|
|
| נשלח ב-27/4/2006 22:54 |
|
| |
לדעתי אדם ש"דורש" כסף דירה וכו" לא יכול להיות גדול הדור אלא חוצפן .עז פנים ,סחטן וגזלן.איך אדם יכול ללמוד כשחמיו כורע תחת הנטל או חוסך פת לחם מילדיו הרווקים או שהולך לעשות שנורר. זה חוסר אמונה מי שתלמיד חכם צריך לחיות בצמצום ולא לקנות דירה מהשנה הראשונה. ולקוות שבורא עולם ישלח לו באופן מכובד את כל צורכו בלי דרישות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 13:18 |
|
| |
אחתמימה..
כתבת שלא אשת מהפכות אני כי אם אחתמימה.
אני חושב שאת יותר מאחתמימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 22:26 |
|
| |
בס"ד מורה, נפלאות מילותיך. ככל שאני חושבת שהכיוון שבו הציבור הולך הוא שלילי , קמים ומגיבים לאשכול זה אנשים המחזקים את עמדתי. (מה גם שיש מפה שיודעים שאין לי אינטרס ממשי להוביל שינוי בנושא זה)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 23:37 |
|
| |
ביתי שמעה שיעור חינוך מהמחנכת בכיתתה ובשיעור הסבירה המחנכת שההורים צריכים לקנות דירה כדי שהבחור יוכל לשבת ללמוד ,ואז ביתי שאלה אותה ומי אמר שהתורה של חתני חשובה יותר מתורתו של אבי?וכן מי התיר לחתן המהולל לא לקים את הבטחתו בכתובה ,הוא יזון ויפרנס............... ויותר מזה למה לגרום הרס משפחות אבא חלילה כורע תחת נטל החובות או שהילדים האחרונים לא מקבלים כלום ,או שמתחיבים ולא מקימים ואז בני הזוג והמשפחות מתקוטטות ההורים לא חיבים לכלום" כל מה שהם נותנים יהיה מתוך רצון טוב ולא דרישה זה ענין של דרך ארץ. מורתה שתקה ולא ענתה...............
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 23:46 |
|
| |
בס"ד אשריי'ך שזכית לבת חכמה כמוך!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 23:49 |
|
| |
המורה, התשובה שביתך נתנה למורה משקף חינוך בריא ויהודי. אשרייך!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 01:16 |
|
| |
מורה, מילים כדרבנות.
בדיוק היום דנתי בנושא עם מישהו. 100,000$ שבחור דורש זה לא כדי שהוא יוכל ללמוד. ללמוד אפשר גם עם פחות וקצת משכנתא ודירה בפרויקט. אך דא-עקא, הבחורים רוצים להיראות "שווים", שהם קיבלו דירה כמו שקיבלו אחרים ושתהיה להם אישה יפה ויוכלו לקנות בגדים יקרים במקומות יקרים. להיות "אין". במקום שההורים יעזרו במידה סבירה לכל האחים וימשיכו לחיות בעצמם בכבוד, ולעזור לילדים(והם רוצים לעזור, מאד!), הם צריכים להכנע לגחמות של החברה המוזרה הזו שהחליטה שהבחור שווה דירה.
ואולי הבחורה שווה שתיים? הרי היא זו שמפרנסת ומכניסה, תשקיעו בה קצת גם! כדי שהבן שלכם ילמד! אתם רוצים שהוא ילמד, לא? טענתם שהוא שווה דירה כי הוא העילוי של הישיבה! אז תעזרו לו ללמוד ותקיימו אתם את חובותיו, למה ההורים שלה? זו החובה של הבעל, אם נלך לפי הכתובה היהודית (וכדאי שנלך...), לא של הורי הכלה.
שמישהו שם יתעורר לפני שנראה את העלון הבא של קופת העיר, שה' ישמור.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2006 23:21 |
|
| |
ישפאי...דווקא את הסיפור שלך שמעתי על עניין החתונות ועוד לא מעט שיפצורים אבל העניין ברור..
מכיוון שאני הוא זה שבגללי העלו את האשכול מן האו אל העוגן..
אז אני אגיד כמה מילים
אני בעד נדוניה אני נגד דירה אני בעד התחלה טובה אני נגד דירה
אני אישית לא ידרוש דירה ולא רק בגלל שאני לא שווה את זה...
את האשכול הזה רציתי כעוגן עקב האחרון שהתארס במשפחה שלנו והשידוך כל הזמן היה על סף פיצוץ בעיקר בגלל הכסף....אמא שלי הסכימה ל60,000 לדירה שהמקסימום עלות שלה תהיה פי שתיים והחצופים עדיין עשו בעיות וכשראו שאמא שלי לא תרד מזה ולא תוותר להם אז הם עברו לנושא החתונה והיו עושים לנו שטויות לדוגמא: שימוש ציני ב-רבה' עד שאמא שלי נשבר לה והיא הסבירה להם שהם מתחתנים איתו ולא עם הרבה' ולהפך
ולרוב מי שלוקח הרבה על עצמו הוא לרוב מעכר לא קטן ועם כאלה לא הייתי מסכים להתחתן
אה ולא שוברים שידוך בגלל כסף ומי שעושה את זה שעצמותיו ישחקו בגנהום שעכברים יאכלו אותם
לדעתי הבנות שוות יותר עובדה שיש עודף בנות , מה אני מתכוון, שיש הרבה יותר מתקלקלים ממתקלקלות באחוזים ובמספרים. ויש קהילה מסוימת בניו יורק ששמה על שידוך של בת מקבלים סכום מכובד ביותר.
בהצלחה לכולם ושוב מי שמבטל שידוך בגלל כסף שעכברים ילקקו לו את הדם עד הטיפה האחרונה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 09:32 |
|
| |
בס"ד
דבש
לא אכפת לי כ"כ שתקלל את אלו.........
אבל מדוע בכאלו תאורים מגעילים ומזוויעים??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 13:19 |
|
| |
ואני חשבתי שאני עדין כלפיהם..
טוב אני מקווה שלפחות מישהו זה יפחיד
אילו אלוקים היה משליך משמים כל מה שבני אדם מבקשים, היו כולם מסתובבים עם ראשים שבורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 17:20 |
|
| |
שלום,
אני חדשה פה ונרשמתי רק בגלל הפורום הזה, שרציתי להגיב בו.
לא ממש קראתי את כל המלל שאנשים שפכו כאן, אבל אגיב למה שקראתי מלמעלה.
דעתי בנושא הדולרים היא: אין שום סיבה שבעולם, שבחור ידרוש שהבחורה תיתן יותר ממנו. גם אם הוא חכם, מוכשר, ירא שמים ומתכוון ללמוד כל החיים. לא מספיק שהבחורה מסכימה (מרצונה אמנם, אבל מסכימה) שהבחור ילמד ולא יעבוד, והיא תפרנס, עוד לבחורים יש דרישות. למה?
בחור טוב אמור להתחתן עם בחורה טובה, כשפותחים עסק, כל אחד צריך לתת שווה שבשווה, אלא אם כן לאחד הצדדים יש מעלות נוספות, ואז הצד השני אמור לפצות על כך בכסף, זה לא נראה לי נורמלי שבחור ירצה להתחתן עם אחת שהיא פחות ממנו , בגלל הכסף, אך לצערנו (לצערי לפחות), זה קורה והרבה, צריך לעצור את המקובלות החברתית-חרדית הזאת ומיד.
כל בחורה שמסכימה לתת יותר מהבחור (לא כי יש לה, אלא כי הבחור דורש וההורים נכנסים לחובות) היא שותפה לפשע, מכאן צריך לעצור את זה.
מקווה שהמסר ברור, אשמח לקבל תגובות,
שבת שלום לכולם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 00:48 |
|
| |
יווווווווו אני אני אוהבת כסףףףףף כסףףף ועוד כסףף.... אבא שלי הציע שאנער אותו ,השקל שיפול יהיה שלי:) אבל שקל....מה זה יעזור לי...:(. .הם רוצים את השקל הזה כפול 40 אלף דולר..
טוב אז הלכתי ללמוד לימודים אקדמאים בלי בעיות... עם התואר שלי בסוף אני אעשה מיליונים בשנה... אבל שהבעל שלי יהיה עקרת הבית !!!!!!!!!! חחחחחח, אני מוכנה להחליף ..בתנאי שיהיה לו כסףףף המוןןןן כסף...
איי איי שיהיו בריאים ההורים שלי אכלו על קרטון הפוך היום יש להם וילה ויותר מ7 ילדים.+עסק פרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 03:08 |
|
| |
חזרה לנושא הראשון...
באמת המושג הזה של "קעסט" (לא לוקח אחריות על האיות), הוא לא מושג חדש ביהדות והיה נהוג כמה מאות שנים באירופה. כלומר, שמי שרצה להשיא את בתו לת"ח ורצה שחתנו ימשיך להיות ת"ח היה צריך להתחייב להחזיק אותו כ 5 שנים אחרי החתונה. זה היה אז.
אלא שיש לעמוד על כמה הבדלים בין אז להיום -
א. עיקר נטל הפרנסה בזמנים ההם היה מוטל על הגבר, נשים לא נהגו לעבוד מחוץ לבית ולא יכלו לעבוד בעבודות מכניסות. כך שללא התמיכה מהשווער לא היה שייך בכלל לשבת וללמוד כל היום. ובאמת מי שלא מצא משרה תורנית (המושג 'כולל' לא היה קיים בצורה שאנו מכירים אותו היום) אחרי שנגמרה התקופה היה נאלץ לשלוח ידו באיזו מלאכה. וכמאמר ר' ישמעאל "הנהג בהם מנהג דרך ארץ". היום ב"ה הנשים הצדקניות לא רק שעוסקות בגידול ובחינוך גם יוצאות לעבוד ופעמים שאף מכניסות סכומים נאים, וגם ב"ה זכינו ל'כוללים' שדואגים לתת לאברכים קצת "שכר בטלה" על כך שהם בטלים ממלאכתם ועוסקים בתורה.
ב. עלויות המחיה בזמנים ההם (למי שהיה מוכן לחיות בעוני ובצמצום - כדרכה של תורה) היו זעירות יחסית להיום. בחשבון פשוט רק עלויות הדיור ב 5 שנים הם בין 15 ל 30 אלף $ (תלוי איפה). וזה לפני שדיברנו על כל הפינוקים אשר לא שיערום אבותינו הנהוגים היום אפי' אצל אביוני העם (טיטולים חד פעמיים, מזגן, פלאפונים, מגורים במקומות יקרים ועוד כיו"ב).
ג. אחוז בני התורה בציבור הכללי של אז היה זעום, ועוד יותר זעום היה מספרן של הבנות שהיו מוכנות להתחתן עם "בטלן". היום ב"ה ותודות לחזו"א ולשרה שנירר, רוב הציבור החרדי של היום (הליטאי עכ"פ) מורכב מכאלה שכל חפצם (במוצהר עכ"פ) הוא "שבתי בבית ה' כל ימי חיי". ועוד יותר גדול מספרן של הבנות שלא מוכנות להתפשר על פחות מהרעק"א של הדור הבא (בצדק! מגיע להן!). אלא שהרבה מהן בעצמן בנות לכאלה שרוצים להיות הרעק"א של הדור הבא, כלומר - שאינם עובדים. וא"כ "כסף מנלן?" (גמ' קידושין ב.).
ד. הבדל שולי, אבל מאוד משפיע לצורך הענין - הילודה בציבור החרדי ב"ה הכפילה ושילשה את עצמה מאז. כלומר - יותר ילדים לגדל + יותר ילדים לחתן = הרבה שמחה ומעט $.
והמורם מתוך הנאמר לעיל שיש לעיין היטב איזה מקום יש ל"דרישות" בימינו, מצד אחד עלויות המחיה גבוהות יותר אך מאידך מקורות ההכנסה יותר מוצלחים ויתכן שמאפשרים למי שמוכן לוותר על מותרות, ללמוד בחברותא עם השווער, מבלי שאחד מהם יצטרך לקום מהגמ' כדי לחזר אחר ה $ החסר.
כמובן כל זה במישור האידיאלי... אם ה' יתן לי כח וזמן אשתדל לכתוב בל"נ גם על מה שקורה "בלמעשה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2006 17:33 |
|
| |
נכתב פה באחת מההודעות, ואני מצטט:"מי יהיו גדולי הדור הבא מי????
בשביל להוציא גדול הדור אחד צריכים ללמד אלפים יומם ולילה כדי שיצא אחד!!!
במקום הזה אין מקום לשינוי בלי רועה צאן הדור הולך לאיבוד....".
לטעון שצריך להקריב את כל העדר בשביל הרועה, זה היה מצחיק אם זה לא היה עצוב. הרי מי נועד למי ?
הרועה נועד בשביל העדר או העדר נועד בשביל הרועה ?
איזה קו מחשבה מעוות, מוליכים אלפים ורבבות יהודים בדרך לא נכונה, רק כדי שאחד מהם יצא "גדול"...
מה גם שמהדרך הזאת לא יצא שום "גדול", ה"גדול" יש לו את הדרך שלו, והוא לא צריך את ה"עזרה" הזאת ולא את ההקרבה הזאת.
בכלל, יש משהוא פרדוסקלי באשכול הזה, מצד אחד אומרים "מי אנחנו" ו"מה אנחנו מבינים" ו"גדול כזה הוא רק חד בדרא", אבל מצד שני יוצאים בהצהרות כגון "אי אפשר גם להיות גדול וגם לעבוד", רגע אחד ! מאיפה אתה יודע ? ניסית ???
|
|
|
|
|