|
|
| נשלח ב-8/1/2010 06:54 |
|
| |
|
| נשלח ב-11/1/2010 21:59 |
|
| |
(נתקבל במייל)
> > מעשה בליל ה'ניטל' האחרון' > > > > חפוץ חפצתי לקיים מנהג ישראל ולשחק שחמט. > אלא שכידוע אני רק אדם אחד, ושחמט שמשחקים בזוגות. > הלכתי איפוא וחיפשתי עם מי לשחק. > > > > פניתי לחבדני"ק חביב ושאלתי: התרצה לשחק עמי? ויען ויאמר: כן, אך דע לך > שאצלנו המלך לעולם לא מת. עזבתי אותו. > > הלכתי לחסיד גור. אמר לי: אשחק איתך רק אם תעיף (מטעמי צניעות) את המלכה שלך > מהלוח. עזבתי אותו. > > הלכתי לברסלב. אמר לי: אצלינו גם החיילים הפשוטים רוקדים כמו סוסים. עזבתי > אותו. > > הלכתי לחסיד צאנז. לא היה בבית, לקח את הפרש והלך לחתונה של הבן. עזבתי > אותו. > > בזוויעהל ובלעלוב הודיעו לי שלא כדאי לי לשחק איתם, כי הם לעולם לא יפסידו, > אם המלך נופל קמים כמה במקומו. עזבתי אותם. > > הלכתי לליטאי. אמר לי: בבקשה, בא לשחק, אבל אצלינו במשחק אין שחורים. > > > > אם מישהו רוצה, אני עדיין פנוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 12:06 |
|
| |
הקישור בין מעשי הסבא-רבא לאלו של נינו מפוקפק.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 08:23 |
|
| |
מרפרוף בכתבה התרשמתי שגם כאן אחד הגורמים החשובים הוא התנהגותם של אלו המתימרים ליצג את רבונו של עולם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 11:35 |
|
| |
כתבה מטופשת ורצופת להט דתי-משיחי-אתאיסטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 12:29 |
|
| |
הכותב בYNET מבלבל בין אתאיזם שבא מאיזשהו עיקרון מחשבתי, לבין אנטי-דת, שנובעת מכל מיני עוולות המיוחסות לכהני הדת [הכמרים בכתבה, למשל] והדת עצמה [איסורים ומצוות]. הכותב גם משתמש בטיעונים פופוליסטיים, כגון האשמת הדת במלחמות ההווה והעבר. מנגד, הוא מתעלם מכך שהפילוסופיה והמדע המערביים צמחו על ברכי אנשי הדת, שרק להם היתה היכולת ללמוד בטווח ארוך של כ-1,000 שנות ימי הביניים.
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2010 18:17 |
|
| |
שכן, אם הוא היה מתעלם רק מאלו, ניחא. הוא גם מתעלם מעובדות, הוא גם מתעלם מכך שדוקינס מבין בפילוסופיה ובתיאולוגיה פחות ממה שמבין החתול שלידי באבולוציה (לא בגלל חוסר ידע, שהרי אין הרבה מה לדעת בתחומים אלו, כפי שהוא עצמו טוען בצדק. אלא בגלל מגמתיות בוטה וחוסר מיומנות משווע). הוא גם מתעלם מזה שהשאלות הנדונות שם אינן קשורות למדע, ולכן מומחיות מדעית אינה רלוונטית עבורן. אבל מכל אלו מתעלמים גם אליליו, ארבעת פרשי האפוקליפסה, אז מה לנו כי נלין עליו. שני הצדדים המתכתשים שם, האתיאיסטים והפונדמנטליסטים הנוצריים, מנהלים מלחמת חורמה של שוטים. קשה להחליט מי השוטה הגדול יותר מביניהם. אני נוטה לחשוב שדווקא האתיאיסטים ראויים לכתר הנכסף הזה (על אף שאני דווקא מסמפט אותם יותר).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 19:13 |
|
| |
|
|
|
|
|