|
|
| נשלח ב-5/4/2006 17:15 |
|
| |
אמרתי קל להתעסק בעינייני שידוך...
לא למצוא את השידוך המתאים אלא לנהל את השידוך בין אם בסוף יוצא משהו ובין אם לא זה קל!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2006 17:40 |
|
| |
ברור שבמצב אידיאלי לא היו אמורים לקחת כזה סכום על כמה שיחות טל...
אין לזה פרופורציה .
אבל מה לעשות זה הדור ואלמלי התמריץ הזה מי יודע כמה שדכנים היו בכלל...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 13:59 |
|
| |
צודק...
הלוואי שהיינו יכולים לגרום לשינוי...
אבל אולי כן ...
כי שדכנים היו עושים את העבודה גם בפחות כסף רק שהם מקבלים כזה סכום אז למה לא....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 14:23 |
|
| |
ברור שאפשר לגרום לשינוי אם כל אחד מאיתנו יסכים לשלם רק סכום נמוך או כמו הרעיון של bjunh אז
זה יצליח נפרסם את זה אצל החברים שלנו וזה יחלחל לציבור..
וזה דבר שיש לו מצב מאוד גדול במיוחד דרך הפורום הזה...
מה אתם אומרים אני חושבת ששי לרעיון הזה פונטנציאל גדול מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 15:05 |
|
| |
בס"ד
ביקשתם - קיבלתם:
תגובתי פשוטה ונטולת יומרות: היי'תי מעורבת ב"עסקי השדכנות" אם באופן אקטיבי יותר או פחות.... לא פעם ולא פעמיי'ם. ומעולם, מ-ע-ו-ל-ם לא עלה בדעתי לבקש ולו פרוטה על המצווה הגדולה הזאת. וכי רוצה אני שינוכה לי משכרי האמיתי?
השדכנות היא איננה מקצוע - אלא גמילות חסדים- איזה חסד שכרו (משמע$$$$) בצידו??
ואם יקום מישהו מהקוראים ויקים קול גדול: "שדכנות = מקצוע לכל דבר!!!" אענה כבר עכשיו: גם אם זה הפך למקצוע- אין לנקוב בסכומי עתק. ובהמשך לאשכול "היכן הדולרים??" , אכתוב בהזדמנות זו שכסף זה מצטרף לכל ההוצאות לחתונה, וגורר את 2 הצדדים למחוזות הנמוכים הרבה יותר מקו המינוס... (שוב גשמיות עולה על רוחניות...ולכן ניסיתי להשתמש במנגנון הגנה קודם - כי נושא זה אכן מתסכל)
וכמובן, בל נשכח שמי שלא משלם שכרו של השדכן(במקרה והשדכן ביקש- או שידוע מה הדרישות שלו ) - דבר זה בדוק ומוכח שפוגם במערכת הרוחנית הראשונית המתפתחת בין בני הזוג- ויוצר עכבות וחסימות.
ולכן, מי שמקבל שידוך משדכן\ית הידועה בהפרזה - ולא עמד בתשלום- זהו גזל. אך, לענ"ד גם השדכן עובר על "לפני עיוור לא תתן מכשול"- וזאת משום שהוא מעמיד את הזוג (והוריו)בניסיון גדול מאוד (שלא לדבר על כך שלפעמים השדכן מעלה בסכום נוכח ה"מאמץ" וזאת לאחר ה"סגירה").
וכל זאת מדובר על שדכנים "מקצועים" , אך בנוגע לדגיגים המנסים לעשות שידוכים: וואלה - הצליח לכם- תהנו מעצם המצווה של שליחותכם בבניי'ת בית בישראל ואל תנסו לקטוף את הפירות בעוה"ז. במיוחד שבהרבה מקרים מדובר בחברים או בקרובי משפחה- איך אפשר לקחת מהם כסף?(אפילו אם הם מסודרים כלכלית)
אני אישית לא יכולה להבין את זה....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 17:59 |
|
| |
טוב ..
אחתמימה..
אני חושב ששדכנות היא מקצוע..
ויש לקחת כסף אבל כמו שאת אומרת גם אם לוקחים כסף לא באופן כזה מפורז ואני חושב שהרעיון של
bjunh הוא רעיון טוב מאוד...
ומה שכתבת שמי שלא משלם כסף לשדכנים אז "יהיה לו בעיות" זה נראה לי קטע שהפיצו השדכנים כדי
שישלמו להם אני עוד לא שמעתי על סיפורים בעניין הזה...
ואני חושב שגם אם מדובר בשדכן לא מקצועי הוא כול לקחת כסף וזה בגלל שאין כזה דבר בשידוכים
"מקצועי"
מה לומדים את זה באקדמיה???
כל מי שרוצה יכול להיות שדכן ומגיע לו על זה כסף ואין מה להתבייש..
וברור שישנם אנשים מאוד ערכיים שיכולים לעמוד בפני קסם ה-$$$ ולא לקחת אבל ישנם אנשים שלא
מסוגלים ואני מבין אותם מאוד כך אני לפחות הייתי נוהג..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 18:53 |
|
| |
אחתמימה..
התגעגתי..
טוב אז אני לא בעיניין של השדכנות...
אבל אני בנגוד איילך חושבת שגם אם מדובר באנשים שמכירים את השפחה מגיע להם כסף סכ"ה הם עשו את
העבודה ואז אם הם מכירים וידידים כמובן שיש אנשים כמוך שחושבים על החלק הרוחני ורוצים לגבי את
השכר בעולם הבא אבל לא כולם הם כאלו..
וגם אצלי בבית היה ככה שאת השידוך של אחותי עשתה חברה של אימי ואימי נתנה את הסכום שמקובל לתת
ואני לא רואה בכך שום בעיה..
ו-advvv.
בו אני יספר לך סיפור שקר אצלינו בשכונה ותבין שהעניין הזה של לשלם לשדכניות את כל הכסף הוא
לא מיסטי אלא משהו אמיתי לחלוטין ..
וכך היה :
היה זוג אצלינו שכמה שנים אחרי החתונה לא היה להם ילדים ואז נזכרו שלא שילמו לשדכנית את כל
הכסף בצר להם פנו לאדם גדול בשאלה מה לעשות כיון שאין למי לשלם כי היא נפטרה...
אמר אותו גדול...
תתנו ליורשיה את שאר הכסף ולכו לבקש מחילה על קברה..
עשו זאת ואחרי שנה נולד להם ילד..
הסיפור הזה אמיתי לחלוטין!!!
נ.ב. הוא די מפורסם....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:56 |
|
| |
אחתמימה..
כל מילה פנינה...
ובזה שאם לא משלמים לשכן זה יכול ליצור בעיות אז ככה את המקרה ששירה כתבה אני מכירה.
ואני גם יודעת על עוד סיפור אבל אני מעדיפה לא לכתוב אותו..
אז לכל "הריאלים"..
אל תתעסקו עם השדכנים... (או יותר נכון עם הכסף שלהם..)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 22:06 |
|
| |
בס"ד שירה - תודה על חיזוק ואישוש דברי. לילי- תודה על חיזוק דברי ואישוש חיזוקה של שירה על דברי. וכמו שחברינו הפוליטיקאים אומרים: "באתי לחזק ויצאתי מחוזקת"...
ולנושא: שימי, אם שדכנות היא מקצוע- אני מקווה שבעוד כמה שנים לא יגבו תשלום על גמ"חים... כי יכול להיות שאז יקומו אנשים שיגידו - "אני לא עוסק בזה לפרנסתי אך אם אפשר לקבל כסף גם על מצוות- למה לא??"
כתבת: ומה שכתבת שמי שלא משלם כסף לשדכנים אז "יהיה לו בעיות" זה נראה לי קטע שהפיצו השדכנים כדי שישלמו להם אני עוד לא שמעתי על סיפורים בעניין הזה...
אני בטוחה שקראת ששירה ולילי הביאו סימוכין לדברי...
כתבת: וברור שישנם אנשים מאוד ערכיים שיכולים לעמוד בפני קסם ה-$$$ ולא לקחת אבל ישנם אנשים שלא מסוגלים ואני מבין אותם מאוד כך אני לפחות הייתי נוהג..
מהו קסם ה$$$ ? קסם חומרי! שהתפוגג לכשיאזלו ה$$$ ויתחדש לעת השידוך החדש.. זהו לא קסם - אלא אחזית עיניי'ם. משום שהיהודי שעושה שידוך באמת לשם שמים- יאמין שהקב"ה ישלם את שכרו בדרכים רבות.
אז מה אם מקובל לקחת כסף על שידוך?? חבר'ה , אתם יודעים טוב מאוד מה דעתי על דברים "מקובלים".. קצת שיקול דעת - זה מה שאני מצפה ממך שימי. ו... טיפה אמונה, ו... טיפה וחצי יראת שמיי'ם, ו...2 טיפות ביטול ה"עצמי". יותר מידי ציפיות?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 23:59 |
|
| |
ובכן אחתמימה.
גמ"ח ראשי תיבות למי שלא יודע = גמילות חסדים...
שידוך מעולם לא היה מקצוע של חסד כמו שחשמלאות או מכונאות רכב או עריכת דין..
אני מקווה שכתוצאה שפילוסופית החיים שלך לא יפסיקו לקחת כסף על מקצועות אלו ...
לגבי הסיפורים אני די בספק עליהם שירה אומרת שזה מפורסם אני לא שמעתי!
אבל לא איכפת לי להיזהר כי במילא צריך לשלם להם כי הייתה פה התחייבות ואני לא יכנס לסיכון
שאולי זה באמת ככה בשביל כמה מאות דולרים..
לגבי הדולרים טוב "קסם" אצל הרבה אנשים כסף זה קסם זה גורם להם לממש את חלומותיהם זה כמו קסם
שהתרחש...(זו הייתה מטאפורה לא צריך להתרגש).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 11:00 |
|
| |
א. יש הבדל מהותי בין שדכן במקרה, שיש לו בת דודה עבור החבר מהישיבה. במקרה כזה אף אדם מן היישוב לא חושב על כסף, אלא טובת הצדדים. מקסימום שיטפחו לו על השכם... לעומתו שדכן מקצועי, הרי זו פרנסתו והוא לרוב לא מכיר את הצדדים. מה מניע אותו לפעולה אם לא הכסף? המצווה? לא. יש עוד המון מצוות אחרות שהוא לא משקיע בהם את חייו.
ב. ועל עצם הכסף לשדכן. תגידו, עם כמה אתם נפגשתם עד שמצאתם את הבארשעט? מישהו פה הצהיר שהוא כבר נפגש עם אחת עשרה בחורות. הוא שילם משהו לשדכן על זה? לפעמים שדכנים מפגישים בין עשרות ומאות זוגות עד שהם מביאים משהו לגמר. כמה מתח ולחצים בדרך, כמה מסעות שיכנועים והטפות ודמגוגיה נדרשים כדי להוציא ג'וקים מהראש של כל בחור או בחורה? ולפעמים אחרי שאתה מוציא את הנשמה, ובטוח שאוטוטו הצלחת נשברת - הבחור מקבל רגלים קרות ונסוג מכל העסק. מי משלם לו על כל זה?
"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 11:36 |
|
| |
מקובל לשלם לשדכנים כסף על כל הצעה גם אם לא יצא ממנה שידוך אמנם לא משלמים הרבה כסף כי ס"ה
לא יצא שידוך אבל לפחות לשלם לו על ההוצאות וזה עושים אני לפחות!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 14:14 |
|
| |
נכונים דבריך מצח גדול ואף רציתי להוסיף על כך.
רובם של השדכנים עובדים מהבית, אין להם יום ולא לילה מתקשרים אלהים ללא הפסק וזה מהווה מטרד לכל אנשי הבית. גם אם ידוע שהם מקבלים טלפונים בשעות מסויימות, אנשים מתקשרים, כי הרי תפוס בערב.
כשאנו עושים שידוך למכרים, אנו עושים שידוך למישהו מסויים. אנו 200% בשבילו... ובלי שום הפרעות מאנשים אחרים...
אי לכך ובהתאם לזאת התשלום לטעמי 500$ מכל צד זה יפה נאה ומבורך.
מצורף קישור מעניין: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=9294&kwd=3118
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 19:57 |
|
| |
או הגענו לעמק השווה זה היה קשה אבל בסוף זה הגיע 500$ גם לי נראה יפה מאוד ומה דעתם חברים
יקרים??
|
|
|
|
|