|
|
| נשלח ב-8/1/2009 08:01 |
|
| |
כזכור היטלר, סטאלין ומאו היו מאוד דתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 17:42 |
|
| |
בעל,
זה בסה"כ דוקינס עם הדמגוגיה הרגילה. שום דבר חדש.
המיתוס על המלחמות בשם אלוקים תמיד שעשע אותי. זה רוכב היטב על הגל האיסלמי הנוכחי. אבל לוגיקה אינה ממש הצד החזק של דוקינס.
כנגד זה הייתי עושה קמפיין: רוצים למנוע רצח של מיליוני ילדים (עוברים), הקימו אותו לתחייה.
אלא שזה לא מיתוס בדוי. זו סתם עובדה פשוטה (=שהחילוניות מוליכה למיליוני רציחות אינטנסיביות, ולא רק ע"י סטלין ומאו), ולכן זה לא יעבוד.
זה מזכיר לי את מה שחשבתי בימים אלו שוב (ולא בפעם הראשונה), שהמתינות השמאלית כלפי הערבים, שמטרתה למנוע הרג ערבים חפים מפשע (בד"כ על חשבון יהודים), כמעט תמיד מוליכה להרג של הרבה יותר ערבים (ודוק, לא רק יהודים) חפים מפשע. מי שנתן לכנופיה הזו זכויות אזרח והתעצמות חופשית, הכרה ומעמד לגיטימי, כעת נאלץ להרוג אותם במאות ואלפים. ע"ע 'אינתיפאדה', 'חיזבאללה' וכדו'. כך שהשילוב המוחץ של הדת המוסלמית מחד, עם השמאליות החילונית-הומניסטית מאידך (גיסא), הוא הרוצח הגדול ביותר של תקופתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 08:12 |
|
| |
מיכי האם אלו שדרשו הבאת עגלה ערופה בזמן סברה ושאתילה אינם אמורים להביא כעת לפחות שתים, אחת על היהודים שנהרגו ואחת על הערבים?
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 10:08 |
|
| |
לספרן
תודה רבה .
"היא עודדה את תלמידותיה להוסיף וללמוד ולהתפתח, כולל השכלה גבוהה בכל מקצועות הקודש. אלא שבמקביל ליבוביץ עצמה תהתה: "מה רוצות הפמיניסטיות? מה הבעיה שלהן?" היא סירבה לתת שיעור ל"נשות הכותל" במעמד הכנסת ספר תורה; לא צרמה לה ההוראה של הרב קוק שנשים לא יצביעו לבחירות מועצת העם; ליבוביץ תמהה על משאלתן של פמיניסטיות להניח תפילין: "אם התפנתה לי שעה קלה בבוקר, האם עלי להניח קוביות שחורות על המצח, דבר שאיני מצווה בו, או לקפוץ לשכני החולה, לקיים מצוות ביקור חולים, שאני מצווה בה ועומדת?"
אישה מופלאה וחכמה שהבינה מה באמת חשוב.
היא העצימה נשים בכל העולם בלי מלחמות פמיניסטיות ריקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 11:48 |
|
| |
צענע הפמיניסטיות לא מתבטאת רק בהנחת קוביות שחורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 16:19 |
|
| |
בהנחה שזה ציטוט מפיה, מדובר בדמגוגיה.
תמיד מזומן לה ביקור חולה, או שתמיד כשיש חולה, ביקורו עדיף מהתפילין?
ולגבר אין מציאות שביקור חולה ידחה תפילין?
והאם מקובל עליה הסטריאוטיפ שהגבר תפקידו להניח תפילין ולעסוק בריטואלים, והאשה תפקידה לבקר חולים [כשיש לה שעה פנויה בבוקר, היינו: הכביסה כובסה, המרק לבעל על האש והילדים שולחו לבית הספר]?
כמו שהעיר נכונה בעל, הפמיניזם בא לבטא מערכת של עקרונות. אפשר להסכים, לחלוק, או לדון בהם. הגחכה ושימוש בסטריאוטיפים אינם משנים תפיסות עולם.
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 16:29 |
|
| |
השכן, אלא אם היא באמת מקבלת את האידיאולוגיה וחולקת על הדרך.
חוצמזה, אני בהחלט מזדהה עם טענתה על התפילין וכדו'. הרי אף אחד לא מבין למה זה טוב, ומה זה מועיל. אז מי שמוכרח, ניחא. אבל מי שלא מוכרח, אני באמת לא מבין מדוע הוא נלחם על זכותו לעשות זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 16:36 |
|
| |
השכן,
מה פירוש תפקידו של הגבר להניח תפילין וכו' - על הגבר התורה מצווה להניח תפילין ועל האשה לא!
תאר לך שאדם שאינו כהן יקח על עצמו שלא להתחתן עם גרושה שהוא חפץ בה - יש בזה איזה טעם שיניח את דעתך?
פשוט יש שני מיני פמיניזם - פמיניזם החותר לשיוויון הזדמנויות בלימוד תורה, וכדעת בן עזאי שסבר שחובה לאב ללמד את בתו תורה - בזה נחמה ליבוביץ נחשבת לאחת מחלוצות הפמיניזם שהרי היא בעצמה נחשבת ל"תלמידה חכמה" דבר שלא קל להגיע אליו נוכח המציאות הגברית השלטת לפני 100 שנה לערך - ויש פמיניזם החותר לשיוויון זכויות או חובות ולזה נחמה ליבוביץ בזה -
ביקור חולה ייחשב לה למצווה בעוד שהנחת תפילין לא תוריד ולא תעלה לה מבחינת הציוויים המוטלים עליה כאשה - ואם כן נשאלת השאלה למה שאדם ירצה לעסוק בריטואל שאינו מצווה עליו מאשר למצוא לעצמו איזה דבר מצווה שעליו הוא מצווה?
|
|