בית פורומים שידוכי חרדים

סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2006 21:36 לינק ישיר 

דעתי היא שבחור צריך שישב בישיבה כל שמן שהוא לא נשוי ברגע שתתחתנו החיים בידכם רוצים צאו לעבוד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 23:20 לינק ישיר 

ואני חושב שבחור צריך ללמוד בישיבה ולא "לשבת בישיבה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 23:39 לינק ישיר 

גם אני הק' מצטרף להנ"ל. "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2006 00:31 לינק ישיר 

מצח. מזה להנ"ל לאיזה נ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2006 02:52 לינק ישיר 

טוב, הגיע הזמן שגם אני אתרום את תרומתי לאשכול החשוב הלזה, הלא כן?

יש לר' נחמן סיפור מדהים, תובנתי במיוחד, שנקרא "תבואת השגעון".
הסיפור מספר על מלך שנתגלה לו כי כל התבואה של השנה הבאה תהיה בעלת פגם מוזר: כל האוכל אותה יהפך למשוגע. ישב המלך עם שריו ויועציו וחשב כיצד להתמודד עם הבעיה. בהתחלה הם חשבו שכדאי להם לשמור בצד תבואה טובה, כדי לפחות ש"הנהלת המדינה" תישאר שפויה, אך לאחר מחשבה קצרה הבינו שברגע שכל העם יהיו משוגעים, הם עצמם, "ההנהלה השפויה" יהיו ה"לא נורמלים", ולכן מוטב לאכול מן התבואה ולהתאים עצמם לעם, אך סיכמו בינהם שכל אחד מהם יעשה לעצמו סימן, שגם כשיהיה משוגע, לפחות לא יחשוב שהוא נורמלי וידע שהוא משוגע.

הסיפור הזה נהדר בעיני, הוא מסביר באופן מדויק את החילוק בין אמת יחסית לאמת מוחלטת.

אין ספק שללמוד תורה זוהי האמת המוחלטת, המושלמת, התכלית האמיתית.
אין ספק שבני התורה מהווים את העילית הרוחנית האיכותית של הציבור בעולם.

מאידך, אני מודעת לפער בין אידיאל למציאות, ושלעיתים המציאות מכתיבה לנו התנהלות אחרת מאשר זו שהיינו חפצים בה. לא תמיד החיים מאפשרים לאדם, עם כל הרצון הטוב ומלוא הנכונות, לשבת ללמוד בלא הפרעה כל ימיו. הרבה פעמים אדם נאלץ לצאת את "עולם המעשה" ולעשות לביתו, ואני לא מדברת על מותרות, אני מדברת על צרכים קיומיים. העניין הוא שיש כאלו שלאחר שהם פורשים, על מנת להרגיש טוב עם עצמם, הם מתחילים לדבר על "הבטלנים שבכולל", וכאן נעוצה הבעיה הגדולה. מילא פרשת, היית חייב ואף אחד לא בא אליך בטענות, זו האמת היחסית שלך, אבל לפחות תהיה מודע לאמת המוחלטת המקורית, ואל תטען שהיחסית שלך היא כזו.

לענות על השאלה בראשית האשכול אינני יכולה, אני חושבת שהיא אינדיווידואלית לכל אחד בפני עצמו, ושנוסחה מוחלטת לשאלה זו סופה כשלון. אני מודעת לעובדה ש"תורה בכל מחיר" זו דרך למעטים, לא דרך לרבים. כשאני נפגשת עם בחור והוא אומר שהוא מתכנן לשבת ללמוד כל החיים, זה קצת מרתיע אותי. אני שואלת את עצמי אם הבחור הזה מודע לכך שהוא הולך להיות אבא ובעל ולקחת איזשהי אחריות פיננסית על משפחה,  ושאולי המציאות לא תתאים לתכנונים ארוכי הטווח שלו. לרצות להישאר כל הזמן בלימוד? זה סיפור אחר, ואני חושבת שקיומו של ה"רצון" הזה מבדיל בין אלו שסוגרים את הגמרא בכאב אם המציאות מחייבת, לבין אלו שממתינים לרגע הזה כדי לברוח מהכולל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2006 10:51 לינק ישיר 

יש כאן בפורום, ניק אחד, שכמעט לעולם אי אפשר לחלוק על דבריו. הדברים של הניק הזה כל כך יציבים ומוצקים שמחד כל אחד רואה בדבריו בבואה של דבריו הוא עצמו, ומאידך כל יריב מצליח הרבה יותר טוב להבין את הדעה שכנגד.
כאן, בפורום הזה (ובעוד פורומים, לא סותר), ניק אחד.

מצדיע.

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2006 15:23 לינק ישיר 

הייתי רוצה קצת להרחיב מעט את מה שאמרתי בתגובה לעיל (ואולי עם זה קצת פחות תסכים, מצח):

אני חושבת שהמשפט שכתבתי:  "מילא פרשת, היית חייב ואף אחד לא בא אליך בטענות, זו האמת היחסית שלך, אבל לפחות תהיה מודע לאמת המוחלטת המקורית"- הוא לא מדויק.

למה הוא לא מדויק? כי אם נודה על האמת- בהחלט באים אליו בטענות, הרבה פעמים משום שאברכים מחזיקים באמת המוחלטת הם מתייחסים אל הציבור העובד לא כבעלי אמת יחסית, אלא כבעלי שקר. אם בחתונה אני יכולה לשמוע ריכול קלפטעי בסגנון של: "תגידי, שמעת שהבעל של רוחי עזב את הכולל והוא חצי עובד\לומד עכשיו...?", עם נימת עליונות מזלזלת, אותי זה מרגיז, מה את יודעת מה היו השיקולים שלה?... אז נכון שאת ב"ה מצאת משרה, וההורים שלך ושלו אירגנו לכם דירה, אבל מה את יודעת מה קורה אצל רוחי?... למה הופכים את זה לנייעס? למה כאלו שיצאו לפרנס את משפחתם צריכים לחוש כאנשי שקר? כאנשים נטולי לגיטימציה?

אתם יודעים מה קורה כאן מבחינה פסיכולוגית? כל אחד מנסה להגן על עצמו!
ציבור האברכים חש שמתייחסים אליו  כפראזיט, אם פעם זה היה מבחוץ (הציבור החילוני), הרי שהיום זה גם מבפנים (הציבור החרדי), ועל מנת להמשיך להצליח להחזיק מעמד בחיי תורה הם גיבשו גאוות יחידה, תחושת עליונות, אנחנו הצדיקים האמיתיים, נושאי הלפיד, אברך שעזב את הכולל הוא כזה ש"לא עמד בניסיון", הוא סוג ב', ג', ד'...ת'. הלחץ החברתי הוא אדיר.

והציבור העובד, לא נשאר חייב, גם הם הרי חייבים להגן על עצמם- הם הרי לא עשו שום עבירה, הרי גם התנ"ך וגם התלמוד תומכים בחיי עבודה כדרך לרבים, אז נכון אנחנו לא במדרגה של להיות אברכים כל החיים, אבל למה אנחנו צריכים להרגיש מוקעים? למה אנחנו צריכים לפחד מ"מה יגידו"? פלא שהם מתחילים לדבר על הבטלנים שבכולל?...

וזו לולאה אין סופית שחונקת את עצמה.

כפי שציינתי, אני סבורה, בניגוד לצורת החינוך בסמינרים, ש"תורה בכל מחיר"- זו דרך למעטים, לא לרבים. אני מאמינה בה כאידיאל אמיתי, כאידיאל הכי אמיתי שיש, אבל אני חושבת לפעמים צריך להתחשב במציאות, ושזה לא הופך את האדם לטוב פחות. בן תורה זה מהות, לא מקצוע. יהודי אמיתי יכול להישאר בן תורה גם כאשר הוא עובד לפרנסתו. אני לא יוצאת נגד החינוך בסמינרים, אני בהחלט חושבת שסמינר צריך לחנך לאידיאל המושלם ביותר, לאמת הנאצלת, המדויקת והמוחלטת, למה לחנך לחיי בדיעבד כאשר אפשר לחנך לחיי לכתחילה? אלא שבד בבד צריך לדעת להנחות גם באופן אינדוידואלי, שקיים כזה מושג אמת יחסית, שזה לא "עבירה" לבעל לפרנס בית כשצריך, שאישה לא אמורה להיות "המשגיח הרוחני" של בעלה (אני מכירה, אישית, זוג שהתגרש בגלל זה), שיש את השיעורים הגבוהים בסמינר, ויש את החיים בבית, ובחיים בבית לא מביאים משפטים ערטילאיים שאמרה שהרבנית בשיעור סמינר, אלא הבעל והאישה מדברים בינהם עם המצב, מנסים לגבש אסטרנגיה והולכים להתייעץ עם רב באופן פרטני.

רק, לא משנה מה אתה עושה, אל תשכח לדעת מהו הססטוס האמיתי שלך. לדעת איפה האמת המוחלטת, איפה השקר המוחלט ולדעת להכיר גם בנכונותה של  האמת היחסית.

תוקן על ידי - שקית_ברוח - 26/04/2006 16:01:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2006 15:42 לינק ישיר 

בס"ד

שקית ברוח,
וואוו...
מסכימה עם כל מילה ומילה גם בתגובה הקודמת וגם לנוכחית.
אין ספק שהנחת את הדברים על השולחן בצורה הכי בהירה וכנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2006 16:14 לינק ישיר 

טעות בפורום

תוקן על ידי - nunu1234 - 26/04/2006 16:15:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2006 22:03 לינק ישיר 

שקית ברוח שלום את צודקת בכל מילה כבר הבעת את דעתי בנושא מזמן כתוב שפוט נבלה בשוק ואל תצתרך לבריות או אהב את המלאכה ושנא את הרבנות  הרי היה את ריוחנן הסנדלר ושאר חכמי אותה תקופה הרמבם גם היה רופא וגם חכם רק כאן התפתח זרם חדש שלא מתאים לכל אחד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2006 11:38 לינק ישיר 

לגבי החינוך שכבר שאלו מזה החינוך ללמוד כל היום וכן בסמינרים המציאות היום בלתי אפשרית אז אנ רצה להוסיף על דברי שקית... כבר אמר מי שאמר אם אתה מחנך ל50% ייצא 10% אם אתה מחנך ל100% ייצא 50%.. אם נחך להתחשב במיצאות גם בעלי ביתם טובים לא ייצאו ואם נחנך לראשי ישבות והאימאות הקדושות אז ייצא בעלי בתים טובים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2006 10:48 לינק ישיר 

שקית, הרגעי. אני לא חולק על עצם המציאות כפי שהיא ומסכים איתך בכל פסיק.
הנקודה היא כמו שהציג אותה שימי. אם כיום שאנו מחנכים לחיי תורה מלאים - יש כל כך הרבה שיוצאים לעבודה (ושוב, זה לא פסול לכשעצמו) מה יהיה כשנחנך לחיי עבודה?

יצחק,
הוא אשר אמרתי, כל אחד רואה בדברי אותו ניק בבואה של דבריו הוא עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 13:24 לינק ישיר 

מצח.
בשביל כל אחד האמת האבסלוטית היא שלו עצמו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2006 16:38 לינק ישיר 

שקית את צודקת ה100%כל מילה אמת ויציב כל המושג "בני תורה "קים רק בדור האחרון תמיד היה את המושג בעלי בתים רק העילוים והבחורים הכי הכי בלימוד ישבו ולמדו רק בארץ בגלל כמה עסקנים הכל נראה ככה שבחור עובד הוא ליגה ח בכל העולם היהודי כמו ארהב ואירופה אין  מושג לשבת וללמד ישר יוצאים לעבוד כמו השיטה האמריקאית כמו ישבית נר ישראל בבלטימור שבנוסף לגמרא לומדים הנדסה אוו משפטים ורבים וטובים יצאו משם וכך צריך להיות בארץ אבל כל מלככי הפינחה כנראה לא יתנו את זה כי אז לא יהיה בהם תלות 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2006 17:28 לינק ישיר 

מי הם מלכי הפינחה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.