בית פורומים שידוכי חרדים

הציעו לי בחורה מחו"ל..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2006 03:29 לינק ישיר 
הציעו לי בחורה מחו"ל..

השאלה היא בעצם על הצעה מחו"ל מה אתם אומרים האם המנטליות לא שונה האם כדי ...

הרי אנו מגיעים ממקומות שונים...

היא רגילה לחיים אחרים איך זה יכול להסתדר...

יש לי הרבה חברים אמרו לי שמע אלו אנשים ממש אחרים איך תסתדר? למה שלא תיקח בחורה ישראלית
שמכירה את "הראש שלנו"!

נ.ב. אשמח לשמוע תגובות גם מבחורים שהציעו להם כאלו הצעות ומה הם חושבים וכמובן מכל חברי
הפורום הזה שלא נתקלו במקרה כזה מה הם בעצם חושבים לעשות???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 12:49 לינק ישיר 

אתה רואה , אפילו כאלו דברים יש..
אם על בחורה מהארץ אתה יכול לברר בטלפון למה על בחורה מחו"ל אתה לא יכול... זה לא כ"כ מסובך, מנסיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 12:52 לינק ישיר 

לא יודע איך.... על האופי עד כדי כך אם היא ישראלית או לא ... במקרה כזה לא הייתי רוצה לקחת סיכון ולנסוע עד לחו"ל.... אם היא באה לפה זה משהו אחר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 17:00 לינק ישיר 

אני חושבת שהשאלה כאן לא ממש על המנטליות, כי מנטליות שונות יש גם בתוכנו הישראלים.
תחשוב על ההגדרות דוס דוס, חרדי לייט, חרדי מודרני, חרדי לאומי.. ובטח יש עוד הגדרות שפיספסתי.
בהנחה שהשפה לא מהווה בעיה עבורך.

הנקודה היא איך מבררים על מישהי משם?! ואיך תדע שהטרחה מוצדקת?!

על כך אין לי ממש תשובה.. אבל אולי יש כאן מישהו שנפגש עם חוצניקית ויכול להאיר את עיננו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2006 17:42 לינק ישיר 

לדעתי (בהכללה גסה כמובן) החוצניקיות הן הרבה יותר פתוחות מחשבתית.

כלומר,פה בארץ בחורה כדי להתקדם בשלבי סולם המודרנה מבחינת הדרישות שלה בשידוכין .

בד"כ זה בא ע"ח הטוהר שלה בתור בת ישראל (סליחה שאני מדבר גבוהה גבוהה).

בחו"ל זה פשוט לא כך.

שם בתור דבר פשוט מבינים שלא צריך "לשחק משחקים" ומי שרוצה בן תורה אז באמת רוצה בן תורה ומי שלא לא...

ואין כל פסול בבחור שיעבוד .לכן לבחורים כמוני בכל אופן שרוצים לעבוד ומחפשים בחורה שפתוחה מחד גיסא ומאידך

מדובר בבחורה טובה ויראת שמיים.

חוצניקית היא אופציה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 18:43 לינק ישיר 

אני חושב שארדן צודק מאוד.... ובא לבחורים כמונו שעובדים או לומדים כרגע מקצוע זו אופציה טובה מאוד אבל צריך לקחת בחשבון ארדן את מה שאתה עצמך אמרת שהם יותר פתוחות מפה אין להם את העדינות של בת יעקב... ושדכנית אמנם יש את כל ההבדלים האלו שאמרת... אבל מדובר פה על הבדל בין בחור ירא שמים בב"ב לבין בחור ירא שמים בחו"ל לא בין מודרני פה לירא שמים שמה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 16:27 לינק ישיר 

חברים חדשים נשמע את דעתכם בנושא. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 17:02 לינק ישיר 

מכיר  הרבה  זוגות  שאחד  מהם  ישראלי  והשני  תוצרת  חוץ.  שחיים  יוצא  מהכלל בהרמוניה.

הגמ'  בתחילת  סוטה  אומרת:  ארבעים  יום  לפני  יצירת  הולד  יוצאת  בת קול  ואומרת  בת פלוני לפלוני.
אם  זה  השידוך  שרבש"ע  החליט,  אז  שיהיה  במז"ט. 

תמיד  צריך  לבדוק  היטב  כל  שידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2006 17:04 לינק ישיר 

ארבל .

האם אינך חושב שישנו מקום רחב לחשש של אי התאמה בין הזוג בגלל ההבדלים? "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 18:15 לינק ישיר 

לדעתי שידוך כזה יכול להצליח בן בחור מודרני או בחורה מודרנית כי בדכ החוצנקים הם בעלי השקפת עולם יותר מודרנית לדעתי אין ככ הבדל מנטלי וזה יכול להצליח וכבר ראינו הרבה בתים טובים כאלה שהוקמו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 18:18 לינק ישיר 

זה יכול מאוד להיות נכון ..

למרות שחלק (ואני חוזר ואומר חלק) של המודרנים בארץ הם הגיעו לזה מכיון שהם התקלקלו וזה לא סוג של פתיחות ראויה...

משא"כ אצל החוצניקים זו פתיחות ראויה וע"פ רוב למיטב הבנתי לא מגיעה מקילקול אלא כיכ ככה גדלו.

נ.ב. תגידי ה זו הסטיה בכל הודה הפצצה של אייקונים (לא שיש לי בעיה ) סתם מנסה להבין. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 18:32 לינק ישיר 

אל  חשש  מההבדלים  התאורטיים.

לעיתים,  לצערנו,  זוג  שההורי  הצדדים  גדלו  יחד  שנים  רבות,  למדו  באותו  סגנון  חינוכי,.  מתפללים  באותו  ביכנ"נ,  מאותו  מוצא  וכיוב. אך  העסק  עולה  על  שרטון  רח"ל.

כל  שידוך  טעון  בדיקה  יסודית  ומקיפה.  זה  לא  זוג  נעליים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2006 18:42 לינק ישיר 

ארבל אנו לא דנים עכשיו על מקרה מסיים של שידוך מה לעשות בנידון...

אלא כל דיונינו הוא תיאורטי ..

האם ברעיון ישנו הבדל בין אנשים מוח"ל לאנשים מהארץ לעיניין שידוכים. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2006 13:29 לינק ישיר 

אני גדלתי בחו"ל. אני יכול להגיד, שישנם בחורות ישראליות שמתאימות לסטריוטיפ של קשוחות וחוסר רגישות, רוך ונועם. אני בפירוש מתקשה להסתדר אתן. מאידך נפגשתי עם בחורות ישראליות, עדינות, חמודות וטובת לב. נדמה לי שדברים אלו אפשר לראות בפגישה. אני לא שולל פגישה עם ישראלית, אבל משתדל להיות מודע לדברים שיכולים להוות חיכוך.

אני מתאר לעצמי שהנסיון שלי יכול להתאים אולי גם לבחורה חוצניקית שנפגשת עם ישראלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 14:30 לינק ישיר 

שרית האם המודרניות של החוצניקים היא אותו דבר לאלו שבארץ האם אין שוני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2006 00:19 לינק ישיר 

רציתי להסביר את דברי בארהב יכולה אישה ללכת עם פאה שבארץ תהיה מאוד נועזת ובעלה יהיה אברך חשוב החוצנקיםמודרנים יותר היות והם גדלים באוירה שונה בית יעקב בפלטבוש ובית יעקב מרכז בב זה שמים וארץ  ביהס בפלטבוש דומה יותר לחורב גם אם תקח בחור חיסדי ישראלי ותשוה אותו לאמריקאי חסידי ואפילו מאותה חסידות תראה הבדלים בחול הם שונים גם באורחות חיים דברים שמקובלים בקרב חרדי ארהב או אירופה בארץ הם חריגים כמו שיטת הלימוד ורק לאחרונה חודרת לארץ ועוד הרבה דוגמאות ולכן בחור מודרני יכול להתאים לזה בתנאי שיש התאמה אישית וכימיה  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הציעו לי בחורה מחו"ל..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext