הבעש"ט, באחד מכתביו, אומר שכשאדם מתפלל צריך לדמיין הוא כי למעשה בשעת הזדווגות עם הקב"ה (ח"ו??), ההשתחויות כו'.. וכן, האדמו"ר מפיאצ'סנה הי"ד, אמר שכשאדם איינו מצליח לכוון בתפילתו כראוי, טוב לו שיצייר לו דיוקנו של הקב"ה (ח"ו?????), שאלתי, האם באמת החסידות סוברת שלקב"ה יש גוף וצורה, כפשט הדברים, או שיש משמעות מעבר לפשט? תודה, בציפייה לתגובה.
נשלח ב-26/3/2006 02:11
האם תוכל להביא מקורות וציטוטים? קשה לדון במשהו כזה על סמך הסיכום שלך שיכול להיות שמעמיד את הדברים באור לא נכון.
נשלח ב-26/3/2006 08:56
בפורום אחר הבאתי את דברי הרבי מליובוויטש (ליקוטי שיחות ח"ב עמ' 511) שצדיק הוא "עצמות ומהות... אריינגשטעלט אין א גוף". או בעברית: עצמות(!) ומהות(!) [של הקב"ה] המונח בגוף.
אולי גם לדברים האלה נמצא פירוש הוגן.
נשלח ב-26/3/2006 09:05
גם אני מצטרף לבקשתו של מייציץ לציטוטים או למ"מ.
הערה, האשכול הזהאינו על חב"ד ועל אמירתו של הרבי. בשביל זה יש אשכול ונושא זה נדון שם. ראה למשל מתגובה 16 כאן
נשלח ב-26/3/2006 09:26
החסידות לא המציאה את הדימויים המיניים. רבי אלעזר מוורמס, בעל ספר הרוקח ותלמידו החשוב של רבי יהודה החסיד, כתב בלשון כמעט בוטה, על אהבת האלוהים הרצויה:"ויותר מבחור שעברו ימים רבים שלא בא אל אשה ומתאווה אליה ולבו בוער לבוא עליה ומרוב אהבתו ותאוותו כשבא עליה וזרעו יורה כחץ נהנה מאוד".
נשלח ב-26/3/2006 10:03
אני רוצה להוסיף , הציטוט מהבעש"ט אינו מוכר לי ואני משער שהוא לא מצוטט במדוייק. לגבי דברי האדמו"ר מפיסצנה , הוא אכן כתב כזאת (אני הבאתי פעם את דבריו בזה בפורום והיה דיון על כך , לינקי?) , אבל מי שרואה את דבריו במקור אינו יכול לשאול שאלה כזאת , האם הוא באמת סובר שלהקב"ה יש גוף , שהרי עיקר חידושו הוא שמותר לדמיין דמות גוף כעזר לכוונה , אם מבינים שמדובר בלא יותר מאשר משהו שעוזר לכוונה. ולכאורה אין זה שונה מכך שמותר להשתמש במלים שיש בהם משום הגשמה ומה בין מלים לציורים.
נשלח ב-26/3/2006 10:38
מכיוון שהאשכול הולך להצדיק אמונות נפסדות, ודעות חדשות שחדרו לאומה הישראלית.
ר' גדליה אמר לי, שכל אחד שמתפלל, הרי הוא מעין עובד עו"ז, כי בהכרח הוא מצייר דמות שאליו הוא מתפלל.
(תוקן הקישור - מ. משנה)
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 26/07/2013 09:24:02
נשלח ב-26/3/2006 10:46
זריחת_עץ:
יש לך את המקור לדברי ר' אלעזר רוקח?
ד"א גם ברמב"ם מופיע דמוי זה אם לא באותו חוזק.
נשלח ב-26/3/2006 11:14
רבותי המכובדים בעיקר כל אלו המתפללים נוסח ספרד. הרי מספר פעמים ביום אתם אומרים. את לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתה.... מה פרוש המשפט הזה? ליחד את הקב"ה (זכר) ושכינתה (נקבה) אתם מתפעלים על אחרים?? איני רוצה להכנס כרגע לכל המכשולים. האם אתם מודעים לזה מה שאתם אומרים ומוצאים מן הפה? כל כך מהר ובקלות אתם אומרים את לשם יחוד.האם פעם אחת חשבתם על פרוש המילות.
נשלח ב-26/3/2006 11:46
לא נחשדו גדולי עולם שכוונתם פשוטה וגשמית כפי שמתואר פה. וכוונתם היא אליגורית להמשיל בגשמי לרוחני.
ומי שחושב במושגים גשמיים , באמת עדיף שיברח כמו מאש גם מ"לשם יחוד" וגם מכוונות של הרוקח.
צא וראה מה עלתה להם ליעקב פרנק וכיתתו שסברו שהכל כפשוטו, ועי"כ הגיעו לעבירות החמורות ביותר של ניאוף ואורגיות באיצטלה של עבודת ה'.
נשלח ב-26/3/2006 12:20
אכן כן, והרי הוא כהגשמת שיר השירים וכתובת הרמ"ק שנתגלתה לאחרונה ועוד ועוד...
נשלח ב-26/3/2006 12:39
בר בי רב. לא נחשדו .. אני מסכים אתך. אבל גם באליגוריה הדבר פסול. זו עבודה זרה. הרי אחרי שאומרים את כל כל הלשם יחוד..אנו ממלמלים גם את שלש עשר העיקרים. איך אנו מתמודדים בדיוק עם האני מאמין השני והשלישי לאחר הלשם יחוד? כצת יושר מחשבתי. אנחנו בפורום הזה, בא ונפסיק להשתמש במילים סתומות כגון מהות האלוקות. עליונים .טמירים. רק מבינים.עומקא של תורה.רבדים אחרים.אי אפשר להסביר את זה למי שלא מבין.(אז למי מסבירים משהו ,למישהו מבין?) וכד.באשכול הסמוך הביאו מאמר רק למבינים. זוכרני עוד בהיותי ילד הסתובבתי בחצרות אדמורי"ם. בטישים של ליל שבת וסעודה שלישית. הרבי היה אומר תורה. לפעמים רזין, ולפעמים רזין דרזין. כששאלתי את אבי ז"ל. מה ההבדל. כילד הרי לא הבנתי כלום. הסביר לי אבי. רזין זה תורת הסוד שרק הרבי מבין והקהל לא מבין. ורזין דרזין זה תורת הסוד שגם הרבי בעצמו לא מבין. בא נישאר בתחום המחשבה שאנו מבינים כי לכך נוצרנו.
למנוחעושים יש ספר בשם "אמרי בינה" לאדמו"ר האמצעי מלובביטש - עיין שם ואז תבוא ותספר לנו מה אומרת החסידות על הגשמה וכו'. (מצ"ב העמוד הראשון)
לאבויוסוף ראה למשל שורות 4, 5 ו 6 בצד ימין מלמעלה : "...לקבוע אחדות ה' הפשוטה שהוא בחינת *עצמות* אור אין סוף ברוך הוא במוח ולב כל אחד כפי אשר יוכל שאת..." -התשובה טמונה בטרמינולוגיה (ולכן ע"ע X וע"ע Y וע"ע...) ולא בתיאולוגיה. ולטוענים לתיאולוגיה: תביאו צילומים והקלטות על מנת לזכות את הציבור במצוות איבוד ע"ז... לדוגמא: "משכיל" בחב"דית פירושו אדם בעל ידע והבנה עמוקה בחסידות ו"משכיל" בחרדית רגילה פירושו ידוע ומפורסם ול"משכילים" של הזוהר יש גם מובן שונה ו"משכיל" ע"פ מילון מורפיקס פירושו educated / intilligent
נשלח ב-26/3/2006 20:17
זריחת_עץ:
עד כמה בטוח יחוס קטע זה לר' אלעזר רוקח?
נשלח ב-26/3/2006 20:32
דרום חוקר
אני מבין שאתה משמש כמאזן כוחות שכן שם הטית לצד השני.
מאיר