בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2008 11:04 לינק ישיר 

מואדיב: צ'אפק: מעשה שהיה בפראג (מוקדש ל... ) 9/4/2005

נושא : מעשה שהיה בפראג (צ'אפק על המבול הגדול)

(תרגום: איגור מפורום ספרים)

אינני יודע האם אתם זוכרים את המבול העולמי האחרון, נראה שלא - אנשים שוכחים ברצון דברים כמו נקמה צודקת, - אך אין זה חשוב, אזכיר לכם.
כך זה קרה, סביר להניח: אלוהים כעס על האנשים בגלל פריצוּת, מריבות וחטאים אחרים, והבין שהוא לא מסוגל לסבול את זה יותר. אז שלח גשם שירד ארבעים יום וארבעים לילה; אמנם המכון המטאורולוגי טען שזאת - חזית קרה שהגיעה מהאוקיינוס האטלנטי ונגרמה ע"י לחץ אטמוספרי נמוך שהשתרר מעל לאזור גדול, אך כאשר מפלס המים בוולטבה הגיע למשכן המוזיאון הלאומי, האנשים התחילו לדבר על כך שכל זה לא קורה סתם, שמתקרב סוף העולם. וזה היה נכון. היו שחיפשו ישועה בכנסיות, אחרים פשטו על הבנקים ומשכו בדחיפות את הפקדונות שלהם (אבל רק אלוהים יודע מי צריך אותם בסוף העולם), אחרים חגגו על כל הקופה ובכלל בזבזו יותר ממה שיכלו להרשות לעצמם, בעצם, כמו שעשו גם קודם לכן; רבים מהם טבעו דווקא בברים. כמובן, אנשים חכמים הודיעו שצריך לעשות משהו עם המבול, לפחות להקים סכרים, ונהרו בהמוניהם לעבוד בהתנדבות; אך תכניות הסכרים האלה עדיין מעלות אבק במשרד העבודות הציבוריות, והבעה הזאת לא נפתרה עד היום. אנשים התחילו להקים סכרים בעצמם, אבל מה כבר יעזרו סכרים אם בַראנְדוֹב, פאנְקְראץ, בוֹהדאלֵץ וסְטְרְשֵשוֹביצֵה (1) כבר הוצפו, ומפלס המים המשיך לעלות! המצב בערים ובמדינות האחרות, וגם ביבשות האחרות, לא היה טוב יותר. בקיצור, שוב הגיע יום הדין, כפי שכתוב בתנ"ך. אלא שלא היה מי שיבנה תיבה, כמובן. פוֹדְסְקאלי היתה השכונה הראשונה שהוצפה, ותושבי וינוֹהראדי או דייביצֵה לא מסוגלים לבנות רפסודה, שלא לדבר על תיבה, כאלה היו יצורים של יבשה. אין מה לעשות עם זה. סוף העולם - זה סוף העולם.
והיה אז אדון אחד שכבר לא היה צעיר, שמו היה ספק קירשנר, ספק בֵזְדיצֵ'ק, או אולי שם אחר; אחרי שפרש לגמלאות, התחיל לעסוק בארכיאולוגיה, וחיפש כל הזמן תגליות פרה-היסטוריות. פעם אחת חיטט אי שם בהלַאוּבֵּטין, ומצא בחפירות שברי חרס, ספק שרוטים ופגומים, ספק מצופים באותיות, מספרם היה עשרים בערך. ואז אדון קירשנר (או בזדיצ'ק) העלה בדעתו שהסימנים האלה אינם אלא כתבים עתיקים, והחליט בינו לבין עצמו שיפענח אותם. בפיענוח הכתוב, הוא קיבל מלה "סאמוֹ" (2) ועוד כמה מלים מוזרות; מרוב שמחה הוא כמו יצא מדעתו וכתב ספר "על חורבות סאמו", שבו הוכיח כי השברים האלה שמצא - הם שברי כד חרס עם עפר המנהיג הגדול סאמו שניצח את האוורים; והחיים של סאמו מתוארים על שברי החרס האלה, באותיות של שפה שנכחדה מזמן.
כמובן, הארכיאולוגים לעגו לבדיונות שלו, ואת הסימנים הגדירו כתווים של ציור לא מוצלח. מאז בערה באדון בזדיצ'ק (או קירשנר) שנאה עזה כלפי הארכיאולוגים, והוא הוציא כל הזמן חוברות שבהן הוכיח שהארכיאולוגים - בוּרים, וששברי החרס שלו - הם שרידי כד עם עפרו של סאמו. הוא יצא ללמוד שפות קלטיות, וטען שלמלים שאותן מצא על השברים שורשים קלטיים. אבל אתם יודעים איך זה, לך תוכיח למדענים משהו שהם לא גילו בעצמם. המדע פשוט לא התייחס להוכחות של אדון קירשנר (או בזדיצ'ק), ואדון בזדיצ'ק שחש עלבון אישי, המשיך לנהל מאבק חריף נגד הארכיאולוגים. הוא לא התייחס לשום דבר פרט לכתבים האלה וטיהור שורות הארכיאולוגים. ואז הגיע המבול העולמי.
אדון בזדיצ'ק (או קירשנר) גר בווינוהראדי, ליד משאבת המים. הוא שם קצוץ על כך שירד גשם זלעפות, כי הוא ישב ליד שולחן הכתיבה שלו וכתב מאמר בגנות פרופסור אוֹנדרייצ'ק, או מה היה שמו של המומחה הזה לקברים קלטיים. כתב ולא שם לב למה שקרה מסביב, וכאשר המשרתת אמרה שכנראה יגיע סוף העולם מהמבול הזה, אדון בזדיצ'ק רק מלמל בתשובה שתניח לו: אין לו זמן לעסוק בכל מיני שטויות, ואין לו עניין באיזה סוף העולם. אני אראה לו, לאונדרייצ'ק הזה, - אמר - אפרק אותו לחתיכות. הקברים האלה שמצא באוֹאוּהוֹליצֵה הם בכלל לא קברים קלטיים, אלא סתם אתרי קבורה של גרמנים, והאידיוט הזה עוד רוצה ללמד אותי! והוא סילק את המשרתת, - אין לו זמן להקשיב לקשקושים שלה, והמשיך לכתוב במרץ.
אז הגיע אליו שכן: כל דיירי הבניין החליטו לבנות סכר כדי לעצור את הטבע המשתולל, וגם אדון קירשנר צריך ליטול חלק. איזה סכר בראש שלכם, אלוהים, - אמר אדון בזדיצ'ק - מה איכפת לי מהסכרים שלכם! אני יוצא נגד הבוּר הזה, הפסבדו-מדען הזה אונדרייצ'ק, אני אראה לו, הוא לעולם לא יתאושש! למען הארכיאולוגיה אני צריך לחסל אותו, אדוני. בוּר כזה לא יכול לבזות עמים שנכחדו, צעק אדון קירשנר (או בזדיצ'ק). המבול שלכם לא מעניין אותי, אנא אל תטריד אותי עם העניין הזה. הוא התיישב והמשיך לכתוב. בינתיים המים כבר הגיעו למותני הפסל של סבאטוֹפלוּק צֵ'ך (3).

האחרונה שהגיעה אליו היתה דודנית שלו שגרה בפלוֹרה; היא השתתפה באיזו כת שחבריה התכנסו אצל בונה אחד באוֹלְשאני, ושם עסקו בתפילות, נבואות ונסים. הדודנית הזאת הודיעה לאדון בזדיצ'ק שמתקרבים סוף העולם ותחיית המתים, לפי חזון אחורית הימים, ושהוא, בזדיצ'ק, יילך אליהם, ישיר שירי הלל וימתין לנצחון הצדיקים. גם כן צדיקים, זעם אדון בזדיצ'ק, להתפלל אתם יכולים, אבל איפה אתם כשצריך להילחם נגד הפסבדו-מדע של אונדרייצ'ק הזה. עזבו אותי למען השם עם סוף העולם שלכם. שיהיו עשרה סופי עולם, תנו לי רק לטפל באונדרייצ'ק הזה ובקברים הקלטיים שלו... והוא נעל את עצמו בחדר, כדי שאף אחד לא יפריע לו.
בינתיים מפלס המים עלה יותר ויותר, עד שהמים הציפו את כל העולם; האנושות נכחדה; סביר להניח שהיתה ראויה לכך.
כאשר מפלס המים התחיל לרדת והגיע רק לכיכר וינוהראדי, הופיע ברחוב שהיה מצופה שכבת בוץ אותו אדון קירשנר, או בזדיצ'ק, רזה כמו מקל; הוא נשא את המאמר שכתב בגנות פרופסור אונדרייצ'ק, ונורא כעס על כך שאינו מצליח למצוא מו"ל שיוציא בשבילו חוברת עם המאמר הזה.
שנים עברו, האנושות חזרה להתרבות, והאנשים החדשים התפלאו איך אדון קירשנר, או בזדיצ'ק, שרד את המבול העולמי. כאשר שאלו אותו על כך ישירות, הוא לטש את עיניו בהפתעה: "איזה מבול? לא ראיתי שום מבול. אז הייתי עסוק בחשיפת הבוּר הזה אונדרייצ'ק. תארו לעצמכם, החובבן הזה יצא נגד הכתובות שלי!".
בינינו, אין שום דבר מיוחד בכך שאדון בזדיצ'ק שרד את המבול הגדול. ידוע מזמן שרשעות וקנאות אנושית מצליחות לשרוד את כל אסונות הטבע, אפילו סוף העולם לא יפגע בהן.
______

(1) אלה וכל השאר – שכונות או פרברים של פראג
(2) סוחר פראנקי, מנהיג הישות המדינית הסלאבית הראשונה בשטח צ'כיה (658-623).
(3) סופר צ'כי

לינקזעצער:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1332161&whichpage=12#R_15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 18:19 לינק ישיר 

בית הכנסת - לא לדתיים בלבד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3614888,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 21:14 לינק ישיר 

אם כבר, אז הנה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3610683,00.html

אל תתנו להן ספרים

"בטוחות שאתן רוצות לרקוד עם הספרים בשמחת תורה? לא בטוח שכדאי לכן". אסף וול מתנדב, בשם הממסד, להסביר מדוע. מכתב אישי לבנות ישראל

כתוב נפלא.

מי מתנדב לעשות מזה לינק? אני כנראה כבר לא אצליח בזה לעולם.

(אגב, בשמחת תורה האחרון שאלו אותי בביהכ"נ האם מותר למסור ס"ת לנשים בביהכ"נ, שיעבור בעזרת נשים. עניתי שכן, וכך עשו. אח"כ הגיעו אליי כל מיני חוששים שהסבירו לי שהגדוילים אוסרים. אז אמרתי להם שישאלו את הגדוילים. אם שואלים אותי - אז אני מתיר. בעצם לא אני, הקב"ה מתיר. וצ"ע עליו מהגדוילים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2008 23:05 לינק ישיר 

נתןהעזתי: הרב דב יפה - הערות נחוצות ללימוד העיון 15/09/2008

אני מצרף כאן תמליל שיחה שנשא המשגיח הרב דב יפה מכפר חסידים.

למרות שהדברים פשוטים, יש חידוש לשמוע אותם מאישיות כמו הרב יפה, כיון שיש בהם קריאת תיגר על מוסכמות יסוד בשיח החרדי של ימינו.

הערות נחוצות ללימוד העיון

לימוד העיון בישיבות הקדושות נועד למטרה כפולה: באמצעותו עמלים לרדת לעומקה של הסוגיא אשר עוסקים בה, וכמו כן , לימוד עיוני רצוף ויום יומי, מסייע לרכוש את דרכי העיון והלומדות. ככל שידיעת דרכי העיון והלומדות נרכשת ברמה גבוהה יותר, כך גדלה היכולת לחדור אל עומק הסוגיות, לדעת איזו סברא לקרב ואיזו לרחק, ממה ניתן להביא ראייה וממה לא, ולהשיג את המסקנות העולות מהסוגיא.

מעת שזרחה שימשו של הגאון רבי חיים מבריסק זצ"ל, כבשה תורתו בסערה את ליבם ומוחם של הלומדים בכלל, ושל בני הישיבות בפרט. דרך לימודו, העניקה להולכים בדרכו כלים חדשים לעמוד על עומקם של דברים, באמצעות מבט חודר בשורשי כל עניין ועניין, ובהגדרת המיוחד והמפריד בין עניין פלוני, לבין עניין אשר במושכל ראשון נראה כדומה לו, ובכך לסלק את אשר נראה היה כסתירה ביניהם.

ברם, לצד העיסוק בהגדרות הסוגיא ובסברות השונות, צריך לשים לב לדברים נוספים.

רבנו יונה בפירושו על ספר משלי (פרק ב') אומר, שכלל יסודי בחכמה, להקשיב היטב לדברי החכם, באופן שידע את דבריו על בוריים וכהווייתם – מה התיר ומה אסר, ובאלו אופנים.

בזמננו שעיקר לימודנו הוא מפי ספרים, נחוץ מאוד להתרגל לראות היטב ובאופן מדוייק מה בדיוק נכתב בספר.

החזון איש שח באוזני את צערו על כך, שיש בחורי ישיבה שהשתלמו במשא ומתן בפלפולה של תורה, אך לא הורגלו לדייק מה בדיוק כתוב, וברבות הימים, כאשר הם מתמנים לרבנים, החסרון הזה גורם לפעמים למכשול, שהם מורים שלא כהלכה!

בנוסף, פעמים רבות שאנו מגיעים למסקנות מוחלטות בנושאים שונים, ללא שניתחנו די הצורך, על סמך אלו הנחות הגענו למסקנא זו, והאם אמנם הנחות אלו מבוססות כל הצורך.

הנה, דוגמא מאלפת.

מי שיש לו בית עם חצר הפונה לרשות הרבים, היכן הוא צריך להדליק את נרות חנוכה?

לכאורא, אין שאלה פשוטה מזו. הטור והשו"ע בסימן תרע"א, פסקו במפורש כדעת תוס', שבבית שיש לו חצר מדליק את הנרות בפתח החצר.

אך האמת היא שאין על שאלה זו תשובה מפורשת! התוס' אמנם אומר שצריך להדליק נר חנוכה בחצר, אך הוא התייחס לחצרות של תקופתם. בכדי לפסוק שיש להדליק נרות חנוכה בחצרות שלנו, יש לדמות מילתא למילתא ולהניח שדינם של החצרות שלנו כדין החצרות של זמן בעלי התוס'.

למאי נפקא מינא, אם יש על נידון זה תוס' מפורש, או שדרוש לפשוט את הנידון על ידי דימוי מילתא למילתא?

התשובה על כך, שאם הפשיטות היא רק על סמך דימוי מילתא למילתא, הרי קודם ההכרעה יש להתבונן היטב אם אמנם הדמיון הוא מוחלט ואין שום מקום לחלק בין הנידון ובין הראיה.

ואכן, גדולי עולם נחלקו בנידון הנ"ל. בעוד שהרב מבריסק סבר שגם בתקופתנו יש להדליק בפתח החצר, סבר לעומתו החזון איש, שחז"ל דיברו על חצרות שבזמנם, לפי שרוב תשמישם היה בחצר כדברי רש"י (ריש מס' בבא בתרא), ומשום כך יש לחצר בחינה של בית. אבל בימינו שהשימוש בחצר מועט, יש להדליק בפתח הבית.

מי שלא ירגיל עצמו להתבונן ולנתח היטב על אלו הנחות דעתו מבוססת, הנה לעיתים קרובות הוא כלל לא יבחין שדעתו אינה מוכרחת.

ככלל, הרמח"ל כותב בספר 'דרך תבונות', כלל יסודי בתורת ההגיון: דבר שיש לנו ראייה על אמתותו – נקבלנו. אם יש לנו הוכחה שאינו נכון – נדחה אותו. דבר שלא יהיה הוכחה על אמיתותו ולא הוכחה שאינו אמת – נסתפק בו!

דוגמאות נוספות.

הגמ' במסכת קידושין (דף מ"ט) אומרת, ש"המקדש את האשה על מנת שאני צדיק, אפילו היה רשע כל ימיו הרי זו ספק מקודשת, שמא הרהר תשובה בליבו".

ישנם ששואלים, כיצד אדם שהיה רשע גמור [ומסתמא מיירי גם באדם שעבר על לאוין], יכול להיעשות צדיק גמור על ידי שמהרהר תשובה בליבו, הרי הגמ' במסכת יומא (פ"ו) אומרת, שהעובר על מצות לא תעשה שאין בה כרת ועשה תשובה, תשובה תולה ויום הכיפורים מכפר, ואם כן, איך אפשר שאדם שעבר על מצוות לא תעשה יהיה צדיק גמור על ידי שמהרהר תשובה בשעת הקידושין, בטרם שיגיע יום כיפורים.

והנה, בכדי להקשות קושיא זו, צריך להניח שבכדי להיות ראוי לתואר 'צדיק', צריך שיתכפרו לו כל עוונותיו, שאילולי כן אין פה  התחלה של קושיה, שהרי אפשר שעוונותיו הקודמים טרם התכפרו, ואף על פי כן הוא נחשב צדיק, משום שקיבל על עצמו שמכאן ואילך לא ישוב עוד לחטאיו לעולם.

באחת הפעמים שדברתי על כך, ניגש אלי אחד השומעים ואמר לי שאחד הספרים מיישב את הקושיה באופן הנ"ל.

השבתי לו, שכלל לא היה בכוונתי לומר תירוץ על השאלה, אלא לטעון  שחובת ההוכחה שיש כאן שאלה, מוטלת על המקשן.

דוגמא נוספת

תלמיד חכם אחד סיפר לי, שהייתה לו מחשבה לחבר קיצור מספר 'מסילת ישרים'. והנה, כשפרש את תוכניתו לפני תלמיד חכם חשוב, שלל הלה בתוקף את הרעיון, בטענה שאיך יתכן לעשות קיצור מספר שהגר"א אמר עליו שאין בו שום מילה מיותרת.

נתבונן: בכדי שיהיה ממש בטענה זו, צריך להניח שהדרך לחבר קיצור של ספר מסויים, היא באמצעות השמטת הדברים המיותרים שבאותו ספר. האמנם יש סיבה להנחה זו?

אדרבה, הנה רואים שהרי"ף חיבר קיצור מהש"ס. האם ח"ו יש בש"ס דברים מיותרים? האם הספר 'קיצור שולחן ערוך', מיוסד חלילה על השמטת הדברים 'המיותרים' שבשו"ע?

כשם שהרי"ף עשה חיבור של הבאת מסקנות הסוגיות, תוך השמטת רוב השקלא וטריא המובאת בגמ', וכשם שבעל ה'קיצור שו"ע' השמיט חלק מהשיטות המובאות בשו"ע, כך גם אפשר לעשות חיבור  של הבאת עיקרי היסודות שנתבארו בספר 'מסילת ישרים', בלשון קצרה, תוך השמטת חלק ממאמרי חז"ל המובאים בספר, וכיוצא בזה.

לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא

החזון אי"ש אמר לי, שפסגת הלומדות היא היכולת להוציא דין מהגמרא. והוסיף, שאת זה אפשר ללמוד מהבית יוסף. וידועים דברי רבנו חיים וואלוז'ין זצ"ל, ש"את כל תפילותיו מעודו, היה נותן עבור דין חדש, אפילו מגירסא אחרת שהיה יכול הרמב"ם לכתוב באופן אחר".

ואף שרבותינו ראשי הישיבות קבעו שעיקר העיון בישיבות הקדושות לא יהיה סביב ההלכה למעשה, אין בזה משום סתירה לכך, שיתבונן מפעם לפעם, על הדרך שרבותינו הראשונים והאחרונים מסיקים את הדינים העולים מתוך הסוגיא.

בעלבעמיו:

יש קיצור מסילת ישרים של הרב קוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2008 23:09 לינק ישיר 

yoni33333: מאמר על שיטת לימוד חדשנית 6/5/2004

בכמה הודעות שכתבתי לאחרונה בפורום ניסתי להעלות לדיון מחודש את סוגי שיטות הלימוד הקיימות,ולהעלות כיוון מחשבה חדש ולא עלתה בידי {בגלל חולשת יכולת ביטוי בכתיבה)

הנה לפניכן תמצית מאמר שקיבלתי בנושא

בשביל להזדהות עם המצוות ופרטי הלכותיהן

יש לראות בקב"ה סמל לאמת (הפנימית) הגבוהה ביותר
יש לראות במצוות סמל למעשה הנכון ביותר – המתאים ביותר – המביע ביותר לסיטואציה פנימית וטהורה (טהורה משיקולים חיצוניים - לא רלוונטים – לא אוביקטיביים )

הספרים שמלמדים אותנו יסודות אלו:

הקבלה נותנת לנו שפה שבאמצעותה אנחנו יכולים לפרק את האמת הגבוהה ביותר (שמסמל הקדוש ביותר – הקב"ה ) לחלקים קטנים ומדויקים יותר

תורת החסידות (בעיקר שבט פשיסחה ) נותנת לנו שפה שבאמצעותה אנחנו יכולים לפרק את פנימיות האדם לחלקים קטנים וגבוהים יותר

הדיונים התלמודיים נותנים לנו שפה שבאמצעותה אנחנו יכולים לפרק את העולם המעשי לשכלתני ולמורכב יותר

ע"י שילוב של שלושתם אנחנו יכולים להגיע לתכלית והיא:
ראיה גבוהה פנימית ומורכבת של החיים שלנו

השיטה הלימודית לזה היא כזאת, דוגמא:

מחלוקת תנאים בענין שיעור דפנות סוכה האם צריכים ב' דפנות וטפח או ג' דפנות וטפח

הנושא הנדון בסוגיא זו הוא סוג החיבור שיש לעשות בין הרעיון של סוכה לאדם

בשביל ללהבין את המשמעות של הנדון בסוגיא, צריך לקחת:

מתורת הקבלה את המונחים המתאימים משמותיו ( מהותו ) של הקב"ה שאיתם אנחנו מתחברים בחג הסוכות

מתורת החסידות ניקח ונבין איזה רבדים באדם פעילים וקשורים לסוכות [ למשל: האם הם שכליים או רגשיים וא"כ איזה סוג רגש וכדומה]

לאחר מכן נקח מההגדרות הלמדניות את ההגדרה של צורת סוכה בעל שתי דפנות ואת ההגדרה השונה לצורת סוכה עם שלוש דפנות [ למשל: מהי חלקה של הדופן בסוכה, מה ההגדרה לדופן טפח]

בשילוב של כולם האדם יוכל לתאר לעצמו את המשמעות ממצוות סוכה ופרטיה, ומהמסקנא יקח דרך לקיום נכון ואמיתי יותר של מעשים והתלבטויות בחייו שמתאימים לנקודות שדנו בהם בסוגיא בכל רבדיה ( הנדון ההלכתי הוא סמל לנדון בחיים הממשיים)

דוגמא למסקנא מהנדון של סוכה
השם או המידה של הקב"ה ששיך לסוכה יכול להיהפך בעולמנו הגשמי לאדם שמרובה ממידה זו [עין יג' מידות של הקב"ה]
הסיטואציה של סוכה יכולה להיות סיטואציה ביני לאדם ההוא [הנל']
הדפנות והארעיות שבדיני סוכה יכולים ללמד את סוג הקשר וההתחברות שמתאימה לאותה הסיטואציה עם אותו האדם

כמובן שהסיטואציה צריכה להתאים לפרמטרים שהוזכרו
אמיתית – טהורה – גבוהה – אותנטית – אוביקטיבית

הלימוד בשיטה זו מסקנותיה והתועלת ממנה לחיים יכולים להתאים רק אם החיים עצמם יהיו גבוהים עמוקים ומורכבים
ובנוסף שהאדם שחי כך תהיה ידיעה מוגדרת ויכולת ניתוח לגביהם,
בשביל זה האדם צריך:
לנתח את החיים עם קצת לימוד פסיכולוגיה
לחוש [לחדד להזדהות] את החיים ומורכבותם (רגשות ) עם קצת ספרי קריאה עמוקים,

ע"כ ציטוט תמציתי ממאמר של אדם גדול [ למתעניינים הוא לא ממש חרדי]

כמה שאלות

א. האם על בסיס רעיונות אלו נחלקו התנאים והאמוראים ?

ב. האם זו שיטה מתאימה לרבים ?

ג. האם זו דרך ישימה ליחידים ?

נ.ב למיימוני, האם כעת הדברים ברורים יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2008 05:45 לינק ישיר 

צניעות: הלכה וקבלה (תומר פרסיקו)

http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/805/982.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2008 08:15 לינק ישיר 

לא הבנתי למה  "מידת הצניעות [...] שייכת לאופי הישראלי המיוחד", האם עם ישראל היה שותף בכיר יותר בחטא אדם הראשון?

ומאידך, מאיפה הוא יודע מה מטרת חדר ייחוד? למדנים כמותו כבר כתבו שבט"ו באב הבחורים היו אונסים את המחוללות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2008 09:24 לינק ישיר 

בדיקת רנטגן

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/806/323.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2008 10:55 לינק ישיר 

הטקסט העברי הקדום ביותר אי פעם התגלה במבצר האלה ויתכן שהוא מצביע על עובדת קיומה של ממלכה חזקה ביהודה:

http://www.huji.ac.il/cgi-bin/dovrut/dovrut_search.pl?mesge122580533405872560

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2008 06:03 לינק ישיר 

היקום אכל לנו חצי

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1034996.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2008 21:21 לינק ישיר 

[בקבר בן 12 אלף שנים בגליל התחתון התגלו שרידי גופתה של שמאנית-אישה, מהעתיקות ביותר הידועות היום. החוקרים מאמינים שמדובר בסוג של הילרית שחיה בקהילה הנטופית, ציידים-לקטים שחיו באותה תקופה באזור]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2008 14:20 לינק ישיר 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/181527
12 מתוך שלושים מתוך ארבעים.
זה 30%. פחות משליש.
מה שאומר, שאחרי הכל אין תחליף לגירסא דינקותא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2008 14:30 לינק ישיר 

קיבלתי היום במייל:

מ ט ה     י ה ו ד י     ל א ו מ י    (מי"ל)

"לא ארץ נכריה לקחנו לנו, ולא ברכוש-נוכרים משלנו, כי אם נחלת-אבותינו, אשר בידי אויבינו, בעת מן העיתים, בלא משפט-נכבשה. כאשר היתה לנו עת, השיבונו את נחלת-אבותינו" (מכתבו של שמעון החשמונאי לאנטיוכוס)

טלפון: 03-5615353    [email protected] E-mail:

מכתב זה מופץ לכ- 14,000 מינויים במעגל ראשון-כל הרוצה להמחק, יוסר מהתפוצה תוך 48 שעות

7  בספטמבר  2008

ז'  באלול  תשס"ח

לכבוד

אחי ורעי

היהודים בארץ ישראל

קראו, הגיבו והפיצו לאחרים.

הנדון:  ערב עיון - רבין ז"ל - מורשתו והירצחו

רצח רבין ז"ל, גרם לנזק אדיר למדינת ישראל. מלבד האובדן האישי, הוא היה המנהיג השפוי ביותר בשמאל הישראלי. הרצח גרם לשסע עצום בלכידות החברתית בישראל.

כאשר רבין נתמנה לרמטכ"ל, הייתי אני צוער בקורס קציני חי"ר, והפלוגה שלנו היה משמר הכבוד בעת שקיבל את נס הרמטכ"ל. רבין ז"ל אישית, נתן לי את דרגת הקצונה.

כך שיש לי יחס אישי חם אל מר רבין ולאחר הסכמי אוסלו החלפתי עימו מכתבים, שהעיתונות סרבה לפרסם.

לי אישית אין ספק, אילולא נרצח רבין,  הוא היה חוזר בו, מהסכמי אוסלו, לאחר כל ההפרות ע"י ערפאת. חיזוק לעמדתי זאת, קבלתי מבוגי יעלון בספרו החדש ומדברי עייזר וייצמן לחברי חוג הפרופסורים: "פרס נותן גז ורבין נותן ברקס" לתהליך  מול עראפת.

אני מבכה את הרצחו באמת ומעומק הלב, כיוון שמותו הביא את המשך אסון אוסלו שבגינו נרצחו עד כה כ- 1,500 יהודים, ועוד רבים יירצחו בעתיד, כתוצאה מהבאתם ארצה מטוניס, של 60,000 רוצחים וחימושם בנשק, על ידי ממשלת ישראל.

מעולם לא באו ימי אושר לשמאל הישראלי, כימי פסטיבל רצח רבין ז"ל. החל מיום הזכרון העברי, עבור ליום הזכרון הנוצרי וכלה ביום הזכרון המוסלמי. בימי פסטיבל אלה, התקשורת השמאלנית, לא יכולה להסתיר את שביעות הרצון העצמית שלה.

מלכתחילה, היה ברור לי, כי רצח רבין לא נחקר כהלכה, מהסיבה הפשוטה, שכל החקירה בוצעה ע"י החשוד העיקרי  שהוא "השב"כ".

השב"כ חשוד לפחות בשתי עבירות:

1.                         במחדל-  שלא הגן על רבין.

2.                         במעשה האקטיבי-שאבישי רביב סוכן השב"כ, הוא שהסית את יגאל עמיר.

לי אישית, אין ספק שיגאל עמיר אכן ירה על רבין והוא בחזקת הרוצח, אלא, אם יתגלה מעבר לכל ספק סביר, שגם משהו אחר ירה בראש הממשלה.

אבל בליבי התעוררו שאלות רבות, ללא מענה, כגון:

1.                         יגאל עמיר ירה 3 יריות. מדוע אנשי השב"כ לא חיסלו מייד את יגאל עמיר, אחרי כדור ראשון?

2.                         המרחק בין כיכר רבין לבית החולים איכילוב. הוא כ- 800 מטרים, מרחק זה ניתן לעבור בהליכה במשך 8 דקות, עם רכב רגיל במשך 2 דקות, עם פנס מהבהב במשך דקה אחת. כיצד יתכן שהנסיעה עם פצוע אנוש נמשכה לפחות 22 דקות?

3.                         כיצד יתכן שרבין ז"ל הובא לחדר הטראומה, מבלי שהודיעו והכינו, את בית החולים לקבלת ראש הממשלה? מי אחראי למחדל זה? ומי נענש על כך ?

4.                         אחת הנקודות המהותיות - ועדת שמגר קבעה את השעה בה נורה הכדור הקטלני כ- 21:47 או 21:48 כארבע עד חמש דקות לפני ההגעה לבית החולים-21:52 זאת בעוד שיגאל עמיר היה כבר עצור בשעה 21:30 כעולה מדו"ח המעצר המשטרתי וכן מצילום תקריב של שעון יד על זרועו של שוטר הלופת את יגאל עמיר מיד לאחר תפיסתו.

5.                         בנוסף קבעה ועדת שמגר כי רבין הגיע לבית החולים עם נהגו דמתי . הדבר עומד בסתירה לתיעוד הרפואי שם מצויין במפורש שרבין הגיע לבית החולים בניידת טיפול נמרץ (נט"ן) כשהוא מונשם במכשיר  "טובוס".

6.                         כיצד ניתן להסביר, שקיימים צילומים ומסמכים שרבין ז"ל נורה מלפנים ולא מאחור ?

7.                         כיצד יתכן שאף אחד בשב"כ, לא נתן את הדין על הרצח ואיש לא ישב בכלא?

8.                         יש עוד כ- 50 שאלות, ללא תשובה הגיונית, ותמיהות ללא הסבר אנטליגנטי.

לתומי חשבתי, שלכל השאלות והתמיהות, יש אולי תשובות והסברים מניחים את הדעת, אם הרצח אכן יחקר כהלכה.

השנה במלאת 13 שנה לרצח, החלטנו ללבן את הבעיות, ע"י סימפוזיון, שבו יציגו את עמדותיהם, בין השאר:

פרופ' זריצקי

ד"ר אורי מילשטיין

ד"ר יצחק קליין

בקשנו גם להציג את ה"היפכא מסתברא".

פנינו אל מרכז מורשת רבין, לשלוח את אנשיו, להציג עמדה הפוכה או לתקן את העובדות הידועות לנו. מרכז רבין סירב לשלוח אנשים!!!  פנינו גם לאישי שמאל נוספים, ביניהם: ד"ר אפרים סנה, פרופ' גיחון, ח"כ בן ישראל, ארי שביט, מר חיים אסא ועוד...

מתגובתם הבנו שהם אינם מוכנים לשתף פעולה, אלא אם כן, תנתן לאנשיהם המונופול על הצגת העמדות.

לא נותרה לנו הברירה, אלא ליזום ערב, שבו תוצג רק עמדתם של פרופ' זריצקי, ד"ר מילשטיין, ד"ר קליין  ואחרים.

ביום 8.10.08 שכרנו את האודיטוריום בכפר הנוער ע"ש דוד רזיאל בהרצליה, לערב עיון שנקבע ליום 2.11.08. ביום 23.10.08 שלמנו את מלא דמי השכירות. שלחנו הזמנות לערב עיון זה לרבבות אנשים.

ביום ה' 30.10.08, קבלנו טלפון מכפר הנוער רזיאל, שהאירוע מבוטל, כיוון שהוא "פוליטי"? בקשנו את ההסברים בכתב, רק ביום ו' בשעה 12:53 בצהריים הגיע מכתב רשמי על הביטול והוא נומק ב:

1.                         האירוע פוליטי והמוסד הוא חינוכי.

2.                         הוסתר מכם מידע על תוכנו של הערב.

ביום א' 2.11.08 עניתי בין השאר:

המכתב שלכם כולל כמה עובדות, שניתן להגדירם, כלא מדייקות בלשון המעטה.

האומנם אינכם משכירים את האולם לצרכים פוליטיים?

אני עצמי השתתפתי באירוע פוליטי, שנערך אצלכם ביום 20.8.08. האירוע אורגן ע"י סניף המפד"ל בהרצליה, בהשתתפות ח"כ פרופ' אריה אלדד, ובה הוקרן הסרט התעודי על הישוב חומש, לקראת ובעת ביצוע עקירת תושביו. האם זה אינו ערב פוליטי?

טענתך כאילו הוסתר מכם מידע בקשר לתוכנו של הערב, היא ממש ההפך מהאמת. אני אישית אמרתי לך במה מדובר, וגם גב' קטי כהן עשתה זאת [בשיחה עם גב' רינה]. גב' רותי איזיקוביץ ראתה על שולחנה של רינה ממשרדך, העתק ההזמנה ובו פירוט התוכנית. רינה שלכם אפילו אמרה לרותי, שהתוכנית נראית מעניינת  ורותי השיבה: "את מוזמנת לבוא ולהקשיב למרצים".

נראה לנו בוודאות, כי היוזמה לביטול חד צדדי של הערב, לא באה מכם, אלא כנראה מגוף או גורם חיצוני. הציבור הרחב, ודאי זכאי לדעת, מיהו אותו גוף/גורם, שיש לו אינטרס לבטל את ערב העיון על רבין - מורשתו והירצחו.

האם זה היה:

1.      השב"כ, שאולי חושש מגילוי כל האמת בפרשת רצח רבין.

2.      שמא היתה זאת התקשורת השמאלנית, שמטיפה לחופש דיבור, אבל  רק לעצמה.

3.      או אולי, היה זה משרד החינוך, בראשות אבירת חופש הביטוי, פרופ' יולי תמיר?

4.      אולי מישהו אחר?

רוב המבנים בכפר שלכם, נבנו בתרומות של אנשי מחנה ז'בוטינסקי, האצ"ל ובית"ר, אשר חופש הביטוי היה נר לרגליהם.

אני מצפה שתגלו לציבור, את כל האמת, מי הפעיל עליכם לחץ?

במקביל פנה עו"ד אביעד ויסולי לבית המשפט בהרצליה, בבקשה לצו זמני. בית המשפט החליט שלא להתערב והשאיר את האפשרות לתביעה אזרחית, שאכן תבוא.

הואיל וההזמנות שהופצו היו בחזקת פגז שכבר נורה ואי אפשר להחזירו, בהתאם למס' הפונים היה ברור לנו, שמאות אנשים וודאי יגיע להרצליה. אי לכך, ביקשנו לקבל את פני המגיעים ברחבת החניה זאת, בכדי לא לאכזב אנשים שהגיעו ממרחקים, ליידעם על מה שקרה,  ובתקוה שנוכל לקיים שם "כנס מאולתר קצרצר".

בליל האירוע 2.11.08 כבר לפני הגיענו למגרש החניה האמור [שהינו ציבורי!] מצאנו הן ברח' רבי עקיבא והן ברח' רזיאל ובסמוכים להם:

1.                         עשרות שוטרים במדים.

2.                         כעשר ניידות משטרה.

3.                         4 מכוניות של שוטרים מוסווים לבושים אזרחי.

4.                         עשרות אנשי יס"מ.

5.                         צלמים של השב"כ.

זה פשוט מדהים! למשטרת ישראל אין שוטר לשלוח כאשר מתבצעת פריצה לבית או כאשר נגנבת מכונית, אבל, התברר, כי המשטרה היא עתירת כוח אדם, כדי למנוע הרצאה של פרופ' זריצקי ואחרים. במדינה מתוקנת, קיימת המשטרה, כדי לאפשר חופש ביטוי לכל, ואילו אצלנו, היא פועלת באגרסיביות, כדי למנוע מאזרחים את חופש הביטוי.

מימיי הבלשביקים של סטאלין, עד שלטון הטרור בארגנטינה, עוד לא הייתה סתימת פיות שכזאת.

השוטרים הגדילו לעשות, כאשר החרימו ללא סכמות חוקית, את המחשב של פרופ' זריצקי ואת כל ציוד ההקרנה של קטי כהן, אף ללא מתן אישור כלשהו על הציוד שנלקח. אנו מניחים שהציוד נלקח לבדיקת השב"כ וטרם הוחזר. לא נופתע אם המחשב אכן יוחזר ללא החומרים שבו.

מפקד משטרת הרצליה אמר לנו, כי לאור פרופיל האנשים שבמקום, ועל פי מה שהוא מתרשם, אין חשש להפרת הסדר הציבורי. לאור אמירתו בקשנו שיפעיל שיקול דעת ויאפשר קיום הארוע החלופי בלא הפרעה. כאן הוא זע באי נוחות ואמר שאיננו יכול כי קיבל הוראה ממפקד המחוז, ניצב פרנקו, למנוע את קיום ההרצאות המאולתרות. כידוע ניצב פרנקו, כבר פתר את בעיות הפשע המאורגן, כבר חיסל את תאונות הדרכים, כבר שם קץ לאלימות ולפשיעה, כך שיש לו פנאי, לעסוק גם בחיסול חופש הביטוי.

צלמי השב"כ צלמו את האנשים, ואני מקווה שיצאתי פוטוגני בתמונות. אני מאמין שבעוד 50 שנה, כאשר ייפתחו לציבור, תיקי השב"כ, (כמו שנפתחו תיקי השטאזי בגרמניה המזרחית) ומשפחתי תוכל לעיין בתיק שלי, אני מסופק אם נכדיי, אכן ימצאו שהסבא שלהם היה פוטוגני, אבל וודאי יהיו גאים בו, על פעולותיו למען העם והארץ.

כן אחי ורעי, כסדום היינו ולעמורה דמינו.

אם עד לערב זה, לא האמנתי לתיאוריות השונות והמשונות בעניין רצח רבין ז"ל. בערב זה, ליל ה' בחשון תשס"ט 2.11.08, התחלתי להבין שלמשטר הבולשביקי, בארצי האהובה, יש חשש כבד, שתתגלה כל האמת בפרשת רצח רבין.

אם מפקד המחוז בכבודו ובעצמו, עוסק בסתימת פיות, אם אפשר היה להקצות, כל כך הרבה אמצעים וכוח אדם כדי למנוע את חופש הביטוי, כנראה שמישהו שם למעלה מפחד מהאמת וחושש שתתגלה תיבת הפנדורה.

החל מהיום, אני לא דוחה על הסף, שום תאוריה ואפילו הדמיונית ביותר בקשר לרצח ראש הממשלה. מהיום, אם תשמעו שלמשטרת ישראל אין מספיק כוח אדם, כדי להלחם בפשע המאורגן, בגניבות, בפריצות וכו', תדעו שהם עסוקים בדיכוי חופש הביטוי.

תוכניות לעתיד

1.       כאשר יענו אותנו כן נרבה וכן נפרוץ. אנו פונים אל כל מי שיכול לארגן אולם ובו לפחות 150 מקומות בכל רחבי הארץ.  נא להתקשר לחיים  בטל': 03-5615353  ו/או לקטי בטל': 03-5323472 ונעשה מאמץ לקיים ערבי עיון בנושא רבין ז"ל - מורשתו והירצחו.

אנו רוצים לארגן מקסימום ערבי עיון במשך 3 השבועות של פסטיבל רצח רבין.

2.       אנו מארגנים תביעה משפטית נגד כפר הנוער דוד רזיאל. נבקש איפוא, מכל האנשים שהגיעו לאירוע ביום 2.11.08 לשלוח למייל שלנו, את הפרטים הבאים:

א.                  שם

ב.                  כתובת

ג.                    עלות הנסיעה להרצליה

ד.                  מספר השעות מעת שעזבו את ביתם עד לחזרתם ?

בכבוד רב,

חיים יואבי רבינוביץ

מרכז הפעילות באזור המרכז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2008 19:21 לינק ישיר 

Analysis: Haredi voting signals weakening of sector's political establishment

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 01:33 לינק ישיר 

http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=sdin&passok=yes

כל הבלוג שווה לדעתי רק בשביל הפוסט "ציפרני הפלסטיק של השבט"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 68 69 70 ... 116 117 118 לדף הבא סך הכל 118 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.