| נשלח ב-20/3/2006 16:51 |
|
| |
ערוץ 1: שלושת השרים של ש"ס
אתמול פרסם הערוץ את המיועדים בכל מפלגה בש"ס הסביר, המיועדים הם: אלי -במשרד הפנים שטסמן- הבריאות אטיאס - רווחה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 17:27 |
|
| |
ואם ש"ס תקבל את משרד התחבורה במקום משרד הפנים, מי היו השרים ובאיזה משרדים?
ומה קורה אם מחיים את משרד הדתות, מי השר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 17:32 |
|
| |
יש סבירות שיתנו לנהרי משהו כנציג התימנים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 18:30 |
|
| |
מה הלחץ להקפיץ את אטיאס? חסר משהו בשפשוף של יצחק כהן או בכל אחד אחר? אגב, ולמה תמיד ניסים זאב בחוץ? זאב בודד?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 23:37 |
|
| |
צריך מרוקאי בצמרת, אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 00:35 |
|
| |
הוא איש אמונו של מרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 07:21 |
|
| |
אקדים ואומר לצורך הגילוי הנאות כי איני מכיר אישית את אריאל אטיאס למע זה שראיתי אותו מס' פעמים באירועים שונים, ובכל זאת איני מבין את העליהום שיש נגד האיש כל פעם ששמו מוזכר כאן.
מקובל אומנם במפלגות שוותק (פז"מ) הוא דבר חשוב להתקדמות במעלה הסולם הפוליטי ורק בודדים הצליחו לפרוץ את המחסום הזה וגם אז בשל סיבות או התרחשויות מיוחדות, אבל זהו בדיוק ההבדל בין המפלגות החרדיות לבין שאר המפלגות ששם הסולם הוא אישי וכל אחד חייב לטפס בסולם זה עפ"י המקובל מה שאין כן במפלגות החרדיות שהנציגים הם שליחים וכשיש שליח טוב יותר הוא יכנס לפני הותיק ואדרבא הוכח בשנים האחרונות שאין משמעות לותק ופעמים גם שזה היה גורם מפריע ומשתק.
אריאל אטיאס הוכיח את עצמו במערכת הכשרות של ש"ס כשהרים אותה ממצב אפס לאחת הכשרויות המובילות היום ופרושה ברחבי העולם וזאת בקצב מהיר ומסחרר, וכעת במערכת הבחירות כאשר לא הצליחו להרים את מטה בני תורה, הכח שמניע כל מערכת בחירות, ופנו אליו כשהיה ברור שהוא בודאי לא יצליח לעשות זאת בזמן הקצרשיש, והוא יכל וגם היה צפוי שהוא יסרב לקחת את זה על עצמו, ובמפתיע הוא כן הרים את הכפפה ובינתיים רושם שם הצלחה מעניינת, אז נכון שיאמרו הציניקנים זה בזכות קרבתו למרן ו/או לרב משה יוסף, ולהם אזכיר שעד לפני שנתיים שלוש גם הוא לא היה קרוב למלכות ואם הוא עשה זאת אז זה עוד שרק נרשם לזכותו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 09:26 |
|
| |
שטויות במיץ
אריאל ביסס כספית אבל הרמה הכשרותית עדיין לא ברורה
צמישהו מכיר אשכנזים שאוכלים מההכשר הזה:?
ממחפוד ונווה ציון כן אוכלים!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 14:32 |
|
| |
טוטח, אני לא מבין את המשוואה שאתה עושה.
האם הכשר שאשכנזים אוכלים הוא נקרא הכשר טוב ומה שהאשכנזים לא אוכלים נקרא הכשר פחות טוב?
הרי אצל האשכנזים זה בכלל לא קשור לרמת הכשרות אלא לרמת הפוליטיקה.
לדוגמה, הכשר הרב לנדא לכל בר דעת יותר טוב מהכשר של שארית, ויש שיגידו שהכשר של שארית לא כשר בכלל לאור הפרסומים על שערוריות שהיו אצלם. אבל ראה פלא ליטווק אמיתי יאכל רק שארית, אבל בהכשר של הרב לנדא הוא לא יגע, ולדעתו זה טרף.
לכן זה שאשכנזי לא אוכל בדץ בית יוסף לא עושה את ההכשר פחות טוב.
אגב, בלא מעט מוצרי מזון הספרדים יותר מחמירים מהאשכנזים, ומה שכשר ומהודר לאשכנזים לא כשר ואפי' טרף לספרדים.
לדוגמה: * בשר כשר לאשכנזים (ריאה שנמצא בה סירכה וניפחו אותה ונודע שהנקב נסתם) טרף לספרדים. * בישול של גוי שהיהודי הדליק את האש, כשר לאשכנזים ואסור לספרדים. * יין שכשר לברכה לאשכנזים על פי רוב אינו כשר לברכה (הגפן) לספרדים. ועוד .......
לסיכום, הכשר בדץ בית יוסף הוא ההכשר הכי טוב לספרדים שהולכים לאור פסיקתו של מרן רבינו עובדיה יוסף שליט"א. ואני אישית יעדיף אותו על פני כל הכשר אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 15:02 |
|
| |
הוא מן הסתם תפס את האשכנזים כדוגמא
הוא התכוון לדעתי למשתכנזים, ולצערי כנראה שיש קצת צדק בדברים שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 16:45 |
|
| |
עין רואה ותל אביבי:
1. במה ההצלחה של הכשרות נזקפת לזכותו? זו היתה הצלחה צפויה, והוא רק נחת למקום ברגע הנכון. 2. הצלחה במפעל מלמדת על הצלחה בפריסה ארצית שטעונה קשר עם הציבור וכו'? 3. ועוד לא עניתם מה חסר ביצחק כהן וניסים זאב?
"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים" (הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 23:36 |
|
| |
מצח גדול, לא טענתי שההצלחה נזקפת לזכותו של אטיאס. התקוממתי על המשוואה אשכנזים = יותר כשר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 10:23 |
|
| |
אני מסכים עם כל מילה של תל אביב בנושא ההכשרים, והוא בעצם נתן כאן תמצית מלאה של כל הנושא, במדויק.
תל אביב, קבל 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 17:52 |
|
| |
תל אביבי, אכן במודעות המוזרה שיש להרבה אנשים, לפיהם האשכנזי מהודר יותר - אתה צודק במאה אחוז. אדרבה, יש לי מין הנאה לציין לאשכנזי פרום, עם כל ה'שמונה בגדים' שאני לא יכול לאכול בשר אצלו בבית או לעשות קידוש על היין שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 18:08 |
|
| |
לאטיאס.יש.פוטנציאל.אולי.הוא.יממש.אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 19:30 |
|
| |
מצח, דוקא את הדוגמה השלישית לא הזכרת, ולצערי הציבור פחות מודע אליה. אני מתכוון לבעיית "בישולי עכו"ם" לדעת מרן השו"ע. ובנושא זה כל ההכשרים האשכנזים נופלים בגדול ואצל כולם יש בישול עכו"ם לדעת מרן. והבעייה קיימת בפרט באולמות השימחה, שכמעט בכולם עובדים במטבח טבחים או עוזרי טבחים גויים שמבשלים את האוכל וההכשרים האשכנזים בלי יוצא מן הכלל מסתפקים בהדלקת האש ע"י היהודי, דבר שלדעת מרן אינו מועיל.
|
|
|
|
|