|
|
| נשלח ב-26/3/2007 14:46 |
|
| |
מנסיוני הרב בעניני ישיבות וכו' ראיתי שיש הרבה מקרים שמציעים הצעה של בחור מישיבה מצויינת עם שם וכו'... ולבסוף בפגישות מתגלה שאומנם הישיבה שלו מצויינת אבל הוא רחוק מאוד מלהיות כזה, כיון שהוא סומך על שם הישיבה שלו- שברגע ששומעים שהוא משם בטוחים שהוא משהו מיוחד ביותר וממילא הוא פחות מתאמץ להיות באמת בחור עם מעלות מצויינות, הוא מסתפק בעצם העובדה שהצליח להתקבל אל הישיבה המצויינת וכאן בעצם נגמרת ההשתדלות שלו בעניני שידוכים.
ולעומת זאת- בחור שמסיבות שונות (שלא תמיד הן מוצדקות) לא התקבל אל הישיבות מהשורה הראשונה - כל שנותיו בישיבה הוא עמל ומתאמץ ומשקיע בלימוד ובעבודה עצמית וזיכוך פנימי כדי להיות ראוי בזכות עצמו לשם של בחור מצוין,
וכך- נכנסים שני הבחורים אל עולם השידוכים. לביתו של הראשון זורמות הצעות מעולות והטלפונים לא מפסיקים לצלצל... והשני- נאלץ לשמוע הצעות בינוניות שאינן מתחילות להתאים לו.
ולא מדובר פה במקרים בודדים- זו תופעה שחוזרת על עצמה שוב ושוב- הרבה פעמים שם הישיבה אינו אומר מאומה על הבחור ש"זכה" ללמוד בה.
אז למה אנחנו כאלה המסתכלים רק בקנקן
ומי שאינו בקריטריונים הוא ממש לא מן המנין...
ובחורה המתארסת ומפיצה את הבשורה הטובה
מיד מיד נשאלת: "תגידי... מאיזו ישיבה?!"
לא משנה מי הבחור, מה מידותיו ואיך לומד
העיקר שבציפיות הסביבה הוא עומד.
הוא יכול להיות בטלן, גאוותן ומתנשא
אך להוריד משמו הטוב איש לעולם לא ינסה...
כי איך אפשר לומר שמישיבה פלונית המעטירה
יצא בחור ששמו לא נוסק השמימה בסערה....
ואיך יתכן שבישיבה איקס אותה כולם משמיצים
נוכל למצוא חתן ממנו נהיה מרוצים?!
הרי "כולם אמרו", "כולם יודעים"
וה"עולם" אף פעם לא טועים...
מתייחסים לישיבות כמו לחברות של מוצרים
אם פס היצור פגום- על כל התוצרת מקטרים
ושוכחים שכל ישיבה היא מוסד שמורכב
מבחורים- בני אנוש -אין אחד שדומה לחבריו
כל אחד הוא עולם, כל אחד מסוגל לצמוח
להאיר ולגדול ומאידך גם לצנוח,
ובעת יגיעו ימי השידוכים- עת דודים
ובידכם תחזיקו רשימת מועמדים
בטרם תמחקו עוד שם מהמחברת
חישבו שוב האם התבוננתם על ה"תוית" או התוצרת...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 15:57 |
|
| |
מילים כדורבנות.
הוצאת לי את המילים מהמוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 18:44 |
|
| |
חבל מאוד
להסתכל על ישיבה כמדד זה כ"כ אינפנטילי, כ"כ פרימיטיבי,
וזה מתאים לחלק מהחברה החרדית הרדוד והטיפש.
תוקן על ידי NOYAIR ב- 26/03/2007 18:49:34
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 20:53 |
|
| |
אני לא חושב שהפגם הוא רק באותו חלק שבחברה חרדית
לכל ציבור יש את הסטיגמות שלו..
למד באונבריסטה ידועה או במכללה עלובה?
נו..שמענו גם על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 21:50 |
|
| |
לא מסכימה שזה טיפשי להסתכל על ישיבה, וודאי שיש ערך לאיפיון בחורים על פי הישיבות שלהם. מצד שני, לבוא ולומר "אני לא נפגשת עם בחורים מישיבת X" זה טיפשי. עולם הישיבות כמו שיסביר לכם כל בחור ישיבה (וכמו שנאלצתי פעם לשבת ולשמוע הטפה של שעה וחצי מאיזה חברונער) מחולק היטב לקטגוריות, אני לא מתכוונת לישיבות חלשות וחזקות, אלא לאופי הישיבה. ובהחלט ניתן לאפיין את הבחור על פי אופי הישיבה שבה הוא לומד (למשל: מודרני או סגור). כשלי מציעים בחור מישיבות מסויימות, אני תמיד הולכת לפגישה (כמובן, אם לא מדברים על שיקולים אחרים) אבל לא אכחיש שאני באה עם קצת סטיגמות מראש על אותו בחור. ואני לא יודעת אם זה רע.
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 22:56 |
|
| |
זה לא רע אבל זה בטח לא נכון.
סטיגמה מעוותת מציאות. סטיגמה מכלילה.
תתמודדו עם המציאות עצמה - האמיתית
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2007 20:57 |
|
| |
איך אמר מי שאמר, "בשמים לא ישאלו אותך איפה למדת, ישאלו אותך מה למדת..."
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 00:43 |
|
| |
לא קראתי את כל האשכול אז אנלא יודעת אם לא שאלו את זה כבר, אבל---- למה לבחורים כן מותר לומר שהם רק רוצים מסמינר זה וזה ולא מסמינר כזה או אחר???!?!?!
אני חושבת שלמדוד אדם ע"פ המוסד שהוא למד בו זה דבילי. ברור שבחירת מוסד מראה על כיוון מסוים לפעמים אפילו על התנהגות כללית מסויימת אבל בכל מקרה לפני שפוסלים על הסף צריך לבדוק מי הבחור/ה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 00:50 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
טלית, אתן בחורות שמסננות (ויש הרבה כאלו) הן אומרות לעצמן שרוב הבחורים מחברון הם בחורים מדנים, אז למה אני תריכה לשרוף את הזמן על בחורים מישיבות אחרות...
כמובן שאני לא מסכים לזה בכלל אני רק מנסה להציג את דעתן.
ספציפית לגבי חברון- נכון שרוב הבחורים שלומדים שם (ואני מדגישה לא כולם) הם באמת כשרוניים מאד. אבל אתה לא חי רק עם הכשרון של הבנ"א אלא גם עם המידות שלו, ועל זה לאף חברונר אין ערובה וצריך לבדוק טוב טוב. וחוצמזה כשרוניים יש בעוד מקומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 01:19 |
|
| |
לפי דעתי לא צריך לפרסם בעיתון את שם הישיבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 16:30 |
|
| |
יש ישיבות שמרוכזים בהם בחורים מיעוטי אינטלגנציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2008 00:27 |
|
| |
אני למדתי בישיבה ספרדית טובה ,למרות שהיה לי אפשרות ללכת לישיבה אשכנזית בנונית ,ומרצון הלכתי לישיבה ספרדית ,הייתי נחשב לבחור טוב בישיבה אבל שהגעתי לתקופת השידוכים היו הצעות משפחות פשוטות מאוד ובכלל לא סגנון שלי , לעומת השידוכים של אחים שלי שלמדו בישיבות אשכנזיות טובות היו שידוכים מצוינים ממשפחות מעולות ובחורות טובות , ומבחינת איכות של הבחור אני ואחים שלי דומים מאוד ,
מסקנה הישיבה שאתה לומד כן משפיע אל השידוכים מנסיון ,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2008 03:02 |
|
| |
"ישיבה ספרדית טובה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2008 07:20 |
|
| |
ליטאי613
קיים ישיבות ספרדיות טובות במיוחד בשנים האחרונות , דוקא בחול מועד היו כמה חברים של אחי בארוחות צהריים אצלנו ,אחי לומד בישיבה אשכנזית ,ודברנו על נושא הזה והם מודים שיש ישיבות ספרדיות שיש שמה אוירה רצינית של לימוד יותר מאצלהם , בלשון שלהם אמרו יש יותר ברנד שם , סליחה אם אני לא הגה נכון את הסלנג אחרי הכל אני לא בישיבה 6 שנים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2008 20:00 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | "ישיבה ספרדית טובה"?
|
|
עין ערך קול יעקב
|
|
|
|
|