|
|
| נשלח ב-10/4/2006 14:50 |
|
| |
בהצלחה רבה!!! "מזווגין לאדם עפ"י מעשיו"-לכן תמיד חשוב לשמור על הצביון והדעות גם כשהסביבה מבחוץ היא בעלת אופי שונה. לפי מה שקראתי אכן לא היה מתאים לך לחבוש את ספסלי הישיבה באופן מוחלט לכן ההחלטה לשלב לימודי מקצוע היא חיובית בהחלט.- ישר כח על העוז והכנות! . מצטרפת לדעת כולם לגבי עניין הדסקרטיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 01:59 |
|
| |
זו בדיוק הבעיה!!!
בחורים שיוצאים לעבוד מתקלקליפ לפעמים מעצם היותם רווקים מופנים ברווקות ..
בלי מחוייבות מסויימת!!!
אין מה לעשות חתונה כובלת להרבה דברים ובין השאר כובלת לדת!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 05:48 |
|
| |
שירה זה לא נכון בחור שיש לו דעה עצמאית הוא ישמור על עצמו ומה כשמתחתנים מה קורה אז לא הבנתי
תסבירי!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 05:51 |
|
| |
Jew4u
תגידי ומה את אומרת על השידוכים זה לא יכול לגרום לבחורים בעיות אני למשל לא הייתי רוצה
להיפגש עם בחור שעובד!
מה את חושבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 13:12 |
|
| |
גם אני לא הייתי רוצה להפגש עם בחור עובד/לומד מחוץ לישיבה אך זאת כיון שזהו פשוט איננו הסגנון שלי! בחורים שמחליטים לצאת לעבוד/ללמוד בעוד מסגרת מחוץ לישיבהתלוקחים בחשבון את העובדה שבנות חרדיות מסוג מסוים יסרבו להפגש איתם אבל זה לא מחייב שהם לא ימצאו בחורה טובה. יש הרבה בחורות טובות שבוחרות לא ללכת לסמינר מסיבות כלשהן והן גם אלו שיסכימו להפגש עם בחורים שלומדים באונ'. או בחורות שרוצות שבעליהין יעבדו לאחר החתונה.-עצם זה שבחור בוחר ללכת ללמוד במסגרת מחוץ לישיבה הוא מראה שבעצם הוא איננו מסוגל/רוצה ללמוד רק תורה-ובהתאם לזה הוא מראה גם את סוג הבחורה שאיתה יחפוץ להשתדך! נראה לך שבחור שלומד באונ' ירצה להתחתן עם בחורה פרומרית מהסמינר החדש???לי לא נראה. הוא לא ירצה בדיוק באותה מידה שהיא לא תרצה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 01:29 |
|
| |
ברור!
רק ישנה בעיה !
הבחורים שהולכים לעבוד מקוטלגים כסוג ב' ובדרך כלל הם לא מקבלים בחורה טובה למרות שכל חטאם
היה אי יכולת ללמוד תורה בלבד..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 13:37 |
|
| |
"למרות שכל חטאם היה אי יכולת ללמוד תורה"... אם החיסרון הזה לא מספיק לקיטלוג כסוג ב' אז מה חיסרון בעינייך? רוצח סדרתי וסוחר סמים?
כציבור שיודע שהערך העליון בחיים והמקודש ביותר, זה לימוד תורה, אז בחור שלא משקיע את השנים הראשונות שלו ללימוד תורה נחשב בהחלט לסוג ב' למרות שהוא ירא שמים וחברותי ובעל חסד וכו'. זה לא אומר שהוא יקבל גיהנם, יכול להיות שזה התפקיד שלו בעולם, אבל להיות משורה ראשונה? בחיים לא.
הכותב הוא בחור ישיבה שנאלץ [בהוראת דעת תורה] לפנות לעסקים, ובכל זאת הוא מכיר את מקומו בהיררכיה החברתית.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 13:41 |
|
| |
שכוייח,מצח. הצגת השקפה ישרה ובוגרת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 14:41 |
|
| |
מצח.
איך אתה מסתדר אם הרגשתך בתור סוג ב'?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 15:18 |
|
| |
אני לא עושה שום דבר על דעתי, אפילו לא עסקאות, ממילא אני שלם עם עצמי, ומצפה לזמן שאוכל לחזור לסטנדר.
(ר'' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2006 23:37 |
|
| |
חבר'ה
תודה על כל התגובות המחזקות .אבל...
כנראה לא קראתם עד הסוף.
ביקשתי תגובה של הבנות .כמה זה מפריע להן . ואני כמובן לא מדבר על בחורות שרוצות לקבל בעל אברך.
וגם לא על בחורות שרוצות אברך למשך פרק זמן לא קצר.
אני מדבר על בחורות רציניות(!) לא שבבניקיות.שרואות את עצמן לוקחות בחור רציני שישב בכולל לפרק זמן לא
ארוך ולאחמ"כ יעבוד .
האם לכן זה היה מפריע (היציאה ללימודים אוניברסיטאיים) כל עוד הבחור רציני וירא שמיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2006 23:41 |
|
| |
נראה לי שקיבלת אז אני יחזור לי זה לא מפריע בתנאי שהבחור הוא באמת בחור רציני ולא אחד שבבניק...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2006 23:45 |
|
| |
אוקיי אז לי זה מפריע אני רוצה בחור שעכשיו שקוע לגמרי בלימוד מה שהוא יעשה אח"כ זה כבר
עיניין אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 04:25 |
|
| |
נראה לי שרוב התגובות שקיבלת היו בעד לימוד המקצוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 11:08 |
|
| |
בטח שרוב התגובות יהיו פה בעד, אלא מה חשבת? תבוא לפאב תל אביבי בליל שבת ושמה תעשה סקר אם צריך לסגור בתי קפה בשבת, מה יענו לך? אז כנראה שגם אתה לא יכול להיות סוקר מקצועי...
(ר'' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
|