בית פורומים א חרדים ספרדים

בנות ספרדיות בסמינרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2006 00:16 לינק ישיר 

שקית ברוח - מסכימה לאבחנה שלך.
אפשר לראות דוגמא לנחיתות ספרדית באנשי ציבור (לאו דווקא דתיים), שמשנים את שם משפחתם, מתהדרים בצורה אובססיבית בתארים אקדמאיים שרכשו, ומשתדלים לדבר במילים לועזיות ובמשפטים ארוכים ומורכבים, שנסיון להבין אותם לוקח זמן ממושך ביותר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 00:26 לינק ישיר 

לעברת שם משפחה זה לא נורא לדעתי, גם אשכנזים מעברתים. זה ישראלי יותר.
אני בעד שמות משפחה יפים בעברית, למה לא?

מה שאותי עשוי להרגיז זה "לשנות לשם משפחה אשכנזי".

לגבי מילים לועזיות- כל איש אקדמיה מגבש לעצמו את הטרמינולוגיה האקדמית עם הזמן, אפשר להרגיש אצל מי השפה היא טבעית ואצל מי מלאכותית ומזויפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 01:08 לינק ישיר 

תל תלית,
אבחנות כל כך ברורות ומשכנעות כמו של שקית, אפשר שלא להסכים איתם.

שקית,
את כישרון ענק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 06:43 לינק ישיר 

ואני הקטנה מחכה ליום שבו בסמינרים הספרדיים יעשו מכסה של 30% עבור הבנות האשכנזיות (כי איך שהבנתי, כיום המכסה היא 0%).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 11:43 לינק ישיר 

משהוא על ספרדים ורגשי נחיתות.

בתור "ספרדי לשעבר" (אני מגדיר את עצמי כיום כבן א"י) אני חושב שבאופן כללי לספרדים יש בעיה חמורה של רגשי נחיתות.

זאת טעות, ולדעתי ספרדי שמרגיש ככה משהוא אצלו לא בסדר, משל למה הדבר דומה ? יכול אדם לבוא ולהגיד לי אתה שמן, אני לא אתרגש כי אני יודע בהכרה שלי שזה לא נכון, יכולים כל העולם ואשתו להגיד לי ככה זה גם לא ישפיע עליי כי אני יודע שזה לא נכון.
אבל אדם שבהכרה שלו מרגיש שמן (גם אם בפועל הוא לא !) כן יתייחס לדברים ברצינות והם יטרידו אותו.

כלו' ספרדי שנפגע / נעלב בגלל טענות על "נחיתותו"  נמצא בבעיה, לא בגלל שזה נכון, בגלל שהוא חושב שזה נכון !

לדוג', לפני כמה זמן סבא וסבתא שלי היו בכנס שהופיע בו מופז, והם סיפרו שמחאו לו שם כפיים, אמרתי להם שלדעתי צריך לירוק לו בפנים, והבעתי את הבוז והתיעוב שלי גם לשני הפושעים הדומים לו (חלוץ הנעל וקצב) שלצערינו ובושתנו גם הם פרסים, הם קצת התרגזו עליי שכביכול אני בוש בעדה שלי, ועד שאיזה פרסי "מביא כבוד" אני מתייחס אליו ככה...

לדעתי אלה שטויות (וגם ככה אמרתי להם) שנובעות מרגשי נחיתות. שלושת הנ"ל הם פושעים, אני בז להם, ובתור בן העדה הייתי שמח להעמיד אותם בעצמי לדין, ב"ה שאני איני סובל כלל מרגשי נחיתות ואני לא מרגיש צורך להתגאות בכל אפס שעלה לכותרות (יש פרסי אחד שאני חושב שכן הביא כבוד, זה פרופ' עזרא ציון מלמד תלמידו של הרי"ן אפשטיין). 

אני חושב שזה נובע מכך, שכיום רוב האליטה האינטלקטואלית היא אשכנזית, מה שגורם לספרדים להתבייש, לדעתי זה בגלל סיבות סוציולוגיות ולא בגלל עליונות שכלית ואפשר יהיה להיוכח בכך בעוד דור או שניים.

אשכולות מהסוג הזה גורמים לי להתלבט. קודם כל אני מרגיש צורך להודות לקב"ה שלא נולדתי לחברה החרדית (כאן אני נושם כנרגע).

מצד אחד אני מרחם עליהם / ן על ההשפלה שהם / ן נאלצים / ות לעבור. אבל מצד שני אני כועס / בז / תוהה על ההתנהגות הזאת, לא רוצים אתכם ? לא צריך !!! אל תנסו להידחף בכוח למקום שאתם לא רצויים בו ! אין לכם טיפה של כבוד עצמי ?! אבל מצד שלישי אל תדון את חברך עד שתגיע (ח"ו) למקומו...

מה אתם אומרים ? מישהוא יכול להסביר לי את ההתנהגות הזאת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 12:42 לינק ישיר 

מה לעשות באבא? הם יושבים על השיברים הראשיים ועל כל מוקדי הכוח האפשריים ותרצה או לא תזדקק לטובתם וממילא תיחשף לעליונותם.
זוהי עובדה, מולה אתה צריך להתמודד.

לכן אני טוען השכם והערב, שהספרדים צריכים להתייסד מעצמם בהכל ולהכיר בערך שלהם. לא יתכן שאם ישאלו שני  בחורים איפה הם לומדים, אחד יענה בהתנשאות 'חברון', וחבירו בשפלות עיניים 'פורת יוסף'. אני למדתי בישיבה ספרדית מכובדת שלמדו בה טובי הלמדנים והשקדנים, יראי שמים וכלל ציבור איכותי ומעלה. מתוקף העניין שאני מסתובב הרבה במקומות רבים אנשים שואלים 'איפה אתה לומד'. אני עונה, והם כמובן לא מכירים. אני פותח זוג עיניים כמו שמסתכלים על עגל שנולד אתמול ושואל: אתה לא מכיר את ישיבת 'כסלוחים ליעקב'? השואל מיד מתנצל, תראה, אני לא חזק בישיבות, אתה מבין... אבל כן... נראה לי שכן שמעתי... זה בטוקיו, לא?

אם לכולם היתה הרגשת על, המצב היה בהחלט מאוזן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 12:45 לינק ישיר 

"מה לעשות באבא? הם יושבים על השיברים הראשיים ועל כל מוקדי הכוח האפשריים ותרצה או לא תזדקק לטובתם וממילא תיחשף לעליונותם.
זוהי עובדה, מולה אתה צריך להתמודד".

שטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 13:07 לינק ישיר 

אני חושבת שספרדי מכריז בגאווה שהוא לומד ב"חברון" מסיבה מאד פשוטה. כולם יודעים עד כמה קשה לבחור ספרדי להתקבל לשם, ובחור שהתקבל מרגיש מאד טוב עם עצמו, ובצדק.
במרבית המקרים (אם לא בכולם) זה בד"כ מעיד עליו שהוא רחוק מלהיות קטלא קניא...
זו המציאות, מה לעשות?

מה שיותר בעייתי הוא שההוא שלוחש, עם עיניים מושפלות "פורת יוסף".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 19:05 לינק ישיר 

ראשית בעית האפליה חמורה מאוד ושום סיבה שבעולם לא מצדיקה אותה שנית מצח גדול הנכבד אין לשום אשכנזי זכות לא לקבל ספרדי כי תקציבים מהמדינה הם מקבלים לכולם ולא רק לאשכנזים וזהו גזל גמור. וחוץ מזה התורמים שלהם יודעים על מה שקורה אצלהם ??????? האם המליונר תרם כסף רק למנהל אישית או לכלל התלמידים??????? אני מכירה אדם דוקא אשכנזי שלא קיבלו את ביתו לסמינר רק בגלל שאין לו קשרים והוא אומר שזה פועל כמו מאפיה של העולם התחתון , אבל כמו כל אשכנזי טוב הוא יודע להלחם ומסתבר שיש לו קשרים  עם אותו מליונר והוא הרים אליו טלפון וסיפר על מעללי אותו מנהל, באותו רגע החליט התורם לסגור את הברזים והבהיר למנהל שאישור לתרומות שלו הוא אמור  לקבל מאותו אבא וללא האישור אין הזרמת כספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 10:49 לינק ישיר 

באבא,
בגלות שרינן - - -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 11:40 לינק ישיר 

בגלות שרינן

כדתניא:"שיותר משקשה להוציא את היהודים מהגלות, קשה להוציא את הגלות מהיהודים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 14:00 לינק ישיר 

בבא_תור הציע שיעור מוסר, אז הנה מסר מטלי, ילדה בת 10 עם תסמונת רץ, אדר תשס"ב:

מסר מיוחד לאלו שמתנגדים לגילוי האמת: במקום לבוא ולעזור לעם ישראל, אתם נלחמים נגד האמת. יהודים חרדים וחשובים, במקום לעזור לעם ישראל לעשות תשובה ולהתאחד, מתעסקים במריבות! תחזרו בתשובה. המשיח כבר כמעט מגיע, ונגמר הזמן, ואתם נלחמים נגד טחנות רוח!

אנו אומרים לעשות תשובה, להגיד תהילים, להתפלל ולחכות בגעגועים למשיח, לעזוב את עגל הזהב ולקבל ביחד עול מלכות שמים. אבל למה אתם לא עובדים למען אחדות העם, ולמה אתם לא נלחמים להוציא את הרע מתוך העם? למה אתם לא עובדים יותר כדי להביא את משיח צדקנו? יש לכם כסף, כבוד, בגדים, וכו', אז תשתמשו בשכל שלכם, כי עכשיו צריך להציל את העם!

תוקן על ידי - אלעדית - 20/04/2006 14:48:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 15:23 לינק ישיר 

רח"ל, מה את עושה ? אלה דברי מוסר שאת מביאה ?

התכוונתי דברים שאת תגידי, ולא מסרים מ"האובות והידעונים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 15:39 לינק ישיר 

פדיחות. באבא ואלעדית, אתם לא מתואמים?

באבא,
האימרה הזו אכן שנונה במשחקי המילים הללו, אבל זה לא מכריח שהיא אמיתית. בכלל לא.
עוד אתה קורא לזה 'כדתניא'.
מזל שלא כתבת שזה פסוק בחומש שמות שנאמר על יציאת מצרים.
ישנה אימרת חז"ל דומה על בני ישראל שלא רצו לצאת ממצרים, למרות שהקב"ה הורה במפורש בידי משה אבל מזה להקיש על כל גלות?
טוב, זה לא הנושא של האשכול...

"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר' ישראל מסלנט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2006 15:42 לינק ישיר 

בבא_תור,

"קבל את האמת ממי שאמרה". הדברים נאמרו ולא משנה אם המקור שלהם הוא טלי או המתקשרת או שילוב בין השניים. אלו הם דברי אמת ולכן הם אמת.

ולעניין שלפנינו כבר אמרתי שמי שמדבר על פגם שנמצא אצל חברו קודם כל צריך לוודא שהפגם הזה לא נמצא אצלו. ולכן אם רוצים שלא יהיו מכסות במוסדות האשכנזיים, צריך קודם כל לדאוג שגם המוסדות הספרדיים (ישיבות, סמינרים, בתי ספר, תלמודי תורה, גני ילדים) יקבלו ילדים אשכנזים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > בנות ספרדיות בסמינרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.