בית פורומים שידוכי חרדים

לבוש---צנוע---מודרני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2008 12:48 לינק ישיר 

עשני

א. לא כל מה שלדעתך הוא הלכה הוא בגדר הלכה מוסכמת לכל הדעות, הרי את בטח יודעת שיש כמה פוסקי הלכה שאוסרים פאה לנשים ואת לא יכולה לבטל את דעתם בחצי שורה.

ב. לדעתי לא יפה את עושה כשאת מנסה לשכנע אחרות שהלכות צניעות שכותב רב מסוים הן גזירה שלא ניתן לעמוד בה. את יכולה לומר שאת לא מסוגלת לעמוד בהלכות האלו, אך כל אחת תתמודד עם ההלכות שרבני המגזר שלה פוסקים, ואני משער שרובן של הבנות החרדיות מצליחות פחות או יותר לעמוד בהן. אני לא מאמין שהרב אבינר כ"כ מנותק מהציבור עד כדי שיגזור גזירות שלא ניתן לעמוד בהן, אך אולי הוא כותב אתה ההלכות לציבור מסוים.

ג. רצון למשוך תשומת לב אמנם לא מעיד על לבוש לא צנוע, ואפילו יכול להשתלב עם לבוש צנוע מאד, אך עצם הרצון והמטרה הם פסולים ושליליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2008 13:17 לינק ישיר 

אבגד-
א.נכון מאוד. יש פוסקים שמחמירים. אותי מעניינת ההלכה עצמה ולא ההחמרות.
ב.אני מציאותית. אתה חי בסרט. במיוחד בציבור החרדי אתה תראה שאף אחת לא עומדת בהלכות שהרבנים גוזרים. תראה את כל המודרנים שהולכים וגדלים. וגם הלא מדרנים כ"כ. זה לא מה שהיה לפני 20 שנה. המציאות השתנתה. למה יוצאים צעקות בפשקוילים כל שני וחמישי?
ג. זה בדיוק מה שאמרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 14:07 לינק ישיר 

א. אז זהו שבהלכות לבוש צנוע יש כל כך הרבה דברים שוקראים להם "החמרות" אבל הם בעצם הלכה ברורה.

ב. הי, איך את יודעת שבציבור החרדי במיוחד לא מתלבשים צנוע? אני לא יכולה להעיד על כולם, אבל אני והסביבה שלי כן.

ג. כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 14:21 לינק ישיר 

עשני

א. את צריכה להבחין בין החמרה לבין דעה הלכתית של פוסק. לא כל פוסק שמחמיר עושה זאת למרות שיכול היה להקל, יש שפשוט סוברים שמדובר באיסור מוחלט.

ב. אני לא חי בסרט. המודרניים והחריגים תמיד בולטים לעין אך הרוב הוא השקט והצנוע ששומר על הכללים. אפילו באשכול הזה נדמה לי שאפשר למצוא ארבע בנות [כנראה חרדיות] שמכתיבתן ניכר שהן מתייחסות להלכות האלו אחרת ממך. אני לא דן אותך ח"ו, כל אחת וההתמודדות שלה, אך בדיוק מהסיבה הזאת לא נכון שתצרפי אלייך את כל הציבור ותאשימי את הרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2008 14:31 לינק ישיר 

עשני את טועה ,אני מכירה הרבה חרדיות שלבושות מאוד מאוד צנוע ......
את רוצה להגיד לי שכל החצאיות הקצרות שהולכות עכשיו בבני ברק הם צנועות ?! ממש לא !
ולא ללבוש אותם זה ממש לא החמרה....היום באופנה הכל צמוד וקצר ......קשה למצוא בגדים
פעם שהייתי רוצה לקנות בגדים הייתי הולכת ישר לבני ברק והיום אני לא מוצאת שם כמעט כלום ! (דרך אגב אני רזה ,שלא תחשבי שאני לא מוצאת בגלל המשקל ,פשוט גם לרזות הכל צמוד...חבל  העיר הזאת ממש התקלקלה.....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 15:31 לינק ישיר 

טוב אני חייבת לעוף לשבת כלה אי שם בקצה הארץ- קראתי ויש לי מה להגיב. בעז"ה במוצש. שבת שלום לכם! =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 15:48 לינק ישיר 

קוד הלבוש

"הגיד לך אדם מה טוב, ומה ה' דורש ממך כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלוקיך "
צניעותו של האדם מתבטאת במישורים רבים : במידות בהתנהגות וג"כ בלבוש
אומר הרב צבי יהודה קוק :
"הצניעות התגלית גם בדמותו החיצונית של גוף האדם וגם בתלבושת בגדיו, המקושרת עם הטהרה, הרי היא כמוה שייכת לתכונת אופיים של ישראל…תתקומם באחרית ימנו אלה הטהרה והצניעות הישראלית בכל חוסן משמרתה ודקדוק אחריותה אשר בבריאות התודעה של רציפות הדורות וקדושת חיי עולם הנטועים בתוכנו, והיא תגלה את פרצופו השלם, האישי והציבורי, של ישראל הנגאל הקם וחי בארץ נחלתו, את שגב עוזו ואת אמיתת גבורתו וענות צדקו ".

נזכיר מספר עקרונות הלכתיים מתוך "הליכות בת ישראל "
וזה שיעור הכיסוי באיברים השונים :
בצווארה – ממקום חיבור הצואר לגוף ולמטה
מקום חיבור הצואר לגוף הוא הקו המבדיל בין הגוף שהינו בכלל המקומות שיש צורך לכסותם לבין הפנים שאינם בכלל מקומות אלו. כן פתח בית הצוואר בחולצה צריך להיות סגור באופן שחלק הגוף אשר מתחת לצוואר לא יראה. יש לשים לב לכך במיוחד בעת התכופפות. וכן יש להקפיד על אורך החולצה כך שבכל מצב ישאר הגוף מכוסה [בחיבור שבין החצאית לחולצה ]
בזרועותיה – עד מתחת למרפק כולל המרפק עצמו [שאם לא כן בכל תנועה קלה יתגלה מקום הצריך להיות מכוסה ]
ברגליה – השמלה חייבת לכסות הברך כדי שגם במצב ישיבה לא תתגלה השוק ואפילו כשגורבת גרביים אטומים חייבת השמלה לכסות הברך ויש אומרים שחייבת השמלה לכסות כל הרגל עד הפרק של כף הרגל ואין נוהגים כן .

בודאי שאין יכולת להקיף כל פרטי המקרים ופרטי הלבוש אך יש לנו סמיכות דעת שהבנות עצמן יודעות כל אחת מהי הדרך ההולמת את כבוד האכסניה ומה שאנו מציינים זה רק הבסיס בלבד .
יופי האשה מתנה נפלאה שיש לבנות אתה בנין נכון לכן יש להקפיד על לבישת בגדים ותכשיטים באופן שלא ימשכו תשומת לב יתרה. נבקש בכל אופן להביא לכך דוגמאות כגון : לק צבעוני, מקומם של עגילים על תנוך האוזן וכד '
נציין אף מצד כבוד האכסניה שמן הראוי לבוא בנעלים או סנדלים ולא בנעלי בית וסוגיהם .
האולפנא והבית יחדיו פועלים לחנך ולטפח הבת על יסודות הצניעות במובן הרחב וגם במישור זה בו דיברנו, כמו כן יש לציין שאף אנו חשים רצון ושאיפת הבנות ג"כ לחיזוק מתמיד .
נתחזק כולנו ונמצא חן וחסד בעיני אלוקים ואדם
הנהלת האולפנא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2008 21:11 לינק ישיר 

א_ב_ג_ד ממש צודק, אין להכליל את כל הציבור ואלו שירצו הקלות תמיד ימצאו.
עשני, נראה לי שיש לך דעה קדומה לגבי כל הענין, והיא מונעת ממך לחשוב שזה אפשרי להתלבש צנוע. זה לא קל, ברור. אבל זה אפשרי. ויש הרבה שכן מתלבשות כך. לא משנה באיזה ציבור מדובר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2008 22:12 לינק ישיר 

אבגד-
ברור שאני מבדילה. אפשר לדעת בדיוק היכן זה החמרה והיכן זה הלכה. אני מדברת אך ורק על ההחמרות- כמו שיש שיגידו שזו הלכה ללכת עם חצאית עד הקרסול- אז זהו- שלא. זו החמרה.

סוויט- בדיוק מה שאמרתי. בני ברק היא מעוז החרדיות את מסכימה איתי? יופי. עכשיו- אם כבר בבני ברק את לא יכולה למצוא בגדים צנועים מספיק את מסכימה איתי שהציבור החרדי לא עומד בגדרים ההלכתיים הרצויים? יופי. הרי מי קונה בגדים בבני ברק? חילונים? לא. והבדגים לא נשארים בחנויות מיותמים... סימן שיש בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2008 23:29 לינק ישיר 

עשני

נדמה לי שכתבתי בפירוש את דוגמת הפאה, ובכל שאר דיני הצניעות כל אחת תשאל את רבותיה מה מותר מהדין, מה אסור ומה החמרה. את לא יכולה לפסוק את ההלכה לכולן [גם לא בשם הרב שלך].

קצת מוגזם להגיד על החרדיות את הדברים שאת אומרת, וגם אם את מתבססת על טיול בחנויות שבבני ברק או מפגש עם כמה חרדיות. יש חרדיות שמתלבשות צנוע - והרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2008 23:38 לינק ישיר 

אבגד- טוב אם לא הבנת לא אוכל להסביר יותר טוב.. יש ספרי הלכה. מה שכתוב בספר זה מה שמעניין ולא מה מחמירים פוסקים מסוימים. לא אני פוסקת. זה הלכה.

תגדיר מה לא נכון במה שאמרתי. אני גרה בעיר חרדית ואני באה במגע יומיומי עם חרדים מכל הגוונים. צנוע זה אינדיוידואלי. שוב חזרנו למקור הבעייה. טוב עזוב. זה באמת ויכוח עקר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2008 23:46 לינק ישיר 

הלבוש של "החרדית" המודרנית הוא בגדר אסון,הן מתלבשות יותר גרוע מהחילוניות,עדיף שאישה תחשוף מרפק ולא תלך עם בגד צמוד או  פאה ארוכה.כל החרדים המודרנים  הם אנשים מלוכלכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2008 11:17 לינק ישיר 

עשני, אני לא מתלבשת מבני ברק.
כל הבגדים שלי מהקניון! ואף על פי כן... אני מרשה לעצמי לקרוא ללבוש שלי צנוע, על פי גדרי ההלכה  ה ח ר ד י י ם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2008 11:22 לינק ישיר 

לתמי_4, אי אפשר לקנות בקניון בגד צנוע מספיק,פשוט בלתי אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2008 11:31 לינק ישיר 

לא נכון. תלוי לאיזו חנות נכנסים.
בזארה יש בגדים ממש טובים בחורף סתיו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לבוש---צנוע---מודרני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.