בס"ד   שלום!  אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. (כמובן שיש סיבות נוספות ואכמ"ל)כפי שאמרתי בהודעתי" /> פורום: שידוכי חרדים - היכן הדולרים?? – בחדרי חרדים
בית פורומים שידוכי חרדים

היכן הדולרים??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2006 19:31 לינק ישיר 

****אז הקשר הוא שברגע שאדם מושפע ממשהו זה בא להראות על קדמיותו של אותו נושא על הנושא המושפע, בוודאי שלא תמיד באופן גורף- אך בטח שלא המשפיע נבע מהמושפע- מבחינה הגיונית... וכל זה בא על מנת להפריך את הסברה שלך של כל רב שהוא בעל מקצוע – הוא קודם כל רב ורק אחר כך "עובד"- ניסיתי להראות שזה לא דווקא בסדר הזה, ישנם רבנים שאצלם הסדר הי'ה הפוך, וישנם רבנים שאין קדמיות בסדר, אלא שני הפנים משפיעים אחד על השני, מקצועו על תורתו ותורתו על מקצועו...**** ממש לא ממש לא ...!!! "עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי" מי ששם את התורה שניה או אפילו באותו מקום של העבודה לא יגיע להיות אפילו ראש ישיבה מי מדבר על ר' יוחנן הסדלר....!!! ***קירתי, כתגובה לדבריי'ך אלו, אשתמש במשפט שאת בעצמך כתבת ללילי- וענית לשאלתך זו:**** אני שאלתי שאלה לא. אני הנחתי הנחה. הסבירי את דברייך.. ****אותו מנהיג או מנהיגים צריכים להחזיר את הרוחניות ואת ה"לשמה" ללקסיקון שלנו – וזה השינוי!! לא מדובר בשינוי באסוציאצי'ה של "מהפכה בעולם החרדי" אלא שינוי לטובה – העלאת הדרגה הרוחנית לביטחון מלא בקב"ה- כמו שסומכים עליו בנושא הפרנסה והרבה בחורים בשל כך לא מבטלים תורה על מנת לצאת לעבוד , כך יש לסמוך עליו בנושא הזיווג ולא לבטל שידוך בגלל ה-$$.**** זה בדיוק העניין אני כבר אמרתי שאני דנה פה באופן תיאורטי האם אפשר להבין את בקשת הבחורים ל... ויש פה הבנה מצידי לפחות לבקשה הזאת... כמו שאמרתי כבר אין פה בעיה ללשמה הבקשה היא כדי ללמוד בראש שקט.. (לשמה). אני חושבת שזה נתון לכל מקרה ומקרה ביטול השידוך א"א לומר באופן כוללני "לא לבטל בשביל $$... ****בעיניי'ן הבחורים שדיברת עליהם – זה מאוד אינדבדואלי – כל אחד ישנה או לא ישנה את לבושו בהתאם לחינוך שקיבל ומידת החוזק שלו- אין להעריך בכוללנות על כל הבחורים.**** לא מדובר פה על חינוך אלא על חברה שלמה שנקראת "הציבור החרדי " שפולטת את הבחורים שיוצאים לעבוד וממילא הם לא מרגישים שייכות וממילא אין שייכות גם ללבוש וכו'.... אבל הפרדוקס הוא שברגע שהם מחליפים את לבושם אז על חזרתם אולי בעתיד נחסמה!!! ****אלא מה , הרבה לא מגיבים כאן נוכח פרוצדורת בקשת אישור כתבה בפורום זה.(דבר לגיטימי)**** האם את חושבת שיהיה זה דבר נכון לבטל את הגבלת הכתיבה??? אולי נוכל להמליץ על הנושא למנהל ומנהלת המשנה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 19:58 לינק ישיר 

בס"ד ****התחמקת באלגנטיות מהתיי'חסות לנקודות שהעלתי כתגובה למשפט בנוגע לעבודה ובחרת לחזור לדיון הקודם והלא פתור, לא נורא- נוותר לך....**** תחסכי מעצמך את הוויתורים עוד תצטרכי אותם הרבה בחיים תשמרי שיהיה לך לכל מקרה.... בעיניי'ן ה"עבודה המכובדת"... *****ראשית , כל עבודה מכבדת את בעלי'ה. שנית , הלימוד – הוא העיקר , העבודה – היא הטפל (והיא רק הדרך ולא המטרה) שלישית, זו לא חיי'בת להיות ממש "עבודה"(משמע קריי'רה) אלא גם דברים צדדים שעומדים בקריטריונים שהצגת, ז"א לא לוקחים שעות רבות, לא דורשים מאמץ גדול, לא צריך ללמוד אותם- ויש הרבה מאוד אין עיניי'ן ב"עבודה מכניסה ומכובדת"- משום שהתורה מביאה את הכבוד(בעיני ה' כמובן)**** ובכן ביקשת תגובה קבלי: את לקחת את "המכובדת" ועשית ממנה מטעמים... 1. אז אני דיברתי בלשון בני אדם אני האחרון שחשוב לו רק עבודה מכובדת למי שמכיר אותי (ויש כאלו שצופים בפורום שמכירים אותי אישית). 2. ברור שהלימוד הוא העיקר- מה החידוש וכי אני אמרתי אחרת??? אמרתי שאם אדם רוצה עבודה רצינית בלי שהוא ירגיש העבודה תהפוך לעיקר... 3. טוב אני מכיר את החלטורות האלו מעצם היותי בחור ישיבה אברך שלומד ומתעתד להיות ראש ישיבה או גדול הדור לא יבזה את עצמו בעבודות הללו (הביזוי הוא לא בעיניים שלי אלא של הרחוב מה לעשות זה המצב)... ותחשבי את עם עצמך את רואה את הרב קנייבסקי סוחב ארגזי יין או מסדר עגבניות בחנות או נוהג במשאית בשר??? ישנם שני אסכולות שונות אחת מהשניה כשבתווך מסתובבות אחותיהם הגדולות... שני האסכולות הן: נוברדוק וסלבודקה... נוברדוק--שיפלות הגוף לגבי הנפש... שע"י הורדת הגשמיות תתעלה ותתרומם הנפש... סלבודקה---החשיבו את הנפש בצורה של הגדלת המושג של האדם אתה האדם המרומם של הבריאה מה שיוצא מכך שאתה צריך לשמור על כבודך ולעניינינו אם ישנה עבודה שבעיניי הרחוב היא בזויה או לא מספיק מכובדת אז היא לא בשבילך... אז אנו רואים שקיים כזה דבר בעולם היהודי...(סלבודקה מספר ישיבות שהולכות ברדך חברון-גבעת מרדכי , עטרת ישראל , אור אלחנן ) *****כתבת שתשתף אותנו בנגיעה אישית בנושא הדרישות- אם לא עכשיו אימתי?**** אוקיי בבקשה... אני הולך על חצי חצי מה שהיא נותנת אני נותן מה שאני נותן אני מצפה שגם הם יתנו שווה בשווה נראה לי פייר ביותר ובכן כיון שהורי חסכו הרבה מאוד שנים ויש להם ברוך ה' בלע"ה אז גם הבחורה צריכה לתת... כל טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2006 20:20 לינק ישיר 

ואווווו כמה אתם כותבים.... נ.ב. אני גם מתעתד להיכנס לדיון שלכם תנו לי לחשוב קצת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2006 00:47 לינק ישיר 

.

בס"ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

שירה,

למעשה זה די פשוט:

על החלק הראשון של תגובתך יש ביננו מחלוקת , עד למקום בו ציטטת אותי:

****בעיניי'ן הבחורים שדיברת עליהם – זה מאוד אינדבדואלי – כל אחד ישנה או לא ישנה את לבושו
בהתאם לחינוך שקיבל ומידת החוזק שלו- אין להעריך בכוללנות על כל
הבחורים.****

בתגובתך לציטוט יש ביננו הסכמה מלאה ואכמ"ל.

משפט שבכ"ז מצאתי לנכון להתיי'חס אליו:

כמו שאמרתי כבר אין פה בעיה ללשמה הבקשה היא כדי ללמוד בראש שקט.. (לשמה).

זה בדיוק בסיס הדיון: התיי'חסתי לסיבה הדרישות  בפתיחת האשכול כשדיברתי על תאווה וגאווה, עיי'ני שם שוב.

פה המקום להוסיף שלא תמיד חיי'בת להיות הסכמה בסוף הדיון.

גם בדיונים שאין עמדות מסוימות ואחד מנסה להוכיח את השני בצדקת דרכו או השקפתו , מעטים המקרים בהם יגיד השני: "וואלה שיכנעת אותי, עברתי לצד שלך..."

אם כן , מטרת אשכול זה או אחר (לטעמי כמובן) הוא לא לשכנע את האחר בצדקת הדברים , אלא להביאם לתודעת הציבור והשינוי - לא יבוא בהכרח.

ואם הוא יבוא , אז בטיפטוף  קל  ואולי בסופו של דבר טיפטוף זה יהפוך לזרם של הכרה בנכונות הדברים.

ובקשר לעיניי'ן בקשת אישור כתיבה מהמנהלים :

כמו כל דבר בחיי'ם , יש בבקשת האישור יתרונות וחסרונות שאני בטוחה שהמנהלים מודעים להם- ולכן זה נתון לשיקול המנהלים.

שימי,

תחסכי מעצמך את הוויתורים עוד תצטרכי אותם הרבה בחיים תשמרי שיהיה לך לכל מקרה....

תודה כבודו.

תסכים איתי שאכן לא התיי'חסת לדברי בתגובתך הקודמת, עכשיו לעומת זאת הגבת לעיניי'ן.

חוץ מ: את לקחת את "המכובדת" ועשית ממנה מטעמים...

למרות שיש בזה שמץ מן האמת , כי לפחות אתה מודה בכישורים הקולינרים שלי...

אני הולך על חצי חצי מה שהיא נותנת אני נותן מה שאני נותן אני מצפה שגם הם יתנו שווה בשווה
נראה לי פייר ביותר ובכן כיון שהורי חסכו הרבה מאוד שנים ויש להם ברוך ה' בלע"ה אז גם הבחורה
צריכה לתת...

יפה...

אתה מוזמן בשמחה לדיון- מעניי'ן מה עמדתך בנושא...  ADVVV

חבר'ה,

כשאתם מצטטים תדגישו את הציטוטים (קן תחתון, מודגש, כתב נטוי , צבע אחר  וכדו'), משום שזה מסרבל את האשכול ומקשה יותר על חברים שלא "בקיאים" באשכול זה.

תודה מראש!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2006 02:53 לינק ישיר 

""""תסכים איתי שאכן לא התיי'חסת לדברי בתגובתך הקודמת, עכשיו לעומת זאת הגבתלעיניי'ן."""" חשבתי שזה מובן לבד! """"למרות שיש בזה שמץ מן האמת ,כי לפחות אתה מודה בכישורים הקולינרים שלי..."""", האמנם? הפורום צריך בשלני אשכולות יש לא'ל ידך לעזור? ולגבי מה שאת ושירה דנתם הייתי רוצה לשמוע תגובות שלכםהאם צריך להפוך את הפורום לפתוח לציבור???אתם חברי הפורום וזכות ההצבעה היא שלכם! תוקן על ידי - bjunh - 03/04/2006 2:59:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2006 17:00 לינק ישיר 

בס"ד אני מסכימה איתך בכל מה שכתבת....(כמובן בתגובה שפה לא בשאר התגובות) ובקשר לאישור כתיבה אני חושבת שזה צריך להיות פתוח כדי שיכנסו עוד אנשים... ואני רק ביקשתי לשמוע את דעתך בנושא זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2006 17:35 לינק ישיר 

בס"ד ***** אני לא יודעת אם הי'ה זה במקום מצידך להתיי'חס לפעולה של רב מכובד באשר היא ובאשר הוא- באופן טפשי...***** רב שמתנהג כך יש בזה מן הטיפשות....(כמובן אם אנו בוחנים את המעשה פרופר) ***** הסברתי לך בתגובה הקודמת שאין פה עיניי'ן של קמצנות – משום שלאחר החתונה הרב עזר לזוג מעל ומעבר (חוסר רצונו "למכור" את בתו נבע מעמדתו כלפי הנושא ולכן לפני החתונה הצהיר על כוונותיו)***** לא כתבת את זה עכשיו את כותבת... אבל עדיין זה מעשה לא חכם מבחינתי תנסה ללכת עם הזרם מנסיון העבר שינויים בציבור החרדי לא עובדים במיוחד בנושאים טעונים כמו אלו אשר שקועים עמוק עמוק כבר מאות שנים... אלא"כ מדובר "בגדול דור" שאיך שאני מבינה מבין השורות לא מדובר... *****בעיניי'ן זה ההליכה נגד ציבור שלם היא לא למען יציאה מהכלל אלא יוזמה מבורכת – כן ירבו כמוהו!***** ברור! השאלה היא אם זה מעשה חכם? לקריב את בתו על מזבח השינוי שאולי לא יבוא .... *****את יודעת איזה כדור שלג ענק אני אגלגל פה אם אפרסם את שמו של הרב??**** אבק לשון הרע מדוע??? זו תעודת כבוד לרב לא תעודת עניות מדוע לא לפרסם??? זהו כבודו שלו...(וחוץ מזה פירסום שמה של הבת לשידוך)... ובכן --שמו של הרב לא מעניין רציתי לדעת רק כדי לקבל פרספקטיבה אבל אם זהו רצונך אני מכבדת... ******הם לא אשמים- החברה אשמה. הם רק בובות על חוט שכל הציבור מניע אותם, ומשום שהציבור לא מונע ע"י כוחות אלוקיי'ם מסתומא אין לבובות זכות בחירה.****** הם אשמים ורק הם---אין כסף לא ניגשים לשידוך!!!!!! בובות??? שיכניסו לעצמם מנוע ויתחילו להזיז את ה"בובה".... מה זה שיקחו על חייהם אחריות על כל המשתמע מכך... לקיחת אחריות לא רק על הקמת הצגה בסמינר... אלא גם על דברים קשים וכואבים!!! אנשים מבוגרים הגיע הזמן... זו לא תשובה החברה אשמה!!! לא זוהי לא תשובה!!! *******אין מספיק בחורים, אולי מעט ומישיבות מסוימות מאוד.***** תתפלאי שיש ובעניין זה אני חולקת עלייך. הרבה הצלחה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2006 18:14 לינק ישיר 

בסייעתא דשמייא. אוקיי ... טוב אני חושב... שהדרישות האלו הם לא במקום.. אחתמימה צודקת!!! צריך להפסיק את הדבר הזה הוא גורם לאנשים ממש מפחי נפש אם זה מתי ששידוך נופל אם ששידוך לא מתחיל בכלל ואם מתי שההורים נכנסים לחובות כשהם לא יודעים איך לצאת מהם ומאחוריהם ישנם עוד 7-8 ילדים שצריכים לחתן... צריך ממש להיות מליונר!!! עכשיו ברור שאני הייתי רוצה באיזה שהוא מקום בראש שזה ימשך זה נוח לי אני מקבל לפעמים דירה או לפחות חלק ומתחיל את חיי ברגל ימין.. אבל בצד השני בראש מטפטך לי החלק הערכי שבי תראה כמה אנשים סובלים מזה לא מספיק שהוריה נתנו את כל חייהם בשבילה אז גם עכשיו לא יעזבו אותם... אסור!!! שמצב זה ימשך וכמו שאחתמימה אומרת זה יום אחד יתנפץ לנו בפנים כן זה יקרה תיארת את המצב בצורה בריאה ונכונה.. בקשר למה שכתבת שצריך התעוררות גדולה וכו' תאמיני לי שזה לא יעבוד חלק מראשי הישיבות משתפים פעולה בנושא כשבחור בישיבה מקבל דירה הרי זה מעלה את קרנה של הישיבה .... איזה ראש ישיבה יפספס הזדמנות כזאת... דבר נוסף השינוי לא צריך בהכרח להתחיל דווקא בבחורים... אלא גם בציבור שלנו שמקטלגים בחור טוב לפי מה שהוא קיבל בשידוך שלו וממילא יש לבחורי ישיבות אמביציה לדרוש החברה דורשת... שהרי גם לבחורים זה לא נוח הם צריכים להוריד הרבה פעמים שידוך בגלל הכסף וכל זה כי צריך לרצות את החברה אז יש כאלו בחורים שברגע שישחררו אותם מכבלי החברה הם יפסיקו לדרוש.. ושירה.. תגובתך שאת חוזרת עליה היא שאני לא מסיכמה עם הדרישות אלא אני מבינה את הבקשה... ברור גם אנו מבינים... הם רוצים חיים קלים??? אבל מה עם ההורים??? נ.ב. בטח הבנתם מה אני חושב ומה אני עושה בחיי האמיתיים אני לא דורש אלא חצי חצי כמה שהוריי נותנים זה מה שאני מבקש ולא יותר אם יש שווער נדבן למה לא... "מרביצים לך תברח נותנים לך תיקח"... בהצלחה לכולם יום טוב... אשמח לתגובות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2006 13:25 לינק ישיר 

...

בס"ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

שימי,

בנושא בישול האשכולות-  אינני בשלה לבישול וירטואלי, אולי בעתיד... תן לי להתבשל עם הנושא.

ולגבי מה שאת ושירה דנתם הייתי רוצה לשמוע תגובות שלכם האם צריך להפוך את הפורום לפתוח
לציבור???אתם חברי הפורום וזכות ההצבעה היא שלכם!

מצד אחד עצם בקשת האישור מעלה את איכותו של הפורום , מצד שני לא כולם נכונים לעשות את הפרוצדורה של בקשת האישור.

כמו שירה, גם אני באופן  אישי בעד כתיבה חופשית ללא צורך באישור וניתן לעשות זאת לתקופת ניסיון ולראות מה ההשלכות.

שירה,

ובקשר לאישור כתיבה אני חושבת שזה צריך להיות פתוח כדי שיכנסו עוד אנשים...
ואני רק ביקשתי לשמוע את דעתך בנושא זה...

כמו שכתבתי לשימי- גם אני חושבת כמוך...

לילי,

ציטטת אותי:

הסברתי לך בתגובה הקודמת שאין פה עיניי'ן של קמצנות – משום שלאחר החתונה הרב עזר לזוג
מעל ומעבר (חוסר רצונו "למכור" את בתו נבע מעמדתו כלפי הנושא ולכן לפני החתונה הצהיר על כוונותיו)

ולאחר מכן טענת שלא כתבתי בתגובה הקודמת את הדברים...

כמובן שכתבתי בתגובה הקודמת:

בוודאי שהוא לא רוצה לשלם- מה החידוש בדבריך? אלא שהורגלת לחשוב שהמניע שלו הוא קמצנות....

והרי את חושבת שלאותו רב יש אינטרס שבתו תחי'ה בעוני, כמובן שעזר לה למעלה מהנדרש לאחר החתונה ובעלה שקד על תורתו.... אך לפני כן חיפש את אותו בחור פשוט שירצה את בתו ללא תנאים כספיי'ם מופרזים.

עיי'ני שם שוב...

השאלה היא אם זה מעשה חכם? לקריב את בתו על מזבח השינוי שאולי לא יבוא ....

את קוראת לזה "קורבן"??  אני מתנדבת שיקריבו אותי אם כך...

אבק לשון הרע מדוע???
זו תעודת כבוד לרב לא תעודת עניות מדוע לא לפרסם???

אני צריכה לספר לך מדוע זה אבק לשון הרע?

מי כמוך יודעת מה קורה בציבור החרדי לידיעה תמימה- עד שהיא מגיעה לאוזני "בעל הידיעה".

תסמכי עליי', זה יעורר גלים שאין לי עיניי'ן בהם – ולא משום הנושא , כי הרי הרב לא מתביי'ש בזה , אלא כמו האנלוגי'ה לכדור שלג שהזכרתי בתגובתי הקודמת, אסביר אותה:

בראש ההר עומד כדור קטן וככל שהוא מתגלגל מתווספים לו עוד ועוד פתיתי שלג עד שהוא מגיע לסוף המדרון – הוא גדל ומעצם למשהו מפלצתי...

הבנת את המשל והנמשל?

הם אשמים ורק הם---אין כסף לא ניגשים לשידוך!!!!!!

מה את אומרת.... ואכמ"ל.

ADVVV       כל מילה- פנינה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2006 13:35 לינק ישיר 

אחתמימה. ממש עכשיו החלטנו לפתוח את הפורום לכתיבה.. מחכה לתגובתכם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2006 18:07 לינק ישיר 

בס"ד מאוד נהניתי לדון איתך בנושא ... כפי שנראה הוא הסתיים או שלא ... אז נעבור לדיון הבא? ולגבי הפורום המוגבל אז הוא נפתח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2006 20:00 לינק ישיר 

בס"ד

גם אני נהנתי לדון איתך ועם כל שאר חברי הפורום.

על פני השטח נראה כי מיצינו את הנושא,
מתחת לפני השטח רוחשים עוד הרבה עיניי'נים בלתי פתורים.
כך או כך, אני מקווה שהצלחתי לעורר כמה נקודות רדומות...

וכמובן שכל המעוניי'נים מוזמנים להגיב בהמשך אם ימצאו לנכון,
או ברגע שיתוודעו לדיון זה בדרך זו או אחרת.

"עת לפרוץ ועת לבנות" (קהלת, ג ג) - קהלת מלמד אותנו כי אדם הפורץ הנראה כהורס, אך בסופו של דבר מתברר שאינו אלא מתקן.

בהצלחה לכולם בכל דרך אשר תבחרו לפרוץ....

תוקן על ידי - אחתמימה - 04/04/2006 20:02:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2006 20:08 לינק ישיר 

****מתחת לפני השטח רוחשים עוד הרבה עיניי'נים בלתי פתורים.**** מהם הנקודות?? אנו נכונים 'אלי קרב'...............

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 18:00 לינק ישיר 

הנימוק הכי חזק (בעצם היחיד) להמנעות מעבודה, הוא שבגלל ירידת הדורות אי אפשר היום להפוך לגדול הדור בשילוב עם עבודה.

כמה גדולי דור יש בכל דור?
באיזה גיל מזהים אותם?
על כמה מקרים שמעתם, שאברכים "בינוניים" פתאום הפכו לגדולי הדור? תנו לי לנחש: אפס.

האם בחור בן 20 שבינוניותו כבר ברורה לכל הישיבה שלו, יכול להתלות על תירוצים שאי אפשר להוציא גדולי דור אם שולחים יד ר"ל ל"ע בעבודה?

התירוץ הזה עלוב. לימוד תורה הוא חשוב, אבל טפילות היא חילול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 19:53 לינק ישיר 

בחור ישיבה ... בנוניותו ידועה לכל... סליחה רק תזכיר לי ר' עקיבא התחיל ללמוד באיזה גיל?? האם אתה מקטלג בחור עד סוף ימיו ממך לא ייצא כלום!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היכן הדולרים??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.