בית פורומים א חרדים ספרדים

נסיעה בשבת לבית כנסת, כיצד להתנהג?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2006 18:23 לינק ישיר 

תל_תלית

מספר  דברים  להבהרה.

א.  אין  דומה  משפחה  כמו  בדוגמא  שהבאתי,  אשר  רבש"ע  כוון  אותה  באופן  שכזה  להתקרב,  לבין  מי
    שנוסע  לביכ"נ  בשבת  ובחג  ביודעו  שהדבר  אסור,  שאז  אין  שום  היתר  לעודד  אותו.

ב.  הוא  הוא  סרגל  ההתנהגות  שאליו  הינך  מתייחסת,  ישנו  כלל  האומר  בדרך  שאדם  רוצה  לילך  בה  מוליכין  אותו.  מי שסתם  נוסע  לטייל  בשבת  ללא  רגשות  כלשהם  לדברים  שבקדושה  ועקב  כך  ממשיך  לטייל  ולנוע  במשעולי  היהדות  בדרך  האמת  דינו  שונה  לחלוטין  מאשר  מי  שמודע  כי  ביכ"נ  הינו  מקום  מקודש  ומגיע  אליו  תוך  כדי  ביזוי  קדשי  ישראל.  כדוגמא  נביא  אפשרות  שמאן  דהוא  מוזמן  לארוע  פתיחה  חגיגי  של  פרוייקט  מסויים,  מתלבש בהתאם,  אך בדרך  הולך  לנקות  בור  ביוב  מצחין  וממשיך  ישירות  לארוע  החגיגי  עם  כל  הצחנה  שדבקה  בו...

אכן,  חובה  עלינו  ללמד  זכות  על  כל  אדם  מישראל,  אך  כפי  שהחוק  מפליל  מי  שמסיע  ביודעין  שודד  לביצוע  שוד  כשותף  לפשע,  איננו  רשאים  לעודד  מחללי  שבת  ועוברי  עבירה  בפרהסיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2006 19:56 לינק ישיר 

ארבל - הנקודה שאתה מעלה נכונה מאוד. אבל יש לדעתי לסייג אותה - אדם שיודע שמשהו הוא אסור ובעייתי ובכל זאת עושה אותו - למשל: אדם שיבוא להתארח אצלי בפסח ויביא לי מתנה שהיא חמץ (לא כשר לפסח בהכשר שונה משלי), יתקבל בצורה פחות לבבית מאדם שבא לבי"כ בשבת וחושב שזה בסדר לבוא עם האוטו.
אני מסכימה עם זה שאדם שרוצה לבוא לבי"כ, מן הראוי שיברר קודם אם מתאים לבוא עם האוטו, אבל "רק נסעתי באוטו, לא הדלקתי אש".... מזעזע ככל שישמע, יש אנשים שלא יודעים שזה אסור.

נראה לי שכוונת הרב אבינר היתה, שלמרות שהם מחללים שבת, למרות שהם נוסעים ברכב ומדברים בטלפון, הרי הם מרגישים מספיק יהודים כדי להגיע לבי"כ. זה לא יותר טוב מאלה (כאן בארץ) שאילו ביום כיפור לא באים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > נסיעה בשבת לבית כנסת, כיצד להתנהג?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.