בית פורומים שידוכי חרדים

סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2006 18:04 לינק ישיר 

בטח שחז"ל דיברו בהרבה מקומות בשבח המלאכה. אם תרצה אוסיף לך גם את "אהב את המלאכה ושנא את הרבנות" ועוד מגוון ממאמרי חז"ל.
אבל אנחנו, הלא, מדברים כאן על בני תורה שתורתם אומנותם ויש כאלה שרוצים בכל מחיר לראות אותם רחוקים מהסטנדר.
בר מן דין, אתה מבין שתרבות החיים והרחוב של היום זה לא מה שהיה לפני אלפיים שנה. גם אם פעם זה היה לכתחילה (ובכל זאת רוב הישיבות היו מנותקים כליל מהעולם הזה - ויש אינספור ראיות מדברי חז"ל. היה את רבי יצחק נפחא ור' יוחנן הסנדלר ועוד כמה אחדים, אבל רוב התנאים והאמוראים ותלמידיהם היו כל ימיהם בישיבה. היו כאלה שביקרו בבית פעם בשנה והיו פעם בשבע שנים).
אבל כיום, צעד אחד לרחוב וכבר בלי סוף נסיונות. והמדובר בבחורים צעירים!!! "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 18:46 לינק ישיר 

אז אני יספר לכם:

יש לי חבר שהוא עובד בחינוך לנוער,

הוא פעם אמר לי שהתיקים הכי כבדים זה שההורים לא נותנים לצאת מהישיבה לעבודה,
למרות שהוא לוקח אחריות על אותו בחור, והוא מסדר לו את כל החיים בצד הטוב ביותר,
והוא מנסה להסביר להורים שבישיבה אין להם מה לעשות חוץ מלעביר את הזמן, ולא זוכר את הציטוט, אבל מה שאני זוכר ששעמום מביא לידי פשע. (אשמח אם יביאו את הציטוט המלא) והוא עוסק רק עם בחורים שהוא רואה שאין להם כבר שום סיכוי להצליח בישיבה,
במקרה הטוב הוא משתכנע ואז מסכים לדבריו, ובמקרה הרע האבא לא מוותר ונשער בישיבה, עד שמגיע הזמן שנמאס לאותו בחור או שנמאס למשגיחים ועז נפלט מהישיבה, ובכזה מצב אין לבחור מה לעשות, ומרוב שעמום... (מעדיף לא לצטט)

ועוד סיפור: מכיר בחור נחמד , הוא היה בחור יראת שמיים אהב להתפלל, לעזור לאחרים, אך לשבת כל היום בישיבה לא היה בישבילו, באיזה שו שלב הוא התחיל להתנדב בעמותות חסד, תוך כדי שהוא בישיבה, לבחור היה הרבה מוטיבציה אז הוא התחיל גם לעבוד, וכך עם הזמן לא יכל להשער במסגרת הישיבה, ולפני שהוא יצא מהישיבה הוא חתם למשגיח שלו כמה תנאים:
1. שהמצב הרוחני שלו הלא ישנה בכל מצב.
2. שתפילות הוא לא יפספס בלי מניין.
3. הוא הבטיח למשגיח שיתמוך לישיבה הן בחינה כספית וכלכלית,
4.ויקבע עיתים לתורה לא פחות ממה שהיה בישיבה

וכהיום כבר עברו כמעט 4 שנים, והבחור ב"ה עובד עושה כסף ועומד על כל התנאים,
ותמיד שאני רואה אותו כולו מצב רוח, והייתי מציע שהוא יסביר לנו כמה חשוב לנו הזמן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 19:40 לינק ישיר 

בס"ד

מושלם...

ולא זוכר את הציטוט, אבל מה שאני זוכר ששעמום מביא לידי פשע. (אשמח אם יביאו את הציטוט המלא)

אני סבורה שאתה מתכוון לציטוט מדברי הרמח"ל:
"ויותר ירצו בבטלה המביאה לידי שעמום ולידי זימה ולידי גזל ולידי כל גופי עבירות, שלא להשפיל מעלתם ולהבזות כבודם המדומה"  (מסילת ישרים,פרק י"א)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 21:02 לינק ישיר 

תמימה

הציטוט הוא  מפרקי אבות,

"הבטלה מביאה לידי שיעמום והשיעמום מביא לידי חטא"

אם מסתכלים במשנה בפרקי אבות, רואים שיש כמה הבטים על התורה והעבודה.

מצד אחד כתוב "הווה שקוד ללמוד תורה", "עשה תורתך קבע" ועוד

ואילו מצד שני כתוב "וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון"

הכוונה (לפי הבנתי בלבד....)

שמי שיכול ללמוד - בעדיפות שילמד, אולם ברגע שהוא מרגיש שאין לו אפשרות מכל סיבה בעולם חבל שהוא

סתם ישב ויחמם את הכיסא, הרי לימוד התורה צריך להיות לשמה, ולא סתם, ולכן עדיף לו לעבוד או לעשות עוד

משהו.

מן הסתם שאם כתוב במשנה את 2 האופציות וכן בתורה (כמו הסכם יששכר וזבולון) למדים שלא לכל אחד מתאים ללמוד כל היום, ולכן זה לא צריך להיות בצורה גורפת שכולם ילמדו, רק מה שיותר קשה לשמור על עצמך בעודך עובד/ נמצא בסביבת אנשים שלא תמיד עוסקים בלימוד.

ולכן אין כאן הרבה שאלות- שכל אחד יעשה מה שהוא חושב שטוב לו,
אני מכירה בחורות שמחפשות מ2 הסוגים - כך שאין סיבה לדאגה...

וגם הקב"ה שם כל אחד במצבו כדי שימצא את זיווגו.

בהצלחה לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 21:09 לינק ישיר 

ונקווה שעם בואה של נעמה וסיכומה את הדין ודברים המייגעים, הגענו לסיום הדיון וסיום טחינת המים.

חן חן לרחל שהעלתה את הנושא, ו-ל-כ-ל חברי הפורום שהביעו את דעתם לכאן או לכאן.

היו ברוכים! 

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 22:10 לינק ישיר 

מצח.
לא שמו לב, נהיית ברסלבר (מתלמיד של ר' ישראל סלנטר).
כנראה בגלל הזיפים (הזקן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 22:28 לינק ישיר 

לא, זה סתם מיקס.
פעם זה היה הסבא מקלם, אחריו ר' ישראל וכיום זה ר' נחמן.
מה הבא בתור? אולי ר' חיים פלאג'י. "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 23:00 לינק ישיר 

אין כאן טחינת מים אלא יש לעשות גם לישם את זה הלכה  למעשה ולא לפחד ממה יגדו לעשות לכל מה שמתאים לו ולא להיות עדר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 23:09 לינק ישיר 

בסדר. "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 11:27 לינק ישיר 

מצח. איך אתה מסיים את הנושא לפני שאני הבעתי את דעתי? אז ככה גם אם בחור ישיבה לא כ"כ לומד הישיבה שומרת עליו היא כמו חממה בשבילו... בעיניין פרנסה סומכים... הרבה אברכים אח"כ מוצאים עבודה זה לא כ"כ קשה! אלו השנים הקרטיות בהם בחור צריך להיות הכי הרבה בסביבה של יראת שמים גבוהה וזה מטען שהוא חוקח עם עצמו לכל החיים... אז מה אתם רוצים שבדיוק בשלשב הזה הוא יהיה בחוץ ברחוב בזמן הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 11:32 לינק ישיר 

נודניקית.
את לא רואה שאת מפריעה לדממה?
אבל בכל אופן, הדעה שלך קרובה לשלי אז אני לא כועס. "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 11:35 לינק ישיר 

אני חושבת שבסוף אחרי שכולם יגיבו צריך לעשות משהו כעין סיכום של כל חברי הפורום בלי לכתוב הרבה אלא כל אחד יכתוב אחד אחרי השני דעתי היא ..... בקיצור שיהיה לנו סיכום של האשכול... אבל ביינתים אני חושבת שצריך לתת לעוד אנשים להגיב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 11:43 לינק ישיר 

דעתי היא: בדיוק כמו שציינתם מתוך פרקי אבות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 20:46 לינק ישיר 

ואנחנו לא מסכימים עם הדעה הזאת אז אין הסכמה ביו כל חברי הפורום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 21:31 לינק ישיר 

רעיון מצויין שירה... כל אחד יכתוב את דעתו לסיכום.. אז דעתי היא כמו שכתבתי שבחור צריך לשבת בישיבה ולא לצאת לעבוד ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.