בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

לא לחרדים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2006 22:49 לינק ישיר 
לא לחרדים...

פעם אמר לי חבר שחרד בתשובה, ש"לא לחרדים",שלדעתו בחברה החרדית אין מקום לדעה אישית ולחידושים
הכל כבר ידוע ואין מה לחדש יש את רש"י אז למי אכפת מה אתה אומר.ואם כבר לחדש אז הרבי מילובביץ עשה זאת בשבילנו. 
(ואז בדיוק הגיע חבר חרד שלו והא שתק)רציתי לדעת האם לדעתכם יש מקום לחידושים ודעות בחיי התשובה.?

אה ואני ישמח לשיעורי בית .

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 09:02 לינק ישיר 

עינבחי, התגעגענו אליך!!! כמה זמן לוקח לתקן מחשב?

שאלה גדולה!!!!

למה הוא שתק כשהחבר החרדי שלו הגיע? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2006 10:14 לינק ישיר 

על כל פנים, אם נתעלם לרגע מהבעת דעות וכו', שזהו עניין חברתי כבד וחמור וחשוב מאד ללבן אותו, שאולי לא אליו התכוונת [כשכתבת רש"י והרבי מליובאוויטש שהתעסקו בתורה] מצוה גדולה היא לחדש חידושי תורה. וכל מה שתלמיד יחדש מתי שהו, הרי זה ניתן למשה בסיני, וזהו דבר ה' אלא שבשעה שיהודי מחדש חידוש תורה, הרי זה פשוט מכיון שהגיע הזמן שהעניין הזה שבתורה, הגיע זמנו להתגלות. והנה ציטוט מספר התניא [אגרת הקודש פרק כ"ו] : "ולכן באים העליונים לשמוע חידושי תורה מהתחתונים מה שמחדשים ומגלים תעלומות החכמה שהיו כבושים בגולה עד עתה וכל איש ישראל יוכל לגלות תעלומות חכמה (לגלות) ולחדש שכל חדש הן בהלכות הן באגדות הן בנגלה הן בנסתר כפי בחי' שרש נשמתו ומחוייב בדבר להשלים נשמתו בהעלאת כל הניצוצות שנפלו לחלקה ולגורלה כנודע (וכל דברי תורה ובפרט דבר הלכה היא ניצוץ מהשכינה שהיא היא דבר ה' כדאיתא בגמרא דבר ה' זו הלכה"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2006 13:07 לינק ישיר 

עיןבחי, אם אזרחי עדיין לא העיף אותי מכאן, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהוא לא חושש ממחשבה חופשית וראש פתוח וחידושים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2006 18:03 לינק ישיר 

אי אפשר לעשות הכללות...וכמובן ( מגי ), בכל כלל יש יוצא מן הכלל...לא שאני אומרת שכאלה הם החרדים, אבל יש משהו בדבריו של עינבחי, יש הרבה חרדים שלא יקשיבו לדעות אחרות משלהם, באותה מידה שיש הרבה חילונים שלא יקשיבו...
אני אישית, לא תמיד מרגישה נוח להגיד לאדם חרדי את דעותיי...

ובקשר לדברי התורה, מעניין מה הרבי היה אומר לתלמידים שלו כשהם היו מנסים לחדש...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2006 22:50 לינק ישיר 

אזרחי   החבר היה קצת בעד לא ידע וכשהגיע החבר החרדי זה הכניס אותו לקונפליקט עד
שהוא נפל ונרדם על השולחן.

אחרי שהוא התעלף על השולחן דיברת עם החבר החרדי ואמרתי לו רעיון "שלי"  ,(שחג הפורים הוא היחיד שישאר מיכוון שהוא התיקון לחטא עץ הדעת ובגלל המצווה היא עד לא ידע) לפי המבט בעיניו זה נשמע לו יותר מהגיוני אך במקום הוא עצר את קו מחשבתו ושאל איפה זה כתוב,  אמרתי לו שאני חדש בתשובה ולא זוכר ציטוטים ואז במקום הוא חסם את הרעיון כי ככה לימדו אותו.

זה רק דוגמא למה שאני מתכוון על הגבלת הדעות ועל ציטוטים למרות שאומר דבר בשם אומרו....אין זה אומר שאי אפשר לדבר ולהתפלסף.

אני מקווה שאני ברור מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2006 11:54 לינק ישיר 

חחח אתה מדבר עלי???? בכל זאת המקרה היה שציטטת, ורק לא זכרת איפה זה כתוב. ולגופו של עניין, מה לדעתך דעתם של החרדים? ומה היא דעתך האישית על כל הקטע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2006 16:48 לינק ישיר 

אזרחי.
לא, העניין הוא שלא  ממש ציטטתי אלה חיברתי בראש מספר ציטוטים למסקנה שלי במילים פשוטות שלי
אבל הוא לא יכל לחשוב ולנתח את זה לבד אלא אם כן זה מגובה במקורות.

אבל עזוב מה אני חושב תמשיך להגיד מה אתה חושב בלי הפרעות חרדים באמצע.

(מצחיק שהוא נכנס בדיוק שדרשת על כך שבפורים אפשר לומר מה שרוצים בלי סייגים ובלי להבחין בין ארור המן וברוך מדכי ,וכשראית אותו התבלבלת ונפלת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2006 23:33 לינק ישיר 

אחת הבעיות עם בעלי תשובה מתחילים היא שהם מצטטים יותר מדי תוך כדי שיחה.

וזה מביא את החלסטרה לכל מי שקצת יותר מתקדם מהם.

גם לי זה מביא לפעמים את החלסטרה...במיוחד כשהם אומרים משהו שבא להם להגיד [היינו את דעתם האישית]  ותוך כדי כך מנסים לגבות את עצמם בכמה פסוקים, ועוד עושים את זה בצורה כל כך גרועה, בדרך כלל [היינו בצורה כזו שאתה רואה שהבן אדם בכלל לא בקטע של הפסוק בכלל, והשד יודע איך הוא זיווג בין הפסוק לבין דעתו האישית הזו]

והנורא מכל הוא שגם מה שהם רצו לומר בהתחלה מתחיל להתעוות עקב הפסוק שנראה כתקוע להם בגרון. 

הכי טוב זה להיות אתה בלי הצורך לגבות את עצמך תוך כדי, אלא רק להביא פסוקים הממחישים ומושכים את לב השומע ומעוררים את עוצמת הדבר שכבר אמרת.

לא משנה, אני עובר רגע נושא:

אחת הצרות של בעל התשובה היא שכשהוא נכנס לתוך חברה דתית מקובעת אזי כל השיחות הרוחניות שהיו לו עד אותו הרגע עם כל מכריו מפסיקות פשוט להיות חלק מהיום יום, וגם הוא בעצמו מתחיל לקמול...  

מחוץ לחברה החרדית אנשים מרגישים  [כמו שניינוי אמרה] יותר חופשי להביע את דעתם, אבל בתוך החברה החרדית אתה מרגיש מאויים.

שם אסור לחרוג. ויש עליך אלף עיניים שבוחנות אותך ומבהירות לך שדיר בלק.

וגם האוזניים לא קשובות כל כך לשמוע אותך.

ודווקא החבר הזה שלי שבא אלינו לפורים הוא בעל תשובה אוסטרלי, גאון אמיתי ובחור זהב.

לא שאני מפחד ממנו חלילה. להיפך אשתי אני והילדים נסענו איתו ועם משפחתו לכל חג סוכות האחרון לצימר.

רק שזה לא נעים להיכנס ולדבר על בעיה שקיימת אצל בן אדם, כשהבן אדם הזה נמצא לידך, ואולי זו הסיבה ששתקתי  מנושא זה כשהוא נכנס [אינני יודע, כבר לא הייתי בהכרה ממש, כך שלא היה לי מושג בכלל על מה דיברנו שם עד שקראתי את מה שכתבת באשכול, ואשתי היקרה אישרה לי שזה אכן קרה]

על כל פנים, אכן בציבור החרדי יש את התופעה הזו של הפחד לבלוט, ןלכן כולם עושים מה שכולם עושים וגם אומרים מה שכולם אומרים.

סך הכל כולם עושים ואומרים דברים טובים כך שזה לא נורא כל כך

אבל משהו בזה גם מביא את החלסטרה למי שלא מקבל את זריקות ההרגעה שהם מזריקים אחד לשני.

יש לך 2 אפשרויות בדרך התשובה

THE RED PIL

THE BLUE PIL

זה לא נורא אם יבטשו אותך, אבל זה כן נורא אם ישתקו אותך.

אל תבחר בלהיות תוכי

אבל תפוס את היהלומים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2006 23:50 לינק ישיר 

אני מתנצל, אבל לא הבנתי מילה, מה הקשר רש"י והרבי מלובביץ לנושא? בעצם, אחרי סיור בכמה אשכולות, נראה שנפלתי פה לאיזה צ'ט פרטי, או משהו כזה. אני מתנצל שתקעתי כאן את אפי בלי רשות. ביי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 01:43 לינק ישיר 

אזרחי

רק רציתי לשמוע אותך אומר את זה                    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 09:22 לינק ישיר 

לחלוטין מסכים אם אזרחי וניתוחו. כחרדי אתה פתוח ליותר ביקורת, לא תאמין אבל במקום ללמוד על הרמב"ם אתה פשוט מעז ומתווכח איתו. אתה לא רק מנתח ניתוך גולמי של מה אני הייתי עושה אם הייתי יהושע או למה סרן גריקגור אמר את מה שאמר אלא מפרק לגורמים קדמוני קדמונים. אתה תמיד יודע שהם הצודקים ולכן המגמה היא להגיע בסופו של דבר להבנת דבריהם אך צורת החשיבה המובילה לכך היא שבירת כל המוסכמות וערעור על כל תובנה מוקדמת שהייתה. מנסיון, זוהי חוויה שלא חוויתי בשום לימוד מסוג אחר. לגופו של ענין, לא אפנה אותך אך תוכל למצוא גם בעצמך בוודאי פורומים ואף פה בהייד-פארק הדנים ללא משוא פנים בכל נושא יהודי. שאלתך היא מדוע לא דנים על כל נושא בבית הכנסת. בעצם הינך שואל מדוע מנהלים את הדיונים רק בהכלי השן ולא בחוצות הרחוב, כמדומני שזו שיטה חכמה. אבין מנהל מפעל חכם וחיובי שלא מוכן שיארגנו נגדו אספות מחאה וידונו על מעשיו בחדר האוכל של המפעל אך שמח כשקבוצת עובדים בכירים מתכנסת ומנסה לבדוק כיצד ניתן לשפר את מפעלו. את אלה הוא יעיף, הם נודניקים לא פרודוקטיביים, ולאלה יתן בונוס שמן במשכורת, בלעדיהם העסק היה קורס. אם יש צורך אשמח להרחיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 11:58 לינק ישיר 

חיים גד,

אנא ממך, השאר עימנו!!!

תרומתך לישיבת הגולשים היא עצומה, ולא רק בשל הודעותיך הטובות מאד, אלא בעיקר בעצם הימצאותך עימנו.

אספר לך בקצרה כיצד נפתחה ישיבת הגולשים.

יש אצלי שיעור דמרא וחסידות בבית כל יום שני בערב.

6-7 משתתפים.

ורציתי לפתוח בשביל השיעור הזה פורום בו נוכל לדון על הדברים גם במהלך השבוע.

ופתחתי.

אבל לחבר'ה מהשיעור לא היה כל כך חשק להשתתף בפורום.

לפחות לא אז.

אז הייתי לי לבד... מחכה שמישהו יכנס.

והייתי כותב דברים וכשהיו 8 צופים [לא ידועים] זה היה בשבילי חגיגה.

וככה עברו להם הימים והתחילו להיכנס לפעמים כל מיני ניקים שאינני מכיר.

עד שהתחילו להיכנס גם ניקים שאני מכיר מהיידפארק 

ואז גם שניים מהשיעור [הדיאו ושלמה אלף] הצטרפו

ושלמה אלף הזמין את עינבחי שאני מכיר אותו כמה חודשים, ועוד כמה שחלקם אינני מכיר כלל.

ויש כאלה שאני מכיר רק את הניק כמו מגי אדם ובארס שהזמנתי אותם בתיבה האישית.

וזה_אל_זה אחותי חזרה מחו"ל והצטרפה.

ודבורה לאה היא אשתי.

וניינוי היא חברה של הדיאו.

ואולו הוא אחד שביקש בתיבה האישית להצטרף וכמובן שהסכמתי בשמחה.

וכל אחד שמצטרף אני אנחנו שמחים מאד

כי האוירה כאן היא של שולחן שבת ולא של חברה סגורה חס ושלום.

ולירון ברנד היא בת דודה שלי אבל אם אני לא טועה ניינוי הזמינה אותה.

ואת קלף אינני מכיר בכלל, הוא שואל שאלה ונעלם כך שלא זכינו להכיר אותו ממש אפילו לא כניק עם דעות.

ומקוה מים הוא חבר שלי שנכנס לפעמים.

וגם TABLE SALT

וככה נכנסים להם לפעמים עוד אנשים [וסליחה לכל אלו שלא הזכרתי אותם אני פשוט במרוצת כתיבה]

וכל אחד הוא יהלום, וגם אתה, כך שאני מבקש ממך להישאר.

אתה חלק מישיבת הגולשים כמו כל אחד מאיתנו.

וזה נכון לכל אחד ואחת שנכנסים לכאן.

מטבע הדברים כשמכירים אחד את השני יותר ויותר אזי גם מדברים על דברים שקרו מחוץ להיידפארק כמו סעודת הפורים שהיתה אצלי בבית ברוב עם ועינבחי היה אחד המשתתפים.

אבל אין זה מונע ממישהו אחר להגיב חלילה על התוכן.

ואדרבה אולי כדאי שניזום איזו פגישה בקרוב באיזה פארק [אולי פארק הירקון] לכל ישיבת הגולשים,  ואז תוכל גם אתה וגם אני להכיר אחד את השני יותר.

מבחינתי אתה חלק מישיבת הגולשים והייתי שמח מאד לקרוא ולהכיר אותך יותר.

אולו, בבקשה תמשיך, התחלת טוב ויש לך עוד מה לומר אז תכתוב.

רק מה, דע שאני בעד ביקורת, אבל לא בעד השתקה 

וגם דע שראיתי רבות את נקודת האמת שופעת מפשוטי הקהילה הרבה יותר מאשר במנהיגיה,

וחבל לי שהם מוצאים את עצמם בעמדה נחותה של חוסר יכולת לפצות פה ואפילו פחד לומר את מה שבאמת על ליבם.

ולא, אינני חושב שיש סיכוי שמישהו יכיר את האמת יותר מרש"י.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 12:12 לינק ישיר 

עינבחי, אתה מוזמן לכתוב כאן את החידוש שלך או מה שלא יהיה.

נראה מה בדיוק יש לך לומר

ואז נוכל להגיב כפי שנמצא לנכון..

וחוצמיזה, מה אתה מבסוט ממה שכתבתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 13:34 לינק ישיר 

מצורף קובץ

חיים גד מה זה הקטע איתך, עוד לא נשמת, וכבר אתה מתנצל? ואני עוד רואה שמנהל הפורום, הרב אזרחי, פתח לפניך דלת רחבה, אף היטה ידו ברחבות להזמנה - מה פרטי מוּ פרטי? אם זה היה פורום פרטי היית מרגיש. תאמין לי, כבר נכנסתי לפורומים שהרגשתי טוב טוב איך פתחו לי את הדלת מלוא סדק, רק ראו את האיןפיאה על ראשי, ביחד עם פה מלא צידוקים והזמנות... לא פה, חבר. פה יש כבוד לכל דעה, ויש פתיחות, ויש חום אנושי, ומתעסקים בחיים ובתורת ישראל. דבר חופשי, בן-אדם, מה קרה (-;

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 17:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי - חייםגד - 23/03/2006 17:13:50

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > לא לחרדים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext