בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מי לא מצביע/ כן מצביע - למי? ו..למה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2006 21:47 לינק ישיר 

מדוע באמת באופן טבעי הדעות הולכות שמאלה, עם השנים, ולמי, מגי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2006 02:00 לינק ישיר 

שלום

אזרחי יקר
לאחרונה אזרחים רבים מגלים התעניינות מעטה בבחירות [שיעור ההצבעה הסופי עומד על 63.2% מדובר בשיעור הנמוך אי פעם!!] ובפוליטיקה, אזרחים רבים מוטרדים מהשחיתות הכזבנות הנוכלות והשקרנות הקיימים בכנסת ישראל.
המצב העגמומי יביא לחשיבה והתבוננות במצב הקיים וב"ה ימצא פתרון ממצה.
הנקודה היא שעצם העניין שאנשים יעצרו לרגע ויחשבו כבר גורמת לזעזוע שאליו אני שואף.

היכולת האמיתית להשפיע היא בלהראות מי שאתה באמת.

המצב בפועל הוא שאנחנו מראים מה שהתקשורת מכניסה לנו לראש
ומי שאינו חשוף לתקשרות אז הוא חשוף לסביבה החברתית שלו שהיא מוזנת מהתקשורת..
שזה לכשעצמו נושא מורכב ומסובך, המצב דומה לאדם סומא שמחזיק בכתפו של אדם שלפניו ואותו האדם מחזיק בכתפו של אדם שלפניו וכן הלאה
עד שנוצרת שרשרת ארוכה של אנשים שהאחרון מבינהם בעצם מחזיק באותו האדם הראשון וככה כולם הולכים סביב סביב חיים באשליה מדומה
ובעצם אף אחד מהם לא מבין שכולם רצים במקום טוחנים מים  ומובלים ע"י עיוור אחר...

אני מקווה שהבנתם אותי
לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2006 10:22 לינק ישיר 

אם כן המפלגה שלי ניצחה - 36.8 אחוז, שזה 44 מנדטים. נראה כמה זמן יחזיק הקרקס הנוכחי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2006 10:34 לינק ישיר 

עד שיבוא צאצא מבית דוד ויבנה המקדש ויקבץ גלויות ורק כשכל ישראל יהיו על אדמתם אז תהיה האופציה להמלכת משיח למלך כי המלכות שלו חייבת להיות בבחירת כל ישראל וכשכולם על אדמתם אבל הקרקס יגמר רק כשהמלך יהיה ראש הממשלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2006 11:58 לינק ישיר 

אני מעתיק משהו שכתב ניק בשם "מציץ ונפגע" בפורום עצור כאן חושבים:

ההתמרמרות היא בלתי נמנעת בחברה גדולה שבה יש קופנליקטים ממשיים בין קבוצות  גדולות של אנשים וקונפליקטים כאלה הם בלתי נמנעים. הבעיה האמיתית היא כיצד לקיים דו קיום ופשרה הוגנת בין הצדדים השונים מבלי לגלוש לאלימות. ועד היום הזה לא הוצג חלופה טובה יותר מאשר הדמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2006 08:31 לינק ישיר 

מגי: זה הרבה יותר מ- 44 מנדטים. ה- 120 מנדטים מורכבים רק מאותם 63.2% שכן הצביעו. אם 63.2% זה 120 מנדטים - אז 36.8% זה 70 מנדטים!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2006 08:34 לינק ישיר 

אזרחי: אירועי הקיץ האחרון מראים שהדמוקרטיה היא ממש לא כלי מוצלח כדי לפתור בעיות "מבלי לגלוש לאלימות". זו בדיוק אחת הסיבות שאני נגד הצבעה. כשבסופו של דבר המציאות נקבעת ע"י כוח ואלימות, מה הטעם להצביע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2006 08:59 לינק ישיר 

שאם תעלה שאלה על אופי הגיור למשל, אם יהיה על פי ההלכה או לא ממש, אז יהיה מישהו שייצג אותי שם, ואת כל אלו שחושבים כמוני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 09:34 לינק ישיר 

http://www.medinayehudit.org.il/article.asp?articleID=118 בגלל חשיבות המאמר בעיניי, אני מעתיק אותו לכאן: לא בקלפי טמון גורלנו | מאת ד"ר חגי משגב רגע לפני התוצאות, אני מבקש לשדר צפירת הרגעה. בניגוד למה שאומרים המועמדים וגם התקשורת, הבחירות האלה הן לא הגורליות בתולדות המדינה. אמת, יהיו החלטות מדיניות חשובות בעקבותיהן. אנשים רבים יתנגדו, אחרים יהיו בטוחים כי הנה בא לציון גואל; אלה יראו בעשייה כזו או אחרת כפירה בעיקרי המדינה, ואלה יראו בהיפך בגידה במהותנו. אלה גם אלה תולים במדינאות ובפוליטיקה מה שאין בה. דמותה של המדינה - וגם גורלה - אינם תלויים בפוליטיקה. המדינה לא תיחרב מוויתור על שטחים, אף לא אם נישאר בהם. היא תלויה בדברים אחרים לגמרי. בהיסטוריה הארוכה של ארץ ישראל, יש מעט מאוד פרקי זמן קצרים שבהם התקיימה כאן ישות מדינית הדומה לשלנו: מדינה בשלטון אחד, על כל תחומי הארץ בין הלבנון לסיני ובין הים למדבר. הראשון - בימי הממלכה המאוחדת של דוד ושלמה (שגם את קיומה יש השוללים היום), שהתקיימה כשמונים שנה; כאלף שנה אחריה - ממלכת החשמונאים, שהתקיימה כשבעים שנה; כאלף שנה אחריה - ממלכת הצלבנים, שהתקיימה כתשעים שנה; וכאלף שנה אחריה - מדינת ישראל. בשלב זה, הקורא מסתכל ודאי בעצבנות על שעונו ומחשב כמה זמן נותר. והאמת היא שהתמונה אינה מעודדת. ארץ ישראל, במצבה הטבעי, מחולקת בין כמה מדינות קטנות, לעתים מעט ולעתים עשרות. בתקופות אחרות היא מהווה חלק מאימפריה. כמעט ומן הנמנע לקיים כאן מדינה עצמאית, כפי שהוכיחה ההיסטוריה. מהו סוד הממלכות העצמאיות, ומדוע התפוגג קסמן? מה יש במצבה של הארץ, שמחייב צירוף נסיבות מיוחד ונדיר לקיום מדינה? והאם ניתן להאריך את תוקפן של נסיבות כאלה? לא כאן המקום לנתח את הגורמים וההשערות בעניין. דבר אחד ברור מהנתון המדהים הזה: מדינה עצמאית קמה כאן רק כשהיה חזון למקימיה. כשעמדה לנגד עיניהם מטרה ערכית, שעליה היו מוכנים לתת את חייהם. כשהאנשים הודרכו על-ידי החזון הזה. כך החשמונאים, כך הצלבנים, כך מקימי מדינת ישראל המודרנית. הווה אומר: לא ההחלטה המדינית הנכונה והריאלית עומדת ביסוד המדינה הזו, ולא היא שתחזיק אותה בחיים. הערכים הם העומדים בבסיסה. ללא ערכים, תחדל המדינה להתקיים בצורתה הנוכחית בעוד עשר עד עשרים שנה. זהו כנראה חוק היסטורי. אבל את הערכים לא קובעות המפלגות ולא הפוליטיקאים. הפוליטיקה אינה יוצרת מצבים ערכיים. היא אינה מנהיגה את העם בתחום המוסרי. היא תוצאת המצב, ולא ההיפך. כשהאדם הקטן, איש בביתו אינו ערכי - שום הנהגה טובה לא תצמח מזה. הדבר היה נכון במשטרים המונרכיים של הארץ, ועל אחת כמה וכמה נכון במשטר הדמוקרטי. ההנהגה משקפת אותנו, לא משנה אותנו. וכל עוד לא ייקח האדם הבודד, איש-איש בביתו, על כתפיו את האחריות הערכית הזו - אל יתלה תקוות בפוליטיקה. אם לא תתייחס בכבוד ובהגינות וביושר וחסד לבני ביתך ולשכניך, אם האדם לא יידע שממנו נתבעת התביעה הערכית, ולא ממנהיגו - חבל על הזמן. ההשקעה המטורפת שאנו משקיעים בבחירות ובפוליטיקה סוחטת אנרגיות, מתמקדת בשאיפות אישיות ובאינטרסים, מעוררת ויכוחים בחרי אף על טקטיקות, מסיטה את תשומת הלב לדברים הגדולים והלא חשובים. אבל שום בחירה, בשום מפלגה, לא תשפר את המצב הזה. לא כסף לשכבות, לא חוקים מכל סוג, לא תגבור כוחות אכיפה, אפילו לא תקציבים לחינוך. רק נכונות לקחת אחריות על חיים של משמעות, של ערך. רק החלטה אישית. לזה אתה מוכן? ד"ר חגי משגב, מרכז שפירא, מרצה באוניברסיטה העברית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 10:03 לינק ישיר 

כל כך כל כך כל כך נכון. תודה סגל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 15:05 לינק ישיר 

יפה מאד אראל, וגם מעורר את הנפש לדברים החשובים יותר של החיים. אבל מה שכתבת ש"ההשקעה המטורפת שאנו משקיעים בבחירות ובפוליטיקה סוחטת אנרגיות," איננו נכון, זה לקח לי מספר דקות לסיים עם זה, וגם לא עשיתי הכנות. ואף על פי שיש הרבה דברים לעשות ולהשקיע ולהשפיע זה אחד מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2006 13:24 לינק ישיר 

אתה אולי השקעת רק כמה דקות. אבל יש אנשים שהשקיעו כמה חודשים - עברו מבית לבית, במסירות נפש, וניסו לשכנע אנשים שיבחרו במפלגה ה"נכונה". כל כך חבל - אם הם כבר עוברים מבית לבית, עדיף שינסו לשכנע את האנשים לדברים החשובים באמת - עדיף שישכנעו את האנשים לעשות דברים טובים, לעבוד את ה'... שלא יבזבזו את כוח ההשפעה שלהם על עניין שולי כמו הבחירות. המשק הישראלי בכלל השקיע 2 מיליארד ש"ח בכל המערכת הזאת - אני יכול לחשוב על כמה דברים יותר טובים לעשות בכסף...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2006 13:54 לינק ישיר 

קטע מתוך פירוש ר' יצחק אברבנאל לדברים יז 16, לפסוק "שום תשים עליך מלך אשר יבחר ה' אלהיך בו": והנה, לא ראה ה' יתברך למסור בחירת המלכים בימיהם ביד ההמון, לשלוש סיבות: האחת - לפי שהמלך היה עניין מזיק מאד להמון העם כמו שזכרתי, ולכן אין ראוי שיובחר כי אם להכרח גדול. ולפי שהעם לא יבחין זמן ההכרח הזה כי אם ה' יתברך, לכן לא היה ראוי להם לבחור מלך כי אם ה' יתברך. והסיבה השניה - שאף על פי שהמון העם יבחר הזמן הראוי אל המלכת המלך, הנה אין ראוי שהעם יבחר בו, לפי שהדבר קשה ועמוק להכיר את יצר לב האדם, ואף על פי שנגלהו נקי, וזך וישר פעלו, אולי בקרבו ישים ארבו, וכמאמר הנביא (ירמיהו טז 12) "עקוב הלב מכל ואנוש הוא מי ידענו". ולפי שהיה ראוי למלוך מי שיהיה נקי המחשבות, טהור הרעיונים, ירא חטא, שפל רוח, כמו שאמר "ולא ירבה לו סוסים" "ולא ירבה לו נשים", "לבלתי רום לבבו", לכן לא היה ראוי לעם שהם יבחרו בו, כי הם לא ידעו ולא יבינו, הזה יכשר?, וכמאמר ה' לנביא (שמואל א טו) "אל תבט אל מראהו... כי לא אשר יראה האדם, כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב". אבל אל ה' יתברך היא הבחירה, שהוא חוקר לב ובוחן כליות. והסיבה השלישית, שאף על פי שהעם ידעו הכרח הזמן וצורך השעה להמליך עליהם מלך, ויספיק שכלם לבחור בטוב ולמאוס ברע, הנה עם כל זה אין ראוי להם לבחור המלך, לפי שתהיה בחירתם אותו מחייבת דברי ריבות וקטטות עצומות ביניהם, באמור כל אחד ואחד "אני אמלוך". אבל בהיות הבוחר הוא יתעלה, מי יאמר לו מה תעשה?. והנה, מפני הסיבות האלה, ציוותה התורה "אשר יבחר ה' אלהיך בו".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2006 23:35 לינק ישיר 

אראל,

זה שאנשים עמלו חודשים זה לא נכנס לשיכלול שלי,

אני לא עומל הרבה ומשפיע. זה משתלם לי.

כך הייתי עושה גם בערב הסעודית אם הייתי גר שם.

וההבדל בין מלך לבין הפוליטיקה שלנו הוא כמו ההבדל בין ישראל לערב הסעודית.

ובערב הסעודית וכל המקומות הדומים לה - אני זורק פתק בעשר דקות ומשפיע על מהלך העניינים כפי שהוא במקום הזה ובזמן הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2006 14:01 לינק ישיר 

על כל פנים, כל מי שלא מצביע, מוסיף בעצם קולות למפלגות המתנהגות באופן של מרידה בה'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מי לא מצביע/ כן מצביע - למי? ו..למה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.