בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2009 13:07 לינק ישיר 

[ביטי,

מה טיפשי לדעתך במחקר הזה? (זו לא שאלה רטורית או מתריסה - אני באמת מעוניינת לדעת)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 13:25 לינק ישיר 

כי ענישה גופנית נהוגה בחברות מסויימות, להן משתנים רבים אחרים שכל אחד מהם יכול ''להסביר'' את התוצאה, ולהיפך.

או במילים אחרות, החוקרים הנכבדים יכלו להסיק גם את זאת שילדים להורים המרוויחים יותר כסף, או קונים בגדים בחנויות יקרות יותר, או נוסעים לנופש מס' פעמים רב יותר בשנה, או משכילים יותר וכו' (כל אחד ממשתנים אלה לבדו) גדלים לילדים בעלי מנת משכל גבוהה יותר.

מחקר בעל משמעות היה צריך לכלול בשתי הקבוצות ילדים בעלי מרקע חברתי דומה, ולתת "הכשר" לענישה גופנית להורי הילדים בקבוצה אחת. אני מניח שהחוקרים לא רצו או לא יכלו להעניק הכשר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 13:43 לינק ישיר 

לפחות החלק השני של המחקר באמת אינפנטילי. להשוות בין מדינות שונות ולתלות זאת בהרגלי ההכאה זה מגוחך. יתר על כן, התוצאות הן בדיוק הפוכות לטענתו, אבל יש לו הסבר נפלא לכל אחת מהחריגות. מה שנותר לשטראוס לעשות עכשיו הוא רק למצוא ממצאים כלשהם שתומכים בדעתו, לא רק כאלה שלא סותרים אותה.
אמנם בניגוד לבי טי, לדעתי המסקנה המתבקשת היא ששטראוס דווקא לא קיבל די מכות בילדותו, כדי להיות עקבי (אני כנראה 'קיבלתי מספיק מכות, ולכן אני שומר על עקביות ורציונליות. שוטנג, אולי זו הבעיה שלי? אבל בסדר, פטיש חמש יכול לפתור אותה מיידית).
אני מזמין את כולנו לראות מחקרים הרבה יותר אחראיים על השפעת התפילה על ריפוי חולים, ולגלות את היחס שהם מקבלים (גם כאן בפורום). בתחומים הללו (=מדעי החרתא), דומני שכמעט אין שום דבר שאינו מוטה פוליטית. המחקרים הללו טובים בעיקר בשביל מדור המדע של 'הארץ' (או הקרן של האיחוד האירופי לעידוד שחיתות והטיות אקדמיות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 14:31 לינק ישיר 

.

אמא שלום:

מישהי שאני מכיר טבעה במיוחד עבור מחקרים כאלו את התואר בבקל"ס.

כלומר, מחקר המבלבל בין קורלציה לבין סיבתיות.

הניחי למשל שאני מפרסם כרגע מחקר המבוסס על הנתונים שבידי, ובו אני מראה כי לילד שנולד במחלקת היולדות של בית החולים אלמקסד בירושלים יש סיכוי של 98% לדבר ערבית היטב בגיל 4, בעוד שלילד שנולד לא הרחק משם - במחלקת היולדות של בית החולים הדסה שבהר הצופים, יש סיכוי נמוך בהרבה.

האם המסקנה הנכונה תהיה לומר שבגלל שאני אבא לחצן, הרוצה שילדו יידע ערבית, עדיף לי לקחת את אשתי ללדת באלמקסד?

או המחקר שהמואדיבה אוהבת להמציא, ובו מוכיחים - אמפירית - כי צילומי רנטגן גורמים לשברים בעצמות השלד. ההוכחה ברורה, משום שנמצא קשר בעל מובהקות גבוהה מאד בין אנשים שעברו צילומי רנטגן לבין אנשים שסבלו משברים.

כאמור, בבקל"ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 15:06 לינק ישיר 

הענין הוא שבתחום ה"מדע" הזה נכללים לא מעט תחומי מדע שהעולם מתבסס עליהם באופן קבוע.
(כמו חלקים נרחבים מ"מדע" הפסיכולוגיה למשל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 16:38 לינק ישיר 

אין לי מושג אם המחקר נכון או לא.אבל פלאני עליכם שלא קראתם פיסקה חשובה בכתבה:"בתוצאות המחקר שוקללו גם גורמים נוספים העשויים להשפיע על ההתפתחות השכלית, החל ממשקל הילדים בעת הלידה ועד למצב הסוציו-אקונומי של המשפחה ורמת ההשכלה של ההורים. "

בנוסף לכך שיש נו הסבר די סביר לתופעה. ילד לחוץ ומוכה ניזוק מנטלית,לזה כולם יכולים להסכים וזה משפיע גם על ההתקדמות שלו. לכנות מחקר כזה, שהוא בתחום הסביר גם להדיוט כמוני,טפשי זה מוגזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 16:48 לינק ישיר 

[תודה לכל המסבירים. נדמה לי שהבנתי את טענותיכם (לאחר שסיננתי מתוכן את ההשפעות ה"חיצוניות" והמטות...).

התגובה הראשונית שלי למחקר היתה מבוססת על הסברו של מואדיב. כלומר - למה להניח שמשהו הוא תולדה של התנהגות ולא של ביולוגיה? ובמילותיו של אבא שלי - למה לטעון שילדי פסיכולוגים מעט פסיכים, בגלל החינוך שהם מקבלים, ולא להניח שמדובר בגנטיקה?

ומעבר לכל, אני מסכימה עם הסיפא של קעלעמר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:05 לינק ישיר 

.

ק'

אינני בא לטעון שהכאת ילדים אינה פוגעת בהתפתחותם.

אבל על התפתחות ילדים משפיעים אלפי גורמים שונים, והיכולת לבודד גורם אחד, לענ"ד, אינה אפשרית.

ומה עם תזונתם האורגנית של חלק מהם לעומת האחרים?

ומה עם חשיפתם לתוכניות טלויזיה רדודות של חלקם?

ומה ההשפעה של שפת הדיבור של ההורים, אם הילד נחשף לשתי שפות או לאחת מגיל צעיר?

ומה בקשר לגודל העיר בה הילד חי?

והטיות תרבותיות של מבחני אינטיליגנציה, שאמינותם - למי שאינו מכיר - מוטלת בספק רב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:16 לינק ישיר 

אני מסכים שהביטחון שלפעמים החוקרים מבטאים מוגזם.אבל  מחקר כזה יכול להצביע על כיון.
גם אם ישנם גורמים רבים נוספים שמשפיעים על התפתחות הילד הכאה מהוה גורם שלילי.

חלק מהדוגמאות שאתה הבאת מקובלות כמשפיעות באופן שלילי על התפתחות הילד וכמעט שאין צורך במחקר.אבל הכאה נתפסה כחיובית חינוכית או כשלילית מבחינה מוסרית ולא במה שזה גורם לילד ועל התפתחותו השכלית.המחקר כנראה מצביע על כך שיתכן שיש גם השפעה רעה בתחום זה.וההסבר נראה הגיוני אז אין צורך לתקוף את החוקר יתר על המידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:35 לינק ישיר 

אחוז היהודים זוכי פרס נובל הוא גבוה לאין שיעור לעומת אחוז היהודים בעולם וכל זה על אף שהכלל של "חושך שבטו שונא בנו" היווה כלל מנחה להורים ולמחנכים היהודיים בכל הדורות.....

1.האם העובדה  הזאת מוכיחה שרמת משכל לא תלויה בעונש גופני  אלא בחומר הלימוד?-(כי כידוע ומפורסם לימוד הגמרא משפר את הכושר השכלי.)

2.השאלה היא האם היהודים הם חכמים כאלה על אף המכות (שהיוו שיטה חינוכית מומלצת)או שמפחד המכות התלמידים התמידו בלימוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:42 לינק ישיר 

צענע,תארי לעצמך מה היה קורה אילו לא היו הילדים היהודים מוכים אחוז הזוכים היה עולה...

הטענות שלך על המחקר הן מסוג הטענות שלעולם לא תוכלנה לסתור מחקר כזה,כי בכל פעם התשובה תהיה שאילו לא היו מוכים התוצאות היו טובות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 19:13 לינק ישיר 

צענערענע:

יש יהודי יר"ש לומד תורה בקדושה וטהרה מסובב בתלמידים רבים, שהיה מכה את בניו בתדירות מכה רבה עם כל ההידורים. ויקר מקרה (כך לפחות מספרים), שיום אחד בארוחת ערב, אחד הבנים המתוקים והיפים שלו לא ערב לחיכו המאכל שאמו הכינה במסירות ובאהבה וסירב לאוכלו בכדי אכילת פרס. ויגש האב לבנו ויכהו מכה רבה עד אשר נפל שדוד ומת. (למגן דוד אדום סיפרו שהילד נחנק על ידי חתיכת אוכל. ואין בזה חשש שקר ח"ו, כי באמת האוכל גרם למיתת הילד, לא ע"י חניקה כ"א ע"י סקילה, וקרובים הדברים.)

לשנה הבאה נולד עוד ילד למזל טוב, וכשהגיע זמן המילה האמא סירבה למוסרו למוהל, עד שאביו יבטיח שלא יגע בו מטוב ועד רע. בדלית ברירה, ומשום חשש עינא בישא, האב הסכים לתנאי זה, והילד נכנס לבריתו של א"א לשמחת כל הסובבים, חוץ מאמו שעדיין היתה מתאבלת בסתר לבה על בנה שנסתלק, או סולק, בדמי ימיו.

ויגדלו הנערים, ומדובר בנערים רבים, ויהיו כולם סוערים ופראים, משתובבים בשווקים וברחובות, חוץ מאותו בן זקונים, שהיה איש תם וישר, ירא אלקים ויושב אהלים. ויגש יהודי חכם בעיניו אל אביו ויאמר, הבט נא וראה, אילו לא היית מכה את שאר הילדים, היו כולם כמוהו, צדיקים וחסידים, חכמים ונבונים. ויען אביו ויאמר, בכדי לקיים מצות עניית כסיל, אפרש, שבן זה האחרון הוא המעולה שבילדים, סולת נקיה, ואילו הייתי מכה אותו מכה רבה, היה נהיה לאחד הגדולים אשר בארץ, הרבה יותר מאשר הוא כיום.

סיפור זה יכול לשמש כתשובה גם למה שאת אמרת בצורה הפוכה.

אם ההורים לא היו מכים את ילדיהם, אפשר שהעם היהודי היה זוכה ב-40% מפרסי נובל, במקום ה-20% כיום.

וברוך היודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 19:41 לינק ישיר 

[צ'אוט,

הסיפור אמיתי?!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 19:49 לינק ישיר 

אמשלום, יש 3 סוגי סיפורים:
מעשים שהיו,
מששים שהיו יכולים להיות,
מעשים שלא היו יכולים להיות.
בין אילו קטגוריות את מתלבטת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 19:54 לינק ישיר 

הסיפור אמיתי ואני ישבתי על קברו..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 85 86 87 ... 116 117 118 לדף הבא סך הכל 118 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.