על הנושא הזה ידוע במצב של היום לכל השדכנים, בחור ישיבה שאין לו לאיפה ללכת לאחר החתונה חוץ מכולל, כמה כסף מביאים הביתה מכולל לא צריך לחשוב רחוק,
ויש בחור מבוסס, יש לו כבר מקצוע הוא כבר יודע כמה כסף הוא יביא הביתה אחרי החתונה,
אז מאוד מעניין לשמוע אותי את דעתכם פה על הנושא, ואם אפשר הסבר.
תוקן על ידי - רחל_אימנו - 10/04/2006 17:35:14
נשלח ב-10/4/2006 17:42
סוקרת מקצועית כבר לא תוכלי להיות. דעתך האישית מבצבצת מכל מילה, הייתי מציע לך לנסח את השאלה שוב.
ולתשומת ליבך, מי שיענה לך פה זה צעירים שיושבים וגולשים באינטרנט. אז אל תצפי לתשובות בנוסח בית בריסק והחזון איש. החבר'ה האלה לא פה כדי לענות לך, הם לומדים כרגע או בעיסוקים אחרים. בטח לא מול המחשב. מי שכן עונה זה צעירים פתוחים שמכירים את העולם ועוד בתור רווקים גולשים באינטרנט.
"העולם הזה במה, וכולנו בובות"...
(הסבא מקלם)
נשלח ב-10/4/2006 17:47
שאלתי מה דעתכם, לא שאלתי את הבחורי ישיבות, אני מאמין שיש פה בפורום הורים או שדכנים שיכולים לענות על הסקר..
נשלח ב-10/4/2006 17:49
סליחה שעניתי.
(הסבא מקלם)
נשלח ב-10/4/2006 18:51
אני כאם לילדים בשידוכים הייתי מעדיפה ירא שמיים וחרוץ שיעבוד לפרנסה .הבעיה שהיום יש לחץ חברתי ואם הבחור לא בישיבה אלא עובד ,אז יש שם לא טוב לאותו בחור. הקטע הוא שיום אחרי החתונה הוא כבר מחפש עבודה........ בדרך כלל רק מי שמקבל דירה יכול לשבת וללמוד ........כי הפרנסה לא פשוטה במיוחד שבאים ממשפחות דלפוניות .אני אישית מחנכת את ילדי שבן אדם צריך להיות חרוץ ויכול ללמוד כמו כל אברך וגם לעבוד. כשאני התחתנתי בעלי קם ב 4 לפנות בוקר ולמד עד 10 אחר כך עבד והלך בערב לכולל ערב ,כך שמצד השעות הוא למד כמו כל אברך . הענין היום שמלמדים את הבחורים להיות פרזיטים כאילו זה איסור דאוריתא לעבוד.אדם שמפרנס בכבוד כמו שהוא התחיב בכתובה וגם לומד זה אדם עוצמתי . אמרתי לבעלי שאם רבי יוחנן הסנדלר היה בדורינו היה לו בעיה בשידוכים .פשוט מלמדים עיוות של מציאות נורמלית ותורנית , היום האבא לובש סינר והאמא הופכת להיות גבר זה גורם לבעיות שלום בית רבות וכו"בעל המאה הוא בעל הדעה איייייי דור מבולבל.
נשלח ב-10/4/2006 18:53
לדעתי, עדיף אחד שלומד בישיבה, ואח"כ, ילך ללמוד בכולל.
כמה שנים אח"כ יצא ללמוד משהו/ לעבוד.
לא גורע מאף אחד קצת לימוד.....
נשלח ב-10/4/2006 20:09
המורה, אני בישיבה כבר תשע שנים, ב"ה. מעולם, אבל מעולם, לא 'הטיפו' לנו שלא לצאת לעבוד. חינכו אותנו שהתורה היא מרכז החיים והיהודי השלם זה רק מי שכל הווי החיים שלו הם תורה. לא רק חינכו אותנו. ככה גם הרגשנו בעצמות, הלימוד באמת היה מתוק עלינו ולא הכרנו כלום מהרחוב. לפני שנתיים לא הייתי מאמין אם יגידו לי ש"שלש שנים אחרי החתונה תצא לעבוד". פשוט היינו שקועים כל הראש בלימוד. אז מה אני עושה עכשיו מול המחשב? ככה רצה הבורא ולצערי נסחפתי לביזנ'ס בסדר גודל שקשה לעמוד בפיתוי, והתפתתי. אז היום יש לי הון גדול ועסקים בין לאומיים, אבל הכאב לב והחסר הגדול שיש לי בהתנתקות מן ההווי הישיבתי, מכאיב לי מאוד.
מטבע הדברים, הרבה חברים מהישיבה שרוצים לעשות סוויצ' כמוני בחייהם ולעזוב את הישיבה לטובת עבודה אני משכנע אותם שהצעד הזה ממש לא כדאי.
וגם לכם אני אומר: אם אתם רוצים תוכן יהודי פנימי בחיים, לא מאמין שתמצאו אותם אצל טיפוסים כמוני.
(הסבא מקלם)
נשלח ב-10/4/2006 20:51
מצח, אני רוצה לשאול אותך. בחור שלומד כל השנים תורה איפה יש לו עבודה? איזה ידע יש לו? (אני לא מדברת על תואר) אברכים כאלה יודעים רק לסחוף קרטונים או משלוחנים או מסדרים חנות, נו באמת..........
נשלח ב-10/4/2006 21:06
אז הנה אוטוביוגרפיה בשני שורות:
כל ימי הייתי תלמיד ישיבה, לפני שנה וחצי התוודעתי לאיזושהי עיסקה פיננסית מסוימת שאין בה ולו קרטון אחד לרפואה. הכל מספרים וגרפים. נכנסתי לעסק והצלחתי בענק, חזיתי את השוק כפי שלא צפו אותו טובי הכלכלנים. שאלו אותי, מה? לא למדת כלום! מאיפה האינטואיציה, מאיפה נעליים. לא יודע. אין לי שום תואר ושום תעודה והצלחתי. לא סחבתי קרטונים ולא סידרתי משלוחים. ואגב, בשוק הבורסה ועסקי השיווק וייצוא נמצאים המון כאלה שאין להם שום לימוד או ידע מקדים והם בוגרי ישיבות. זה הכל עניין של כישורים, ואני מדבר מהשטח.
נשלח ב-10/4/2006 22:14
בס"ד
למה צריך לעשות סוויצ' מטורף ולצאת לקיצוניות אחרת של עזיבת הישיבה וכניסה לביזנס? המטרה היא לדעת לשלב כמו שצריך וכמו שרבים וגדולים עשו. לשבת וללמוד תורה- למען הנשמה. לעבוד- למען הפרנסה. וגם כדי לקיי'ם את מה שלומדים במציאות, ז"א לעבוד את ה' גם ב"ביזנס", לקדש את החומר. לא הכל שחור או לבן- יש גם תחומים אפורים...(=שמשקפים את השילוב בין הרצוי למצוי)
בהצלחה.
נשלח ב-10/4/2006 23:29
יתכן שלא הובנתי נכון אני מורידה את הכובע בפני לומדי תורה באמת ואני אומרת באמת כי יש כל כך הרבה שנמצאים כאילו בישיבה אבל לא לומדים. שנית דוקא אני חושבת שלימוד גמרא מחדד את השכל ונותן כישורים שאף אוניברסיטה לא תיתן הראש נקי וזך וחושב נכון. אני מכירה מנהל מכללה חרדית שקיבל ללימודים בחורים עם בגרות בעלי תשובה ומתחזקים ,וקבוצה של בחורי ישיבה שחורה ואז היו צריכים לעבור מבחן פסיכומטרי , והוא דאג מאוד שבחורי הישיבה ללא רקע באנגלית ומתמטיקה ובכלל לימודי חול לא יוכלו לעבור את המבחן ולכן הוא עשה שתי קבוצות נפרדות להכנה לבחינה ובתוצאות הוא הופתע בגדול בחורי הישיבה קבלו את הציונים המובילים .אבל לא בזה עסקינן אלא שהשאיפה ללמוד כמה שיותר ולנצל את הזמן ואז יש אפשרות גם לפרנס ולא רק להתעלק {מישהו צריך לדאוג לאוכל לילדים לא?}וגם ללמוד תורה שהיא ערך עליון ועל זה אני בכלל לא חולקת , ולידיעתכם כל הדורות הקודמים עבדו לפרנסתם ואף על פי כן יצאו גדולים וענקי רוח. רק שאדם באמת צריך לשים גבול ולא להסחף , אני חושבת שזה גם תלוי בסוג העבודה שגם את הדרך לעבודה אפשר לנצל בשמיעת קלטות של שיעורי תורה וכו" לסיכום תורתינו הקדושה היא העיקר ולעבוד זה אילוץ ועם ניצול זמן יעיל אפשר גם ללמוד וגם לעבוד.
נשלח ב-10/4/2006 23:32
עזבי, את מדברת כרגע נקודתית על המקרה שלי למה אני עשיתי כזה סוויץ'. היו לי סיבות שכמעט ולא שייכות בכל אחד אחר, והצעדים שלי היו בהדרכת הראש ישיבה שלי.
אבל מה שאני רוצה לספר כרגע, הוא שלא מוכרח לבוא עם ידע בשביל להביא כסף הביתה. אני הצלחתי ועוד רבים וטובים, לנהל עסקים מתוך דף הגמרא. אדרבה, זה לא סוד שבכל התקופות יהודים שימשו בתור מנהלי כספים ושרי האוצר. צאו לרחובות בני ברק, זאת שמוגדרת בתור העיר הענייה בארץ, צאו לשם ותראו את תרבות הצריכה והקניות ברחוב רבי עקיבא, תראו איזה מכוניות חונות שם ליד הבתים. איך היא העיר הכי ענייה? אלא מה, ראש של גמרא, מסוגל לקמבן ולהשיג פי כמה מאשר אנשים רגילים - אלו עובדות מוכחות!!! ב"ב נחשבת ברשימות כענייה בגלל שמדווחים על הכנסה נמוכה, אבל בפועל הם חיים ברווחה גדולה.
ושוב, שום דבר לא ישווה לתוכן הרוחני שאופף בית שהאבא הוא בן תורה ברמ"ח ושס"ה, האווירה הזו כמעט ולא קיימת ב'חצי עובד וחצי לומד' ושאר ההגדרות. מי שמוכרח, מוכרח. אבל שידע שאת הבית של תורה הוא עלול לאבד.
(הסבא מקלם)
נשלח ב-11/4/2006 00:43
וואו, נושא כבד.... לדעתי זה וודאי שעדיף בחור שלא יצא לעבוד לפני החתונה, כי אין מה להשוות את זה לבחור שיוצא לעבוד אחרי החתונה לפרנס את ביתו שזה נצרך בהרבה מקרים עקב קשיי פרנסה.... ואפשר להאריך עוד הרבה בנושא... מה שנכתב פה לגבי סחיבת קרטונים, למרות שאני מאמין שזה היה רק מטאפורה, זה ממש מנותק מהמציאות. א.יש היו הרבה מכללות חרדיות {ע"ע אור יהודה, מכון חרדי להכשרה מקצועית, מכון נוה וכו וכו} כך שמי שרוצה ללמוד מקצוע יכול גם בלי בגרות... ב.אני יכול להעיד על עצמי שאני בחור ישיבה שלומד יום שלם בצורה רצינית ובכ"ז אני מפרנס את עצמי לגמרי לבד בלי לסחוב אף קרטון וגם לא משהו שקרוב לזה , רק סחר מכר קטן שלא מפריע לי בכלל ללימוד... {ואני חי בסטייל מאד גבוה} רק צריך קצת יצירתיות... וכמובן סייעתא דשמיא.............. עוד דבר קטן: מה שנכתב פה לגבי שילוב של עבודה ולימודים אני מכיר אישית כמה אנשים נשואים שחיים כך כבר הרבה זמן ולא נגררים לעבודה יום שלם, אם רציניים זה בהחלט אפשרי!
נשלח ב-11/4/2006 00:57
אני לא מבינה, אתה בחור ישיבה ונכנס לאנטרנט?|
לי אישית אין לזה בעיה, אלא הייתה לי ויכוח פה עם מישהי בשיחה אישית על בחורים עובדים וזה שהולכים למשחקי כדורגל.
נשלח ב-11/4/2006 02:09
שלום לכל החדשים...
ובכן אני חושב שהכל תלוי בבחורה כמובן כמה היא חזקה ואלו שאיפות יש לה בית של תורה חזק מאוד
או קצת פתוח או בכלל... וכו'....
ברור שיש את דרך האמצע גם שיעבוד וגם שיהיה ירא שמים אבל אתם יודעים דרך
האמצע.............קשה קצת לא??
נשלח ב-12/4/2006 18:14
לדעתי עדיף אם בחור רואה שהוא לא בשביל ללמוד שיצא לעבוד בכלל אני חושבת שצריך בארץ לעשות בשיטה האמריקאית שיש תלמוד תורה עם לימודי חול ואחר כך ישיבה תיכונית יש לי בנות דודות בארהב שנשואות לחבורים שלמדו בישביה תכונית והם אברכים חשובים מאוד והם גם יצאו לעבוד ואם בחור רואה שהוא לא לומד חבל על הזמן לך למככלה חרדית ללמד מקצוע טוב ולך לעבוד הרי בדורות הקודמים הבינו שהבעל צריך להביא פרנסה שלא האשה תפרנס אותו ואחר כך עוד יבקשו על בחור כזה סידור השלם חשוב מאוד ללמוד אך גם הבחורות אשמו ת רוצות בן תורה ורמת חיים של בן ההמיליונר אז תתחילולחשוב בהיגון ולא כמו עדר