פגשתי היום את ישראל פרידמן בברכפלד, הוא הצטרף כדרכו להגראי"ל ברכבו בדרך לקרית ספר וחזר לו על המוסף יתד של שב"ק הקרובה.
הוא הסתובב שם בחוץ מדושן עונג אוחז את משקפיו בידו ומהרהר על הסכנה הנוראה הטמונה במאמר המערכת של...
נגשתי אליו כידידו משכבר הימים, הישרתי את מבטי אליו כחכחתי את גרוני בחשיבות ושאלתי, ת'אמת ישראל, מה קרה לרב שטינמן שיצא נגד האינטרנט ? וכי הוא מכיר את הנושא בכלל ?
ישראל בחיוך של 'מיבין', לאחר שהשביע אותי בחרמות וקונמות, זרק את הפצצה.זה לשונו, לא נגעתי.
תשמע, הראש ישיבה מאז ומעולם התנגד באופן נחרץ לכל דיבור בנושא האינטרנט, לטענתו הדרך היחידה להתמודד עם זה היא שתיקה! שב ואל תעשה עדיף, הוא חוזר ומשננן לנו יומם ולילה.הציבור מילא באינטרנט לצרכי עבודה וכדומה וכל דיבור רק ימשוך אחרים.
ואז ביום אחד בא אצלו דובל'ה פוברסקי והתחיל לדבר איתו, הוא חשף לו שמחר מתפרסם מכתב בשמו, הראש ישיבה היה בהלם, הוא שאל שוב ושוב, אני? אני חתמתי? לא, לא חתמתי. דובל'ה יצא המום ואנחנו נכנסנו ללחץ.
אנחנו ידענו שלמחרת אמור להתפרסם כזה מכתב, אולם אנו סמכנו על שיחה שהיתה לראש ישיבה עם מישהו לפני חצי שנה שבה הוא אמר שעם כולם יחתמו לא יהיה איכפת לו לחתום גם. ואם הוא אמר אז למה צריך גם חתימה פורמלית, כמו רוב הרבנים שם שלא חתמו בכתב ידם. הרי ממילא סוכם מראש שזה יהיה חתימות מודפסות.
כשראינו שהוא מתחיל לחקור, הבאנו לו בשעה 12.30 את הקול קורא המקורי שהיה אמור להתפרסם למחרת היום, הרה"י ישב עליו משך שעה ורבע כמעט, הוא הגיה את המסמך עד שהוא עוקר מתוכנו לגמרי, ובשעה 2 הוסיף את חתימתו על המסמך המוגה.
מה שהוא לא ידע, זה שבשעה 1 כבר העיתונים הראשונים יצאו מהדפוס ולאף אחד לא דחוף פתאום להחזיר את הכל, מה שרק נשאר לעשות זה, בבוקר להעלים את היתד וזהו.
בהבעה צינית של השולטים ברבותיהם, סיים ישראל את דבריו בלחש, אל תראה אותנו ככה, בחצר של הרב אלישיב זה גרוע פי מאה אם לא פי מליון! אז גם לנו מותר מידי פעם להבריז קצת.
וחוץ מיזה שאתה יודע שאני מקבל ביתד את המשכורת כמעט הכי גדולה, אז בינינו זה גם בשביל זה.
אני הקטן שמעתי את זה אישית היום בערב מישראל פרידמן בשעה שהגראי"ל שטינמן מסר את שיחת החיזוק שלו.אני רוצה לראות את ישראל פ' מכחיש מילה אחת מהנאמר. לא שיניתי כלום מלשונו.
---------------------------------------------
מי שרוצה לקבל יותר פרטים מדויקים על המיקום, השעה וטון קולו של ישראל פ' שיפנה אלי באישי.
---------------------------------------
עוד מילה אחת קטנה לישראל, אני יודע שתכעס עלי שחשפתי את השיחה האישית ששוחחנו אמש, אבל לדעתי התועלת גדולה מהנזק, וע"כ אני עושה כאן את מה שאתה הית עושה במקומי במקום שהית מרוויח משהו, וחושף את כל האמת בפרשיה הזאת. צר לי מאד על כך שאני מעכיר קשרים, אולם ממילא עד הפעם הבאה שתופיע בקרית ספר כבר יהיו לך צרות יותר גדולות מאשר להתעסק איתי.
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2739930&forum_id=771