|
|
| נשלח ב-25/5/2008 23:30 |
|
| |
זבוב,
כעת אני מבין מדוע התחילו למכור חמץ בפסח ברשות ביהמ"ש. פשוט בגלל שחשין הקשקשן הודיע שהתלמוד אצל החילוניים הוא כמו חמץ בפסח, בבחינת 'בל יראה'.
אני מחכה כעת להודעות מחשין לגבי דעתו על משפט פרמא. וייתכן שיש עוד נושא או שניים שהוא לא מבין בהם מאומה אבל יש לו עמדה ממש מגובשת לגביהם. עליונות המשפט, כבר אמרנו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 02:09 |
|
| |
מכותלי דבריך ניכר שאתה חושב שאתה אחד שכן מבין בנושא (=בשאלה האם יש לחילונים עניין למצוא בגמרא) . האם מותר לשאול היכן רכשת את ההבנה הזאת? האם היית צריך לעבור מבחנים כלשהם? יש לך תעודות המעידות על ההתמצאות בסוגיה עמוקה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 09:24 |
|
| |
ידעיה,
ראשית, אני אכן בעל ניסיון בזה (יש לי אישית ניסיון בלימוד גמרא לחילוניים, למיטב ידיעתי הרבה יותר מאשר לו). ועוד, דבריי בכלל כוונו כלפי האמירה שלו שיש בגמרא מה שיעניין אותם, וזו אמטירה על הגמרא, ולא לגבי ההערכה שלו על תחומי העניין של הציבור החילוני, שזו אמירה על הציבור ההוא. זה מצטרף לעוד כמה וכמה אמירות אחרות שלו, וכנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 14:03 |
|
| |
לאחר שיש לאדם ידע מינימלי על הגמרא (למד מספר סוגיות , יש לו ידע כללי על המבנה שלה ועל מקומה בהיסטוריה היהודית וכו') , השאלה האם זה מעניין גם ללא קשר לדת, הופך לעניין של טעם וריח ודעתך שלך בנושא שווה בערכה לדעתו שלו .
אמנם לצד השלילה , לומר שזה בכלל לא מעניין , צריך להכיר יותר , כי יכול להיות שאדם נחשף רק לסוגיות משעממות או שחסר לו רגישות מסוימת שתאפשר לו להעריך אותה , אבל לצד החיוב, אדם יכול להתרשם ממדגם קטן (למשל אם הוא למד מספר סוגיות שהרשימו אותו ושמע מלומדים אחרים שיש עוד הרבה כאלה).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 14:40 |
|
| |
אין לי שום בעיה עם זה. כל אחד יכול לדבר על כל דבר, גם אם אינו מבין בזה מאומה. השאלה שלי היא מדוע להזמין אותו לשאת דברים בציבור על נושאים שבהם הוא לא מבין מאומה? ומדוע כל שטות כזו מצוטטת בכל מקום? את הגיגיי שלי, או אלו שלך, לא תמצא מצוטטים בכל מקום, גם בנושאים שבהם אני/אתה מבינים לאין שיעור יותר ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 14:05 |
|
| |
זבוב חרדים אינם משתמטים, הם כופרים בעצם החיוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 19:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2008 05:33 |
|
| |
אלה בהגדרותיהם ואנחנו בהגדרת כץ דוגלים, שכל החרדיות היא הגדרה חדשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2008 09:37 |
|
| |
גם אנוכי הק' מצטרף לק"ק דהאי שופרא דגדולי הדור דבלי בארעא.
הכו"ח בדמע לכבוד התורה ולומדיה בטהרה,
(-)
|
|
|
|
|