בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2009 20:03 לינק ישיר 

של הסיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 20:25 לינק ישיר 

הסיפור אמיתי לחלוטין. וכל פעם שאני רואה אותו יהודי מוקף בתלמידיו ומרביץ תורה ויר"ש, אני רוצה לצעוק עליו, רוצח!

ואז יצרי הטוב גוער בי, אולי באמת הילד נחנק...

וברוך היודע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 20:43 לינק ישיר 

לצ'אוטנג
נראה לי שהמילים "ברוך היודע" שחזרת עליהן פעמיים יש בהן איזשהו צופן למבינים לפתרון תעלומת זהותו של האב.....???

אם לא אז אולי תואיל להסביר את צמד המילים הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 21:33 לינק ישיר 

צענערענע:

הבטוי "ברוך היודע" בדרך כלל סוגר סוגיא מורכבת שאין להכריעה.

אני משתמש פה בבטוי בצורה סרקסטית מרירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 22:07 לינק ישיר 

לצ'אוטנג

תודה.

לפי המקור הבא זה חלק מברכה שמברכים בבית הקברות:"ברוך היודע מספר כולכם"

http://www.yesmalot.co.il/bogrim/magbogrim/zachor1.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 22:56 לינק ישיר 

קעלעמר ואמשלום,
בדבריי חילקתי את המחקר (כפי המדווח בכתבה) לשני חלקים. החלק הבינלאומי נראה אבסורדי על פניו, וכן דייקתי לכתוב בדבריי לעיל.

מואדיב,
העובדה שיש  הרבה גורמים משפיעים אינה חשובה, כל עוד עושים את המחקר נכון. כלומר לוקחים שתי קבוצות מספיק גדולות שמורכבות באופן פחות או יותר דומה. לזה נועדו רגרסיות סטטיסטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 14:32 לינק ישיר 

למה זה אבסורדי? מתוך שלושים ושתים מדינות שנבדקו עשרים ושבע הראו שהמגמה נכונה.נמצאו רק חמש מדינות שבאופן יחסי למדינות אחרות התוצאה לא הייתה זהה.אם יש לנו הסבר סביר לשוני אז נקבל אותו.חשוב להבין,יתכן מאד שבסקר פנימי בתוך אחת מהמדינות הללו המחקר היה זהה לזה שבארה"ב.השוני היה רק כלפי המדינות האחרות ואת זה ניתן להסביר שבמדינות אלו ההשקעה בתלמיד עולה בהרבה על מדינות מכות דומות וזה מה שמקטין את הפער.
זה רחוק מלהיות אבסורדי.

תוקן על ידי קעלעמר ב- 01/10/2009 14:33:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 15:40 לינק ישיר 

לגבי החלק הבינלאומי, זה אבסורדי לגמרי. חמש מתוך 32, כשמדובר בחמש הבולטות ביותר, לא מתאימות לכלל הזה. אז כיצד ניתן לטעון לטובת המסקנה, ולומר שהחמש הללו הן חריגות? אני מבטיח לך שיכולתי למצוא עוד המון פרמטרים שמסדרים את המדינות הללו באותו סדר, שהרי יש עוד המון גורמים שמשפיעים על האינטליגנציה.
מבחינה סטטיסטית כמות כזו היא מגוחכת. חשוב להבין שבניגוד למחקר בתוך מדינה שנערך על אלפי נבדקים, כאן מדובר במדגם של 32 פריטים, שמתוכם 5 הבולטים לא מתאימים לתוצאה, ויש לנו תירוצים מקומיים עבורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 17:22 לינק ישיר 

אתה קובע כאן שהמדינות הללו מן הבולטות,מנין לך זאת?אולי הן זהות לשאר המדינות בכל הפרמטרים רק  נבדלות בהשקעה אדירה בחינוך שיש שם.(אגב יש שם השקעה באמת ללא כל פרופורציה למדינות אחרות אפילו למתקדמות כמו ארה"ב ואירופה וישראל).
אני חלש מאד בסטטיסטיקה אבל נשמע לי מוגזם לומר שחמש מתוך 32 זה חריג שלא ניתן להסבירו בהסבר הגיוני כפי שניתן ע"י שטראוס.

לא הבנתי מה מגוחך בתוצאה של חמש מתוך 32.הבדיקה הרי רק באה לראות אם אין סתירה מהותית למחקר שנערך בארה"ב.נבדקו מדינות עם מאפיינים שונים ולזה די בשלושים ושתים.התוצאה שנבדקה באותן חמש לא מהות סתירה מהותית כי יש לנו הסבר משכנע.

אני לא מתווכח על מוחלטות המחקר.אין לי כלים לעשות זאת אבל ההגיון אומר שאם אתה מקבל את סבירותו, אתה לא יכול לטעון ששזה שיש חמש מדינות מתוך שלושים ושתים זה אבסורדי וסותר למחקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 21:36 לינק ישיר 

אני טוען שההשוואה בין המדינות היא סטטיטסיקה של 32 פריטים, וזה מדגם חלש מאד, ובמיוחד שהגיוון כאן הוא אדיר (כי מרחק בין מדינות שונות הוא גדול יותר מאשר בין אזרחים באותה מדינה).
לא אמרתי שלא ניתן להסביר חמישה חריגים, אלא שאם יש חמישה חריגים אני לא משוכנע במסקנה, וממילא אין מה להסביר. אם הייתי משוכנע בממצאים, והיו חמישה חריגים, יש מקום להסביר זאת. אבל בגלל החריגים אני כלל לא בטוח בתוצאות המחקר.
אגב, אחת התוצאות של המחקר היא שבמדינות בהן מכים את הילדים נוצרת תפיסה שיש להשקיע המון בחינוך ולמידה, כך שבסופו של דבר זה בכל זאת משתלם. ראה בעיקרון של מואדיב למעלה.

ועוד נקודה. ההשוואה בין המדינות, לפחות לפי הדיווח בכתבה, לא נעשתה כדי להשוות מול התוצאות בארה"ב. מחקר כזה אמור היה לעשות דירוג בתוך כל אחת מהמדינות, של מנת משכל מול הכאה. אבל מה שעשו כאן היה השוואה בין תוצאות כלליות של כל אחת מהמדינות השונות, וזהו ציר אחר, ושאלת מחקר אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 07:46 לינק ישיר 

"לולב 300 כוח סוס"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3783702,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 10:05 לינק ישיר 

33.

משאלי, לכי תאכלי ריבת אתרוגים.  (לת)

לדעתי תגובה מס' 33 היא התגובה  ההולמת לכתבה הזאת.

תוקן על ידי צענערענע ב- 02/10/2009 10:05:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 10:54 לינק ישיר 

[צענע,

א. זו לא כתבה, זה מאמר.
ב. לענ"ד זו התגובה ההולמת לרוב מאמריה של משאלי...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2009 02:49 לינק ישיר 

ז'וזה סאראמאגו: "לאנושות היה טוב יותר ללא התנ"ך"

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122328.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2009 16:08 לינק ישיר 

חסידות "תולדות" (אהרן)
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=12906&cat_id=2

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ב']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 86 87 88 ... 116 117 118 לדף הבא סך הכל 118 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.