בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

אשכול מי אני ומה שעובר עלי ומה דעתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2006 17:27 לינק ישיר 

הוא בכוונה עמד מעליך והשתין?

לא יודעת , אולי זה מנסה לרמוז משהו ..?

נראה לי שכדאי לשאול לגבי זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 18:16 לינק ישיר 

אולי הוא העביר אותי תהליך של חיטוי מחלומות הלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2006 21:39 לינק ישיר 

נשארו לי עוד 3 ימים עד שאני מסיימת את עבודתי בחברה הנוכחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 01:11 לינק ישיר 

נתקלתי בזה לפני כמה שעות ...

http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=16636&blogcode=222579

תוקן על ידי - ביטויעצמי - 18/07/2006 1:12:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 22:40 לינק ישיר 

המילה היא שטן כשהיא לאחרים

לעצמך נחמה

המילה היא ניסיון

סיכוי לחנינה

לכו תגובות

נושרים פרשנויות

היאוש נוזל מתוך ליבי

לא כועס יותר עצלנותו

ויתר על חייו

על מהותו

די

שהתפרק

עוד לפני

הוולדותו

הבכי המדומה הינו

מותימותו
עבדותי הנצחית
ונפול פניי
הוא לייאוש
השרדותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 22:41 לינק ישיר 

השיר הזה נקרא נזילות אינסופית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 02:26 לינק ישיר 

שדים על הגג

ב א ל ג א ן

רעש ,דפיקות, ריצות סביבי למעלה

להתעורר מתוך ההמולה

אח"כ פתאום שקט כאילו לא היה

כמו לקום לתוךמתוך חלום בלהה

הזיה

שדים על הגג צוחקים עליי

או שמא זהו טבע אנושי

כי אין לי מילים להביע

תחושת הבלבול האופפת את נפשי

שדים על הגג עושים מסיבה

מכים על הקירות באלות ובמקלות

מחכים שאתעורר מתרדמת החורף הגדולה

ברגע שאקום הם יתנדפו ויתאדו

ברקע ההוויה

נדמה שאלו הם בה שמסתתרים בי

הם .אלו הם. ולא אני היא.

מתחלפים ונולדים כבני אדם ,פוקחים את עיניהם
,משתוממים כלואים לנצח

שוכנים מתבוננים החוצה מתוך חורים גדולים

של חוסר הבנה,אשמה גדולה,
 כל המקומות בהם ניכרת העדרותו של אלוהים

כמו עצמיים סכיזופרנים שבוהים הם זועקים בי

בשתיקתם ותומתם עינייהם ומבטם

בעצב נוגה צלמייהם היא תמונתי 
ישובים בחדרים המרכיבים תודעתי  

מאשימים את בדידותי ובדידותם

מי הוא זה אשר נטש אותיאותם

האם היה בכלל אי פעם כאן

בהירות אמיתית של לב אדם    

*טוב נו.. נסחפתי לאללה , אבל ניסיתי לבטא תחושות , מחשבות ומסקנות ....

וזה רחוק מלהיות מושלם אך מקווה שהצלחתם לקלוט משהו  

יאללה לילה טוב

ושנתעורר כבר מהחלומות שלנו  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 11:13 לינק ישיר 

איך את עושה את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2006 20:17 לינק ישיר 

אני לא יודעת

אבל אני שמחה שזה קורה לי

זו פשוט אני האמיתית :)

מקווה שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 20:49 לינק ישיר 

אני חושבת שהיום הבנתי שעוצמה אמיתית באה מלמטה ,נובעת מתרחשת , מדברת את עצמה 

ולא קולטים אותה כשהיא קורת ואני רוצה להגיד רגע רגע חכי .. זו אני .. תסתכלי .. ופוחדת כי מבינה שאולי זו לא אני .. מה קורה פה? האם אוכל להתענג על הדברים הטובים בהוויתי ? 

ואיך מאפשרים ואם בכלל יש לי את ההחלטה בלאפשר לעוצמה להתדבר .  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2006 12:41 לינק ישיר 

המצוות והתורה משופרות. שופרא דשופרא.

את שואלת על אתרי האינטרנט שמתעסקים בהן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2006 15:17 לינק ישיר 

Last week, Rabbi Grossman, Chief Rabbi of Migdal Ha'Emek - Israel,  was visited by Mutty Dotan, head of the Lower Galilee Regional Council. Mr. Dotan told him that he had just returned from Germany where he attended a ceremony in honor of the 25th anniversary of the twin cities pact between the Regional Council and the Hanover district in Germany.

After the ceremony, German Bundestag (Parliament) member, Mr. Detlev Herzig, of the SPD party, approached Dotan and related a passionate story. His father had died a few weeks before and before his demise he confessed to his son his part in the Holocaust. He explained that since there are many Holocaust deniers today, he wanted to present irrevocable evidence of the truth!

He told his son that he had been an officer in the German air force, the Luftwaffe and handed him an envelope which contained the proof.  Opening the envelope the astonished son found a Wehrmacht Army Officer's Certificate, wrapped in a strange wallet made of parchment! His father explained that while destroying a synagogue he had found a scroll made of parchment and cut out a piece to use as a wallet! Later he discovered that the scroll was something very holy to the Jews.

He told his son to give the evidence to the first Jew he would meet and ask him to deliver it to a holy Jew in Israel who would know what to do with it.

Returning to Israel, Dotan chose to entrust the wallet and papers with Rabbi Yitzchak Dovid Grossman, Chief Rabbi of Migdal Ha'Emek and recipient of the 2004 Israel Prize for Lifetime Achievement.   As exciting as the story was, Rabbi Grossman was curious to see exactly which part of the Torah scroll the Nazi "happened" to cut out.   Wjen Rabbi Grossman unfolded the "wallet" his entire body began to shake and tremble!  

The Rabbi read the terrifying words (in Deuteronomy) of The Tochacha - G-d's Rebuke of the Jewish people - fortelling a time when they would be subjected to unimaginable suffering and terrible consequences for forsaking His instructions for living given at Sinai - the Law's of the Torah!

Note: In the Book of Kings (II Kings 22) a similar incident is recorded.  The righteous King Yoshiyahu was preceded by his wicked father and grandfather who did all they could to negate Torah observance. They closed most places of worship and destroyed Torah scrolls.  

When Yoshiyahu became king, the Priests of the Temple were renovating parts of the Holy Temple which had been damaged.   During the restoration, they discovered a Torah scroll which was hidden away in the wall.  When the High Priest opened the scroll he found it at the exact same Chapter of Rebuke!!!   It was broiught before Yoshiyahu the King and he took this as a Heavenly message that the Jews must repent in order to prevent grave suffering.   He gathered together all of Israel and proclaimed "Alainu LeHakim" it is incumbent upon us to fulfill the words of our Holy Torah!  He encouraged his subjects to abandon the idol worship of his father and grandfather and sent his army out to destroy all remnants of idolatry throughout the land of Israel!  He dedicated his reign to serving Hashem according to the commandments of the Torah which they had found.

Rabbi Grossman, too, sees this present incident as a message to all of us to improve our ways somewhat.  He is showing the Nazi's certificate and the Torah parchment to everyone he meets and is encouraging them to better their ways however they can.  As a result, many have begun to put on tefillin every morning while others have agreed to observe the Sabbath properly.  Some have become more careful of the Jewish dietary laws and others chose other improvements.

"We cannot simply wave this aside as merely a coincidence," says the Rabbi Grossman. "We must realize that this Nazi officer could have cut out a piece of parchment from any of thousands of other parts of our sacred Torah.   Yet the Hand of Divine Providence led him specifically to this chapter!  This is something which must arouse and awaken us to reconsider our ways."

Following is the translation of the passages on the wallet, as recorded in the Artscroll Chumash (Deuteronomy 28:57-62):

" . . . in the siege and distress that your enemy will distress you in your cities.  If you will not be careful to perform all the words of this Torah that are written in this book to fear this honored and awesome Name, Hashem your G-d.  Then Hashem will make extraordinary your blows and the blows of your offspring, great and faithful blows and evil and faithful illnesses.  He will bring back upon you all the sufferings of Egypt of which you were terrified and they will cleave to you.  Even any illness and any blow that is not written in this book of the Torah, Hashem will bring upon you until you are destroyed.  You will be left few in number, instead of having been like the stars of heaven in abundance for you will not have harkened to the voice of Hashem, your G-d."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2006 15:31 לינק ישיר 

אני צריכה לתרגל תאנגלית שלי אז אני אתרגם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2006 15:35 לינק ישיר 

אם תוכל להביא טקסטים שקשורים לפסיכולוגיה זה בכלל יהיה פיצוץ:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 14:05 לינק ישיר 

בבקשה לכולכם - התרגום של ה"מייל" שקיבל אזרחי :

שבוע שעבר מוטי דותן , ראש המועצה האזורית של הגליל התחתון ביקר את רבי גרוסמן ,הרב הראשי של מגדל העמק בישראל. מר דותן אמר לו כי הוא בדיוק חזר מגרמניה שם הוא השתתף  בטקס לכבוד יום השנה ה-25 להסכם בין הערים "התאומות" – שנחתם בין המועצה האזורית למחוז הנובר בגרמניה.

לאחר הטקס ,ניגש לדותן חבר פרלמנט בשם דטלב הרזיג ,וסיפר לו סיפור מדהים. אביו נפטר מספר שבועות קודם לכן , ולפני מותו הוא התוודה בפני בנו על חלקו בשואה. הוא הסביר לו שמאחר שיש הרבה מכחישים לשואה הוא רוצה להציג בפניו ראייה בלתי מבוטלת לגבי האמת. 

הוא סיפר לו שהוא היה קצין בחיל האויר הגרמני ומסר לו מעטפה שהכילה את הראייה. כשפתח את המעטפה מצא הבן הנדהם מסמכים של הורמכט.(הצבא הגרמני של הרייך השלישי) ,עטופים בנרתיק מוזר העשוי מקלף. אביו הסביר לו שבזמן שהרס בית כנסת הוא מצא מגילה עשויה מקלף וחתך ממנה חתיכה שתהיה לו כארנק. מאוחר יותר הוא גילה שהמגילה הזו היתה משהו מאד קדוש ליהודים. הוא אמר לבנו שיקח את הראייה הזו וימסור אותה ליהודי צדיק מישראל שידע מה לעשות עימה. כשחזר לישראל דותן בחר להפקיד את ה"ארנק" עם המסמכים אצל רבי יצחק דוד גרוסמן, הרב הראשי של מגדל העמק ומי שקיבל את פרס מפעל חיים של ישראל לשנת 2004. עד כמה שהסיפור היה מרגש בפני עצמו, רבי גרוסמן היה סקרן לדעת איזה חלק של התורה הכיל הקלף שהנאצי "במקרה" חתך. כשרבי גרוסמן פתח וחשף את "הארנק" כל גופו החל לרעוד.

הרבי קרא את המילים המחרידות (ספר "דברים") של התוכחה ,תוכחתו של אלוהים לעם היהודי המנבא להם זמן שבו הם יהיו חשופים לסבל שלא יעלה על הדעת ולתוצאות איומות בגלל הפקרתם ונטישתם את המצוות שניתנו להם בסיני – חוקי התורה!

הערה – בספר מלכים 2 פרק כ"ב ,תקרית דומה מוזכרת. למלך הצדיק יאשיהו קדמו אב וסב חלשים  אשר עשו כל שיכלו כדי לעבור על מצוות התורה. הם סגרו את רוב המקומות המיועדים לפולחן והרסו את מגילות התורה.

כשיאשיהו הפך למלך , הכהנים שיקמו את חלקי המקדש אשר ניזוקו. בזמן השיחזור הם גילו מגילה מהתורה שהיתה מוחבאת בתוך הקירות. כשהכהן הגדול פתח את המגילה הוא גילה בה בדיוק את אותו פרק בספר! הדבר הובא בפני המלך יאשיהו אשר קיבל זאת כמסר משמיים שהיהודים חייבים להכות על חטאיהם ולהביע חרטה בכדי למנוע  סבל גדול.  הוא כינס את כל עם ישראל והכריז "עלינו להקים"- חידש את הברית על ידי השבעת העם למלא אחרי המצוות של התורה הקדושה. הוא עודד את נתיניו לנטוש את עבודת האלילים שהנהיגו אביו וסבו ושלח את צבאו להשמיד ולהרוס כל זכר לפולחני אלילים בכל ארץ ישראל!  הוא הקדיש את שלטונו לשרת את השם  בהתאם למצוות התורה שהיו ידועות להם.

גם רבי גרוסמן ,רואה את התקריות העכשוויות כמסר לכולנו לשפר את דרכינו. הוא מראה את התעודות של הנאצי ואת מגילת התורה לכל מי שהוא פוגש ומעודד אותו לשפר את דרכיו ככל שהוא יכול. כתוצאה מכך ,רבים החלו להניח תפלין כל בוקר בזמן שאחרים קיבלו על עצמם את שמירת השבת כהלכתה. חלק החלו להקפיד יותר מבעבר על שמירת המצוות ואחרים בחרו לעצמם שיפורים אחרים.

"איננו יכולים להניח זאת בצד כמקריות" ,אומר הרב גרוסמן. "עלינו להבין כי הקצין הנאצי יכל לחתוך כל אחד מתוך אלפי החלקים האחרים של התורה הקדושה. ועדיין ,היד המכוונת של ההשגחה העליונה  הובילה אותו ישירות לפרק זה. דבר זה חייב לדרבן ולעורר אותנו לשקול מחדש את דרכינו.

להלן התרגום של הקטע הכתוב על ה"ארנק" –ספר דברים כ"ח,  57-62:

"...במצור ובמצוק אשר יציק לך איבך בשעריך: אם לא תשמר לעשות את כל דברי התורה הזאת הכתובים בספר הזה ליראה את השם הנכבד והנורא הזה את יהוה אלהיך: והפלא יהוה את מכתך ואת מכות זרעך מכות גדולות ונאמנות וחלים רעים ונאמנים: והשיב בך את כל מדוה מצרים אשר יגרת מפניהם ודבקו בך: גם כל חלי וכל מכה אשר לא כתוב בספר התורה הזאת יעלם יהוה עליך עד השמדך: ונשארתם במתי מעט תחת אשר הייתם ככוכבי השמים לרב כי לא שמעת בקול יהוה אלהיך:".

תוקן על ידי - מיימיי - 26/07/2006 14:08:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > אשכול מי אני ומה שעובר עלי ומה דעתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.