| נשלח ב-6/4/2006 20:45 |
|
| |
האם על בחור טוב צריך לשלם???
מענין לדעת מה דעת חברי הפרום בענין הדעה הרווחת בציבור כי "על בחור טוב צריך לשלם". אמר לי פעם אחת ראש ישיבה מאחת הישיבות החשובות, "יש לך מזל שיש לך בן ולא בת", שאלתיו מה המזל הגדול כל כך? ענה לי, אתה לא צריך לדאוג לחתן אותו, על בחור טוב משלמים, ואם היתה לך בת היית צריך לשלם טבין ותקילין עבור בחור טוב עבורה. אשמח לשמוע את דעותיכם/כן בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 20:53 |
|
| |
לאחרונה גם בנות החלו לדרוש עבור עצמן. היתה לי הצעה טובה, מאוד טובה, שהודיעו שבלי ארבעים אלף לא מתחילים להיפגש. לא שחסר לי את הכסף הזה, יש לי גם דירה ורכב, אבל החוצפה שגם בנות התחילו לדרוש כסף? למה מה? דחיתי אותם בשתי ידים.
אחר כך הם שמעו שיש לי דירה ורכב והכנסה גבוהה ורק בגלל הדרישה שלהם ירדתי מההצעה, הם התחילו להתפתל ולהסביר שלא בדיוק, כן בדיוק. דחילאק, איך אני אחיה עם משפחה כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:01 |
|
| |
בס"ד
יצחק45.
טוב אנו דנו על זה בהרחבה באשכול "היכן הדולרים" עיין שם ..
בכל אופן אני אענה ..
זה חבל שהעיניין הזה ממשיך להיות ככה מדוע על בחור טוב משלמים מה יש מאיפה זה מגיע שכל אחד
יתן את אותו הסכום כיאלו שהבחור לא צריך בחורה טובה רק בחורה צריכה בחור טוב...
בושה וחרפה שככה ראש ישבה מדבר כל הקטע אם הסידור מלא אמור לפרוח מהעולם וכמה שיותר מהר...
כמה אנשים בוכים על כך שבנותיהם יושבות על המשבר כי להם אין $$$$$$$$$$$....
ומצח_גדול.
זה מאוד מעניין זה פעם ראשונה שאני שומע על כך ובכן אני גם לא בעד שבנות ידרשו אף אחד לא דורש
לא בחור ולא בחורה כל אחד יתן את מה שיש לו ומה שכן אפשר לדרוש ונשמע לגיטימי זה שאם אתה נותן
סכום מסויים אז תבקש שיתנו כמה שאתה נותן...
אבל אני לא חושב שזה טוב שדחית אותם כי יכול להיות שכל כוונתם הייתה שאנו נותנים 40000$ ואנו
רוצים שגם אתה תתן.
חשבת על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:46 |
|
| |
כן גם בנות צריכות לדרוש על עצמם...
מה קרה יש בחורים טובים נכון!
אבל יש גם בחורות טובות!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 09:46 |
|
| |
bjunh! אני מסכים עמך שהדבר הזה שעל בחור טוב צריך לשלם אמור היה לפי החלטת כל הרבנים לעבור ולהעלם מהעולם לעולמי עד. אבל מה לעשות, יש בחורים וראשי ישיבות שעדיין לא שמעו על הדבר הזה, ודרישותיהם רוקעים לשחקים?! (בלי 3 מפתחות לא ניגש להצעה כלל, מכונית דירה ועסק). הדבר לדעתי הכי טוב הוא שכל צד יתן בדיוק מה שהצד השני נותן, ומי שיש לו יותר יתן יותר הרי הוא רק רוצה בטובת ילדיו ולא ח"ו להרע להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 10:59 |
|
| |
תראה שימי, עד כמה שאני צעיר, אבל אני מבין באנשים טוב. יש לי כסף ב"ה והרבה. אני מזהה היטב אנשים שמלקקים רק בגלל ש"לבחור הזה יש כסף" ולעומת ידידים טובים שאוהבים אותך כמו שאתה עם דולר או בלי אגורה, בשבילם אתה אותו דבר. עשיתי גם מבחנים כאלה לכמה אנשים ותמיד צדקתי בהשערותי.
כשבחור/ה באים בדרישה ראשונית כסף, אוטומט אני מסווג אותם כסוג ב'. הייתי יותר שמח במשפחה ענייה וטובה מאשר אנשי הצילצולים האלה. אני אשמח בבחורה איכותית מבית ערכי שהכסף לא תופס שם חשיבות - ואני יממן את החתונה עד הביגוד של אחרון האחיינים שלה.
"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 13:17 |
|
| |
יצחק45..
אם זה מה שאמר לך הראש ישיבה .
כדי שתחליף אותו וכמה שיותר מהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 14:36 |
|
| |
ארבל, גם לפה הגעת? אתה לא נשמע לי בשידוכין...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:19 |
|
| |
האם מה שמוכרים בשדוכים הוא רק בשר???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:21 |
|
| |
שירה9999 ההרגשה שלי מבלי לפגוע חס ושלום, שהינך משתייכת לחוג הכיפות הסרוגות או חרד"ל, ושם הכללים בנושא השידוכים קצת שונים מהכללים בחוגים החרדיים, בהם מקובל כי על בחור טוב משלמים. לא שחס ושלום זו דעתי, אני פוסל אותה על הסף כפי שכבר כתבתי, איך כותב ארבל45 על בשר עגל טרי עם הכשר טוב, משלמים. אומר לך דבר נוסף, בהרבה בתים חרדיים בנות טובות ומוצלחות יושבות ומחכות, ורק בגלל שלאביהן אין מספיק כסף לשלם. אבל שוב אני לא אומר שזאת צריכה להיות הדרך, ואיך אמרו כבר ה"גששים", אם כולם אומרים, סימן שזה נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:29 |
|
| |
יצחק 45.
ברור שכך צריך להיות שכל אחד יתן כמה שהצד השני נותן אלא אם הוא רוצה להוסיף תבוא עליו ברכה.
מצח.
דבר ראשון אני צריך הלוואה יש לך??
דבר שני אני מסכים שאתה בחור מבוגר ויודע מה שאתה רוצה מעצמך וכנראה יודע מי רוצה אותך באמת
ולא בגלל הכסף אני מאמין שבדקת ואם אתה אומר מי אני שיגיד אחרת ..
ומה שאמרת שאנשים כאלו מסווגים כסוג ב' אז אתה צודק ..
בהצלחה אחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 15:48 |
|
| |
ובכן..
יצחק 45
אוקיי הבהרה אני מהחוג החרדי ולא קרוב למה שאמרת!
ואני מבינה את הדברים הללו שאתם כותבים רק שאני מאוד כועסת!!!
אוקיי אני מסכימה איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 21:26 |
|
| |
שימי, דיר באלק. רק כתבתי שמי שבא בדרישות על כסף אני מסווג אותו כסוג ב' וכבר אתה בא בבקשת הלוואה? זה כבר סוג ג'...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 21:35 |
|
| |
אתה גדול אתה ..
חחחח..
|