בית פורומים שידוכי חרדים

האם על בחור טוב צריך לשלם???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2006 00:56 לינק ישיר 

כמה הנחות שברצוני לתקן:

1. לא כל מי שגר בחו"ל אמיד. תגדלו קצת. יש שם הרבה משפחות בעל רמה כלכלי נורמלית, וכמה מפתיע- אפילו כאלה שחיים מפת לחם.

2. בהחלט קיים בחו"ל הנוהג של נתינת דירות. לא חסרים זוגות שמתחילים עם דירות, ויש כאלו שלא רק דירות אלא משהו שיותר נוטה לארמונות פאר. אוקיי, לא כולם, אבל הנורמה קיימת גם קיימת. ^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 19:53 לינק ישיר 

אכן מה טוב לנו לחסידי גור שיש לנו את התקנות

ויצא שחתונה לא עולה יותר מ10000 דולר כולל הכל

וזה אומר שנותנים שכירות לזוג הצעיר לשנתיים ולא יותר

וחץ מזה לעניין הפורום ומי אומר שבחורים כן יכולים לדרוש סידור מלא?
משוגעים תרדו מהגגות
זה עוד יפול עליכם

קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2006 20:03 לינק ישיר 

miss_tidy:

כאחד שבא מחו"ל אני יכול לומר שאין נורמה של קניית דירות בשביל החתן. ישנם עשירים שקונים דירה לבת, כמו שישנם עשירים שקונים דירה לבן. אבל לדרוש דירה כתנאי לנישואין, זה דבר שכמעט ולא נמצא בחו"ל.

אני לעולם לא אצליח להבין את אכזריות הצעירים והצעירות שלא מתביישים לבקש מההורים שלהם דירה, כשיודעים בבירור שאין להם את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 22:56 לינק ישיר 

mmis tisi לא התכונתי שכל מי שגר בחול אמיד יש שם אנשים שחיים בחרפת רעב אמרתי שקרובי משפחתי שהפ אנשים אמידים נתנו חצי חתונה ורהיטם ולא יותר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 00:38 לינק ישיר 

chout,
אם אתה משם - אתה יודע יותר טוב. אוקיי :)
(למרות שלא בהכרח שבכל המקומות נוהגים אותו דבר, אבל זה לא הנושא כאן.)

לגבי האכזריות- ילדים. פשוט ילדים.
אמרו את זה קודם. ילדים- עולם אכזר. ולא מתוך רוע לב.

כדי ללמד זכות, נצא מנקודת הנחה שהצד השני לא תמיד יודע שהצד שמתחייב לוקח על עצמו חובות בסדר גודל מטורף כזה. הגם שחכם שעיניו בראשו יכול להסיק לבד שאם יש כמה בנות וזה בית של תורה שהאב לומד, לא אמורים להיות יותר מידי מזומנים.

ובכלל, י"א שהרבנים בישיבות הם-הם המדרבנים את הבחורים לדרוש. לא הוכח לי, אבל כך אומרים.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 13:14 לינק ישיר 

miss_tidy:

אנשים בגילאי 18-23 כבר לא ילדים. הם אמורים להבין את המשמעות של כסף. והרבה מאד פעמים הזוג הצעיר יודע טוב מאד שההורים שלהם בחובות גדולים, והם לא טורחים כלום בכדי להקל עליהם... בהנחה שהזוג אכן קיבלו דירה הרי שהם אמורים להגיד להורים אל תטרחו יותר, אנחנו כבר נמצא את הדרך לשלם את החובות או את המשכנתא.

את צודקת שישנם ראשי ישיבות שמדרבנים את הבחורים לבקש דירה. נשגב מבינתי איך מרשים לעצמם לקלקל לחניכים שלהם את המידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 23:29 לינק ישיר 

לפי מה שאומרים פה אני לא מבינה מה ההגדרה של בחור טוב??????????אחד אכזרי? אחד שדורש ?אחד שחוטף לעצמו ולא משאיר לאחיו הצעירים בבית כלום? על אחד כזה לא צריך לשלם לדעתי בחור טוב זה בחור מתחשב ולא דורש מהוריו כלום מה שהורה יכול לתת הוא יתן ללא דרישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 23:51 לינק ישיר 

chout,
בגיל הזה אפשר לקרוא להם ילדים- כי הם לא יודעים עדיין מה זה חיים מציאותיים. הם לא יצאו לעולם האמיתי עדיין, לא יודעים מה זה בדיוק כסף וערכו, מה החיים דורשים מהם.
(כמובן שיש יוצאי דופן, אבל אני מדברת על בחורי ישיבה צעירים ובחורות סמינר צעירות ורגילות, שיושבים במסגרת תורנית ואין להם דאגות פרנסה וכדו'. ב"ה.)
ויכול להיות שהילדים יודעים שאין להם כסף, אבל כשהורים רוצים לחתן בת וכל הבחורים הטובים דורשים בוכטות- הם יסחטו ת'צמם, והצד השני לא תמיד ידע. או שיעדיף שלא לדעת.

ו, אגב, אמרת שאם הם קבלו דירה הם יכולים לומר להורים שאת החובות הם ישלמו. אבל אם הם קבלו דירה, אין להם חובות...
אם התכוונת שיקחו על עצמם חובות של ההורים- אז בעצם, אמרת להם- אל תדרשו. וכמובן שאני בעד :)

^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 23:59 לינק ישיר 

המורה הכונה באשכול זה היא.שבחוג הליטאי האשכנזי בחור שהוא למדן .מוכשר. וכדומה דורש מהורי הכלה ,"סידור השלם" הינו דירה שהכלה נותנת לבד אני מכירה בנות מוכשרות בציבור הליטאי שמוכנות לתת 3/4 סידור בפרויקט איך אמר רב ליטאי על כזה בחור צריך לתת סידור השלם אוו בב או בים אחרת זה מעט

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 20:40 לינק ישיר 

למסקנת האשכול לאחר שבוע בעגינה.
אם בכל החוגים לא משנה חסידים , ליטאיים, אשכנזים, בני עדות המזרח, או כל חוג אחר, צריכים הרבנים לקבוע חד משמעית, היות והיום יש יוקר בעולם, ולא כל אחד יכול לתת דירה לכל ילד וילד, יאמצו כולם את התקנות שתיקנו אדמור"י גור "שלא להוציא יותר מעשרת אלפים דולר לחתונה, ואם אין כסף לדירה, שהזוג ילך לגור בשכירות".
לפני כשלושים שנה כשהמשפחות לא היו גדולות כמו היום, ובכל משפחה היו 3-5 ילדים ולפעמים גם פחות, ותקנות לא היו, ומקובל היה שקונים דירה לזוג הצעיר.
אבל כיום שהדור השתנה והמשפחות גדולות וקשה גם כך בפרנסה היום יומית, אין כל סיבה בעולם להכנס לחובות עצומים ולקנות דירה לזוג הצעיר אם אין יכולים לעמוד בנטל.
עדיף הורה חי ובריא מהורה חולה ומודאג "מאין יבוא עזרי" או ח"ו במקרה הרע רח"ל ז"ל, גם אם הבחור טוב ומיוחד במינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 21:02 לינק ישיר 

נו נו..

סיכום ממצה ..

אך לא מובן לי העיניין של פעם לא היו הרבה ילדים במשפחה מאיפה אתה לוקח את זה?

"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 21:28 לינק ישיר 

לגבי הגבלה על חתונה הכל תלוי במנטליות, אני אישית לכל ארוע משפחתי עד הבני דודים השניים נותת מתנות,  כסף. הסכום הוא לפחות לכסות את המנה שלי ,ואם זה אחים אז הסכום הרבה יותר גדול  ,גם לחברים אני נותת מתנות ,כך שאנחנו עושים ארוע אז כולם נותנים לנו ואז האולם מכוסה  וצרך לשלם רק תזמורת וצלם . ברוב עדות המזרח זה הולך כך הבעיה היא כשאנו חיים בין אשכנזים שאצלהם זה לא כך ואז צריך לשלם את המנות שלהם  אצלי במשפחה ב"ה הם מכסים בסכומים הגדולים גם את חברינו האשכנזים . לגבי דירה כל אחד יקח משכנתא וההורים יעזרו מה שאפשר ושיגורו בישובים זולים ויסתדרו  עם המון סיעתא דישמיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 22:10 לינק ישיר 

גוד אסיק.
את ההנחה אני לוקח מחיי האישיים, בעיר שאני גדלתי בהיותי ילד וזה לא ב"ב או ירושלים במשפחות חברי לא היו יותר מ3-5 ילדים. היתה משפחה אחת גדולה שלה היו בע"ה י"ב שבטים וכל העיר דברה על כך.

מורה11
לגבי מתנות באירועים את צודקת, האשכנזים מביאים מתנה לחתונה ולא כסף, והרבה פעמים זה לא עשירית ממחיר המנה.
אבל אצל האשכנזים אשר הם לא מהמשפחה הקרובה, הרבה לא מגיעים לסעודה אלא רק לאחריה לומר מזל טוב ואז לא תמיד מביאים מתנה או שמביאים משהו סימלי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 22:22 לינק ישיר 

טוב אם אתה אומר... "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2006 13:33 לינק ישיר 

אני ככה קוראת ברפרוף ואני מזדעזת למרות שהדברים ידועים לכל.

כל מי ששייך לאותם דורשי הדירות והכסף וכדו', צריך לשאול את עצמו האם
הוא עבד ה' באמת או שמא הוא משתייך לאיזה כת של עובדי אלילים (לצורך הענין גשמיות) שמוכנים למכור את נשמתם לשטן, והתשובה ברורה.

חבר'ה אין לי ספק שהלימוד שלכם אינו שווה דבר ושהמידות שלכם פגומות  לחלוטין.

ואתם תחשבו לאליטה ?!

הצחקתם אותי

ואוי לכם מיום הדין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם על בחור טוב צריך לשלם???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.