המשך--------הספר פרק-ב'
בס"ד פרק שני
התקף – לב הייתכן
ראשית כל ננסה להבין למה בחור או בחורה באמת כל כך מתרגשים.
לכאורה מפגש זה דומה לכל מפגש רגיל אם אדם זר שצריך לשבת מולו לדבר לפעמים גם להביע דעות וזה כמו פגישה בין בחור לבחורה מדוע א"כ משתנה התגובה בין מקרה למקרה.
כדי להבין זאת...
ננתח פגישה או היתקלות בין אדם לחברו ברחוב או בכל מקום שתרצו.
כשאדם פוגש אדם שני ברחוב הוא יודע שהצד השני לא מתכוון לבדוק אותו לא חוקר עליו שום דבר במילים אחרות מנגנוני ההגנה שלו רדומים הדבר נכון גם לצד השני, לעומת זאת בפגישה בין בחור לבחורה כל אחד יודע בדיוק בשביל מה הגענו לפה "לשם מה התכנסנו" כל אחד בודק את השני חוקר רוצה לדעת עוד ועוד (בהמשך עוד נדבר אם בכלל שייך לבדוק וא"כ איך? )
אי לכך כשבחור או בחורה מתכוננים לפגישה בדרך כלל מתרגשים וזה מתפרש באופן של "רק שאני לא יגיד ככה" , "שאני לא יטעה בנושא הזה",
לתיקון העניין יש לי לומר שני דברים.*:namespace prefix = o />*:namespace prefix = o />
א:דבר שלא בשליטתי אבל הוא בקשה קטנה תשתדלו כמה שיותר להימנע משאלות חקרניות, "חפרניות", ומטרידות, תנסו לנהל שיחה בריאה ממש כמו שאתם מנהלים שיחה אם חברכם על כל נושא אין שום מניעה שאם חברכם אתם מדברים על מטוסים איתה לא, ואם אתם מתביישים מה על כאלה נושאים לדבר אם בחורה אז אולי כדי שגם אם חברכם לא תדברו כאלה דברים כי זה אתם ואין שום עניין להסתיר וזה מוביל אותי כבר לרעיון הבא.
ב:כן כן אני מתכוון לאלוקים, כן גם את זה ראיתי, תשמעו סיפור קצרצר "מה את אומרת כן כן זה ממש מעניין" את יודעת מה יש לי סתם שאלה "תגידי יש לכם טלוויזיה בבית"? תשמע כן אבל תדע לך "שאני הכוונתי לספר לך אבל מעניין איך עלית על זה מה מישהו אמר לך"?
לא!
אבל אני מכיר את מה שאת מספרת לי וניחשתי, טוב תראה אני לא יושבת כל הזמן ורואה, כן אני מבין אבל יש זמנים שיוצא לך כן.
תשמעו...., זה סיפור שהיה לי ממש אמיתי לחלוטין מה תגידו, איך תשפטו, לא היית צריך להגיד את זה, ממש לא במקום וגם אם זה קרה היית צריך להרגיע את כל הסיפור כן כן את כל הדברים האלו שמעתי אבל אתם יודעים מה התשובה שלי אני לא באתי לפגישה הזאת בהצהרה שאני הולך להרוס אותה, לא עמדתי על השולחן בבית המלון וצעקתי קריאות קרב, באתי מסודר אם ראש בריא כמה שיותר להצליח ואני לא התכוונתי להגיע לנושא הזה זה מה שיצא אז אני בטוח במאת האחוזים שה' הכניס לי את הדברים האלו לפה וזה מה שיצא זה רצון ה' ואין לי על מה להצטער,
שאלתי פעם מרצה מה הכי קשה מבחינה נפשית בלהיות "יהודי" תשובתו הייתה 'גבול ההשתדלות' כלפי מה הדברים אמורים אנחנו מצווים לעשות את מרב ההשתדלות כל אחד לפי הרגשתו היו חמשה מלכים שלכל אחד הייתה בקשה נפרדת בקשר לאיך שה' יכניע את אויביו הקיצוני שבהם דויד המלך שביקש "ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם". זאת אומרת שדויד ביקש מה' אני רוצה לראות במו עיני איך הם מתים, לעומתו חזקיהו ישב במיתת חוליו וביקש אני רק יאמר שירה ואתה תעשה מה שיצא בבוקר שמכל צבא סנחריב נשארו שלשה חיילים,
אנו רואים מפה שלכל אדם יש את הרגשתו בהשתדלות אבל מה שנכון לכולם שאחרי שעישנו באמת את ההשתדלות המקסימאלית אל לנו לשקוע בעבר אם הייתי עושה ככה או ככה "אולי" היה יותר טוב אבל זה 'אולי' אני עשיתי את ההשתדלות מבחינתי אז מבחינת אלוקים עשיתי מספיק..
אל לנו לדוש בעבר!
יש לי עניין שמאוד התקשיתי בו ודיברתי כבר אם כמה אנשים, הרי כתוב שארבעים יום קודם יצירת הוולד נקבע בת פולני לאלמוני א"כ כשבחור אומר תשובה שלא או בחורה ובעצם הם מיועדים זה לזה אז מה מתבטל חס וחלילה החלטתו של ה' בהיוולדם, ואם לא אלא ה' מכוון אותנו בהחלטות אז למה לנו בכלל ללכת לפגישות וודאי שלא לחשוב איך לעשות פגישות ולהתייעץ תראו כמה קושי זה פוטר אותנו, אלא מה התשובה טמונה במה שדיברנו קודם לכן אדם צריך לעשות השתדלות איך שהוא מרגיש ובאמת אם לא ההחלטה משתנית זאת אומרת שבני זוג נקבעו אחד לשני אבל בשביל זה הם צריכים לעשות מאמץ מסויים ואם לא אז יש התאמה אחרת שמתאימה להשתדלות שבחור זה עושה.
ולסיכום העניין: הוא שזאת הסיבה הכי חזקה לא להתרגש כי הכול מכוון מלמעלה ואם ההשגחה זימנה את שניכם ביחד כל מה שתגיד יהיה בסדר כמובן שהכוונה לא להרוס את הפגישה וגם אז יהיה בסדר אלא לעשות השתדלות ללכת על החבל הדק הזה שנקרא
"השתדלות"
וממש לפני שאנו מסיימים את הנושא הזה יש לי עוד איזה קוריוז תשבו ותקראו...
"עזוב אותך משטויות כולה בחורה מה אפילו לא בת עשרים מה אתה מתרגש אב.. אבל אני כן מתרגש אתה יודע ואם היא תתפוס אותי במשהו שאני לא רוצה אני לא יכול איפה השירותים........
סיכום קטן למה שמתרחש במוחו של הבחור לפני הפגישה.
בואו נבדוק כרגע מה קורה במוחה של הבחורה, יודעי דבר אומרים "כמה שהבחור מתרגש הבחורה מתרגשת פי שניים וי"ג עשרה.
אימא את חייבת לנקות לי את עכשיו הוא מגיע סיכמנו ב-8 אימא שלו עובדת בתור קוסמטיקאית הוא בטח מבין בזה חבל"ז אני לא יכולה כרגע אבל אימממממא... ותראי את השמלה שלחת את רוחי לקחת מהניקוי יבש בזמן שהיא לא יודעת לשלם במכולת תראי מה קרה הוא הבחור היחיד הנורמאלי שסוף סוף גם לומד ב"חברון גבעה" את רוצה להרוס דווקא את זה אימא האיפור אימא האיפור זה לא מודרני מידיי אמרו "שהוא קצת שונה מהמשפחה שלו במודרניות". יעלי תשמעי טוב כל הטענות שלך וכל הצרחות שלך לא מעניינות אותי בכלל אני צריכה לרוץ לחתונה של משפחת ברקומ..."
תדברי אם אבא אבבבבבא אני הולכת שלום! איממממממממממממממממא... עד פה הסיכום של צד הבחורה.
אני יגיד לכם קוראים נכבדים מה אמר לי המשגיח שלי שבאתי איליו ואמרתי הרב זה פעם ראשונה שאני נפגש אני צריך הדרכה מהרב אז הוא אומר לי הדרכה שום דבר לך תיפגש אבל הרב משהו אני ממש מתרגש אז הוא אמר אתה עמוד ליד הדלת תמות מהתרגשות תיכנס לתוך הבית תתעלף מהתרגשות תתחיל לדבר איתה תגסוס מהתרגשות אחרי דקה שתעבור אבל רק דקה הכול יעבור כלא היה, אז כשנכנסתי והתחלתי לדבר אם הבחורה הכול עבר ממש כלא היה כדברי המשגיח.
נ.ב. אתם יכולים להתחיל לנחש את שם הספר----חוברת----מאמרים.
תוקן על ידי - שדכנית1234 - 23/03/2006 15:33:36
|