|
|
| נשלח ב-4/4/2006 19:57 |
|
| |
כתבתי לך כבר תגובה באשכול שפתחת....
ואני לא חושבת שזאת עבודה כ"כ קשה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 20:03 |
|
| |
בס"ד
כתבת:
******חוץ מזה מי שלא ניסה לעשות שידוך לא יודע מה העבודה בזה***********
אני עשיתי שידוך...
לא היה כ"כ קשה...
אני הסתפקתי ב-500$...
אבל 1500$-2000$ ויותר...
זאת שחיתות...
והמחירים רק מאמירים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 00:09 |
|
| |
שלום לכולם! לא הבנתי, הפורום הזה עוסק בשידוכי חרדים או בשידוכים לדתיים מכל הסוגים? בכל חוג וחוג יש מחיר לשידוך שנעשה ויצא אל הפועל בשעה טובה ומוצלחת. בחוג החסידי המחיר הוא 1000$ מכל צד בחוג הליטאי המחיר בין 750 $ ל-1000 $ מכל צד. בחוג המזרחי עושים טובה שמדברים איתך בכלל, (היות ואתה שדכן ולא חבר) ואם יוצא שידוך נותנים מתנה . בחוג העשירים והחו"לניקים החרדים המחירים נעים בין 1500 $ ל-3000 $. בחוג עשירי העולם החרדים החל מ-2500 $ ועד ככל שהעשיר מרוצה מהשידוך. כל הנ"ל מדובר בבחורים ובחורות חרדיים צעירים ובחורי ישיבות. סיבוב שני גרושים גרושות אלמנים אלמנות המחירים הם בין 1500 $ ל-2000 $.
אין כאן בנושא השדכנים החרדים ענין של כמות עבודה על כל שידוך. יש שידוכים שמספיקה ההצעה ומהשמיים עוזרים שהשידוך יוצא אל הפועל, ויש הצעות שהשדכן עובד ועובד טלפונים לכאן וטלפונים לשם ושום דבר לא יוצא בסופו של דבר. "חז"ל אמרו כבר: קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף" וזה לא תלוי כמה קשה לשדכן בשידוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 13:10 |
|
| |
בס"ד
אז דבר ראשון ברוך הבא itscak54...
מהותו של הפורום כתובה בחוקת הפורום שמה אתה יכול לעיין לראות לשם מה נועד הפורום...
בקשר למה שהפורום לא עוסק בו אז הוא לא עוסק בשידוכים באספקט של הכרויות אלא כמו שכתוב בחוקת
הפורום..
תודה רבה על פירוט המחירים...
ובכן הבעיה נעוצה במחיר מי קבע את המחירים שאתה כותב?
האם אינך חושב שמירים אלו מוגזמים במיוחד לציבור שלנו אשר חוסך שקל לשקל?
בעיה נוספת היא שהמחירים עולים ציום ליום (מקווה שלא תצטרך להיכנס להודעה שלך פעם בחצי שנה
לעידכונים)..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 14:19 |
|
| |
שלום לך! (קשה לבטות את השם שלך)
כמה תיקונים למחירים שכתבת...
בחוג הליטאי המחיר עלה ל1000-1500 .
במגזר הגרושות המחיר עלה למעבר ל-2500.
ואני רוצה לדבר על הציבור המזרחי ...
כמה שאני נגד כמו שראיתם המחירים המטורפים הללו אני חושבת שהציבור המזרחי מתנהג בצורה לא יפה
לשדכנים שלהם אני לא מבינה הם עובדים מבזבזים את זמנם תנו להם תמורה כמה זה נכון 500$ יספיקו
אבל לא לתת כלום והקטע הזה עם הפרחים ממש מבזה עדיף שלא תתנו כלום!!!
ועוד דבר אני לא חושבת שכמות העבודה משתנה בצורה חריגה כ"כ ..
אם ראית את הרעיון של bjunh מה אה אומר שהשדכניות יקבלו 1% מהסכום שהבחור והבחורה מקבלים
לקניית דירה ..
מה אתה אומר??
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 15:07 |
|
| |
כמות העבודה תלויה במסלול אלא אם כן זה שדה משמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 18:02 |
|
| |
יצחק54..
שלום..
לפי הידע הרב שאתה מציג פה זה נראה שאתה שדכן ..
האמנם???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 20:14 |
|
| |
כדי שמהירות התגובה לא תיקח חצי שנה לעדכון, אענה לכולם: יכול להיות שהמחיר לליטאים עלה, אבל שוב זה תלוי מאיזה חוג ליטאי מדובר. אם מחוג ה"חזון אישניקים" המחירים הם כפי שכתבתי, אם זה מהחוג של ישיבת חברון, פונוביז' ודומיה המחיר יכול להיות יותר גבוה, אבל שוב תלוי גם מה יכולת ההורים, עובדים או אברכים. לא פעם הורים מתווכחים על המחיר שמגיע לשדכן ומבקשים להוריד. ולא פעם מחוגים מסויימים מתעלמים מנושא התשלום למרות שהתחייבו על כך לפני שמתחילים להציע להם הצעות. הרעיון של 1% הוא רעיון טוב מאד, אבל מה יקבל שדכן כאשר הזוג הולך לגור בשכירות באחד מישובי הפריפריה אלעד או ברכפלד? לא כולם קונים דירות, יש הרבה שבקושי גומרים את החודש, ומהיכן יקחו כסף לדירה? יגלגלו עוד משכנתא על הזוג שמתחיל לבנות את חייו? לגבי החוג המזרחי או חוג הכפות הסרוגות, פרחים זה יפה, אבל לפעמים גם את זה לא מקבלים ובקושי אומרים תודה. ואם העזת לבקש, אוי לך ואבוי לנפשך, אתה גזלן, רמאי, מה כבר עשית, אצלנו לא נהוג לשלם, אבל את החתונה יעשו במלון הילטון וישלמו 50$ למנה (בשביל הדוגמיות בצלחת). לאלה המתענינים אם אני שדכן, אענה שאנו זוג שעשינו כבר כמה וכמה שידוכים למרות שזה לא המקצוע שלנו רק לעת מצוא ולכשמזדמן אני מנסים להדביק מין בשאינו מינו ובס"ד זה גם מצליח.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:23 |
|
| |
בס"ד
טוב לגבי הבעיה שאתה מציג על הרעיון של 1% אז ככה בשכירות הם יקבלו אחוז מהשכירות....
ולגבי הציבור המזרחי את ה-50$ מחזירים האורחים במעטפות...
ובתור שדכן הייתי מצפה ממך לקצת מקצועיות? להגיב קבל עם ועדה שאתה מנסה להדביק מין בשאינו מינו...
ועוד להוסיף בס"ד אל תתפלא אם כמות השידוכים תרד פלאים...............
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 01:12 |
|
| |
אסטרונאוט.
לא הבנתי שום מילה ממה שכתבת לכן איני יכולה להגיב אם תוכל להסביר את דבריך..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 09:35 |
|
| |
ידידי! איני שדכן מקצועי ואיני מתיימר להיות כזה, קבלתי מספיק אבנים בחיי מאנשים שעשיתי להם טובה. ולא הבנתי אותך נכונה, האם שידוך זה לא הדבקת מין בשאינו מינו. (זכר ונקבה) וסיוע מהקב"ה, לפי דבריך צריכים להדביק מאותו המין??? הסבר דבריך!!! אני מקווה שאתה מכיר את הסיפור על מלכת שבא שניסתה לעשות שידוכים. לגבי 1% מהשכירות, בא נראה איזה שדכן יסכים להצעה גאונית זו, אולי עדיף לשלם לשדכן 1% מכל הוצאות החתונה? דברי אלו הם היות ויש אנשים, שאת החתונה יעשו בצורה המפוארת ביותר, ואף פעם לא מחזירים את הוצאות החתונה במעטפות, היות ולא כולם מביאים מעטפה, תמיד יש חכמים שיביאו דבר מקורי לטעמם ולך אין מה לעשות עם זה. יותר טוב קביעת מחיר קבוע לשדכן לכל החוגים והעדות, וכל המוסיף יוסיפו לו מן השמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 13:25 |
|
| |
בס"ד
דבר ראשון אתה עושה בשכל במקרה של טעות בשידוך המבוכה היא רבה!
לגבי ההצעה של 1% ברור שאף שדכן לא יסכים לכן אנו הבחורים והבחורות ניצור מונפול שיחייב את
השדכנים לקבל את זה (ותאמין לי שכל שדכן יסכים לעשות שידוך גם בפחות רק שהוא אומר לעצמו אם
אפשר להרויח יותר למה לא!).
לגבי המעטפות ממש חבל שזה כך אני הבנתי מחברות שלי שהמעטפות בעצם מכסות על החתונה !
ולגבי מחיר קבוע העיניין הוא כך אין בעיה במחיר קבוע אבל צריך שיהיה לו קשר לאיזה שהוא מדד
בלי זה כל אחד קובע לעצמו את "המחיר הקבוע שלו" וזה רק עולה ועולה אין על זה פיקוח..
עד מתי זה יגיע אתה יודע???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:02 |
|
| |
שירה9999 למה כוונתך עד מתי זה יגיע? מה יגיע, המחיר? התשובה עד השמיים החתן? לכשיגיע הזמן, אם לא איחרו אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:14 |
|
| |
המחיר של השדכנים רק עולה ועלה זה לא מפסיק א"א לקבוע מחיר קבוע כי כל הזמן מעלים אותו וחוץ
מזה כל אחד קובע לו מחיר אחר והמחירים שהשדכנים קובעים רק עולה ועולה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 16:05 |
|
| |
צחק45..
כתבת שלמעלה שאתם זוג שמנסים לעשות מידי פעם שידוכים ..
אז אתה נשוי??
כי אתה בטח יכול לייעץ לנו הרבה בנושא אתה כבר עם ניסיון...
|
|
|
|
|