|
|
| נשלח ב-7/10/2006 21:15 |
|
| |
חבר'ה תקשיבו.. אני יודעת שמה שאני עומדת לכתוב פה, אולי יעצבנו כמה אנשים.. אבל בכל זאת החלטתי לכתוב אותם וזאת דעתי..
1. אני כבחורה לא רואה כל פסול בבחור שמעוניין בבחורה שיש לה אמצעים. מה רע בכך? אחד חשוב לו מראה חיצוני, אחד חשוב לו ייחוס ואחד חשוב לו כסף. הא? תחשבו על זה...
2. נקודה נוספת שזקוקה להבהרה לפי דעתי, הבחור לא דורש דירה. הוא מחפש בחורה עם כסף... ויש הבדל גדול בין הדברים. אף אחד לא מכריח שום בחורה לתת כסף... אני שמעתי על בחור שאמר, מבין הבחורות שיש להן - אחפש את המתאימה לי.. בחורה שאין לה אמצעים - צריכה לחפש בחור שלא דורש כסף (ואני בטוחה שיש כאלו..) (להיפך, אפשר להבין את בחורי הישיבות שמעונינים להמשיך ללמוד אחרי החתונה, הם רוצים דירה משלהם ללא הוצאות שכירות. ואל תגידו שאי אפשר להבין את זה..)
3. ועוד נקודה (אחרונה), יש מקרים שבהם הבחור אינו מבקש דירה אלא ההורים שלו. אז איך אפשר לומר על בחור כזה שהוא לא בסדר (ועוד כל מיני דברים שכתבו על הבחורים הללו בפורום...) - זה ההורים שלו ולא הוא.
מועדים לשמחה לכולם!

|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2006 22:18 |
|
| |
יש לי תחושה שאו שאת מנסה להתמם ולהורים שלך יש כסף, או שאת לא בדיוק חכמה.
אנסה להסביר לך שוב :
הבחורים הטובים דורשים כסף, כמה שהבחור טוב יותר יש לו לגיטימציה לדרוש יותר, כך מחנכים אותו במגזר ה"מדהים" שלנו.
הפך גם נכון בחור שלא יכול להרשות לעצמו לדרוש כסף זה בגלל שהוא פחות טוב.
אם כך, בחורה טובה בלי כסף לא יכולה לקבל בחור טוב.
את מבינה עכשו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2006 23:14 |
|
| |
bat, אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק..או שאת לא הבנת..
אני לא אמרתי שבחורה טובה בלי כסף יכולה להשיג בחור טוב, תקראי שוב את דברי... אני דיברתי על הכעס שיש כלפי הבחורים שדורשים כסף. שלדעתי, הוא לא מוצדק!
אני אמרתי שבחור שדורש דירה הוא לא בהכרח בחור לא בסדר (ותעייני באשכול הזה ותראי איך כינו בחורים כאלה.. אני לא רוצה לחזור על מה שאמרו..) אלא - הוא בהחלט יכול להיות בחור משכמו ומעלה, שהוריו דורשים בשבילו דירה - זו אפשרות אחת. ואפשרות אחרת היא שהוא, כן. הוא רוצה דירה. מה יש? זכותו! (יכול להיות עוד מצב אפשרי, שהבחור יודע שאם הוא לא ידרוש דירה.. הוא ייחשב לפחות מערכו האמיתי. כי הטובים דורשים.)
מי אמר שבחור צריך לוותר על כסף שהוא יכול לקבל? (בפרט שזה ניתן לו הרבה פעמים, כדי שיוכל לשבת וללמוד בנחת וללא דאגות כספיות.)
(ואגב, אם היית בחור (ולפי כינוייך אני מבינה שאת בחורה..) אני בטוחה שהיית גם כן רוצה בחורה עם כסף..)
בהחלט אינני חושבת, שהמדד לבחור טוב זה בכמות הכסף שהוא דורש. ממש ממש לא. זה לא קובע כלום בערכו האמיתי של הבחור.
אבל, אני יודעת שבמציאות, לצערי, ואני מדגישה שוב לצערי, זה כן נהיה קובע.. אבל, אין מה לעשות... זה לא דברים שישתנו, לדעתי, במאה שנה הבאות. אז לא לצפות.. (אבל, אולי אני טועה..)
ואינני חושבת שאני צריכה לענות האם יש להורי כסף או לא. זה לא עסק של אף אחד. אלא אם כן יש פה שדכנים...
ומבחינתי, בחור שלא דורש דירה. יכול להיות בהחלט בחור מעולה. ואני בהחלט מוכנה לשמוע גם על בחור שלא מבקש כסף (אפילו... על בחור ש...הוא נותן ת'דירה... )
אז לסיכום, כתבתי את הודעתי לא בשביל להיכנס לעניין של האם בחורה טובה ללא כסף יכולה לקבל בחור טוב. למרות, שגם בנושא הזה יש לי הרבה הרבה מה לומר.. אבל, בהזדמנות אחרת.)
אלא, רציתי רק להעלות נקודה למחשבה: בחור שדורש כסף הוא לא בהכרח בחור לא טוב.
ואם על הנקודה הזאת (המודגשת) את רוצה לומר לי משהו אז בבקשה. גם על שאר הדברים את יכולה להגיב, אבל הטקסט המודגש הוא סיכום הודעתי. חג שמח!
תוקן על ידי - רוני100 - 07/10/2006 23:14:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2006 23:25 |
|
| |
הם פושעים השותפים לדבר עבירה.
את צודקת הם בד"כ לפלפים חסרי דעה הנשלטים ע"י הוריהם הדומיננטים.
אני מקווה שאת מבינה שלא מענין כאן אף אחד כמה כסף יש לך.
את בטח צבועה כמוהם נחשבת בחורה טובה וחסודה מבית טוב שאף אחד לא היה מעלה על דעתו שהיא גולשת באינטרנט (וייז מיר), כמוך הם משחקים אותה צדיקים כשהם שוחטים הורים שלא רוצים לראות את שער בנותיהם מלבין בבית.
אני חוזרת, הלימוד שלהם אינו שווה דבר!!!! אז אולי כדאי שירדו מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 01:04 |
|
| |
הופה, אני ממליצה לך להרגע..
לא התכוונתי להרוס לך את שמחת החג...
כמה מסקנות את מסיקה בלי לדעת עלי כמעט דבר...
אז דבר ראשון, סתם שיהיה ברור לך, פורום זה מקום שכל אחד מביע את דעתו וכל אחד יכול להגיב. אבל, שיהיה ברור - אף אחד לא חייב להסכים עם דעותיו של השני...
כתבת על בחורים ששוחטים הורים של בחורה. אוקיי. אז שיהיה ברור שאני נגד. לא סתם נגד. מתנגדת באופן מוחלט לתופעה שבחור דורש דירה מבחורה שאין לה. ואיך ידע הבחור האם ההורים מציעים דירה משום שיש להם או משום הלחץ? אז עליו לבדוק האם יש להם אפשרות כלכלית או שהם לוקחים חובות. ואל תאמרי לי שאי אפשר לברר את זה..
בפירוש, כשמבררים על משפחה, אפשר בהחלט לוודא האם יש ביכולתם לתת את הסכום המוצע או שאין להם, והם ייאלצו לקחת הלוואות. (ולפי דעתי, אבל, זה כבר עניין אחר, זה גרוע מאד שהורים לוקחים חובות בשביל לחתן ילדים, ולא צריך לפרט למה זה כל כך גרוע... ובכלל, מבחינת הבחור, איך הוא ירגיש שיחיה את כל חייו בידיעה שגרם סל רב להורים של אשתו?...)
לידיעתך, יש הורים שנותנים כסף והם לא נשחטים. לפי דבריך, זה נראה כאילו את לא מכירה מושג כזה..
אבל, אני חוזרת שוב, בחור שלוקח דירה מאנשים שאין להם - זה ממש ממש לא ראוי. במילים עדינות. (לא יכולה לקבוע אם הלימוד שלו שווה או לא.. וזה גם לא ענייני..)
לסיכום, מסכימה איתך על דבר אחד, אני נגד בחור שדורש כסף ולא מברר האם להורים של המוצעת יש אפשרות כלכלית לתת את מה שהוצע לו.
(ואגב, אל תקחי את הודעותי באופן כל כך אישי...לא התכוונתי להרגיז בחורה באמצע החג...)
מועדים לשמחה!

|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 14:49 |
|
| |
קודם את אומרת שבחורה שאין לה כסף, כדאי שתחפש מישהוא שלא דורש אח"כ את מודה בכך שבמציאות של היום מי שלא דורש זה מי שלא יכול לדרוש כיון שהוא נחשב פחות טוב, במילים אחרות את ממליצה לבחורה טובה שאין לה כסף לקחת בחור פחות טוב. אח"כ את מתחכמת בטענה שעל הבחור לברר האם להורי המדוברת יש\אין כאשר שוב את יודעת בבירור שאף בחור לא עושה את זה ואם זה לא הצעה מספיק "ראויה" הוא כלל לא שומע אם בגלל עצמו ואם בגלל הוריו והמשגיחים ש"מכוונים" אותו להצעות המתאימות, אמרת את זה בעצמך אל תיתממי .....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 23:58 |
|
| |
רוני 100
מסכימה איתך 100% שבחור טוב,אבל באמת אחד שהתורה חשובה לו-
מגיע לו לדרוש סכום שיעזור לו בדירה.
לכל המתנגדים-אולי אתם עוד לא בקטע אבל שכירות/משכנתא אוכלות את רוב המשכורת ואם הוא
רוצה להמשיך ללמוד אחרי החתונה-למה שלא להקל מעליו את קשיי הפרנסה???
כמובן בהדגשה-בלי לסחוט את טיפת דמו האחרונה של השווער...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 02:09 |
|
| |
""""""""""""""""""""""""""""""תמימה"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 18:33 |
|
| |
בת, אהבתי את התגובה שלך היא מאוד נכונה ואמיתית.
לגבי הדיון פה, מצטער שלא כ"כ עקבתי - אבל אצלי זה היה כלל בשידוכים - אני לא מתחיל לדבר על כסף לפני ששאר הדברים בקשר סגורים. בעז"ה אני מאמין, השידוך שלי גם לא יפול על כסף. אז למה לריב מהתחלה?
כסף לא אמור להוות שיקול בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 15:04 |
|
| |
בעיה קשה!
מאז ומעולם היה את הדבר הזה, השווער היה מפרנס את החתן שלמד. ותמיד הגבירים חיפשו את הטופ של הלמדנים. הבעיה היא שדבר ראשון, הרבה מהבחורים חושבים שמגיע להם ובאמת לא כלכך... וגם, מה האבא של הבחורה שאין לו כ"כ אמור לעשות?! אני מתה שימצאו לזה פיתרון או שכולם אבל כפי שזה נראה, זה לא ישתנה כ"כ מהר.
וברור שמי שאין לו שלא יתחייב לתת מעל ליכולת שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 22:59 |
|
| |
בס"ד
אני חושב שהסכמה פשוטה...
אם הוא בחור טוב הוא לא ירצה ש-י-ש-ל-מ-ו עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 16:10 |
|
| |
אסיק החליט להקפיץ דיונים ישנים ע"מ שרמת הפורום תעלה.
לדעתי בעניין הזה, אני מסכים עם אסיק.
בחור נבון וישר- כלומר "טוב" לא ירצה שישלמו עליו.
עולם הפוך אני רואה. פה בעולם הזה.
הבעל יושב. האשה עובדת ומפרנסת. האישה מביאה את הבית
במקום שהבעל יבנה אותו (לפחות כך היה אז)
בחורה טובה לא מגיע לה כלום?
בחורה טובה ללא כסף לא מגיע לה בחור טוב?
אני בעד שכל הבחורות הטובות רק לכמה חודשים ידרשו דירה
על מנת למתן את התופעה הזאת.
שבעיניי היא די בזויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 23:06 |
|
| |
עוצר, אמרת נכון. עצוב, עצוב כמה שהעולם שלנו הפוך ושובניסטי . לא ממש מביא חשק להתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2007 00:14 |
|
| |
אני לא מבינה בכלל למה צריך לשלם בשביל בן זוג? מה? בחור טוב לא מקבל בחורה טובה? למה שהיא תשלם עליו?למה שהוא ישלם עליה? הרי... הרווח הוא של שניהם במידה שווה...
|
|
|
|
|