|
|
| נשלח ב-19/11/2009 09:10 |
|
| |
אל תשכח את הדעה מודה בקנס ובאו אחר כך עדים פטור ומה תעשה כאן.
לי נראה כמו שכתבתי קודם, שקנס הוא סוג של עונש ולא פיצוי לניזק ,וכמו שכיום משמש המילה קנס לסוג מסוים של עונשים.(למה דווקא הניזק מקבל את התשלום אין לי פיתרון מלבד פיתרון טכני שצריך מישהו שיאכוף את התשלום).ישנו סוג של עונשים שעניינם מה שמגיע לאדם על ביצוע עבירה וישנו סוג של עונשים שעניינם חינוך ומודעות לחומרת הבעיה (בדומה לאב שמחנך את בנו).יכול להיות שאדם שמבין את חומרת הבעיה לבד פטור מהחינוך הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 09:16 |
|
| |
אוקיי, מקבל את ההסבר שלך. (למרות שזה לא סותר את זה שלי, כלומר אפשר ליישב את קושייתך) בכל מקרה זה קצת חורג מהדיון לטעמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 16:01 |
|
| |
המסתפק,
לגבי כהן גדול, מצוות אלה נועדו לרומם את מעמדו כחלק מרוממות מעמד המקדש. ובגלל סיבה זו
גם נקבעו טומאות שונות (לפחות ע"פ הרמב"ם) ואדם טמא אינו אדם פגום (למרות שיש גם
פרשנויות כאלה). מטבע הדברים, הדבר תלוי גם במקובל בציבור ובעיניהם אין זה מכובד כי כהן
גדול ישא אשה שהיתה עם מישהו אחר. כמו שאסור לשאת נשיו של מלך לאחר מותו בגלל כבודו.
קדושתו של הכהן הגדול היא מתוקף מעמדו ככהן גדול ואין זה קשור לאיכותו כאדם. הוא יכול להיות
עם הארץ גמור, כמו שהיה נפוץ בימי בית שני.
אישציפור,
פרשנות הכופין איננה פרשנות שלי. זה פשט ההלכה, ראה בהמשך "מושיבין ביניהם" וכן הלאה.
פרט לזה, כל מקום שאמר כופין הכוונה לבית דין.
לגבי הפגם, ברור שישנו פגם במציאות צנועה כשל התורה, אבל לא פגם פיזי. אלא פגם צניעותי,
ופגם זה משותף גם לגברים. הקנס שקבעה התורה בין אם הוא עונש פיצוי או שניהם, נועד למנוע
את המציאות הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 16:14 |
|
| |
בנ"ק, לגבי כופין אכן משמע כדבריך, ובכל אופן לא מדובר על כפיה של בעלה, שהרי אם היה מדובר על זה היה צריך לכתוב רשאי הוא לכפות אותה וכד', וגם כי הגיונית זה יותר מתאים לתפיסת ההלכה כפי שאני מכיר אותה.
לגבי הפגם , הפגם הוא אכן צניעותי אלא שגם בעניני צניעות אין סימטריה גמורה בין גברים לנשים, ובכלל מצד הטבע אצל אשה יש ביטוי פיסי לכך שזינתה, ולגבר לא, חז"ל והתורה היו לפני עידן הפוליטקלי קורקט שאוסר התייחסות שונה לבעלי מציאות (וגוף) שונה , ולכן (בעצם כנראה גם מסיבות יותר עמוקות שאכ"מ) ראו משמעות בענין הזה, היום יש מי שזה קשה לו/ה, בשל אימת משטרת המחשבות הנ"ל, לי זה נשמע פשוט והגיוני, ולכן איני נצרך להתפתלויות מוגזמות. אשה וגבר אינם אותו מציאות בטח שלא בהקשר המיני, ממילא הרצון לייצר חברה שלא הולכת כעיוורת אחרי תאוות היצר , יפנה באופן שונה לגבר ולאשה. (כל זה באופן כללי בלי קשר של ממש לענין הקנס והפגם, שמה שלא תגיד הוא פשוט לא קיים אצל גברים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 16:27 |
|
| |
אישציפור,
האם אתה טוען שאשה שזנתה זה מצב חמור יותר מגבר שזנה?
לדעתי זה להפך.
האיומים הדרקוניים של חז"ל מופנים בעיקר לגברים.
הבועל ארמית, קנאית פוגעים בו וגם חייב בכרת מדברי סופרים.
לגבי אשה השוכבת עם גוי..שום דבר מאלה.
אוננות גברית - מעשה חמור ביותר שהאריכו והגזימו בכוונה בחומרתו מפאת זה שהוא נפוץ.
אוננות נשית - שום כלום.
ועוד.
נכון שאפשר להכנס לפרשנויות לגבי ההשפעה הנפשית על אשה , לעומת על הגבר כתוצאה מקיום
יחסים, לזה שקיום יחסי מין אצל גברים לאו דוקא קשור לרגש כלשהו וכן הלאה..
אבל לדעתי זה מסוכן, וזו לא הסיבה להלכה, גם לגבר אסור לעשות כלום...אין שום סלחנות כלפי
הגבר, שלא כמו אצל המוסלמים.
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 19/11/2009 16:31:13
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 17:06 |
|
| |
ובני קרח
תוספת
- גברים המקיימים יחסים הומוסכסואלים- דינם מות.
נשים לסביות-=מסתוללות- מקסימום אסורות לכ"ג,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 17:42 |
|
| |
סלחנות כלפי הגבר ודאי שאין. כל מה שטענתי הוא שיש יחס אחר, שמתבטא למשל בענין הבתולין, לעתים זה מחמיר עם האשה לעתים עם הגבר , אבל החכם לא מסתכל לכל דבר כפי ענינו ולא לפי מי נענש חמור יותר, אגב החכם (טוב אני לא מתכוין לחכמים להרע כמובן) גם משתדל לא לחטוא מלכתחילה וממילא לא להיענש. מבחינתי בשלב ראשון ההשתדלות היא להחזיר את הדיון למסלולו הנורמלי בו דנים לגופו של ענין ולא לפי תפיסה מרקסיסטית שחושבת שהכל ענין של אינטרסים וכוח פוליטי. בשלב מאוחר יותר יהיה ממילא קל יותר לברר את ההגיון שמאחרי ההבדלים במציאות וממילא גם ביחס כלפיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 18:36 |
|
| |
אי"צ,
כתבת - "ממילא הרצון לייצר חברה שלא הולכת כעיוורת אחרי תאוות היצר , יפנה באופן שונה לגבר ולאשה".
לא הבנתי את הקשר בין שני חלקי המשפט (זה שלפני הפסיק וזה שלאחריו). אשמח אם תסביר מדוע המסקנה ההכרחית מן החלק הראשון, היא דוקא החלק השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2009 22:39 |
|
| |
אמשלום, פיספסת , החלק הראשון של המשפט אותו ציטטת הוא " אשה וגבר אינם אותו מציאות בטח שלא בהקשר המיני" ואליו מתייחס ה"ממילא" שבהמשך, אני מקוה שזה מבהיר יותר את כוונתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2009 07:42 |
|
| |
[אי"צ,
תודה. טעות פשוטה בהבנת הנקרא...]
|
|
|