| נשלח ב-3/4/2006 23:31 |
|
| |
מועצת חכמי התורה: אולמרט יהיה ראש הממשלה
מועצת חכמי התורה החליטה הערב להמליץ על יו"ר קדימה להרכבת הממשלה. גם דגל התורה תמליץ עליו. בליכוד כנראה ימנעו מפלגת ש"ס תמליץ ביום רביעי לנשיא המדינה, משה קצב, להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על יו"ר קדימה, אהוד אולמרט. ההחלטה התקבלה בישיבת מועצת חכמי התורה בראשות הרב עובדיה יוסף, בביתו בירושלים.
יו"ר ש"ס, אלי ישי, אמר כי "ש"ס תעמוד על כך שבקווי היסוד של הממשלה הבאה יהיו סעיפים הנוגעים לדאגה לשכבות החלשות ולזהותה היהודית של המדינה". גם דגל התורה, שלה שני מששת חברי הכנסת של סיעת "יהדות התורה", החליטה היום להמליץ לנשיא להטיל על אולמרט את הרכבת הממשלה. את ההחלטה קיבל מנהיג העדה הליטאית הרב יוסף שלום אלישיב. ואולם באגודת ישראל, שלה ארבעה חברי כנסת ב"יהדות התורה", מדגישים כי עדיין לא קיבלו החלטה.
עמדת ש"ס ודגל התורה, בצד המלצת מרצ והגמלאים להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על אולמרט, הביאו לקצה את יוזמת מפלגת העבודה להקמת ממשלה בראשות יו"ר העבודה, עמיר פרץ. גם פרץ עצמו הבהיר היום, כי אין בכוונתו להקים "ממשלת חירום חברתית" בראשותו עם מפלגות הימין, יוזמה שעליה הכריזה המפלגה רק 24 שעות קודם. זאת לנוכח הביקורת הגוברת עליו מתוך מפלגת העבודה ומחוצה לה. פרץ אמר למקורביו כי אף שביכולתו לעשות זאת בקלות, הוא לא יקים ממשלה שאינה "טבעית" ושלא תקדם תפיסת עולם מדינית וחברתית גם יחד.
בעקבות החלטת הסיעות החרדיות צפוי הליכוד שלא להמליץ לנשיא על שום מועמד. הבוקר העריכו בכירים בליכוד, כי יו"ר התנועה, בנימין נתניהו, אינו שולל לחלוטין המלצה על פרץ. סיעת הליכוד קיימה דיון בעניין, והחליטה לדחות את ההחלטה, ולהמתין להחלטת המפלגות החרדיות.
חדשות וואלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 00:01 |
|
| |
עכשיו אני שמח שלא הצבעתי לש"ס! בושה וחרפה לכל אנשי ש"ס על הצטרפות לממשלה שהכריזה עוד בהתחלה על כך שהיא בעד נישואים אזרחיים, קבורה אזרחית ופינוי ישובים חד צדדיים!
הם לא מכירים את סימן שכ"ט? בושה וחרפה!!!!!!
תוקן על ידי - tcyhj - 04/04/2006 10:10:06
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 00:19 |
|
| |
הי, מירי, להירגע שם! הרב עובדיה מכיר טוב מאוד, ואולי הכי טוב את סי' שכ"ט. ואת כל הסימנים עד שכ"ט ואת כל הסימנים אחרי שכ"ט ואת כל ד' חלקי השו"ע ואת כל התורה כולה, בלי גוזמא. ואם הוא, בדעתו דעת תורה, החליט מה שהחליט אנו עומדים דום ועושים באהבה. משום מה נראה לך ולאנשים כמוך שהערך הגבוה בחיים זה רק יישוב ארץ ישראל וכל השאר נדחה. ובכן, לא. אבותינו מסרו את נפשם על שלשת העבירות החמורות ולמען לימוד התורה. ארץ ישראל היה ערך נעלה אבל לא עד כדי פגיעה בערכים נעלים ממנו, יו אנדרסטנד?
הרב החליט בדעתו המזוככת, ומה שהחליט - קודש. מי שבעיניו נראית ההחלטה תמוהה, שישתדל להעמיק, אולי יבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 00:35 |
|
| |
מירי מאוד מאוד יסלחו לי חברי הפורום כאן, אבל עיון קצר בהיסטוריה שלך מגלה בדיוק איפה את מבלה ועוד רוצה לתת מוסר לגדולים ממך בתורה ויראה .
יש דרך איך להביע דעות במיוחד מול כל ת"ח ולא משנה מאיזה חוג או חסידות .
תוקן על ידי - tcyhj - 04/04/2006 10:14:09
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 11:39 |
|
| |
אני גם יודעת טוב מאד שכתוב במדרש שתורה, אהבת ישראל וארץ ישראל כולה חד....
אי אפשר להגיד אני נכנס לממשלה זדונית שכזו בשביל תורה ולשכוח מארץ ישראל!!!
ואם מחקתם את הדברים הנוספים שכתבתי סימן שמפריע לכם המציאות הכואבת....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 11:43 |
|
| |
מירי ...... קודם כל תחליט/י באיזה לשון את/ה מתכוון לכתוב ולדבר איתנו . שנית : חבל באמת שמחקו דברים כואבים שכתבתי אודות "הרגלי הבילוי " שלך באתרים מאוד צנועים בפארק . על זה נאמר יבואו "צנועים" ויטיפו מוסר ויראה לגדולים וחכמים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 12:15 |
|
| |
כעת זה ב"שידור חוקר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 12:28 |
|
| |
כנראה שלא ראית את הכותרת: 'מועצת חכמי התורה' החליטה!
בש"ס החכי"ם יכולים לכל היותר להמליץ אבל גדולי ישראל הם שמחליטים. ככה זה אצלינו, להבדיל מאחרים אצלם כל אחד פוסק לעצמו את ההלכה.
אלא מה את/ה לא בא/ה בשם ההלכה אלא בעניין פוליטי-מדיני גרידא.
אמנם ש"ס כפי שציינתי לעיל אינה פועלת כך אלא עפ"י הנחיית ההלכה אבל למעשה אפילו לזה יש תשובה.
לפני הבחירות בלבלו את השכל מבוקר עד ערב כאילו ש"ס חתמה דיל עם אולמרט והיא בטוח בממשלה. היו שזעקו בקול ניחר מדוע ש"ס לא תומכת בגוש חוסם עם נתניהו. אז התבטאו בש"ס בעד גוש חוסם עם ימני אם רק יתאפשר הדבר.
אחרי הבחירות התברר שהציבור שסבל מן הגזירות זרק את הליכוד למקום הראוי לו (רק חבל ששכח בדרך להעביר את קולותיו לש"ס) ואפשרות גוש חוסם ימני ירדה מעל הפרק. אז פתאם נזעקתם עם גוש חוסם שמאלי, פתאם עמיר פרץ ומפלגת העבודה הם החברים הטובים שלכם.
תעשו לי טובה ההתנהלות הגאונית הזאת שבין השאר זרקה לפח 25,924 קולות ימניים (מנדט שלם פלוס!!!) בבחירות האלו ובבחירות הקודמות קצת יותר היא שהורסת את הימין!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2006 13:22 |
|
| |
מישהו מכיר מדרש שאומר שהתורה, אהבת ישראל וארץ ישראל כולה חד? כי אני לא מכיר.
|
|
|
|
|