בית פורומים שידוכי חרדים

אני נפגשת רק מישיבת...???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2006 00:05 לינק ישיר 

טוב שאתה מהרהר ולא מחליט כי אני חושב שזה לא מדוייק.. ישנם הרבה בחורות שלא רוצות מישיבה פלונית בגלל שאין לישיבה שם טוב ולא בדקה את הבחור עצמו... וזה לא מבורך זה עקום לגמרי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2006 00:45 לינק ישיר 

אני מצטרת חבר'ה אבל אני ממש לא חושבת כך.. אני חושבת כמו שכבר אמרתי שבחורים טובים יש בישיבות טובות.. ואני לא תמיד מרגישה שיש לי זמן לבזבז על ישיבות כאלו... אלא א"כ יש אינפורמציה מאוד טובה וזה לא בגלל השם של הישיבה אלא בגלל המציאות וכמו שכתבתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 13:32 לינק ישיר 

לילי את מגזימה לדעתי ואמרתי לך כבר את מחזיקה מעצמך יותר מידי... כדי שתבדקי בחורים גם מישיבות לא עם השם הכי טוב .. "לפעמים הבחורים הטובים נמצאים במקומות הכי שכוחים.."(אם מישהו יכול למצוא לי איזה משפט דומה ומקצועי מאיזה פילוסוף אז נשמח מאוד)..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 13:40 לינק ישיר 

כן, פעם ראיתי באיזה אתר משפט שאומר:

"לפעמים הבחורים הכי טובים נמצאים במקומות הכי שכוחים"
(מאת שירה 9999)
וזה מאוד פלספני.
מאוד.

"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 15:20 לינק ישיר 

חחחחח.. אני מתכוונת ברצינות תמצא משהו שדומה לזה ... שאיזה פילוסוף אמר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 15:30 לינק ישיר 

טוב שירה זה ידוע שלילי מחזיקה מעצמה יותר מידי .. היא עוד צריכה להתבגר לדעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2006 22:37 לינק ישיר 

בס"ד

מצח,
כתבת:
יש הרבה סטיגמות בציבור החרדי, וזה מבורך. זה מלמד על הפוריות העשירה שיש בו, זה מלמד שכל אחד חי את אמונתו מתוך הלב, והוא נלחם ונאבק על קיומה.

הסטיגמות בציבור החרדי מלמדות על חוסר פוריות , חוסר סובלנות, כל אחד חי בתוך בועה, ונלחם ונאבק על כבודו החיצוני המשתקף מבעד לבועה.

אחת שלא שומעת מישיבה פלונית, צודקת או לא, אבל היא מראה בזה שהיא עם ערכים מסוימים.

ערכים מאוד מסויי'מים- קלוקלים.
או לחילופין ערכים אשר מזוהים עם החברה כנכונים.

חרדי לעומתו,מרוב הלהט שדבק באמונתו הוא מוכרח להגדיר ולנסח שוב ושוב את צורת החיים שלדעתו מתאימה ביותר - והוא ילחם עליה.

אין פה שום הזדהות עם דרך הנראת לפרט כדרך הכי טובה ומתאימה- אלא נהיי'ה אחרי עדר שכבר לא רואה את הרועה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 00:57 לינק ישיר 

אפשר לקבל נימוקים לפקודות היבשות?

"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 01:10 לינק ישיר 

לידיעתכם בישיבות טובות נמצאים אנשים שיש להם קשרים ולאו דוקא  הטובים , אני אישית מכירה בחורים נהדרים שאכלו אותה בישיבה רק בגלל גזענות או שאין פרוטקציה מתאימה . בחור טוב עם מידות טובות יכול להיות בכל מקום צריך לבדוק לגופו של ענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 01:15 לינק ישיר 

מילים כדורבנות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 10:34 לינק ישיר 

חבר'ה,אני מסכימה עם כל מילה!
יש לי אינטגרציה די רצינית עם בחורות מקשת רחבת גוונים של  סמינרים(כן גם כאלה שלא נחשבים לטופ!)-ולפי מה שראיתי עד כה אין שום משמעות (בחלק מהמקרים) להשתייכותה של בת x לסמינרy חוץ מכך שהיא מגיעה מתיכון מסוים או ממשפחה מסוימת או מעיר מסוימת-ונוכחתי לראות שגם מהמקומות שאנו מייחסים להם הכי פחות חשיבות בקרב הסמינרים יצאו בנות נהדרות שהקימו בתים אמיתיים של תורה.
ואת אותה הדעה אני נוקטת גם לגבי בחורי ישיבות גם מהכרות אישית/משפחתית שלי איתם וגם מצפייה בחברות הנשואות.-דווקא מישיבות מסוימות שהוזכרו כאן כ"טופ" של הישיבות נוכחתי לראות שמהם יצאו בחורים עם לא יותר מאשר צלצולים ומגדלים פורחים באויר.-עם הרבה יוהרא ושימוש בשם הישיבה ללא כל הצדקה מצד פנימיותם. הייתי בתוך הקישקעס של החברה החרדית במלוא מובן המילה ונוכחתי לדעת שיש כ"כ הרבה צביעות בענינים האלו כ"כ הרבה פרוטקציות והסתרת "לכלוך" מתחת לשטיח שאין לי שום אפשרות לקבוע את גורל ההצעה עפ"י הישבה אלא לפי הבחור!
אני לא מכוונת את דברי לישיבות הממש קיצוניות באוכלוסיה שלהם אלא על אלו שנחשבות לממוצעות ואני בתור בת לסמינר x לא יכולה לשמוע מהם כי הרי " אוי לבושה ואוי לכלימה"...
כולנו כחברה צריכים לערוך פשפוש רציני בתפיסת החיים שלנו שמתבססת על הרבה סממנים חיצוניים -דווקא אנחנו אמורים להיות העילית שמובילה את הדרך הנאורה והנכונה להסתכלות על האדם- לתוך פנימיותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 11:39 לינק ישיר 

כשאת אומרת "הייתי בתוך הקישקעס של הציבור החרדי" את מתכוונת שהיןם אינך חרדית ממוצעת או שאינך בשידוכים כיום ולכן אינך בקישקעס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 11:56 לינק ישיר 

בס"ד המורה11. בחברון גבעה אם אתה לא לומד אין לך מה לעשות החברה גורמת לך ללמוד ואם אתה לא אתה נפלט ואין לך מה לחפש שמה ויש את הקטע החברתי הזה בעוד כמה ישיבות זה בעצם מה שעושה ישיבה לישיבה טובה כשהחברה היא חברה שלומדת ולא שמטילת כל היום.. אני כשיש לי הצעות מישיבות טובות כמו חברון לדוגמא אז אני יותר מסתכלת עליהם זה נראה לי יותר אטרקטיבי וודאי שאם היה לי הצעות רק מישיבות לא טובות בלשון העם הייתי בודקת גם שמה אבל יש לי מישיבות טובות אז אני הולכת עליהם.. לסיכום ככלל בישיבות טובות ע"פ רוב נמצאים בחורים טובים.. וגם אם הם נכנסו בגלל קשרים אז הם יעזבו אם הם לא בחורים טובים כי לא יהיה להם מה לחפש שם... jed4u . אמרת "(בחלק מהמקרים)" וזה מה שאני רוצה להגיד שע"פ רוב בחורים/ות טובות/ים נמצאים במקומות טובים כך זה עובד אין מה לעשות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 13:46 לינק ישיר 

שירה, כיום אני חרדית לגמרי וגם בשידוכים!-מה שהשתנה הוא שכיום אני גרה באיזור שהקהילה החרדית בו לא בנויה בצורה שבנויות הקהילות החרדיות בי-ם תובב"א ששם למדתי מספר שנים והכרתי את הסגנון-לכך התכוונתי כשאמרתי הייתי בתוך הקישקעס.

לילי
לגבי העניין שבחורים טובים שנכנסו בגלל פרוטקציות לא ישארו אם הם לא מתאימים -את טועה. הם ישארו ועוד איך או בגלל לחצים מצד המשפחה/החברה/ whatever .נכון שהסיכוי למצוא בחור טוב במקום טוב הוא גדול יותר
אך זו לא סיבה לפסול הצעות מישיבות שלא נראות בסטייל שלנו.-
בסופו של עניין מה שאפשר ללמוד על בחורים בתוך כותלי הישיבה הוא מצומצם מאד(בהתחשב בכך ששם מסדרים להם את החיים ואין להם הרבה מה לעשות חוץ מללמוד)-מה שנשאר הוא להרבות בתפילה שהקב"ה יפקח לנו את העניים ושנוכל להבחין באמת ולראות דברים כהוויתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 18:07 לינק ישיר 

בס"ד

מצח,
אני צריכה להסביר את דברי?
וכי הם לא מובנים?
jew4u   כנראה ירדה לסוף דעתי ותראה בתגובתה- הסבר לדברי.
מה גם שיש בדברי'ה חיזוק גדול לכל השקפתי- על החיצוניות בחברה החרדית.(על זה דיברתי גם בתגובתי הקודמת)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אני נפגשת רק מישיבת...???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.