לכל אלו שהתעניינו באישי תודה רבה, ואני נענה לבקשתכם והנני כאן עם כוחות חדשים.
נשלח ב-15/3/2006 15:41
פנחס כהן חזן נהדר, והביצוע שלו יפה מאד, של מי הלחן?
נשלח ב-15/3/2006 21:53
אכן, ידידי החזן פנחס כהן הוא חזן נהדר במנהטן ביץ', והוא היה נמנה על תלמידיו של החזן שלמה זלמן ריבלין זצ"ל. הלחנים הם שלו,עם עזרה של מורו ורבו נח שול.
נשלח ב-17/3/2006 14:16
בדרך כלל שר החזן כהן לחנים שלו ושל רבו נח שול. לחן זה כפי שנמסר לי הוא לחנו של ערבליך. החזן פנחס כהן בן דודו של אברהם בנמלך עורך תכניות בקול ישראל, ובמקצועו הוא אחד מגדולי המומחים במנהטן ביץ' לכיוון ותיקון פסנתרים.
נשלח ב-17/3/2006 14:57
החזן פנחס כהן, דור שביעי בירושלים, החל את דרכו בעולם החזנות כשהיה בן 6 שנים, במקהלתו הידועה של הרב שלמה זלמן ריבלין ז"ל בירושלים. בשנים 1968-1965 הופיע במקהלת "היכל שלמה" תחת ניצוחו של פרופ' צבי טלמון כאחד הטנורים המובילים. לאחר שירותו הצבאי בצה"ל והשתתפותו כלוחם במלחמת ששת הימים עבר החזן פנחס כהן בשנת 1968 לארה"ב וכיהן כחזן במשך 17 שנים ב- ATLANTIC BEACH JEWISH CENTER בלונג איילנד ניו יורק. במשך שנים אלו, למד חזנות ומוסיקה ליטורגית בבית הספר לחזנות בישיבה אוניברסיטי והמשיך בלימודים פרטיים אצל הפרופ' הדגול, הרב נוח שול והמורה הידוע דניאל גילדר.
בשנים האחרונות מכהן כחזן ב- MANHATTAN BEACH JEWISH CENTER בברוקלין מזה 21 שנה. הוא מבורך בקול טנור חזק ודרמטי, ובמנעד רחב מאד והוא התפרסם בתפילותיו הייחודיות בבתי כנסת ובקונצרטים בקהילות רבות ברחבי ארה"ב, בישראל ובעולם. תקליטו "עבודת הכהן" זכה לתשבחות רבות בעיתונות, והתקליטור החדש נקרא "יברכך".
תודה למאיר עיניים. ובכן נמצאים פה אצלי בבית חיה והחזן יעקב ארבליך שליט"א(הוא משמש כרב במונסי ניו-יורק) ויש לנו חדשות בישבלכם היצירה המושמעת כ"כ יפה ע"י החזן פנחס כהן המלחין שלה הוא: אחד מגדולי חזני העבר החזן "הזועגר" רב משה לייב ארבליך זיע"א (אביו של החזנים יעקב וברוך ארבליך). יש הקלטות מרובות מחתונות שנערכו בירושלים לפני המון שנים עם משפחת ערבליך העניפה ושרים שם את "יברכך" בטריו. כך שכל הקרדיט למשפחת ערבליך.
נשלח ב-20/3/2006 10:06
ושוב מאיר עיננו היקר, "יאר ה' פניו אליך ויחונך ..." ביצוע נהדר
נשלח ב-20/3/2006 12:55
אי אפשר להשאר אדיש למאמציו הבלתי נלאים של ך-"מאיר עינים" תמיד אתה ראשון להגיב ומשקיע מזמנך עבור הפורום וכאשר כל זה משתלב עם קטע כל כך יפה שאני שומע בפעם הראשונה- אז אתה נותר עם הרצון לאמר רק מילה אחת תודה
OPHIRRR