|
|
| נשלח ב-18/11/2009 11:26 |
|
| |
נכון. אבל לגמרי לא קשור למה שכתבתי לירוחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 11:34 |
|
| |
קשור בהחלט
ירוחם שאל מדוע מדובר בהחפצה, מדובר בשמירה - לגיטימית לדעתו - על זכויותיו של הגבר, גם אם דרישותיו פרימיטיביות. הדגמתי לו כיצד, לו היו היוצרות הפוכות, הוא היה חש את ההחפצה במלוא העוצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 11:47 |
|
| |
אבל אני הגבתי לירוחם,ותגובתך לדברי שלי לא קשורה. (המלצה : כדאי לדייק בהבנת הנקרא לפני שעונים בפרט כשעונים לדברים שאני כתבתי, כך עשויות להימנע טעויות מביכות או סתם טעויות)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 11:48 |
|
| |
אמבר
עד לפני זמן לא רב נושא הבתולין היה נושא חשוב בכל העולם ולא רק אצל היהודים,
ההלכה היהודית עוסקת בכך, מה הבעיה הגדולה כל כך שעוסקים בהלכה- לו אפילו רק מבחינה עיונית,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 12:05 |
|
| |
ירוחם
משום שאותו 'עיסוק חשוב' היה החפצה מחפירה וזלזול בכבודה ובזכויותיה של האישה. ההלכה היהודית הצטרפה להחפצה הזאת בלב חפץ ובלא מילת גינוי אחת. והמשך העיסוק בזה היא המשכת הפגיעה - ביחוד כאשר מתייחסים לאותן הלכות עגומות מאותה תקופה עגומה בכבוד, בהערכה לשיקול דעתם וכמשהו שמהווה אינדיקציה כלשהי לימינו.
באשכול על 'ניסוי החביות' של ר"ג נתתי דוגמא שתקפה גם כאן - דיון משפטי ומלומד שיתקיים בגרמניה כיום ויעסוק בדרכים לאבחן מי לא שייך לגזע הארי, מהי צורת גולגלתם הנפוצה של יהודים וזוית עיקול האף המאפיינת אותם. או דיון מעמיק שיערך בארה"ב ויעסוק בדרך לבדוק את חוסנם של עבדים שחורים לצורך הערכת שוויים בשוק. כל זה - החפצה בהתגלמותה.
כשזה נוגע להחפצת נשים העניין אפילו בעייתי יותר. אנטישמיות או עבדות הפכו, לפחות בעולם המערבי, לסוג של קונצנזוס, וכולם מודעים לכך שהם שליליים. החפצת נשים היא דבר יום ביומו גם בעולם המערבי, אמנם בדרכים יותר מוסוות ולכאורה 'מבחירה', אבל עדיין החפצה. לפיכך דיון כזה הוא גרוע הרבה יותר ובעל השלכות הנוגעות להסתכלות היומיומית על 'האובייקט' הנדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 12:30 |
|
| |
ירוחם, לא הבנתי, לא סביר בעיניך שיש הבדל בין אשה שנבעלה לכזו שלא , ושבחברה שמודעת לכך שמין מחוץ למסגרת משפחתית זוגית הוא קלקול, יהיו סנקציות למי שלא שמרה על המסגרת הזו. (גם למי שלא שמר, אבל אין מה לעשות בענין הזה אין סימטריה בין גברים לנשים, מכל מיני סיבות שמי שעיניו בראשו מודע להם, וגם פשוט כי "ככה זה")
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 13:25 |
|
| |
אישציפור
'בעניין הזה אין סימטריה בין גברים לנשים' - נכון. בכתבים היהודיים, כמעט בשום עניין אין סימטריה בין גברים לנשים. גופן של נשים, האנטומיה שלהן, הפרשותיהן, ואף תכונות נפשן ורגשותיהן נידונים בספרים ובחוקים שנכתבו על ידי גברים. ההתייחסות היא כאל אובייקט שחשיבותו היא רק באיזה אופן הגבר ינצל אותו, ישתמש בו או יפיק ממנו נזק/תועלת. לעולם אין התייחסות לדעות של נשים - לא מה הן חושבות על עצמן, ובודאי שלא על דעתן לגבי גופם או תכונותיהם של גברים.
חוסר הסימטריה הזה, שעניין קרום הבתולים או העדרו הוא רק סממן אחד שלו, הוא גופא ההחפצה - שתחילתה, כפי שהבחנת יפה, באלפי שנות תרבות אנושית, המשכה בתנ"ך ובתלמוד שנכתבו על ידי נציגי האלוהים (כמה מפליא שכולם גברים), עד לדיון באשכול זה ואשכולות נוספים כאן בעצכ"ח.
אני ממליצה לכל אלו שמדגישים את חשיבות הקרום הנ"ל ואת חשיבות המידע שהוא מספק לגבר על מצב האישה שהוא לוקח (או הסחורה שהוא קונה), להתבונן היכן כיום, בכדור הארץ, נושא הבתולים הוא בעל חשיבות רבה. האם בסקנדינביה? במערב אירופה? או שמא בתורכיה, סעודיה, אפגאניסטאן ואפריקה (שם, באזורים מסויימים, גם מצאו דרך לשדרג את בתולי הנערות/ילדות ולהפוך אותם לבלתי-חדירים, באמצעים אכזריים ויעילים).
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 13:33 |
|
| |
אמבר, את שוב לא עונה לענין, בכל אופן אשתדל אני לענות לענין: 1. זה שקר וק"ל. 2. לא התייחסתי לאי סמטריה בכתבי היהדות אלא לאי סימטריה במציאות, וזו קיימת ובועטת היטב בכל תרבות שהיא כיום. 3. ברור שבתרבויות מתירניות לא ייחסו חשיבות למעשי זנות ולהשלכות שלהן, כתבתי את זה למעלה לירוחם. על דרך השלילה) ) 4. אפגניסטן סעודיה וכד'. לא מעניינות אפילו את סבתי המנוחה, ולמען האמת גם לא קרום הבתולין של מי שזה לא יהיה, אני משתדל לעסוק בבירור האמת ולא בסיפורי מעשיות על סעודיה ואפגניסטן, ועל סימטריה שלכאורה יכולה להתקיים באיזושהיא תרבות אנושית בתחום הזה, לכן מראש פניתי אל ירוחם, כי אצלו הערכתי שיש סיכוי לקבל תגובה שקשורה לענין שמעסיק אותי בנידון הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 13:34 |
|
| |
אמבר
ההלכה היהודית עצמאית, וכדברי איש ציפור, הקפידה על אי קיום יחסים לפני הנישואים, ראתה בזה פגם,
הבעיה היחידה שיש כאן היא קיפוחה של האשה לרע לעומת הגבר, כאילו לגבר מותר ולאשה אסור,
האפליה אכן קיימת, אבל עצם קיום יחסים לפני הנישואים עם אחרים, בההחלט יכולה להפריע מאד,
הענין הוא שאצל האשה אפשר לגלות את הדבר, ואצל הגבר לא,אבל זו אפליה של הטבע,
איש
היום אני לא אומר- ככה זה, וכבר כתבו על- השינויים הטבעים- בין הדורות
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 14:01 |
|
| |
ירוחם
איזו סיבה יש לך לחשוב שההלכה היהודית היתה עצמאית? כל הסימנים מוכיחים השפעות עמוקות מאד של הסביבה הפיזית והתקופה ההסטורית על ההלכה. החוקים של יוון העתיקה ושל בבל (חוקי חמורבי) בנוגע לנשים דומים מאד לחוקי היהדות בעניינן.
גם ההסתכלות בהלכה היהודית עצמה (כאשר נמנעים מאפולוגטיקה) מראה שהיחס לגבר שמקיים יחסי מין שלא במסגרת נישואין הוא סלחני מאד, אך קיצוני בחומרתו כלפי אישה שעושה כך. רושם זה מתחזק מאד כאשר מתברר שבכל התרבויות העתיקות (ובכל התרבויות הפרימיטיביות שאינן מכבדות זכויות אדם בימינו אנו) היחס לנשים הוא כאל רכוש של הבעל/האב, ומיניותן נשלטת ומנוכסת באופן טוטלי לגבר שהן שייכות לו. הגבר לעומת זאת, נהנה מחופש רב יחסי כל עוד אינו פוגע בכבודו-בעלותו של גבר אחר. מצב זה היה כל כך נפוץ בימי קדם, וכל כך נפוץ בעולם השלישי בימינו, שמן הנמנע להפריד את התורה וההלכה מהתמונה הגדולה יותר, ולטעון שיחסה לנשים היה עצמאי.
אישציפור
1. טיעון מנצח.
2. אי סימטריה במציאות קיימת בהרבה דברים, יש אי סימטריה בין שחורים ללבנים, בין מזרחים לאשכנזים, בין גבוהים לנמוכים ובין שעירים לחלקים. השאלה אם אי הסימטריה הזאת מצדיקה אפליה, שלילת זכויות, ניצול או החפצה. לדעתי התשובה היא לא.
3. בתרבויות מתירניות יש גם זכויות למיעוטים, לנשים, לבעלי דת שונה או מוצא/צבע עור אחר. למעשה, מדינות מתירניות הן בדיוק המקום שתעדיף שאתה וילדיך תתגוררו בו, כי מלבד הנזקים האיומים שנגרמים מהזנות (אגב בשבדיה, מהמדינות המתקדמות בעולם, יש איסור חוקי על זנות) בכל שאר התחומים אתה תהנה מהחופש הרב ביותר לקיים את דתך, להביע את דעותיך, ותזכה להגנה המירבית של החוק מפני פגיעה בזכויותיך. תן לי תרבות אחת שאינה 'מתירנית' כדבריך, ותראה איך זכויותיך כאדם וכיהודי נשללות בה אוטומטית. מלבד, כמובן, התרבות היהודית-דתית-חרדית ששוללת זכויות מכל אחד שאינו כמוך ולכן, כנראה, נחשבת לראויה בעיניך.
4. חבל שתרבויות כמו סעודיה ואפגניסטאן אינן מעניינות אותך. הן עוסקות בהרחבה בדיוק בנושאים שמדברים אל ליבך, ביחוד כאשר בשמירת תומתן של הנשים עסקינן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 14:11 |
|
| |
כאשר כהן אנס את אחותו מי נושא בעונש עד סוף חייו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 14:27 |
|
| |
צענע,
נכון, זו סתם היתה הערת אגב מהזכרון לשאלתו של אישציפור, שלא היתה קשורה לתוכן ההודעה. והזכרון הגיע מהמאמר הבא
של פרופסור שטיינברג שם מופיע כפי שכתבתי:
http://www.daat.ac.il/daat/refua/encyc/betulim.htm
צעג,
ההשלכה היחידה של ה"פגם" הזה היא בכתובה, ובתשלום הקנס על משכב עם בתולה, ודיברנו על
הסיבות לכך.
אמבר,
להבדיל מסעודיה ואפגניסטאן שאת ככ אוהבת לנפנף בהם, ביהדות כפי שכתבנו אין משמעות לבתולים מעבר למניעת הפריצות,
והמטרה היא לשמור על גם על הגברים וגם על הנשים מפניה. מה לעשות שהבתולים קשורים לקיום יחסי מין, והתורה
שוללת אותם מחוץ לנישואין, זו התפיסה שלה, והיא אינה זהה לתפיסה המערבית. באמצעות שמירה על הבנות, נמנעת
הפריצות מכולם. לא ניתן לשאת אישה ללא מחוייבות, אפשר לקרוא לזה החפצה, אבל זו קצת חוצפה כאשר חיים בחברה
שנזרקות בה כל יום אלפי בחורות לאחר קיום יחסי מין, וראי מדורי יחסים בעיתונים השונים.
כמו"כ בעוד שבתרבויות הנ"ל האשה המאבדת את תומתה נפגעת ומואשמת, ההלכה לעומת זאת מחייבת לפצותה והמטרה
היא הגנה עליה.
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 18/11/2009 14:51:36
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 15:24 |
|
| |
ירוחם, באמת חבל, האם זה כי אתה מפחד מהביריונים/ות של משטרת המחשבות של הפוליטקלי קורקט ? בשביל להגיד שיש הבדל בין ירוק לסגול לא צריך הוכחות צריך עיניים, מי שאין לה כאלו בראש שתצטרף למשמרות הפוליסיקלי קורקט, בעצם הן (וגם כמה כסילים שנמשכים אחריהן) ממילא עושות את זה.
אמבר, לפני שאת עוצרת אותי בעוון חשיבה ודיבור לא תקינים, אגיב: 1. תודה, רק חבל שלא הפנמת את זה בתגובתך לירוחם. 2. מפתיע אולי אבל גם לדעתי התשובה היא לא. לא דיברתי על אפליה כלל כאמור זה לא מעניין אפילו את סבתי המנוחה בהקשר הנידון. בשלב הזה חשוב לי להיאבק במשטרת החושך שמנסה לעוות את המציאות כדי להשיג מטרות פולטיות, גם אם חלק מהמטרות האלו ראויות בעיני, לסילוף המציאות מחירים כבדים מאוד בטווח הארוך (שאת חלק מפירותיהם אנחנו כבר אוכלים כמה עשרות שנים) ועל כן אאבק נגדה גם במחיר של איבוד זכות הדיבור (או גרוע מכך) ע"י משטרת המחשבות. 3. כשאמרתי זנות התכוונתי למין ללא מסגרת זוגית משפחתית מחייבת, בלי קשר לשאלה האם משלמים על כך או לא. בכל מקרה אני לא מדבר על תאוריות אני משתדל להתייחס למציאות הקיימת כיום ולתקן אותה, כך שזה שאין תרבות אופטימלית כיום וזה שאולי נח לי לחיות בתרבות פתוחה כאשר המשמעות של זה היא גם מתירנות מינית ועוד תופעות שליליות, אינו טיעון רלוונטי כלל כנגד דברי. סעודיה גרועה מאוד ושוודיה גרועה גם היא באופן אחר, גם אם סביר שאעדיף לגור בשוודיה. (הגם שכיהודי ממש לא בטוח שזו הבחירה היותר נכונה, אבל לצורך הענין, שיהיה) 4. לא רק שהן לא מעניינות כל העיסוק בזה דוחה וחסר צניעות וכבוד בסיסי לאדם, זה לא אומר שאין לבתולין משמעות. 5. אני יודע שקשה לך להבין וממילא גם להתמודד עם טיעונים כשלי, מה שיותיר לך רק את האפשרות לייחס לי דעות רעות וקשות, וכך לנסות להוציא אותי אל מחוץ לשיח הנורמטיבי בזמן הזה, בכל זאת אודה לקוראים האינטליגנטים שאינם עובדי המשטרה הנ"ל (בעצם זו היתה חזרה מיותרת) שיקראו את דברי היטב, בטרם ינטו אחר המניפולציות של השוטרת הנ"ל, ובתודה מראש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 15:25 |
|
| |
מו"נ:
הקבוצה העוסקת בהלכות איסורי ביאה ונשים (ובתוכה הלכות נערה בתולה):
"כוללת את המצוות התלויות באיסור מקצת הביאות, והם אשר מנינום בספר נשים והלכות איסורי ביאה וכלאי בהמה מן הקבוצה הזו.
וגם באלה הכוונה מיעוט התשמיש וריסון גאות תאוות המשגל ככל האפשר, ושלא לעשות את הדבר תכלית כמעשה הסכלים כמו שביארנו בפירוש מסכת אבות, וגם המילה מן הקבוצה הזו."
"ולפי שכל נערה בתולה מועמדת לנישואין לכל מי שיזדמן, לא נתחייב המפתה אותה אלא לקחתה לאשה, כי זה יותר טוב לה, וזה מרפא לשברה בלי ספק משישאנה אחר. ואם לא רצתה בכך היא או אביה, יתן מוהר. ונוסף בעונש האונס לא יוכל שלחה כל ימיו."
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2009 15:32 |
|
| |
ספר המצוות:
האזהרה שהזהרנו מלבעול בלא כתובה וקדושין.
והוא אמרו יתעלה: "לא תהיה קדשה מבנות ישראל" (שם, יח).
וכבר כפל הלאו בעניין זה בלשון אחר והוא אמרו יתעלה: "אל תחלל את בתך להזנותה" (ויקרא יט, כט).
ולשון ספרא: <*>",אל תחלל את בתך' - זה המוסר בתו פנויה שלא לשם אישות,
וכן המוסרת עצמה שלא לשם אישות". *>ושמע ממני למה כפל לאו זה בלשון זה ואיזה עניין נוסף יש בו, והוא: שכבר קדם במשפטיו יתעלה, שהבועל בתולה בין שהיה מפתה או אונס- אינו חייב שום עונש מן העונשים אלא תשלום ממון בלבד ונשואי אותה אשר ששכב, כמו שנתבאר בכתוב.
והיה עולה בדעתנו, כיון שאין בדבר זה אלא תשלום ממון הרי הוא נוהג ככל דבר שבממון, וכשם שרשאי אדם למסור לחברו מממונו כל מה שירצה או למחול לו במה שהוא חייב לו, כך גם יהיה רשאי לקחת בתו הנערה ולמסרה לאיזה אדם לבוא עליה וימחול לו בכך כיון שזה זכות בזכיותיו, כלומר: החמישים כסף שהם לאבי הנערה; או שימסרנה לו על מנת שיתן לו כך וכך דינרים.
לפיכך הוזהר על זה ונאמר לו: "אל תחלל את בתך להזונתה", לפי שזה שדנתי בו בתשלומי ממון בלבד אינו אלא אם קרה שפתה או אנס; אבל שיעשה הדבר ברצון שניהם ובהתר - אין דרך לכך.
וגילה את הטעם לכך ואמר: "ולא תזנה הארץ ומלאה הארץ זמה" (שם). לפי שהאונס והפיתוי קורה מעט, ואם יהיה הדבר ברצון ובהתר - יתרבה ויתפשט בארץ. וזה טעם יפה ונאה לפסוק זה, והוא מתאים לכל מה שהזכירו חכמים ולמה שיחייבו משפטי התורה. ולאו זה, כלומר: לאו דפנויה - לוקין עליו.
 |
|
|
|
|
|