בית פורומים שידוכי חרדים

לבוש---צנוע---מודרני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2008 19:30 לינק ישיר 

בת ישראל ותמי 4 אתן ממש צודקות !!! בכלל האופנה הזאת שהגיע לב"ב זה ממש זוועה הכל קצר החצאיות בדיוק עד הברך ואפילו טיפה פחות .......ה יעזור לאן הגענו.....
והקטע הוא שלפעמיים רואים זוג נשוי והבחור נראה ממש צדיק ואישתו ניראת ממש לא צנועה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2008 19:41 לינק ישיר 

בגלל שצריכים ללמד גם בחורי ישיבות הלכות צניעות בלבוש. יש בחורים שפשוט לא יודעים!
ואגב, עד כמה גדול חטאם על כך שהם מרשים לנשותיהם להתהלך בצורה כזו מכשילה ברחובות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2008 22:28 לינק ישיר 

חכמה? מה מלוכלך? קשה לך לשמוע איבר מהגוף מבלי לצחקק בטיפשות? מה את ילדה בגן? תהיי רצינית...
חוץ מזה בת ישראל- לא דיברנו על אלו שהולכות לא צנוע. אפשר להיות צנוע ולמשוך צומי. וחוץ מזה אין שום איסור ללבוש פאה. יש הלכה שהשיער יהיה מכוסה. העניין הוא- אין שום ציווי מן התורה לאשה שתהיה מכוערת ותלך עם שלל סמרטוטים. ממש לא. זה פשוט עיוות של הלכות הצניעות. והדבר הזה אין לו סוף דוגמת נשי הרעלות.
אני חשבתי על זה קצת ואולי יש פה עניין של "פורצי גדר" בכל סוגיית הלבוש המודרני להחריד...(לא מדברת על הלא צנוע אלא המושך תשומת לב-. מה אתן חושבות..?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2008 22:38 לינק ישיר 

אדרבה, ע"פ ההלכה יש איסור לאשה להתגנות על בעלה ולהיות מכוערת - דבר שיגרום לו לרעות בשדות זרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 22:50 לינק ישיר 

פורצי גדר מה? לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 06:50 לינק ישיר 

את לא מכירה את המושג?...
פורצי גדר.. איך אסביר.. למשל- לפני כמה שנים אני זוכרת שהייתה באולפנה שלי התווכחות ממש גדולה אם "מותר או אסור" לעשות חור 2 באוזן. לרוב הבנות לא היה חור 2 ומי שהיה לה נחשבה לפחות טובה ואלו היו ממש בודדות ולא היוו "מטרה לחיקוי" וכ"ו. כשדיברנו על זה עם המורה היא הסבירה שזה לא עניין של איסור אלא עניין של "רוח ההלכה" . כלומר- מי שיש לה חור 2 זה לא עבירה אלא פשוט לא מתאים כי זה מושך תשומת לב מיותרת.
עכשיו-אלו שבהתחלה שמו חור 2- ומשכו תשומת לב כזה לא היה מקובל- נחשבות לפורצות גדר.
אבל אחרי 6 שנים אני יכולה להגיד שאנחנו לא מסתכלות 3 פעמים על חור 2 כשאנחנו רואות בנות גם ממש דוסות שפשוט חושבות שזה יפה. הבנתוש? אז העניין הפך להיות לא מושך תשומת לב כי הוא מקובל.
העניין הוא שפורצי הגדר מקבלים אישזהוא עונש אני חושבת. אבל אלו שבאים אחריו- לא.
אותו דבר בעניין הלבוש המודרני? הרי זה כבר לא מושך עיניים כמו שהיה בהתחלה. הציבור המודרני גדל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 09:05 לינק ישיר 

תודה על ההסבר...
אבל אני לא חושבת שזה נכון שאלו שבאים אח"כ לא מקבלים שום עונש. לדוגמא, אולי בענין העגילים- שלכאורה אין שום איסור בכך- אז כשהתרגלנו, זה בסדר.
אבל בכל עניני הצניעות בלבוש, זו לא רק "רוח ההלכה" ,זו הלכה ממש! מפורשת מהתורה ומדרבנן! אם מישהו מתענין באמת, אני ממליצה בחום על הספר "עוז והדר לבושה" שלא עוסק רק בהלכות אלא גם "ברוח" שלהן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 12:04 לינק ישיר 

לא.
 דיברנו על הדברים שהם לא איסור הלכה. רק אלו המודרנים שמושכים תשומת לב... מה איתם? אסור או מותר? אז אני חושבת שזה גדר פרוץ..אולי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2008 10:15 לינק ישיר 

למשוך תשומת לב זה איסור הלכה, עשני'לה...
"ולא תתורו" מדבר בדיוק על זה.
מילא אם ה"מודרני" היה יותר צנוע מההלכה, אבל עובדה שהוא לא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2008 22:28 לינק ישיר 

ראו בישעיהו ג: http://tora.us.fm/tnk1/prqim/t1003.htm#16 תוכחה קשה של הנביא ישעיהו על נשים שמנסות למשוך תשומת לב בבגדיהן ובהתנהוגתן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2008 22:31 לינק ישיר 

אבל איך אפשר להגדיר מה זה למשוך תשומת לב? זה דבר נזיל.
כאילו- תגידי- לא ללבוש בדים מבריקים? לא ללבוש פאייטים? נצנצים? מה... ללבוש רק טריקו דהוי?.. את מבינה מה הבעייה...?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2008 22:36 לינק ישיר 

בשביל זה יש הלכות.
אבל הקו המנחה הוא לא משהו בולט. תלוי עד כמה הבד מבריק, אם הוא מחזיר אור, וכדומה...
אגב, טריקו דהוי גם לא טוב. מרושל מדי...
תקראי הלכות, עשני. אפשר לעזור לך בזה? :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 02:27 לינק ישיר 

תמוש אני יודעת את ההלכות על בוריין ואם מישהוא צריך עזרה זה ממש לא אני. לא בזה.
אין הלכות מפורטות. יש קו מנחה כללי. דבר שאת תגידי שמושך את העניין מישהי אחרת תגיד שלא וכן הלאה. מכאן מתחילות הבעיות. אלא"כ את הולכת לפי הקונטרסים של הרב אבינר להלכות צניעות לבת ישראל ואני רוצה לראות שאת תוכלי לקיים אותם. זה גזרה שאנו לא יכולים לעמוד בה. פשוט כך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 10:23 לינק ישיר 

הקדוש ברוך הוא לא מעמיד אדם בנסיון בו הוא לא יכול לעמוד.
רק מה?
גם היצר הרע מכיר את הסלוגן הזה, והוא עושה לנו חיים קשים.
אבל אפשרי, עשני. אפשרי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 12:21 לינק ישיר 

תמי קראת את הקונטרס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לבוש---צנוע---מודרני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext