בית פורומים אחרדים-אלעד

ותודה לש"ס על לב בוער

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2006 20:24 לינק ישיר 
ותודה לש"ס על לב בוער

ראיתם את הסרט לב בוער?
את הרעבים , המסכנים
ואת מרן עובדיה צועק בגאון שאסור להצביע בעד ההתנתקות

האמת,

ממה שאני שומע מחדרי המו"מ אני לא יודע אם לבכות או לצחוק.
זה פשוט חילול ה'

פתאום כל פסק שאסור למסור שטחים נעלם ובמקומו יש את הפסק הישן שעדיף שלום על שטחים
מה "ההתכנסות" זה שלום? אין כאן מסירה ללא תמורה?
מכופפים את הפסק לפי הצרכים??!!!

והעניים?
והרעבים? והקצבאות?

הכל כלאמפאדי...

נזכרתי היום בדברי מרן הרב שך כבר אמר שהציבור הספרדי לא בשל להנהגה,

נזכרתי גם שש"ס נתנה לרבין את אוסלו ואז הבנתי שש"ס גם תיתן לאולמרט את ההתכנסות

ש"ס תחתום על מסירת שטחי ארץ
ש"ס לא עומדת על עקרונות יהודיים
ש"ס לא עומדת על החזרת קיצבאות או על זכויות עולם התורה

לא נורא, אתם תקבלו בבחירות הבאות עוד פעם את לב בוער 2 בתיבת הדואר
תתרגשו ותשלחו אותם שוב לכנסת.

מגיע לכם, שכל זה כניראה לא הצד החזק שלכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 00:02 לינק ישיר 

רק תזכיר לי מי ישבה בממשלה בהתנתקות האחרונה? יש לך שתי אפשרויות: ש"ס או יהדות התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 14:59 לינק ישיר 

גדולי ישראל האשכנזים אף פעם לא מתערבים בנושאים כללים וזו הדרך בה הורו לנו גדולי התורה של כל הדורות.

הסיבה היחידה להימצאותינו בכנסת זה כמציל מן הדליקה ועל מנת לדאוג לתורה ולמצוות כל נושא אחר לא מעניין ומשתמשים באצבע שלנו כדי להשיג דברים שחשובים לנו בתמורה לדברים שחשובים להם.

אנחנו בגלות אצל יהודים וכפי שהתנהגנו באירופה או בארצות המזרח יש להתנהג איתם.

עכשיו תנסה להסביר לי איך מרן הרב עובדיה שצעק נגד ההתנתקות יוכל לשבת בממשלת ההתכנסות.

הרב אלישיב לא נקט עמדה בזמנו נגד ההתנתקות והא גם לא דיבר על זה בחוגים פרטיים,

נכנסו לקואליציה כדי לתקן מעט מהנזק שגרמה ממשלת ליכוד - שינוי  - מפדל וקיבלו 300 מליון לישיבות
מעבר לכך ההתנתקות היתה כבר עובדה מוגמרת כשנכנסו אבל זה נושא צדדי אנחנו לא מתערבים בנושאים כאלה רק התורה והמצוות.

לכן מקובלנו גם לא לקחת שרים.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 11/04/2006 15:05:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 17:27 לינק ישיר 

וארץ ישראל אינה מצווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 17:50 לינק ישיר 

וכי מי גילה לך שישיבה בגוש קטיף מצווה גדולה יותר מישיבה בבני ברק?

בכל מקום הוא מצוות ישוב ארץ ישראל ולאזני גונבה שמועה שחלק מהשטחים שהוחזרו ספק אם בכלל הם ארץ ישראל על פי הלכה,

אז בכלל זכו אותם מגורשים שהיום הם מקיימים מה שלא קיימו אז.

שרון שרון ת'לא יודע איזה זכות נתגלגלה על ידך...

הכל בבדיחות דעת כמובן.

הכל עניין של סידרי עדיפויות חביבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 18:02 לינק ישיר 

אם אינני טועה, הרי שהרב שך זצ"ל בעצמו התבטא מספר פעמים שיש להחזיר שטחים העיקר "לא להתגרות באומות" ו"אם זה יחסוך חיי אדם". דעתו המדינית הייתה מאוד שמאלה ורבים מבני הציבור החרדי מתעלמים מזה משום מה.

כנ"ל גדולי ישראל אחרים.

אז להטיל את כל משקל כובד האחריות על ש"ס זה בדיחה. שאני אבין מה אתה אומר: אם ש"ס בפנים - היא אחראית לכך. אם ג' בפנים - זה בשביל כבוד התיירה (כסף?) והם גם לא מוכנים להתבטא או לקחת אחריות.

ואגב, אני יכול למנות אותך לסמנכ"ל תדיראן מבלי למנות מנכ"ל מעליך. העיקר שאתה לא המנכ"ל. וזו, גם כן בדיחה (לעניין סגני השרים שהזכרת). אתה מוזמן לעיין בכתבה המופיעה למעלה, על המו"מ הקואליציוני של יהדות התורה. תגלה שמזמן לא מדובר בשליחות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 21:38 לינק ישיר 

מרן הרב שך אינו משתייך למפה השמאלית הוא משתייך למפה התורנית ואכן אם יש אפשרות להציל חיי אדם הוא טען כי עדיף לותר על שטחים הדגש הוא על "אם יציל חיי אדם"
הציבור של יהדות התורה אינו משתייך למחנה מסויים והוא א פוליטי במה שקשור לימין ושמאל עשבים שוטים יש בכל מחנה ואלה שעבדו לליכוד בבחירות קודמות הבינו מהר מאד מיהו הליכוד.

לפעמים לא כדאי לדבר...כדאי לשתוק ועדיף לעשות לביתך מאשר להצטייר כלא אמין ושלפן פסקים סדרתי, פעם פסק שההתנתקות אסורה ופעם פסק שמותר למסור שטחים למען שלום.
ילמדנו רבינו היכן השלום שלמענו אולמרט ימסור את הגדה?

יהדות התורה עשתה למען כל הישיבות הזרימה דם לישיבות גם לישיבות של ש"ס (ההזרמה היתה בסעיף הישיבות) והיא הצטרפה כשההתנתקות היתה עובדה מוגמרת.

ש"ס לעומתה ניהלה מאבק ללא כל טעם מספסלי האופוזיציה ובהחלט יצרה מצג שהם יתנגדו למהלך מדיני כזה בבחירות הבאות.
ש"ס גם ישבה בקואליציה עם רבין ונתנה לו את המנדט לאוסלו.
מצביעי ש"ס הם בהחלט ימינה מהמרכז ולשבת בממשלת ההתכנסות זו רמיה בבוחרים.

אני לא תמים אני יודע שיש גם פוליטיקה ביהדות התורה והרבה אבל אם היתי מצביע ש"ס הייתי מרגיש היום אהבל ולו רק על הנושא הלאומי הזה. תוקן על ידי - GeorgeSoro - 11/04/2006 21:40:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 23:02 לינק ישיר 

סתם שאני אבין: כשאתה אומר ש"ס אתה מתכוון למרן הרב עובדיה יוסף?

לבד אמרת שהרב שך אמר כך ואמר אחרת ודעתו דעת תורה. אני אומר את אותו הדבר על הרב עובדיה.

ואיזו מן טענה היא זו לומר "אנחנו לא מתערבים"? מה זאת אומרת לא מתערבים? אם יהדות התורה תשב בממשלת ההתכנסות האם היא תתמוך או תתנגד? אם היא מצטרפת לקואליציה על פי קווי היסוד הללו אז מה זה? חוסר התערבות?

אם הרב עובדיה אמר לעשות ככה - אז כך עושים. לא מסובך ידידי.

בפעם האחרונה הצבעתי ש"ס עם הרבה 'כאבי בטן' בגלל שמרן אמר. אגב, הרבה אשכנזים הצביעו הפעם לש"ס בגלל שמאסו בצורת ההתנהלות של ג'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 23:08 לינק ישיר 

אני אסביר,

מבחינתנו אנחנו בבולגריה כלומר כן התנתקות לא התנתקות שהבולגרים יתנתקו או יתכנסו העיקר שעולם התורה ימשיך להתקיים ושנוכל לשמור כאן תורה.

הם בולגרים מבחינתינו הם מתנהגים כגויים והם שונאים אותנו כמו הגויים לכן ההתנהלות היא כמו אצל הגוי.

החסידים והליטאים חלוקים בעוד עניין מבחינת החסידים זה הלכה למעשה בולגריה מה שחשוב זה המויסדעס והחסידות ושהכל ישרף הליטאים מנסים גם לקבוע בנושאי דת ומדינה מוסד הנישואים שירותי הדת וכו כלומר מנסים גם לדאוג לכלל ישראל.

לגבי ש"ס ומרן הרב עובדיה יוסף זה הינו הך מבחינתי למעט המקרים שהם לא סרים לדעתו וזה גם קורה אצל יהדות התורה.

אני באמת מנסה להבין ותעמוד מול הראי ותענה איך ההתנתקות היתה פסולה וההתכנסות בסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 23:43 לינק ישיר 

אוהה אני רואה ששמח פה יפה יפה,
אגב גו'רג' אתה מרביץ כמו חסיד ומדבר כמו ליטאי אולי אתה בכלל ש"סניק חחחחח

תזכרו מה מרן הרב שך אמר "הספרדים לא בשלים להנהגה"
ההתנהלות של ש"ס היא של טירון פוליטי אהוד ברק קירקס אותם וגם אולמרט יעשה מהם צחוק,
רק אריה דרעי היה שוה משהו והם מכרו אותו לאהוד ברק כשהם חושבים שהם עושים טובה לעצמם.
מכרו את הנכס היחיד שעוד ידע לנהל עניינים.

יאלה שיהיה לכולם חג שמח.

תוקן על ידי - אפולינריס - 11/04/2006 23:48:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2006 00:05 לינק ישיר 

אה ועוד משהו שכחתי,

מצביעי ש"ס חושבים שש"ס זה הרב עובדיה אבל לא רבים יודעים שאת ש"ס הקים גם הרב שך

הנה מתוך ויקיפדיה על הרב שך:

מועצת גדולי התורה

את צעדיו המעשיים הראשונים בעולם הפוליטי עשה בראשית שנות השבעים, כשכיהן כנשיא מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל. אך כאשר הציע "האיש החזק" במועצה, האדמו"ר מגור, לצרף לאגו"י את סיעת פועלי אגודת ישראל, נזדעזע הרב שך ופרש מהמועצה בטריקת דלת.

פעם שנייה פרש מהמועצה ב-1984, כשהחליטה המועצה בניגוד לדעתו להנהיג רוטציה באיוש רשימת אגו"י לכנסת. באותה שנה חבר לרב עובדיה יוסף, שחלם גם הוא על הקמת מפלגה חרדית-ספרדית, ושניהם, בתיווכו של אריה דרעי, הקימו ב-1984 את רשימת ש"ס. אגו"י עדיין קיוותה שהרב שך, האשכנזי, לא יתן תמיכה אלקטורלית למתחרה הספרדית, אך הופתעו להיווכח שבבוקר יום הבחירות, חולל הרב שך פוטש מדהים בעולם החרדי: הוא דאג שבשעת בוקר מוקדמת תתפשט כאש בשדה קוצים ברחבי הארץ הידיעה המדהימה: "הראש-ישיבה הורה להצביע ש"ס". הפוטש הזה הניב ארבעה מנדטים ראשונים לש"ס, שחלק ניכר מהם הגיע מתמיכת הציבור החרדי-ליטאי, שנענה לקריאת הרב שך.

הקמת ש"ס

המטרה בהקמת ש"ס הייתה לאפשר ליוצאי עדות המזרח החרדיים לקבל עצמאות משלהם ולא להיטמע בין האשכנזים. לצורך העניין רתם את אריה דרעי למטרה. במקביל - לאחר מספר שנים - הוא הקים את תנועת 'דגל התורה', אחרי שהתגלעו מריבות בינו לבין עסקני אגודת ישראל, בתוכה היה מוטמע הציבור הליטאי עד אז. בבחירות לכנסת, בזכות הכריזמה בה ניחן והרוח אותה החדיר בתלמידיו ועושי דברו, הצליח להכניס לכנסת שני נציגים - אברהם רביץ ומשה גפני.

ב-1990 אחרי התרגיל המסריח, שבו תמכה ש"ס בשמאל, בהוראתו של הרב עובדיה יוסף, מנהיג המפלגה הרשמי, התנער הרב שך מן המפלגה וביכה את הקמתה. הוא הסתכסך עם אריה דרעי, וזה, לפני שנכנס לכלא בגין עבירות שוחד ומרמה, ביקש את סליחתו בפומבי.

הרב שך התנער מהמפלגה הזו וביכה את הקמתה נו טוב לא צריך להיות גדול הדור בשביל זה.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 12/04/2006 0:09:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2006 00:33 לינק ישיר 

כן. אני מכיר את המושג "לא בשלים להנהגה".

הפירוש היחיד של זה הוא: "איך הם מעיזים להנהיג, איך הם הצמיחו כנפיים ולקחו עצמאות, הרי אנחנו הפטרונים והחכמים, אצלינו גדולי התורה ובלה בלה בלה".

מצטער. לא קונה את זה.

ואפולינריס, תקרא את ההיסטוריה של כל ההחלטות שעשו ש"ס ותחזור לדווח איך זה שבכל זאת מדובר בסיפור הצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2006 14:55 לינק ישיר 

מאז שאריה דרעי ירד מהמפה ש"ס לא הלכה קדימה להיפך ואני לא מדבר על מנדטים,
חלק מההשגים דורכים במקום וחלק בנסיגה מתמדת.

ממפלגה של בני תורה ספרדים הידרדרה למפלגה עדתית של פשוטי עם חלכאים ונדכאים.
תראה מי מצולם שם בסרט מי האנשים של המפלגה הזו?

איפה הגב הרוחני של המפלגה הזו? כל הרבנים של מרביצי (בני תורה ספרדים) ניערו חוצנם מהמפלגה
ומי שלא פשוט חושש פן יבולע לו הם יודעים לתקוע סכינים תשאל את אריה.

לגבי "לא בשלים להנהגה"

כשהוא דיבר על חב"ד  מעט הבינו והרוב לא הבינו
אחרי כמה שנים הרוב הבינו
היום כולם מבינים

ואידך זיל גמור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2006 15:12 לינק ישיר 

שוין.

בא נחכה עוד כמה שנים, אולי נבין...

עזוב ג'ורג'. שנינו יודעים מהיכן נובעות הדעות שאתה מבטא. לא מדובר בדיוק בניתוח קר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2006 00:57 לינק ישיר 

חחחחח

גם הדעות שלך זה לא מרוב אכילת גפילטע פיש

בידידות וחג שמח

ג'ורג'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 09:13 לינק ישיר 

חס ושלום!

באמת שלא.

אני אגיד לך משהו: גדלתי בעיר חילונית, לא ידעתי מה ההבדל בין אשכנזים לספרדים וחרדים לבעלי תשובה. למדתי בישיבה קטנה ליטאית (אשכנזית כמובן) ואף פעם לא התייחסתי לזה כך.

כמובן שכמו כולם נחשפתי למשפטים מכלילים כמו "לאשכנזים אין רגש לילדים שלהם", "הפרענקים חושבים מהבטן", "האוכל של האשכנזים מגעיל בעעעע", "לספרדים יש איי קיו נמוך", "האשכנזים חולי רכילות ולשון הרע", "הספרדים הם תת רמה עארסים אלימים", "האשכנזים אנוכיים", "הספרדים בכיינים". אני אפסיק כאן לפני שאני אקיא.

אבל מה, עברו שנים, גדלנו קצת. למדנו דבר או שניים ובעיקר שאין להכליל כי יש כאן כאלו, כמו שם אחרים. ועל כן ידידי, חוויתי את כל העדות על בשרי. הייתה תקופה שהאשכנזים כינו אותי 'ספרדי' והספרדים 'אשכנזי'. אני אוהב גפילטע פיש (בגלל שתמיד הביאו אותו בבוקר שבת בישיבה כשהייתי רעב מת ) וגם סביח. מת על קוגעל וחולה על ג'חנון. כל מה שטעים וכשר - הולך ולא חשוב לי באיזה מטבח המציאו אותו.

צא מהסטריאוטיפ :-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > ותודה לש"ס על לב בוער
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext