|
|
| נשלח ב-20/5/2009 14:13 |
|
| |
בפורום הסמוך הועלתה השאלה מהו משפט המפתח בכתבה.
כמדומני שהמשפט המרכזי הוא: הציבור הבין קודם, הרבנים אחר כך
וכפי שכבר הוער בפורום, יש תהליכים שניתן להתחיל אותם מלמעלה ויש תהליכים שניתן להתחיל אותם רק מלמטה, ברמה זו או אחרת של מרד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/05/2009 14:11:14
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 16:12 |
|
| |
תכנית מעניינת מאד, ומעוררת למחשבה.
היה שם משפט אחד שתפס אותי. "פעם היו מרצים נפלאים, כמו עמוס עוז, סמילנסקי, א"ב יהושע, והיום היחידה למרצים פורקה, והשטח נותר הפקר לרבנות הצבאית". אז, כמובן, הכל היה אובייקטיבי-מדעי-ספרותי-חינוכי, בלי אידיאולוגיה. הרי ידוע שחיל החינוך הוא בבואה של המדינה והחברה, והרבנות היא מייצגת של מיעוט. אני בטוח שהקורס במנדל שהצבא מעביר ניתן על ידי חתך מייצג של האוכלוסיה בישראל. אין ספק בכך. רק המסרים של הרבנות הם פוליטיים, לא של עמוס עוז או מישהו אחר. הרי כשהמרצה הוא עמוס עוז אין לכך כל משמעות אידיאולוגית, רק חינוכית-אובייקטיבית. אבל מתי שהרב מגיע מאיתמר או מחברון אז יש השתלטות אידיאולוגית מסוכנת על הצבא.
בזכות המרצים של אז (שהפכו לשליטים היום) אנחנו נוחלים תבוסות בשדה הקרב בכל המערכות האחרונות, על אף רמתנו הספרותית המרשימה (?).
ומשום מה, וכנראה בלי שום קשר, המוטיבציה וההישגים (הצבאיים בלבד. מדינית זה היה כשלון צורב) של עופרת יצוקה, היו שונים ללא הכר. האם אולי בכל זאת יש קשר? אולי זה גם קשור ל'אכזריות' שהוזכרה שם ללא הרף, בלי שהובא אפילו ציטוט/צילום אחד בעניין. למעשה, הרי ברור שאנחנו אמורים להילחם בנועם, ואכזריות היא פשוט לא מוסרית. בטח לא במלחמה...
הרבנות הצבאית היא בבואה של החיילים, ומי שרוצה את הפריבילגיה לנהל את הצבא ולתת לו הוראות בלי לשרת בו כלוחם, ימצא את עצמו במיעוט (אני מקווה). בינתיים השמאל החילוני מצליח לנהל את המדינה ואת הצבא בלי לשלם את המחירים המתחייבים. כעת המדיניות היא להשתמט ולהתלונן. לברבר לכולם על דילמות, ולהתלונן שלא לוקחים אותם לצקת מוטיבציה בחיילים.
ובשולי הדברים, השפן הדתי שמתראיין עם הגב בראשי תיבות, זה ממש שבה את ליבי. חבל שהוא לא כותב תחת ניק עלום בעצכ"ח.
אגב, משום מה לא צולם שום קטע בעייתי מתוך הספרות שהרבנות מחלקת. רק את החותמות מראים שם. רק הכתב מודיע לנו בקולו הזך על המסרים הבעייתיים שכלולים בהם, כמו: הרבנות הכריזה שמטרת המבצע היא לקומם את הריסות גוש קטיף. משום מה את המשפט הזה בחוברת לא צילמו. טוב, זה בגלל שהם אובייקטיביים ולא משוחדים או מגמתיים ח"ו.
אני מאד מקווה שההיסטריה שלהם מוצדקת, על אף שאיני בטוח בכך.
אני חושב שהסרט הזה צריך להילמד בקורסים למניפולציה, שקרים והסתה. ממש תעמולה נוסח שטירמר. לתפארת מדינת ישראל ועמוס עוז.
מצלמים חיילים שרוקדים ושרים למשיח וכדו', ושוכחים שאלו החיילים שנמצאים שם. מה הם אמורים לשיר? את דליה רביקוביץ? מי ששר אותה כנראה לא נמצא שם (לפחות לא מספיק).
אגב, את כל זה אני כותב ממש לא מתוך הזדהות עם הלאומנות והמשיחיות שמובעים על ידי הרבנות והרבנים החדשים, שאני ממש מתנגד לה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 20:22 |
|
| |
Acolyte פתח אשכול:
נפתח פורום חדש המבקר את המסיון האתאיסטי של ויקיפדיה
http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=20680
על כולם לבוא ולחלוק את חוויותיהם מויקיפדיה ובכך להביא את החשיפה לידי קיום.
כולכם ברוכים לקחת בו חלק.
_______________________________________-
mdabraham:
הרי תגובתי למקרא האשכול על מישהו בשם ברק שושני והערך 'התנגדויות לתורת האבולוציה'. מופיעה שם הודעה ראשונית שאינה אלא אוסף השתלחויות לא מנומקות ולא שיטתיות. ולאחריה יש הודעה שנייה, שמתייחסת לראשונה, משום מה, כ'מאמר', והיא באורך כמעט זהה. אני מצפה ממבקר כה בוטה להתייחסות יותר שיטתית, עם מקורות וציטוטים וביקורת עניינית.
ואני כותב זאת כמי שיש לו ביקורת על מאמיני האבולוציה, ועוד יותר על אלו שמתייחסים אליה כדת. קראתי את הערך הנ"ל, והוא בהחלט נראה לי מאוזן (יחסית). מה שבהחלט לא ניתן לומר על הביקורת שכתובה כאן לגביו.
בקיצור, לפחות בינתיים, לא נראה שיש מה לחפש בפורום החדש _____________________________________________________
מרחביה:
לא יודע אם הפורום יהיה שווה משהו, אבל אני שם לב שמדובר בפורום הראשון בכל רחבי הייד פארק ובח"ח שהצליח לגרום למיכי לכתוב הודעה מחוץ לעצכ"ח!] ______________________________________
מ.זוהר.
[מרחביה,
ליתר דיוק, השניה...
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2320249&whichpage=#R_15
האם יש קשר?
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2620942
]
_________________________________ mdabraham:
זוהר, אין. פשוט במסגרת ענייניי עם דוקינס עסקתי בערך הנדון ('התנגדויות לתורת האבולוציה') ובאבולוציה בכלל, בזמן האחרון, ועניין אותי לראות מה פגם מצאו בו.
_________________________________ 'טירוזאורוס:
אני מצטרף לדעה הגורסת כי הערך "התנגדויות לתורת האבולוציה" הוא ערך מוטה ובלתי מאוזן, לפחות לפי הכללים הויקיפדיים המחמירים. לו היה כל אחד רשאי להביע כל דעה בויקיפדיה, אין שום בעיה להרצות את הדעה "התנגדויות לתורת האבולוציה" (ובזה אני מודה, שלמרות שהטיעונים שם לדעתי אינם נכונים, הם כתובים ברמה סבירה. אפילו מעל לרמת הלוגיקה של דוקינס, נו, לא מחמאה גדולה..). אלא שהמציאות היא שברק שושני אינו מאפשר להכניס שום דעה שונה משלו בשום ערך, והוא טוען בתוקף כי כל ערך מיועד אך ורק להצדיק את הכותרת שלו (למשל: בערך בקורת המקרא אסור לכתוב אם היו לה מתנגדים ומה אמרו, בערך דעת אמת אסור לתת לינק לאתר שמתנגד לו מכיון שהערך מיועד להסביר את דעת אמת ולא להיפך). רק הערך 'התנגדויות לתורת האבולוציה' מיוסד כולו על דעה אחת ויחידה: כזו הסוברת שאין אפשרות להתנגד לתורת האבולוציה וכל המושג "התנגדות לתורת האבולוציה" הוא איוולת מטופשת. הנושא הוא הדיקטטורה של ברק שושני וחבריו שפוטיו, ולא האם הם צודקים ומה רמת טיעוניהם. חזור בך ר' מיכי, חזור בך..
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 03/06/2009 14:26:13
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 10:38 |
|
| |
"דוגמה נוספת בדורנו לשינוי הלכתי רצוי, שהתקבל על דעת חכמי ההלכה, הוא נושא לימוד תורה לנשים. השינוי הזה אכן התרחש לאטו באופן מבוקר, ונקודת ציון מרכזית הייתה הקמת מוסדות "בית יעקב", בעידודם של רבנים ואדמו"רים חשובים"(הערה 51)
לדעתי הקמת מוסדות בית יעקב היתה שינוי מהפכני בכל קנה מידה ועובדה זו סותרת את הרעיון המובע במאמר.
ההסתייגויות שלי מהמאמר:
א.אי אפשר להעתיק רעיונות חילוניים אל הדת בגלל הסיבה הברורה מאליה שרעיונות אנושיים ניתנים לשינוי על ידי בני אנוש מה שלא ניתן לומר זאת על שינויים בדת.
ב.מחבר המאמר מביא דוגמאות הנוחות לו ומתעלם ממהפכות חיוביות .למשל הוא מביא את המהפכה הצרפתית שאכן היתה אסון אבל זה רק בגלל הדם הרב שנשפך בגללה ולא בגלל תוצאותיה.לעומת זאת מהפכות שהתרחשו בשקט,ללא שפיכת דם היו מבורכות למשל מהפכת הקטיפה בצ'כוסלובקיה או התפרקות ברית המועצות.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95_%D7%94%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D
תוקן על ידי צענערענע ב- 09/06/2009 10:37:49
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 07:25 |
|
| |
[ספרן,
האם אתה נתת את הכותרת כאן למאמרו של הרב נבון?
אם כן, נדמה לי שנשמטה ממך מילה וצ"ל - "לאט, אבל בטוח שלא".]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 07:40 |
|
| |
[ ידוע שאינך מן השמרנים :) ]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 23:19 |
|
| |
ישראל 1949
http://www.youtube.com/watch?v=01fzZLgec8k "הצילומים האלה עשה חייל אנגלי בשם ברנרד ביצ'ם שביקר בארץ (לא שירת כאן) ב-1949 והביא איתו מסרטה שמצלמת בצבע."
תוקן על ידי bt77 ב- 14/06/2009 23:16:43
|
|
|
|
|