יש לי עכשיו הצעה של בחור מב"ב והוא כמובן רוצה לגור בב"ב וכן כך הוא מעמיד את זה בתור תנאי...
ואני בתור ירושלמית ותיקה מה יש לי לעשות בב"ב המגעילה הצפופה אין אויר לנשום מה? מה יש לי לעשות שמה???
כל ירושלמי מבין מזה ירושלים וא"א לוותר על ירושלים ואני מבינה שכתוב בג"מ שצריך שהגבר ילך למקום מגורים אחרי אישתו!!!
אז איפה הצדק פה בנים לפי מה שיוצא מזה הבנים צריכים לוותר לבנות בעניין הזה...
נ.ב. אגב אם מישהו יכול להביא לי את המקור הזה בג"מ אני בטוחה שיש כי אני פעם ראיתי את זה ומאז זה נעלם מעיניי...
נשלח ב-26/3/2006 04:42
בס"ד
שימי לב שכתבת"אישתו"- וכל העינין מדובר במקרה שזאת אישתו- ועד כה מצאתי מקורות שכל הפן ההלכתי מדבר רק לאחר הנישואין ואת שואלת לגביך עוד לפני החתונה.
כתוב במשנה בכתובות דף קי, ב :"אבל באותה הארץ מוציאין מעיר לעיר ומכרך לכרך, אבל לא מעיר לכרך ולא מכרך לעיר,מוציאין מנוה רעה לנוה יפה, אבל לא מנוה יפה לנוה רעה."(כמובן שיש מחלוקות המחבר,רי"ף, רמ"א אכמ"ל)
לפי זה הבעל יכול לכפות את אשתו לעבור דירה בתנאי שהדירה תהי'ה באותה רמה. את אמורה לעבור מירושלים לב"ב, ורמת הדירה זה עינין של טעם אך צריך להסתכל גם על גורמים נוספים... כמובן שאין לקחת את תשובתי כפסיקה!!! אך אני חושבת שצריך ללכת אחרי הלב, אם מדובר בבחור ירא שמים ונוצר בינכם חיבור טוב, יש כאן מקום להתחשבות בצרכיו, אבל כמובן שלבדוק טוב מאוד אם הם מתיי'שבים עם צרכיך ומה כלל השיקולים.
הכי חשוב לקחת החלטות בישוב הדעת ובשלמות ולשם שמים- כי אז ה' ינתב את דרככם לטוב.
המון בהצלחה.
נשלח ב-26/3/2006 13:55
אני לא מכירה את המקורות הללו..
ואני עוד יבדוק אותם אבל ככה ממה שאני יודעת איך הולך אצל האנשים ..
אז אני יודעת שזה מאוד מקובל שבנים הולכים אחרי הבנות מבחינת מקום המגורים..
ומה שכתבה שירה זה נשמע מאוד מוזר..
היום מקובל לבוא למקום בו גרה הבת ואני מדברת עוד לפני החתונה...
נשלח ב-26/3/2006 14:08
זה ברור שצריך ללכת אחרי הבחורה במקרה של מגורים..
היא יותר קשורה להורים שלה!!
ובדרך כלל היא תרצה לביינתים לגור ליד ההורים והבחור צריך לוותר בעניין.
הזה אני לא מבין את הבחור הזה שירה שהוא רוצה רק במקום שלו זו ממש חוצפה זה נגד כל מוסכמה חברתית..
נשלח ב-26/3/2006 14:33
בס"ד
אני מסתכלת מעבר ל"מקובל" ,כי לא תמיד מה שמקובל מסתדר באופן ספציפי לזוג מסויי'ם. לכן מבחינתי זה לא משנה אם מקובל שהולכים לפי הבחורה או לפי הבחור, מדובר בשני מבוגרים שיכולים להחליט החלטות על דעת עצמם.
פה המקום לציי'ן שאם הבחור המיועד מעמיד כתנאי את מיקום מגוריהם בעתיד ולא מוכן להתפשר ימין או שמאל יש להסיק מזה משהו על אופיו(כמובן שלא תמיד באופן גורף). האם זה מראה על עקשנות בסיסית? (- במקרה ואין סיבה מנומקת) האם זה עינין קטן שיכולים להסיק ממנו שיגדל למצב שהוא יחליט החלטות ויקבע עובדות גם לאחר הנישואין?
ובכלל, עינין ה"תנאים" שבחורים מציבים נראה לי משהו שצריך להביא לסיומו. והתחלת מיגור התופעה היא הכחדת דרישות כמו:"אני דורש דירה!" , "אני דורש 70,000$ !" או לעיניננו : "אני דורש שהמגורים י'היו בעירי".... זה לא סוג המשפטים שצריכים לצאת מפיו של בחור בעל יראת שמים. (אני מתכוונת להרחיב על הנושא בהמשך בעז"ה)
בגלל שהעינין הפך להיות לנורמה אנחנו כבר לא שמים לב שיש פה סתירות איומות בין האידיאל הרוחני שלנו למציאות הגשמית המשתלטת.
לכן שירה, בררי טוב על הבחור: מה שיקוליו בנוגע להמשך מגוריו בעירו ואם הם אגואיסטים נטו. ובררי בקשר לעצמך מה ההתפשרויות שאת מוכנה לעשות למען הקשר הזה, כי גם אם תבטלי את השידוך עדיי'ן יהיו מצבים בהם תאלצי להגיע לפשרות. (אולי יש מקום להתפשר על דירה שממוקמת בין ב"ב לירושלים?- תחשבי על זה..)
והכי חשוב - לכי בעקבות הלב(אך אל תזניחי את השכל...)! בהצלחה.
נשלח ב-26/3/2006 17:12
שירה, אני מסכימה עם כל מילה שכתבה אחתתמימה
בררי מה מקור ההתעקשות? (לחץ משפחתי, חברים או אגואיסטיות לשמה) בנית בית מבוססת על ויתורים והבנה וכשצד אחד מתעקש זו נורה אדומה... שיש לבודקה
נשלח ב-27/3/2006 01:16
בס"ד
קודם כל שלום לך אחתמימה.
אני רוצה לומר שמעולם לא נתקלתי בכישרון כתיבה מדהים שכזה אני חושבת שכבוד גדול לפורום שאת בין הכותבות שלו... אני בטוחה שרוב חברי הפורום מסכימים איתי... ובכן אני מסכימה לדברייך אך יש לי נקודה שאני רוצה לגעת בה.. אין במאמר הזה שלילה לכלל דברייך...
ותודה רבה על "העיצה""לכי בעקבות הלב(אך אל תזניחי את השכל...)!"
ותודה על המקורות בהתחלת התגובות...
אז אני רוצה להתחיל אני אולי יסטה קצת מן הנושא אבל אני חייבת לאזן והנה ההזדמנות..
'אני מסתכלת מעבר ל"מקובל" ,כי לא תמיד מה שמקובל מסתדר' תראי אני בחורה שמאוד אוהבת להטיל ספקות במוסכמויות של החברה אבל אני עושה את זה רק לפני שאני בודקת מדוע דברים הללו נוצרו או למה הם קיימים...
האם העניין שמקובל שנפגשים בבית של הבחורה בפעם הראשונה היא לא דבר טוב למרות שאנו לא מסכימות לזה לפעמים אבל כמו שאמרה לי "שדכנית1234" את רוצה "שינוי מהפכה" אז לכי על זה!!
וזה נכון בחורה מטבעה היא אדם רגיש ואין עניין להתכחש לזה זה קיים ממילא אין זה דבר נכון שהיא תגיע בפעם הראשונה לבית של הבחור אבל אם היא מתעקשת אז בבקשה נכון הדבר גם למה שאמרו חברי הפורום שזה מקובל שנמצאים בשנה הראשונה לפחות באיזור של הבחורה פשוט הבחורה היא אדם רגיש לה אין את החברות מיד אין לה את ה"מועדון החברתי בית הכנסת" היא לא מכירה אף אחד וזה קשה אז היא נשארת במקום בו היא גדלה ויותר קל לה זה פשוט..
לפעמים אנו הצעירים מגיעים לעולם מלא במוסכמות ואנו רוצים "ליצור את הגלגל" אבל אומרים לנו תשמעו בדקנו את הכל זה עובד זה לא עובד וכו'..
אבל אנו לא אנו רוצים לבדוק הכל מחדש לשנות סידרי עולם וחבל הדברים קיימים ככה מאות שנים כי הם נבדקו והם עובדים אין מה לעשות (ואגב זה לא אמור להמעיט מחשיבות הביקורת אבל צריך לבדוק טוב לפני הביקרות)..
אולי סטיתי פה מן הנושא המדובר אבל אני מרגישה שבפורום הזה אני דיברתי יותר מידי על "מהפכות שינויים וכו' " וחשבתי שאני צריכה לאזן את העיניינים שנכון צריך מהפכה אבל צריך לחשוב שישנם אנשים שהיו כאן לפנינו והם בדקו דברים ולפעמים אם הם לא שינו אז כנראה שהם עובדים...
"פה המקום לציי'ן שאם הבחור המיועד מעמיד כתנאי את מיקום מגוריהם בעתיד ולא מוכן להתפשר ימין או שמאל יש להסיק מזה משהו על אופיו(כמובן שלא תמיד באופן גורף). האם זה מראה על עקשנות בסיסית? (- במקרה ואין סיבה מנומקת) האם זה עינין קטן שיכולים להסיק ממנו שיגדל למצב שהוא יחליט החלטות ויקבע עובדות גם לאחר הנישואין?"
מה שכתבת פה אני מסכימה זה נכון שזה יכול לביא לעיקשות וכו' ושזה מראה משהו על האופי שלו במקרה של עיקשות מסויימת...
"ובכלל, עינין ה"תנאים" שבחורים מציבים נראה לי משהו שצריך להביא לסיומו. והתחלת מיגור התופעה היא הכחדת דרישות כמו:"אני דורש דירה!" , "אני דורש 70,000$ !"
זה אולי יראה שאני בחור אבל אני רק רוצה לאזן אז אני לא נהנית מהקטע הזה שאת מציגה פה זה נכון זה ממש מציק וגם להורי אין כ"כ הרבה כסף כמו שהבחורים דורשים היום אבל זה לא התחיל מהיום זה הגיע מפעם שהבחורים היו לומדים כל הזמן ולא היה להם מצב להתפרס אז היה מקובל שהבחורה מביאה יותר אני יודעת שחלק ממה שבחורות כועסות על זה כאילו מה אנו שוות פחות מהבחורים למה אנו צריכות להביא יותר אבל זה לא נכון כי כך היה מקובל מאז ומעולם...
רואים שאת מצטטת "אני דורש דירה!" אז זה מה שמפריע זה ה--"אני" וה--"דורש" אז בואו בנות נבין שזה לא כך..
"בגלל שהעינין הפך להיות לנורמה אנחנו כבר לא שמים לב שיש פה סתירות איומות בין האידיאל הרוחני שלנו למציאות הגשמית המשתלטת."
יש סיפורים על בחורים ממש יראי שמים שטענו אני יושב ולומד ואני רוצה להמשיך לשבת וללמוד ואני לא רוצה להיות מוטרד אני רוצה לפחות קורת גג מעל לראשי..
אני לא חושבת שישנה סתירה צריך לדעת שמותר גם לבן תורה לדרוש זה לא סותר "כדי להגשים את האידאל הרוחני צריך למצוא מקום למציאות הגשמית המשתלטת"
ובאו בנות נהיה כנות עם עצמינו ישנם מקרים מסויימים שבהם אנו אשמות האיפור, הלבוש, וכו'..
אז תראי אני מסכימה לחלק מהדברים אבל חשוב שיהיה ברור מה שרציתי להגיד שלמדתי פה מהפורום שזה נכון להטיל ספק בנורומות ומוסכמות חברתיות אבל צריך לחשוב טוב כי לפעמים עומדים מאחורי הנורמות והמוסכמויות הרבה מחשבות מחכימות...
נ.ב. לכמה מחברי הפורום שיקראו את הדברים ויחשבו בטח יגידו מה "שירה9999" השתגעה היא כל הזמן הייתה נגד הסיטגמות וכו' מה קרה לה???
אז זהו כמו שקראתם למעלה ובכל המאמר "צריך איזון"...
נשלח ב-28/3/2006 04:33
הנ.ב. ומשפטי המחץ בסוף היה חשוב מי היה מאמין שככה שירה תדבר לא להאמין על השינוי שחל בך כל הכבוד...
נשלח ב-28/3/2006 16:48
כן שירה עשתה שינוי עצום ממהפך ל----.....
עכשיו אני גם חושבת אחתמימה שלא צריך ללכת תמיד על מה שמקובל אבל אדם צריך לדעת להיות עם כולם לא צריך להתבלט באופן קבוע...
יש אנישם כאלו שאוהבים כל הזמן לעשות דברים שונים והכל למען מטרה אחת להתבלט...
"אל תהיי צודקת היי חכמה"...
נשלח ב-29/3/2006 19:26
בס"ד
שירה מתוקה...
ברגע זה פתחת בנושא חשוב מאוד , העיניי'ן מחיי'ב פתיחת אשכול נוסף כי אנחנו עוברים לנושא חדש. אם כן אני עונה לך על השאלה בתשובה מאוד מפורטת באשכול שנקרא: "היכן הדולרים??"
נשלח ב-29/3/2006 21:04
יש לך כישרון כתיבה עצום...
רואים באשכול החדש שלך...
נ.ב. בקשר לתגובה תגיע יותר מאוחר...
נשלח ב-7/5/2006 21:43
אז חבר'ה חדשים מה אתם אומרים בעיניין?
"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"
נשלח ב-7/5/2006 23:03
לפני כ15 שנה לפני עידן הפרויקטים אז גרו בדכ באיזור המגורים של הבחורה היום בעידן הפרויקטים מסתכלים איזה פרויקט הכי משתלם כלכלית
נשלח ב-29/5/2006 16:09
האם נלך אחרי הרצון של הבחורה מבחינת המגורים או אחרי הרצון של הבחור??
האם ישנם כללים בנושא בכלל!
מנהל הפורום המוצלח "שידוכי חרדים"