בס"ד   שלום!  אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. (כמובן שיש סיבות נוספות ואכמ"ל)כפי שאמרתי בהודעתי" /> פורום: שידוכי חרדים - היכן הדולרים?? – בחדרי חרדים
בית פורומים שידוכי חרדים

היכן הדולרים??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2006 22:28 לינק ישיר 

בכוונה לא הזכרתי את הדוגמא של רבי עקיבא, כדי שיבוא הגאון התורן ויעלה את שמו. ללמדך שבחכמה אולי יש ירידת הדורות, אבל בצביעות ובעיוורון אנחנו ב"ה בעליה מתמדת.

ממה נפשך, לילי? אם אפשר לקחת דוגמא מהראשונים, אזי שילכו בחורי הישיבה לעבוד. כשם שרבי עקיבא היה גדול בתורה אחרי שעבד למחייתו, כך יכול כל בחור וטוב מבני ברק.
ואם הראשונים כמלאכים, אזי הבה נניח להם ונתמקד בדורות האחרונים. את מתבקשת לפשפש בזכרונך, או באינטרנט, או היכן שרק תמצאי לנכון, כדי להביא דוגמא אחת - אחת! - לבחור ישיבה שהיה בינוני ולא מוערך עד גיל 20, אבל הפך לגדול הדור.

אמנם אלף צריכים להכנס, אבל כמה זמן הם צריכים להישאר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 00:22 לינק ישיר 

בטח מדהים אותך בקיאותי ברזי "בחורי הישיבות" אבל אני יודעת שרק תלמיד חכם שהיה 'שקוע' בלימודו 5 שנים ולא ראה ברכה ילמד לעסוק בעינייני העולם הזה .. ועוד מידע שידהים אותך שאני יודעת אבל הרב קנייבסקי לא ידע ללמוד ג"מ עד גיל 11. אבל העיקשות הברוכה או הטיפשות בלשונך (יצא לי חרוז) היא היא שתקבע מי יהיה גדול הדור הבא לא הכישרונות אלא "עמל" התורה ודווקא בזה מוכשרים הבחורים הבינונים ומהם יוצאים גדולי הדור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 01:07 לינק ישיר 

לילי. אני מסכים... בחור ישיבה לא יכול לצאת גדול הדור כשהוא הולך לעבוד שיקח לו תקופת ניסיון (ולמקרה שמישהו יגיד שתקפות הניסיון היא לימודיו בישיבה אז ממש לא אלא לימודיו אחרי החתונה)..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2006 10:58 לינק ישיר 

אין ספק, תירוצים לא ייתמו.

אני שואל על גיל עשרים, עונים לי על גיל 11.
אפשר לחזור על השאלה עוד ועוד, אבל זה לא יעזור כי מי שהתמכר לבטלה, פשוט אוטם את אזניו. חיטים ושעורים לאורך כל הדרך.
פעם אחרונה: אתם נתלים בצורך החשוב של טיפוח גדולי הדור.
אני מבקש מכם לעבור על רשימת כל גדולי הדורות האחרונים, בואו נגיד 200 שנים אחורה, ולהצביע על אחד שגאונותו לא ניכרה עד גיל 20. אפילו 19, מחיר מבצע.
מצד אחד אתם טוענים שאי אפשר להביא דוגמא מהראשונים, מצד שני אתם מסרבים להביא דוגמא מהאחרונים. אילו הטענה שלכם הייתה בתחום תורני, כל ת"ח היה דוחה אותה בבוז, משום שאין לה שום ראיה. כנראה שדיני ראיות אינם תופסים, כשמדובר בהלכות בטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 11:02 לינק ישיר 

אני לא מכירה אבל הם טוענים לך הרב קנייבסקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 11:27 לינק ישיר 

תוקן על ידי - יבוסי - 10/04/2006 11:28:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 19:03 לינק ישיר 

למיטב ידיעתי, הרב קנייבסקי היה בנו של הסטייפלער (ואחיינו של החזון איש) כבר מיומו הראשון, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 22:37 לינק ישיר 

בס"ד
אני מסכימה עם מורה נבוכים.

חבר'ה אין צורך לפלוט בכל הזדמנות שמדברים על לימוד תורה בגיל מאוחר את שמו של ר' עקיבא - בכמה אחוזים מקרה זה נפוץ באותו דור  ובדורנו?
זה מזכיר לי את הסיטואציות בהן מדברים על נשים שלמדו תורה - אז ישר קם איזה אויבער חוכם שזורק את השם ברורי'ה(אשתו של ר' מאיר כמובן)- ומובן שזה אומר משהו על שכיחות התופעה...

אנשים,
אתם חיי'בים לזכור שהמקרים הבודדים- פרסומם הגיע משום יחודם, אז וגם היום.
כמה "ר' עקיבא" יש בדורנו? (ואני לא מדברת על צדיקים נסתרים...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2006 23:55 לינק ישיר 

הפורום בהחלט ברמה גבוהה ונהנתי לקרא את מה שנכתב, ורציתי להמליץ לכן לקרא את השרשור בחור עובד או לומד.זה יוסיף קצת. כל ההסטוריה של הדרישות התחילה למי שלא יודע בדור של השואה שכל כך הרבה מעולם התורה נכחדו ורצו להקים דור חדש של לומדי תורה ולכן היו מוכנים להתחיב ולתת העיקר שילמדו . אבל ראשית באותו דור היו משפחות קטנות ילד או שתיים ושנית היו כספי פיצויים מגרמניה ורוב האנשים יכלו לתת, אבל כיום רוב המשפחות החרדיות ברוכות ילדים כך שגם עם פיצויים אי אפשר לרכוש לכולם דירות . וההורים הם אברכים שלא גומרים את החודש אז איך יתנו????ומי אמר שהתורה של החתן חשובה יותר מהתורה של חמיו??????ומי אמר שלהתבזות כדי לעשות שנורר לילדים זה דרכה של תורה מה עם כיבוד הורים ושבייר ומה עם ואהבת לרעך?????????ומה עם שפיכות דמים שאנשים מתים וחוטפים לחץ דם ובעיות בלב בגלל חובות כבדים??????????הגיע הזמן לעשות סדר ובחור שדורש דירה הוא חצוף ולא הייתי רוצה אותו כחתן לביתי ולדעתי יש פה פגם באמונה , יש לנו אבא מליונר בשמיים והוא ידאג לנו אם נתנהג כראוי ונלך בדרכיו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 02:16 לינק ישיר 

תודה על המחמאות וברוכה הבאה.... את חושב שאת צוקת כל מילה במקום... אבל מה התחלתו של השינוי???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 06:57 לינק ישיר 

המורה11. בהחלט מאמר מרשים יישר כוחך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 10:01 לינק ישיר 

המורה, כל כך נכון וכל כך כואב..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 17:09 לינק ישיר 

בס"ד

מורה11,

הגיע הזמן לעשות סדר ובחור שדורש דירה הוא חצוף ולא הייתי רוצה אותו כחתן לביתי ולדעתי יש פה פגם באמונה , יש לנו אבא מליונר בשמיים והוא ידאג לנו אם נתנהג כראוי ונלך בדרכיו .

מילים חזקות בהחלט-לא יכולתי לבקש חיזוק יותר תקיף לדברי-תודה.

אני שמחה לראות שהתגובות האחרונות לאשכול יותר פתוחות למציאות ורואים זאת ע"י אנשים חדשים שבאים נגד תופעת הדרישות וגם חברים בפורום שמתחילים להבין את הבעיתיות הגדולה בנושא.

אולי בכל זאת נצליח לשנות דרך הפורום כמה דברים הטעונים שיפור.
ואולי אני נאיבית... ימים יגידו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2006 20:23 לינק ישיר 

נו אחתמימה .. אני רואה שהדיון ממשיך למרות שאנו סיימנו. והכף נוטה לכיון שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 00:17 לינק ישיר 

מכתב משדכנית שהתפטרה:

http://www.col.org.il/show_news.asp?17603

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היכן הדולרים??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.