|
|
| נשלח ב-2/7/2006 11:50 |
|
| |
ל"מורה"-שמעת פעם על הפתגם:"מילים זה בזול"? הלואי ומה שאמרת,שכל בת תדע שיש מישהו מלמעלה שמסתכל,הלואי וזה היה כל כך קל... כי אם זה היה קל כמו שאת עושה את זה...את לא היית בפורום שלנו היום אלא היית מתעופפת איפה שהוא ומשחקת שש בש עם מלאכים. זה לא רק צניעות.לבנאדם קשה לפחד ממשהו שהוא לא מוחשי.
לדוגמא,את הולכת לים,כולנו יודעים שזה מסוכן,סרטן העור וכו'...אבל כמה אנשים באמת מפחדים מזה עד כדי כך שכל פעם שהם יוצאים מהבית הם שמים קרם הגנה ומכסים עצמם מכף רגל ועד ראש? יחידי סגולה,אם בכלל. עד שלא מרגישים בזה(חס וחלילה וחס ושלום!!!)קשה מאד ליישם את הפחד הזה למעשים..
ככה גם במצוות,להתרחק מדברים רעים,וגם צניעות.. אני בת 18,שלב ה"התלבשות" בחיים.את יודעת כמה קשה לי?וזה לא שאני לא יודעת שיש שם מישהו מלמעלה שמאוכזב ממני,אני מנסה,אבל בגלל שזה לא מוחשי,קשה לי מאד לפחד..
אל תחשבו שבגלל שקשה לי להשיג את ה"פחד" אני עושה כל מה שבא לי לראש. אני לא.אני ילדה מאד מוסרית,וכל דבר קטן גורם לי לרגש מצפוני מעיק במיוחד.
אבל איפה שהוא,בלבוש קשה לי.אני משתדלת.אבל עדיין זאת רק השתדלות.
כיף לי להראות יפה,ואני לא עושה את זה בשביל כל מאכלסי הברזלים ברחובות.ממש לא! אני מתלבשת בשביל עצמי,בשביל שהחברות יקנאו(סתם...), תמיד כיף להרגיש שאתה נראה סופר דופר..
וגוד אסיק,אני לא יודעת אם אתה צודק במה שאמרת,שהבגדים אומרים הרבה על האדם..
כמה אנשים עם שטריימל מטיילים לך ליד הבורסה,ולא לשם עסקים? אני במו עיניי ראיתי לפני כמה שבועות כאשר חזרתי מחתונה באזור..
כל הנושא של צניעות,בגדים,הוא נושא מאד מסובך ומורכב..
תוקן על ידי - עזרכנגדו - 02/07/2006 11:53:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 15:01 |
|
| |
אני טוען שבגד בולט זה לא צנוע ואני לא רוצה שאשתי לעתיד תתלבש בצורה כזאת. לדוגמא. בגדים צמודים. חצאית קצרה שכשהיא יושבת רואים את הברכיים. או פאה מאוד בולטת. איפור כבד. ואין לי בעיה עם חצאית ארוכה אלגנטית. אולי תסבירו לי מה הבעיה עם זה?
נתינה הדדית מולידה אהבה אמיתית.
תוקן על ידי - אופטימי_1 - 02/07/2006 15:07:43
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 20:28 |
|
| |
בס"ד
עזר...
לא התכוונתי במישור הזה של הלבוש של צדיקות או מודרניות...
לא מי שמתלבש מפחד...
בחורה הרי מגיעה והיא מתלבשת כמו שהיא מרגישה שהיא צריכה וכמו מה שהיא אוהבת אז מי שרוצהל בחון את הבחורה יכול לעשות זאת גם דרך הבגדים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 07:03 |
|
| |
אני מיצטער להגיד את זה, אבל לולא שידעתי שזה אמור להיות פורום שלפחות רוב הכותבים בו הם חרדים\ות, הייתי חושב שבמקרה הטוב זה פורום לציבור הדתי הלאומי!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 14:08 |
|
| |
נראה לי שמוטי מנסה להגיד משהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2008 20:36 |
|
| |
המענין כל מה שכותבים כאן ולפי רוח הדברים הבנתי שבחורה תתלבש איך בא לה ואיך שבחורים מתנהגים זאת בעיה שלהם.
אני אישית בתור רווקה אהבתי להתלבש יפה ואפילו מושך כי האמת שדי נהניתי מהמבטים ותשומת הלב אבל מאז שהתחתנתי הכל השתנה. הבנתי יותר לעומק את היחס שמרגיש גבר כלפי אישה ומאז אני הרבה יותר נזהרת שלא לבלוט הן בלבוש והן מבחינת צניעות בהליכה ,בדיבור וכו'.
בחורות יקרות! אין לכן מושג איך בחורה יכולה להכשיל גבר כשהיא מתלבשת באופן שמושך תשומת לב וכמה עבירה זו חמורה!
אני מבינה אתכן שבא לכן להראות יפה וכל זה אבל אפשר גם יפה וגם לא מושך תשומת לב.
שימו לב לבדל!
|
| נשלח ב-15/3/2008 22:36 |
|
| |
בהחלט מסכימה איתך!! הבגד אמור לשמש ככסות ולא לשם הבלטה, שזה האנטיתזה של הייעוד שלו.
אין ספק שלרובנו יש צורך להראות במיטבנו תמיד,אך ההבדל בין יפה למושך דק מאוד..
גם לי מטבעי חשוב להראות תמיד מטופחת, בשביל ההרגשה הפנימית שלי בלבד.
בעיניי, מי שמתעסק\ת יותר מידי בחיצוניות ורדיפת יפויי המעטה החיצוני-מעיד על פגם באישיות וניסיון לחפות על הפנימיות..
אדם ריק מתוכן מנסה למשוך תשומת לב ע"י הלבוש, הוא יודע שזו הדרך היחידה למכור את עצמו,
בנ"א השלם עם עצמו מודע לאישיות שלו ולא מנסה להתהדר בעטיפתו יתר על המידה.
בנוסף, אישה שיוצאת מהבית במטרה למשוך תשומת לב, תחשבו על כל גבר שהכשילה, בשניה אחת היא יכולה להכשיל עשרות גברים שעוברים לידה, גורמת להרהורים המבטלים לימוד תורה וכיו"צ, בקיצור אני לא מקנאה בעוה"ב שלה...
תחשבו עלזה.. שבוע מצויין!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 00:23 |
|
| |
ואני גם לא מקנאה בעולם הזה שלה, ולא בשל בעלה.
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 00:48 |
|
| |
זה לא נכון. להראות טוב גורם להרגיש טוב. בלי קשר לשום חיפויים על כלום. כשאת יוצאת בבוקר עם בגד שאת לא אוהבת זה עושה הרגשה מעצבנת כל היום. וליהפך. ולהראות טוב זה גם להראות מושכת. ולא חייבים להראות מושכים עם מגפי עור וחצאיות עור אדומות קצרות ופאה עד הטוסיק עם גוונים. אפשר ואפשר. אין שום פסול להראות במיטבך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 05:18 |
|
| |
ברור אין ספק! הדגשתי שחשוב לי להראות טוב, אין ספק שזה משפיע על ההרגשה הפנימית, אבל צריך לבדוק שזה לא בא ע"ח דברים אחרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 17:04 |
|
| |
אוי, אשת חיל מי ימצא...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 21:49 |
|
| |
חח.. קיגל אתה נשמע מיואש!
|
|
| נשלח ב-18/3/2008 10:53 |
|
| |
וואו , כמה דיבורים שגויים ולא נכונים יש פה.
אתם חרדים\ות אמיתיים ? נו באמת...בת ישראל צריכה להתלבש כמה שיותר בצניעות , אסור לבת ישראל להתבלט ברחוב ולנסות למשוך את תשומת הלב של הגברים...בחורות שהולכות עם בגדים צמודים וחצאיות קצרצרות עד לברך ו'מנקרות' עיינים של גברים ברחוב אתן עוברות על חטא מאוד מאוד גדול וחמור. תתחילו לשים לב לעצמכן בנות...
ואני , אישית , מנסה למצוא חן יותר בעיניי בורא עולם מאשר למצוא חן בעיניי הבריות...!
כל היופי שלכן צריך להיות מיועד לבעלכן ולא לרחוב ..
ובקשר לפיאות שנשים נשואות שמות , פאות ארוכות , משערות אמיתיות , ממש כל אישה חרדית נשואה בימינו הפכה לדוגמנית. אוי לנו לעם ישראל..אוי לנו...לאן הגענו
פאה זה לא צנוע ! אישה צריכה לכסות את עצמה בכיסוי ראש !
טוב כנראה גלשתי קצת בדיבורי .. אבל הייתי חייבת...
חזקו ואמצו..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2008 14:00 |
|
| |
עשני,
ממש נסחפת עם ההתבטאות שלך.
תשמרו על מקלדת נקיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2008 19:05 |
|
| |
לפעמים "חרדים" מתלבשים הרבה הרבה יותר גרוע מהדתי הלאומי הטוב והישן...
ושימו לב שכל הבנים, (לא בדקתי במאה אחוז, אבל...) ציינו שלא היו רוצים שכל הרחוב יסתובב כשהנשים שלהם יעברו ברחוב.
כל ה"למשוך תשומת לב" זו רעה חולה של הדור שלנו, שכשלאנשים אין כלום מבפנים, הם מנסים למכור ת'עצמם מבחוץ.
וצנוע יכול להיות גם אפנתי ויפה, למה לא? נסו, תראו!
|
|
|
|
|