שרת החינוך: "אנו פונים אליך שרת החינוך, כמי שממונה בפועל על המפעל החשוב הזה וכמי שמייצגת את מדינת ישראל שנוסדה כדי לקבץ את כל עם ישראל מתפוצותיו ומכאן להפיץ את אור תורתנו הקדושה בכל העולם כולו ומבקשים את התערבותך המיידית כדי למנוע את חילול השם בעם היהודי ומתוך כך בעולם כולו."
|
|
|