|
|
| נשלח ב-9/4/2006 20:07 |
|
| |
בס"ד
מצח, בחורים שדורשים\ בחורות שדורשות - מבחינתי זה הינו הך. הפרדוקס הגדול הוא בכך שבגלל שדרישות הבחורים נתפסים כנורמה רווחת- הבחורות לא יכולות להאבק על כך. אבל כשבחורות מתחילות לדבר על דרישות - משפחתן נחשבת תאוותנית והבחורים לוקחים צעד אחד אחורה. למה את המשפט שאתה אמרת , הבחורה לא אומרת? נקודה למחשבה. בוודאי שדעתי היא שצריך לבטל את הדרישות כליל, אין זה משנה באיזה מין מדובר. אך רצונות לחוד ומציאות לחוד...
ועוד נקודה , אתם חושבים שמדיניות הדרישות פוגעת רק במשפחות מעוטות יכולת? תחשבו קצת על משפחות משופעות מזומנים שהשדכנים עטים עליהם עם הצעות מפה ועד קנדה וכמובן רצונם באחוזים גדולים- (יוצא מכך שנותנים יותר כסף ממשפחה רגילה גם לשדכנית וגם לבחור)זה חיסרון ראשון. חסרון שני- בחורים ששומעים על בחורה שיש לה מה להציע(כלכלית כמובן) -עיוורונם מספק להם אשלי'ה שהשידוך מתאים. כמובן שגם לבחורה יש שיקול דעת בנוגע לבחור - אבל אני דנתי פה על אינטרס הבחור. אני מדברת מניסיון כשאני אומרת שיש ספקות בכל שידוך שמתעורר בנוגע למניעים האמיתיי'ם של ההצעה.
אנשים, עזבו אתכם מעיניי'ני ה$$$$- קצת בטחון בקב"ה, הרי אנחנו פועלים פה למטה משיקולים רבים ומגוונים ולמעלה הרי כבר נגזר הכל (מי יתחתן עם מי ומתי)-לנו נותר רק לעשות את שנגזר בתמימות וטהרה.
והזכרתי מדרש בנושא באשכול:" האהבה מנצחת? שאלה לדיון..." שפתחתי בפורום: "חרדים בנתני'ה" . שמדבר על הבטחון בקב"ה בעיניי'ן השידוך.(אומנם שם זה נאמר בהקשר אחר - לכן מי שמתעניי'ן ספציפית בנושא המדובר מוזמן להגיב שם).
בשורה התחתונה: לפני שנאבקים בתופעת ה"בחורות הדורשות" , יש למגר את תופעת "הבחורים הדורשים" וכל זאת על מנת שהמאבק הנוכחי יקבל לגיטימצי'ה. כי ברגע שמתכחשים לבעיתיות בדרישות הגברים ובאים נגד דרישות הנשים- בעצם רוקדים על 2 חתונות ובכל חתונה אוכלים עוגה ומשאירים אותה שלמה(שילוש משמעויות - והמבין יבין).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 00:32 |
|
| |
***************בזה אתה צודק. היא רואה הרבה יותר טוב מהגברים.
רק אישה הייתה מסוגלת לראות את סדום נהפכת, ורק אישה מסוגלת לראות דברים שלא היו ולא נבראו.
אין ספק, הראיה שלה היא משהו ייחודי.********
מצח.
שמץ של שוביניזם מתגנב לאוזניי ולעיניי בעיקר...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 01:26 |
|
| |
מצח אני רואה שהתחמקת מתגובה פה?
האמנם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 11:00 |
|
| |
כלפי מי אני מתחמק? כלפי לילי? אז כן. יש בי קצת יותר משמץ שובניזם, אבל זה נושא לאשכול אחר.
כלפי דבריה של אחתמימה? אני הסכמתי איתה במלוא מובן המילה. מעודי טענתי שזה אבסורד לדרוש כסף. אלא שאני מצליח יותר להבין את הבחורים שדורשים מאשר הבחורות. בחור שדורש, הוא איכשהו מעוגן בנורמות המקובלות. "ככה כולם עושים, אז מה אני יהיה היורם שיוותר לכל העולם"? נו, נסלח. אבל שבחורה דורשת? מין טראנד חדש של גול עצמי? אנחנו נלחמים נגד הדורשים למיניהם ומנסים להציל ולעזור לבנות, ופתאום גם בנות דורשות. איזה יופי.
יש משפט רומאי עתיק: אם אתה לא יכול להילחם נגד האויב, הצטרף לשורותיו. כנראה שהן החליטו ליישמו. אני, על כל פנים אלחם גם נגדן...
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2006 10:53 |
|
| |
יצחק54.
דברים חכמים הרי אנו במידה ונשב על תלמודינו מאיפה יהיה לנו לתת לבנותינו וגם אם נעבוד לא כל
משכורת היום מרשה לך לחלק לילדך עשרות אלפי דולרים...
יישר כח..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2006 10:57 |
|
| |
מצח מתחמק???
רוצה לפתוח אשכול חדש בבקשה..
אני מחכה!
שובניסט............
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 17:22 |
|
| |
ברוכה הבאה... מה את אומרת???
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 11:12 |
|
| |
טו7ב אני לא יודע אני מכיר כמה חברים שלי שהתחתנו עם בחורות מחו"ל וזה כן עובד כך..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2006 17:12 |
|
| |
סליחה שרית560 גם בציבור החסידי יש כאלה הדורשים סידור השלם ולאו דווקא בנשקי"ם, ששם מאד מקובל שבן האדמו"ר או בת האדמו"ר מתחתנים עם הגביר, והגביר בדרך כלל משלם. יש הרבה יהודים חסידיים שמחפשים דווקא את הסידור השלם ולא רק חצי חצי או משהו דומה. לאורך כל הדורות ראו זאת שבדרך כלל התחתן הגביר, עם הייחוס שבדרך כלל לא היה לו כסף. אז אל תאשימי רק את הליטאים שדורשים סידור השלם על בחור טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2006 22:27 |
|
| |
בשכונתי אני מכירה רבים שקיבלו דירה כדי שיוכלו ללמוד אבל בפועל מרביתם יצאו לעבוד מה דעתכם זה לא הונאה וגזל??????????
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2006 00:25 |
|
| |
המורה11 מי שקיבל דירה ויצא לעבוד במקום ללמוד, צריך להסתכל על הטבע משני צידיו. האם מיד לאחר החתונה יצא לעבוד או לאחר מספר שנים שיש בכולל יצא לעבוד לפרנסתו. עם דירה בלבד אין אפשרות להתפנס!! דירה היא למגורים, על מנת שבני הזוג יהיה להם יותר קל עם הפרנסה, אבל דירה לבד לא מספיק לפרנסה. כך שאין לבוא בטענות לבן הזוג שיצא לעבוד למרות שקיבל דירה.
|
|
|
|
|