בתור בחורה בשידוכים זה אחד הפחדים שמלווים אותי בעיקשות בדרך אל החתונה. במו עיני חזיתי בעשרות אם לא מאות מקרים של איבוד מרץ הנעורים אחרי הנישואין. אמאלה!!! לא רוצה להתייבש. לאיפה זה הולך ואת מי אני צריכה למצוא שיעזור לי במלחמה נגד השיממון?
ההצלחה היא רק בונוס לדרך...
נשלח ב-6/4/2006 15:57
אפשר להתחיל בזה שלא מתחתנים עם מישהו שלא ממש באותו "ראש".
כי מה לעשות לאח"ז כבר אין מה לדבר.. והכול נראה רוטיני .והחיים נראים פתאום אפורים.
משא"כ בבחירה נכונה .אם את אכן מה שנקרא "נפש חופשיה"(שזה עברות של FREE SOUL) חפשי כזה!!!!!!!!!!
בהצלחה.
נשלח ב-6/4/2006 16:40
שותים הרבה מיים ולא הולכים בשמש.
נשלח ב-6/4/2006 17:13
ארדן, נגעת בנקודה רגישה למדי. אמנם מדובר בנפש חופשיה. בהחלט. אבל לצערי כי רב הוא הנפשות החופשיות בציבור החרדי מוגבלות קמעה, ולי לא נותר כי אם לוותר על החופשיות (או לחילופין- נפשיות) הזו, ולהתחתן עם ברנש פורמלי, כנראה להלחם בנקודת החולשה עד הצלחה או עד יאוש(חלילה!) .
ברצינות, אשמח לשמוע תגובות מנשואות המזדהות עם הבעיה ודרכי ההתמודדות עימה. (לצערי ההתיבשות היא כנראה גם עניין של גיל....)
נשלח ב-6/4/2006 17:43
astronavt
הא הא.
נשלח ב-6/4/2006 17:47
שלום לך ...
דבר ראשון צריך לדעת שהחיים מורכבים משיגרה ..
א"א להלחם בזה(אלא אם את רוצה לקפוץ בנג'י ביום ראשון גלישת צוקים ביום שני ולהטיס מטוס ביום
שלישי לצלול ביום רביעי וכן הלאה)
כשאנשים מחפשים ריגושים זה מראה על חוסר מסויים בנפש פנימה...
למה שאנו נתייבש אחרי החתונה ולפני החתונה לא נתייבש..
מה ההבדל???
אם יש סיפוק בגידול הילד לחזות בהתפתחות שלו לדאוג לעצמך כאדם ללמוד כל יום משהו חדש ליצור
דברים להכיר אנשים ...
נשלח ב-6/4/2006 18:08
advvvv את נשואה, נכון? וכן, אני אעדיף את סדר היום הראשוני! מה טוב בלחיות שגרה ומה רע בלאהוב ריגושים?
נשלח ב-6/4/2006 18:15
דבר ראשון אני לא בחורה אני בחור...
דבר שני אדם צריך לדעת להנות מעצמו מהדברים הקטנים של החיים...
שום דבר לא רע בלחפש ריגושים אבל תעשי בדק בית בנפשך מה גורם לך להתנהג כך..
ולא ענית לי למה דווקא אחרי החתונה מתייבשים??
נשלח ב-6/4/2006 18:38
אני לא מפחדת..
אני מחכה לבחור הנחמד שאני יהיה איתו ולא ישעמם לי רגע..
ואח"כ יהיה לי בעזה"י לדים ואני אגדל אותם..
ויש לי עבודה שאני מש נהנית ממנה .
אני לא מבינה על מה את מדברת!!!
נשלח ב-6/4/2006 19:08
אבל את יודעת עכשיו שאני מסתכלת על הניק שלך "נערתהבזק" אז זה נראה שאת באמת רוצה כל הזמן
לזוז ולעשות דברים ולא לשבת בבית ולגדל ילדים..
האם אני צודקת??
נשלח ב-6/4/2006 19:20
תרכשי את הספר פרקי מחשבה/הבית היהודי מהרב עזריאל טאובר שליט"א ותמצאי הרבה מאד טיפים בנושא
נשלח ב-6/4/2006 20:13
אכן שירה לא שבפועל יוצא לי תמיד לחדש, אבל זמני- תיזמוני חידוש הם אחד מהרגעים הגדולים שלי...
נשלח ב-6/4/2006 20:25
advvvvvvvvvv המיסוד. כנראה המיסוד. (הנישואין הם המוסד היחיד וכו'...)
נשלח ב-6/4/2006 20:32
נערתהבזק! יש לי הרגשה משום מה שאת עדיין לא בשלה מספיק לנישואין ולכן את מפחדת מה יהיה? מה אעשה על מנת לא להתייבש? אנשים על החיים מסתכלים קצת אחרת. אין כזה דבר יום ללא התחדשות בחיי נישואין. בתחילה כשהזוג עדיין צעיר ורק התחתן תמיד יש על מה לדבר ומה לעשות יחדיו, ולכן העשייה בזוג היא גם כן סוג מסויים של התחדשות. כשבני הזוג מתבגרים ויש ילדים, שוב יש התחדשות אם זה אצל הילדים שאצלם אף פעם לא משעמם ודואגים לך לתעסוקה מלאה מחוץ לשעות העבודה. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה במציאת בן הזוג המתאים, שלא ייבש אותך!!!
נשלח ב-7/4/2006 00:09
כל מילה של מצח במקום...
יש כ"כ הרבה מה לעשות כדי לגרום לסיפוק בחיים ולא רק לחפש ריגושים ללא הפסקה...
ריגוש הוא סיפק תאווה גרידא סיפוק גופני!!!
שיגרה מיוחדת היא סיפוק רוחני אמיתי!!!
נסי ותהני...
נשלח ב-7/4/2006 00:42
אני מבינה מאוד על מה שנערת בזק מדברת..
הקיבוע הזה של הנישואין המחוייבות השיגרה זה מאוד קשה ולפעמים כן ממש משעמם...
אבל נערה..
בשביל זה ישנם הפגות בחיי הנישואים שאנו נפגשות ביחד החברות זכר לימים שעברו..
או יוצאים עעם הבעל לסוף שבוע ישנם הרבה דברים להתפרקות...
ומה עם הילדים איזה אימא תוותר על החוויה כמובן שזה קשה אבל אין על הסיפוק שזה נותן הילד
ששששללללך...
אבל אני באמת מרגישה שאת קצת צעירה לשידוכים אולי תחכח קצת כדי שתרגישי שמיצת את חיי
הרווקות..(אני רק מקווה שאת לא מבוגרת מדי!!!)..
בהצלחה בהמשך...