|
|
| נשלח ב-27/3/2006 17:47 |
|
| |
עוד שאלה שעלתה לי,
השיר אשת חייל הוא שיר הלל לאישה , אבל הוא לא נוצר בנסיבות מפרגנות אלא להפך, כיצד מתגברים על הקושי הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 19:57 |
|
| |
לירון, לי זה עושה דמעות בעיניים... אני באמת לא יודעת למה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 23:38 |
|
| |
מגי, הדמעות באות ממקום של התרגשות שמפרגנים לך ומעריכים אותך בסופ"ש, או ממקום של אכזבה כלפי המלל והטקסט למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 19:00 |
|
| |
זה שיר שעומד בצורה נעימה ביותר ומשובחת ביותר על תכונות טובות הקיימות באשה.
אולי אם את עומדת דווקא על הנקודה של האשה, אזי אין טעם בפירוש/פנים אותם התחלתי לכתוב.
אולי פשוט לעבור על הפסוקים ולראות על פי פשט מה לא כל כך ברור, ואז אשמח מאד לעזור.
ולא נאמר שם שהיא מכוערת, מגי...אלא שהיופי החיצוני איננו העיקר באשה זו, אלא יראת ה' שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 19:24 |
|
| |
עמית, לא.... אני כן רוצה את הפירושים. אני רוצה קודם כל הבין את השיר עפ"י הפרשנות האובייקטטיבית שלו ואחח"כ להיתעקב על אי בהירויות... טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 19:28 |
|
| |
כן רק שיש שבעים פנים לתורה,
ולכאורה מה שמעניין אותך זה הפשט [המשל כמו שהוא, שהוא אמתך מצד עצמו, היינו ששרים לאשה] ולא הדרש כמו שהתחלתי [שהוא בכלל מדבר על נמשלים בעבודת הנפש].
אולי את רוצה שאתן את פירושי לפשט?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 19:33 |
|
| |
האאא.. לא חשבתי על זה ככה....
טוב אז תיתן לי את הפשט- אני גם אוכל להבין אותו ולהיתמודד איתו טוב יותר. תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 01:25 |
|
| |
שלום
לירון - שלמה המלך היה ידוע ביוכלתיו לספר משלים נפלאים
לפי דעתי אחת ממטרות המשל הוא להמחיש דברים נשגבים מאיתנו בדימויים ומטאפורות, כך שתוכל להיות לנו תפיסה הבנתית כלשהי.
הפעם הוא בחר להמשיל את הקב"ה לבעל שבוחר מכל הנשים (אומות העולם) את בת ישראל (שהיא אשת חייל)
מגי - מה לפי דעתך אלוהים כן רוצה מאיתנו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 11:09 |
|
| |
אֵשֶׁת-חַיִל, מִי יִמְצָא; וְרָחֹק מִפְּנִינִים מִכְרָהּ
מאד קשה למצוא אשת חיל זריזה וישרה , והיא דבר יותר יקר מפנינים, היינו שהחיפושים אחריה הם יותר קשים מהחיפושים אחרי הפנינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 18:24 |
|
| |
בָּטַח בָּהּ, לֵב בַּעְלָהּ; וְשָׁלָל, לֹא יֶחְסָר.
בעלה רגוע שהיא לא הורסת לו את הבית, ושלא מאבדת את ממון הבית, ואין לו צורך לתת את עיניו במעקב אחרי פעולותיה הכלכליות..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 18:28 |
|
| |
גְּמָלַתְהוּ טוֹב וְלֹא-רָע-- כֹּל, יְמֵי חַיֶּיהָ.
זוכרת לו את הדברים הטובים שבו ומגיבה בהדדיות, ומוחקת מהזיכרון את כל הדברים הרעים שבו, גם ברגעים הקשים של החיים, שבהם קל יותר להתפתות ולהיכנס לדברים הלא טובים..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 18:33 |
|
| |
דָּרְשָׁה, צֶמֶר וּפִשְׁתִּים; וַתַּעַשׂ, בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ
כשצריכים עוד כסף בבית, הלכה לחפש בעצמה עבודה, ויצאה לעבודה מתוך שמחה ורצון פנימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2006 13:50 |
|
| |
שלמה- תודה על ההסבר.:-)
עמית... עוד.... עוד...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2006 10:46 |
|
| |
*--StartFragment * הָיְתָה, כָּאֳנִיּוֹת סוֹחֵר; מִמֶּרְחָק, תָּבִיא לַחְמָהּ.
אשה באופן עקרוני יכולה לשבת בבית, ולדרוש מבעלה שיזון אותה, כפי שהוא חייב [גם מעוגן בכתובה]
אבל אשת חיל, ברגע האמת, יוצאת מן הבית והולכת להשתתף בהבאת הפרנסה.
היא גם לא מקטינה ראש ומחפשת רק משהו קל וקרוב, אלא כמו האוניות שיוצאות רחוק, כך גם היא מגדילה ראש ומוצאת פרנסה טובה אפילו אם צריך לתת איזו גיחה לחו"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2006 15:33 |
|
| |
לירון בר כעיקרון לפני שקראתי את הביאורים שלכם לאשת חיל , אני עצמי תמיד כשאבא שלי קרא את אשת חיל חשתי ברצון להגיע ל"אשת חיל" באמת סוג של מושלמות שלא ממש קיימת.. תמיד הרגשתי אכזבה לזה שכנראה אין מצב שאגיע לכזאת דרגה.. עכשיו אני שמחה לדעת שהדרישה היא מכלל עמ"י, בנים ובנות כאחד. בתקווה למושלמות בעתיד,,, 
|
|
|
|
|